FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Roger Federer

«1234»
Joga Bonito31.01.2010 11:28

Roger Federer - A. Murray 3-0 si 16 titluri de Grand Slam! Beat that "spaniol drogat"!

f234567k31.01.2010 12:33

Felicitari Roger pentru titlu. Ma bucur ca i-a dat o palma scotianului nesuferit.

PS Vad ca unii de pe aici tot nu inteleg ca tenisul este un sport nobil si ar trebui sa lase jigniirle la o parte, ca nu suntem la fotbal.

dragos_ghinea31.01.2010 12:39
Felicitari Roger pentru titlu. Ma bucur ca i-a dat o palma scotianului nesuferit.

PS Vad ca unii de pe aici tot nu inteleg ca tenisul este un sport nobil si ar trebui sa lase jigniirle la o parte, ca nu suntem la fotbal.

????

f234567k31.01.2010 12:44

@ Dragos

Nu e doar parerea mea personala. Intreaba-i si pe ziaristii de pe toate continentele, sa vedem ce iti vor spune. :D

LE: Dupa meciul cu Tsonga, Murray, a fost ironizat si de Federer(nu-mi amintesc sa fi ironizat alti jucatori) pe care toti il stim ce fel de caracter are.

predatorpulse731.01.2010 13:14

Destul de bunicica finala,tiebreak-ul a fost de mare calitate. Murray e mult prea pasiv ca sa castige un Slam in fata unui jucator ofensiv ca Federer. Multi s-au entuziasmat cand l-a scos pe Nadal insa au uitat ca Nadal a facut break primul in ambele seturi insa neavand o serva puternica,scotianul a facut re-break imediat. De asemenea Nadal il lasa pe Murray sa intre in ritm pe cand Federer nu face asemenea concesii.

Eu sunt fan al lui Nadal si sper ca lumea sa il aprecieze si mai mult acum pentru ca a facut tenisul cat de cat interesant in ultimii 5 ani de zile. Federer este cel mai mare jucator din istorie,lucru dovedit din nou astazi. Murray si-a luat-o in freza de doua ori pana acum in GS'uri,delpo putea foarte usor sa ia bataie la USO iar novak si-a castigat singurul GS cand Federer avea probleme cu mononucleoza. In schimb Nadal a trecut de 6 ori prin Federer ca sa-si poata lua titlurile de GS,lucru nevazut de frustratii care o dau in dopaj,scarpinat in fund si mai stiu eu ce.

Federer are in acest moment 16 titluri de mare Slem. De cand a avut Nadal probleme cu genunchii(in sezonul de zgura 09'), Federer a facut 4 din 4 finale de GS,a castigat 3 si putea foarte usor sa castige si la USO. Daca nu era spaniolul,Federer avea acum 22 slams si 2 calendar slams cel putin.

Daca Nadal nu isi mai revine sper macar sa mai apara niste challengeri pentru ca oricat de superb ar fi stilul elvetianului,parca nu-ti vine sa te uiti la meciuri cand practic stii castigatorul de fiecare data.

Fiti atenti la inca o statistica:

Federer are 4 AO'uri exact ca Agassi,tipul cu cele mai multe AO. Deci Fed=Agassi aici.

Fed are 1 RG,tipul cu cele mai RG'uri fiind Borg cu 6. Aici Borg>Fed

Fed are 6 WB,Sampras are 7 si cred ca Roger mai ia cel putin un WB pana la sfarsitul carierei. Deci exista o sansa foarte mare ca Fed=Sampras.

Fed are 6 USO,Pete sampras 5 USO. Din nou Fed>Sampras.

Federer=Sampras +Agassi.

olfgob31.01.2010 13:28
Federer=Sampras +Agassi.

Cind vreodata va egala fed eleganta,stilul si diversitatea din jocul lui Agassi???????????Eu m-am uita la tenis doar sporadic de cind s-a retras marele Andre.

Joga Bonito03.02.2010 17:28

Uitandu'te sporadic la tenis in ultimul deceniu e lesne de inteles ca nu ai remarcat "eleganta, stilul si diversitatea" de azi a lui Federer.

f234567k, oare jignesc sau sun a fustrat cand afirm ca Nadal lua steroizi (umflandu'si muschii si terminand orice urma de articulatie sanatoasa) si practica mai departe un joc distrugator pt genunchii sai, in primul rand...? Cand bagi substante interzise in tine normal ca'ti ies passing-shoturi la linie, ai o forta inimaginabila in mingi si revii de la 0-40 pe propriul servici in fata lui Federer cand vrea muschii tai...

