Numele Stelei singur ajutat doar de o buna administrare poate aduce intre 50-100 milioane anual, cred sincer chestia asta. Asta inseamna ca Steaua se poate autofinanta, dar nu la orice nivel- ci la acela cerut de cea mai inalta performanta. Nici actionarionariatul nu este exclus. MApN poate ceda drepturi de proprietate in mod legal. Panarama asta a preluat prin rapt Steaua cum bine a zis Hagi la vremea aceea.
Ai aruncat o suma foarte mare, care nu poate fi acoperita din autofinantare. In Vest, o groaza de bani sunt obtinuti din drepturi TV si sponsori, este adevarat, insa acolo este un cu totul alt sistem, mult mai transparent, care permite mult mai usor astfel de investitii.
La noi, totul in fotbal se afla in "zona gri", iar multi dintre patroni/investitori/creditori sunt cel mult la limita legalului.
Ia exemplul Sahtior si gandeste-te cati bani baga anual musiu Rinat, uita-te ce sponsori au si retine ca ei obtin puncte bune in fiecare an in Liga Campionilor. Un club ca ala nu se poate autofinanta. Trebuie sa cineva sa "dea banul" constant.
Steaua poate scoate din autofinantare maxim 15 milioane, hai 20 de milioane de euro, asta cu tot cu participarea constanta in Liga, cu tot cu magazin, cu tot cu abonati. Dar cred ca s-ar ajunge la suma asta doar in cazul in care oficialii clubului ar face marketing in adevaratul sens al cuvantului si sa nu se rezume, ca pana acum, la SteauaMobil.
Cel mai minunat lucru la care ma pot gandi este sa avem un presedinte precum Ilie Nastase, care sa aduca sponsori puternici. Asta ca sa nu pomenesc faptul ca, daca la Steaua s-ar putea cumpara actiuni, am putea vedea rezultate spectaculoase.