Daniel, unul dintre fanii Stelei bãtuți la meciul cu Timișoara, vrea sã i se facã dreptate.
Unul dintre suporterii bãtuți la partida de campionat dintre Steaua și FC Timișoara trece la acuze și spune cã va face apel la justiția țãrii pentru a-l ajuta.
"Vreau sã se facã dreptate și pentru asta o sã vorbesc cu pãrinții mei ca sã acționãm în instanțã firma "Zmãrãndescu VIP SECURITY", al cãrei conducãtor e Cãtãlin Zmãrãndescu", a declarat suporterul vicecampioanei României.
Printre victimele care au rezultat din conflictul dintre suporterii Stelei și firma care se ocupã cu securitatea stadionului "Steaua" se regãsește și Daniel, un puști de doar 16 ani. Tânãrul susține cã se dusese sã vadã ce scrie pe mesajul afișat de galeria roș-albastrã și a fost prins la mijloc în momentul în care firma de securitate, inclusiv Zmãrãndescu, a intervenit pentru a-l lua pe individul care avea o torțã în mânã.
"Am fost prins în acea învãlmãșealã care s-a creat și am fost bãtut de Zmãrãndescu și oamenii lui pânã am cãzut la pãmânt, iar când am încercat sã mã ridic mi s-a pus electroșocul pe fațã", ne-a spus Daniel, îngrozit de clipele prin care a trecut. Puștiul nu a apucat sã vadã figura celui care i-ar fi pus dispozitivul pe fațã, deoarece era amețit din cauza loviturilor și a gazului lacrimogen.
Fiind întrebat de cãtre reporterul Click! cum a reacționat în momentul impactului cu dispozitivul pe bazã de curent, elevul de liceu a spus: Prima datã nu am știut cã au folosit o astfel de armã, am crezut cã a fost doar o loviturã puternicã, pe urmã mi-am pus mâna pe obraz si am vãzut cã sângeram. Chiar dacã a trecut ceva timp de când s-a întâmplat, am rãmas cu douã gãuri pe fațã.
Fanul Stelei a afirmat cã dupã ce a fost scos din peluzã, nu a fost lãsat sã pãrãseascã incinta arenei, fiind reținut pânã au venit pãrinții lui. "Când m-a vãzut mama cum arãtam, a început sã tremure, niciodatã nu am vãzut-o așa", își amintește Daniel.
25 de fani reținuți
În urma incidentelor petrecute la meciul Steaua - FC Timișoara, au fost reținuți aproximativ 25 de suporteri, dupã cum a anunțat purtãtorul de cuvânt al Jandarmeriei, Marius Militaru.
Nu se știe cine l-a lovit
La acea vreme, dupã încheierea partidei din Ghencea, Cãtãlin Zmãrãndescu și-a justificat intervenția astfel: "În timpul incidentelor din peluza I, unul dintre cei care aprinseserã torțe m-a lovit în momentul în care noi voiam sã-i extragem pe cei care încercau sã facã scandal. Dacã își închipuie cineva cã o sã stau sã mã loveascã, se înșalã și niciodatã nu o sã dau înapoi pentru a opri astfel de manifestãri".
ªeful securitãții grupãrii roș-albastre a mai adãugat cã firma sa nu are în dotare dispozitive pe bazã de curent. Dacã se va demonstra cã persoanele care s-au ocupat de securitatea stadionului au folosit electroșocul, lucrurile pot lua o întorsãturã gravã pentru luptãtorul profesionist și firma sa, având în vedere faptul cã singurele zone legale unde se poate aplica sunt la umãr, șold și pulpã, în nici un caz pe fațã.
Eugen Dinu, click.ro