Eu am intuit inca de acum 2 ani ca organismul o sa'i cedeze si o sa redevina un jucator de pluton.

predatorpulse, de acord cu tine pana la un anumit punct. Nadal l'a dominat mental pe Federer. Acolo a fost toata smecheria confruntarilor directe, remarcabile de altfel. Spaniolul a fost viclean si a profitat de 2-3 slabiciuni ale lui Fedex si s'a impus prin fizic si prin metodele neconventionale de mai sus.

Treptat a inserat o psihoza in capul lui Roger si chiar daca nu era la fel de talentat l'a zdruncinat in ultimul hal.. furandu'i si coroana de la Wimbledon.

Acum tenisul mondial depinde de motivatia lui Roger. Daca va vrea, va mai cuceri inca 8 Grand Slame'uri si'l va bate pe Nadal pe unde'l va prinde. :)))

f234567k03.02.2010 18:29

Sa-ti zic ceva ce probabil tu nu prea cunosti? Jucatorii de tenis din circuitul ATP sunt obligati sa isi prezinte programul saptamanal(unde mananca, pe unde se duc, etc), iar odata la un anumit numar de zile se efectueaza cate un control anti-doping.Inseamna ca dupa tine Nadal se dopa inca de cand avea 10 ani si castiga turneele destinate celor de 12-13 ani, sau de la 14-15 ani cand deja juca in turneele de profesionisti.

LE: Suntem de rahat la tenisu feminin.. tocmai ne-a batut Elvetia cu 2-1 in FED Cup. Felicitari Ralucai Olaru pentru infrangerea in fata numarului 300 si ceva WTA.

f234567k22.08.2010 20:20

Roger Federer a castigat in seara asta turneul de la Cinncinati dupa o finala foarte frumoasa cu Mardy Fish(6-7 7-6 6-4) pe care am urmarit-o in paralel cu meciul de la Vaslui.

sursa foto: Eurosport

d130169b5ca89ad92ab7f5d1f826027a.jpg

Daniel-Ionut22.08.2010 20:29

Hmm, Nadal s-a oprit in semifinale? :shifty:

f234567k22.08.2010 20:30

In sferturi. A pierdut la Baghdatis 4-6 6-4 4-6.

blindica22.08.2010 21:01
Roger Federer a castigat in seara asta turneul de la Cinncinati dupa o finala foarte frumoasa cu Mardy Fish(6-7 7-6 6-4) pe care am urmarit-o in paralel cu meciul de la Vaslui.

sursa foto: Eurosport

Cand dadusem eu,nu mai facea fata asilor lui Fish.Bine ca si-a revenit si a mai adaugat inca un trofeu in palmares !

cristy.steaua2122.08.2010 21:02

Usor, usor v-a revenii No.1 si apoi se va retrage :)

f234567k22.08.2010 21:14

E greu sa revina. Nadal are peste 4000 de puncte in clasamentul ATP in fata lui. Nu i se va adauga nimic in clasament dupa succesul asta pentru ca tot el a castigat anul trecut la Cinnci. Pana la sfarsitul anului mai are puncte bune de aparat fata de Nadal care probabil isi va mari avantajul la 5000 de puncte.

blindica22.08.2010 21:27

Stii cum e,Federer ramane numarul 1 si daca Nadal are 10.000 puncte avans.E o chestiune de stil,eleganta.

f234567k22.08.2010 21:40

Din pacate pentru Rafa, el a aparut in tenisul mare(ca rezultate vorbesc) in 2004, la 18 ani, cand dominatia lui Federer era in floare. Federer e fara indoiala cel mai titrat tenisman din toate timpurile insa a avut parte si de o generatie destul de slabuta.

Generatia lui Nadal cu Murray, Djokovic samd mi se pare mult mai tare.

Daca nu era Nadal, cel mai probabil Federer avea in palmares inca 8 trofee de GS. Cine a vazut cele 3 finale de la RG castigate de Nadal cu Federer, finala antologica de la Wimbledon din 2008 socotita drept cea mai frumoasa partida de tenis din istorie... finala uluitoare de la AO din 2009 tot in 5 seturi, STIE

Cine apreciaza tenisul stiu ca isi mai doreste cu singuranta sa mai vada o finala de GS in 5 seturi intre cei doi. Probabil Nadal nu ii va depasi lui Federer numarul de trofee de Grand Slam dar cu siguranta o sa aibe si el castigate 14-15..Amandoi sunt jucatori uriasi. Scuzati-mi romanul:D.

predatorpulse722.08.2010 23:30
Uitandu'te sporadic la tenis in ultimul deceniu e lesne de inteles ca nu ai remarcat "eleganta, stilul si diversitatea" de azi a lui Federer.

f234567k, oare jignesc sau sun a fustrat cand afirm ca Nadal lua steroizi (umflandu'si muschii si terminand orice urma de articulatie sanatoasa) si practica mai departe un joc distrugator pt genunchii sai, in primul rand...? Cand bagi substante interzise in tine normal ca'ti ies passing-shoturi la linie, ai o forta inimaginabila in mingi si revii de la 0-40 pe propriul servici in fata lui Federer cand vrea muschii tai...

Eu am intuit inca de acum 2 ani ca organismul o sa'i cedeze si o sa redevina un jucator de pluton.

predatorpulse, de acord cu tine pana la un anumit punct. Nadal l'a dominat mental pe Federer. Acolo a fost toata smecheria confruntarilor directe, remarcabile de altfel. Spaniolul a fost viclean si a profitat de 2-3 slabiciuni ale lui Fedex si s'a impus prin fizic si prin metodele neconventionale de mai sus.

Treptat a inserat o psihoza in capul lui Roger si chiar daca nu era la fel de talentat l'a zdruncinat in ultimul hal.. furandu'i si coroana de la Wimbledon.

Acum tenisul mondial depinde de motivatia lui Roger. Daca va vrea, va mai cuceri inca 8 Grand Slame'uri si'l va bate pe Nadal pe unde'l va prinde. :)))

LOL, abia acum am vazut mesajul tau, acum ca a mai postat cineva aici.

Ai multe informatii la a nspea mana prietene si esti prea fan ca sa vezi realitatea. Ok, Nadal s-a dopat in mintea ta. Cand s-a dovedit chestia asta? Nadal e "suspectat" de vreo 6 ani de zile si totusi nimeni nu a venit cu vreo minima dovada, numai speculatii. Si daca as intelege "bagarea sub pres" acum ca e vedeta, ce ii oprea pe oficialli ATP sa il dea in gat prin 2004,2005 cand era nimeni cu acte?

Alt mit e ca Nadal e prea musculos si ca, cuplat cu stilul sau de joc, isi distruge articulatiile si tendoanele. Daca va uitati pe site-ul ATP o sa vedeti ca Federer si Nadal au aceeasi inaltime si greutate. Dati un google images pe toti jucatorii din top 10 si o sa vedeti ca majoritatea, la bustul gol, sunt mai musculosi ca Nadal. Nadal are un piept inexistent, umeri nu foarte lati, ci doar un brat stang formidabil de gros, chiar disproportionat fata de dreptul. Problema lui Nadal cu accidentarile este ca are un stil de joc extrem si il practica pe ciment majoritatea timpului pentru ca 65% din turneele ATP se tin pe hard.

De asemenea esti destul de confuz in ceea ce priveste talentul. Ok, nu e la fel de talentat ca Federer. Insa steroidul nu iti da abilitatea de a pasa extraordinar din alergare pe ambele parti, nu iti da reflexe fabuloase cum are Nadal si mai ales nu iti da forta mentala a lui Nadal de a lupta pentru fiecare minge. O multime de jucatori au spus ca au probleme mari mai ales cu forehand-ul acestuia pentru ca e de necontrolat pe suprafete naturale datorita efectului.

Nadal il bate pe Federer pentru ca ii violeaza reverul admirat de atatia si pentru ca este un bulldog, se agata de elvetian pana cade. Nu e vorba de nici un truc aici sau psihoza bagata in mintea lui Fed. Pur si simplu e un stil care ii sta in gat lui Federer cam cum ii sta davydenko in gat lui Nadal. Si nu e o coincidenta ca l-a batut pe Federer de 14 ori pana acum. L-a batut pe Federer cand Fed era nr.1 si Nadal avea 17 ani, l-a batut la dubai, pe suprafata rapida, in 2006(cel mai bun an al elvetianului), era cat pe aici sa-l bata pe Fed la WB in 07', putea sa il bata in trei seturi daca nu venea ploaia in WB 08', l-a batut apoi si la AO 09' cand nimeni nu ii dadea vreo sansa, si l-a omorat pe Fed pe zgura de-a lungul timpului. Chiar crezi ca toate astea sunt coincidente? Cum putea sa-i intre in cap lui Fed un copil de 17, si mai apoi de 19 ani cand Fed era nr.1 mondial si Nadal era un nimeni?

Ziceai ca Nadal nu va ma ajunge nr.1. Pai Nadal cam are pozitia de nr.1 mondial asigurata pana la inceputul anului viitor, in 2010 a facut DIN NOU dubla RG-WB(si a castigat RG fara sa piarda vreun set), a castigat 3 masters-uri si a mai facut cateva semifinale pe hard, chiar daca pierdute. A fost de departe cel mai constant jucator in acest an. In schimb titlul de la Cincy al lui Roger a fost primul in 7 luni. Daca Nadal nu castiga un titlu 7 luni se sarea pe el, cu Fed nu a zis nimeni nimic.

Intr-o zi anumiti oameni(de obicei fani federer frustrati ca e un tip care il bate pe al lor) vor trebui sa recunoasca talentul lui Nadal. Daca Federer o face, voi de ce nu puteti? Omul asta a castigat 5 RG(doar Borg are mai multe), a facut 4 finale consecutive la WB si a castigat doua, a castigat un AO, aur la Olimpiada, a facut de doua ori dubla istorica RG-WB, are 18 masters-uri si a reusit toate astea pana la 24 de ani. Oricare alt jucator daca facea asta era mega laudat, in schimb Nadal e injurat, doar pentru ca are tupeul sa il bata pe Federer.

Grav e ca unii se dau fani ai tenisului si nu au inteles nimic din acest sport.

Stii cum e,Federer ramane numarul 1 si daca Nadal are 10.000 puncte avans.E o chestiune de stil,eleganta.

Vrajeala. Daca Federer facea pe elegantul si era un loser nimeni nu il urmarea. Uitati-va la un gasquet, e foarte elegant in joc dar e un loser ca mentalitatea. Si mai pot sa numesc cel putin 5 jucatori de acest profil, cu un stil mai fluid de joc, ca pe vremuri, cu rever cu o mana dar care sunt praf ca si competitori. Federer e special pentru ca impleteste eleganta in joc cu rezultatele.

predatorpulse722.08.2010 23:36
Din pacate pentru Rafa, el a aparut in tenisul mare(ca rezultate vorbesc) in 2004, la 18 ani, cand dominatia lui Federer era in floare. Federer e fara indoiala cel mai titrat tenisman din toate timpurile insa a avut parte si de o generatie destul de slabuta.

Generatia lui Nadal cu Murray, Djokovic samd mi se pare mult mai tare.

Daca nu era Nadal, cel mai probabil Federer avea in palmares inca 8 trofee de GS. Cine a vazut cele 3 finale de la RG castigate de Nadal cu Federer, finala antologica de la Wimbledon din 2008 socotita drept cea mai frumoasa partida de tenis din istorie... finala uluitoare de la AO din 2009 tot in 5 seturi, STIE

Cine apreciaza tenisul stiu ca isi mai doreste cu singuranta sa mai vada o finala de GS in 5 seturi intre cei doi. Probabil Nadal nu ii va depasi lui Federer numarul de trofee de Grand Slam dar cu siguranta o sa aibe si el castigate 14-15..Amandoi sunt jucatori uriasi. Scuzati-mi romanul:D.

Foarte multi hateri ai lui Nadal nu isi dau seama ca, fara Fed, Nadal ar fi fost nr. mondial cel putin doi ani consecutiv, daca nu mai mult, ar mai fi adaugat un master pe hard(miami 05'), probabil un TMC(06' sau 07'), inca 2 WB si ar fi ajuns pana acum la 10 GS-uri castigate. De asemenea Fed a avut bulan cu accidentarea lui Nadal in 09' cand a venit la RG praf din pc de vedere fizic si la WB s-a retras. Atunci Fed a castigat singurul RG si probabil doar cu ala va ramane cat e Nadal sanatos.

Eu unul nu inteleg cum unii nu pot aprecia aceste doua legende vii ale jocului si fac jocul ala de copii retarzi "al meu il bate pe al tau", de parca se bat intre ei, nu impotriva a alte sute de tenismeni din ATP.

Stryker22.08.2010 23:47

oricat de buni ar fi si Fedex si Nadal cand ii joci la pariuri tot te dezamagesc cand nu te astepti, exemplu Nadal de curand cu Baghdatis ...

predatorpulse722.08.2010 23:53
oricat de buni ar fi si Fedex si Nadal cand ii joci la pariuri tot te dezamagesc cand nu te astepti, exemplu Nadal de curand cu Baghdatis ...

Nadal a venit cam moale pe hard anul asta dupa succesul nebun de pe zgura si iarba, si pierde mult din cauza backhand-ului. Am vazut vreo doua meciuri de la Cincy si a fost slabut rau, era sa piarda cu benneteau si pe final i-a facut cadou break-ul lui baghdatis. In meciul cu benneteau a facut 39 greseli nefortate si cu cipriotul 41, ori scuza-ma,dar erau meciuri de cinci seturi in care Nadal nu facea atatea greseli, e recunoscut pentru faptul ca joaca cu o marja mare de eroare datorita topspin-ului. Desi cred ca partial asta s-a intamplat si pentru ca a incercat sa fie mai agresiv.

Sfat de la un prieten: nu paria pe Nadal in a doua parte a anului, dupa WB. Nadal de obicei castiga doar un titlu in a doua partea a anului, daca nu ai observat nu e foarte prieten cu cimentul, ci cu zgura si iarba.

f234567k23.08.2010 00:06

Niciodata nu o sa-l critic pe Nadal pentru cum joaca in a 2-a perioada a anului. Nu mai poate forta la orice minge pe hard, sa alerge dupa ea ca un nebun cum o facea acum doi ani. Trebuie sa isi protejeze si genunchi iar treaba asta e mai importanta decat un titlu la un turneu masters sau un meci.

Nivelul lui pe hard-ul continentului american mi se pare acelasi ca si acum cativa ani cand la fel obtinea multe semifinale si succese rare precum la Toronto in 2008 si Indian Wells in 2009.

Foarte multi hateri ai lui Nadal

Deja m-am saturat de toti tampitii aia care pe orice site/forum de sport folosesc tot felul de apelative pentru Nadal legate de dopaj/muschi/chiloti scosi din fund(nici eu nu sunt de acord cu gestul, mai ales in fata lojei regale de la Wimbledon)/noroc la tragerea la sorti, etc.

Cand pierde Federer au fost de vina gemenele ca i-au rapit prea mult din pretiosul sau timp liber, Mirka Vavrinec ca i-a facut cu ochiul din tribuna sau numarul prea mare de trofee pe care le-a castigat dar cand pierde Nadal s-a vazut ca nu a mai trecut de mult timp pe la Fuentes.

Imi pare rau dar aici a fost greseala ta ca ai pariat pe Nadal cu Baghdatis dupa doua meciuri slabute facute cu Dent si Benneteau. Baghdatis trecuse lejer in optimi de Berdych care l-a chinuit groaznic pe Federer la Toronto.

cristy.steaua2131.08.2010 12:03

O noua lovitura marca Federer.

Dadootza14.09.2010 14:35

Inca odata s-a cam batut singur... nu i-a intrat serva si aici l-a dat peste cap..+plus 2 MP ratate...asta e...a trecut el peste altele mai rele (vezi AO2009 etc)

acum a facut si Nadal career slam...si-a implinit visul.. :rolleyes: gata...2010 s-a cam dus..insa urmeza 2011,2012..iar Roger va fi acolo, chiar daca cu 1,2 ani mai mult..si cu siguranta va reveni in lupta! nu trebuie acum sa apara toata lumea sa ii cante prohodul "erei" sale..

He''ll rise again!Brighter!

Daniel-Ionut14.09.2010 14:37
gata...2010 s-a cam dus..insa urmeza 2011,2012..

Si in 2012 murim, nu mai are timp sa il depaseasca.

Bogdan14.09.2010 16:47

Federer, mie unul, mi se pare plictisit. Si joaca asa mai mult la misto.

«1234»