Spaniolul in afara de a fugi ca un disperat nu stie nimic.N-are nici 1 % din clasa lui Federer.A pierdut pe mana lui........pacat ![]()
Scuze de limbaj dar mor de nervi.Il urasc pe jegul asta mai mult decat pe Dinamo
Spaniolul in afara de a fugi ca un disperat nu stie nimic.N-are nici 1 % din clasa lui Federer.A pierdut pe mana lui........pacat ![]()
Scuze de limbaj dar mor de nervi.Il urasc pe jegul asta mai mult decat pe Dinamo
Finala a fost fenomenala si chiar mi-a parut rau ca unul dintre jucatori a trebuit sa piarda insa Nadal a meritat din plin victoria. Le-a dat o mare palma frustratilor care zic k doar "fuge dupa mingi". Pai asa si federer a fugit dupa mingi tot meciul. Majoritatea jucatorilor din ATP fug dupa mingi insa doar nadal si cativa reusesc sa faca puncte din acele mingi. Rivalii ii recunosc valoarea,federer ii recunoaste valoarea,toti marii jucatorii ii recunosc valoarea numai frustratii si orbii se indoiesc de el.In fine,frustrarea unora e mare de tot....
Desi sunt fan al spaniolului,consider k elvetianul a cedat din punct de vedere psihic in ultimul set,culmea,desi nadal terminase benzina in ultimul set. In ultimul set,nadal a fugarit doar mingile apropiate de el,nu a mai dat cine stie ce passing-uri(pentru k nu mai ajungea la ele) ci doar a incercat sa dea mingea inapoi pe centru sau in cros(mai ales cu reverul) si i-am mers pentru k federer devenise nervos,desi luase al 4-lea set. Acest blocaj psihic e inca o dovada k nadal i-a intrat sub piele lui federer. Jocul lui nadal nu este mai spectaculos decat al lui federer,nici macar mai eficient,insa este antidotul perfect la jocul lui federer. Topspin-ul extrem care ii omoara reverul lui roger,faptul ca e stangaci si k are un spirit de luptator ii dau un avantaj lui nadal in fata lui federe. Vreti dovada? Roger s-a departat din ce in ce mai mult pe zgura de nadal(in ultima intalnire nadal l-a umilit),pe cand nadal s-a apropiat de federer pe iarba si hard,luandu-i wimbledon-ul si australian open.
Nu mai injurati jucatorii de tenis ca aici nu-i fotbal. Inteleg sa aveti favoriti insa acesti jucatori sunt doi mari campioni si merita respectul nostru.
Felicitari rafa!!! Bravo Roger!!!
FORZA Steaua!!!
Intotdeauna superiori.
raul
Nu iti e ma rusine putin? Numai asta stiti sa spuneti cand pierdele marele expres din Basel.
Ba e dopat Nadal, ba doar fuge ca disperatul...
Federer a beneficiat de toate avantajele din lume la editia de anul acesta si s-a
pe el.
Extraordinara clasa ce are Federer. M-am saturat de amintiri. Prezentul conteaza.
Complexul lui fata de Nadal continua.
Mda, Federer a pierdut pe mana lui. Serviciul, altadata o arma de temut, l-a parasit exact cand avea mai mare nevoie. La fel si concentrarea in punctele importante, multe sanse de break ratate inexplicabil.
Pana la urma cred ca ramane un complex Nadal, fiindca spaniolul nu e decat un pachet de muschi ce returneaza mingea mai tare de cat o primeste, alearga neobosit, gaseste passinguri imposibile si se scarpina in fund. E dubios rau de tot.
Lasand subiectivitatea la o parte nadal l-a facut psihic pe Roger.Cand era in dificultate juca foarte bine,punand presiune pe elvetian si castigand punctele cheie .Nadal asta ii un fel de Maywether in box,urat de multi dar valoros.
Oricate turnee va castiga tot nu ma va convinge.Nu are ce sa te impresioneze,fuge ca disperatul,asta-i avantajul lui.Capacitate de efort incredibila.Ii ca si cum l-ai prefera pe un fotbalist ex Gatusso in locul unui magician ca Zidane sau Maradona.
Baieti, in ultimele doua intalniri, Nadal a castigat cu Federer. Ce tot o invartim atat?
si se scarpina in fund. E dubios rau de tot.
Asta ma intrebam si eu. Oare ii intrau chilotii in fund?
)
sau era iritat? ![]()
Ca sa castigi mai trebuie si sa muncesti(in cazul de fata sa alergi), nu doar sa faci figuratie pe teren si sa arati tu ce tehnic esti.
Din aprilie vine sezonul de zgura unde Nadal o sa-si faca iar norma: Monte Carlo, Roma, Hamburg si Roland Garros.
Cred ca pana la Wimbledon Federer o sa fie la cel putin 4000 de puncte in spate.
Baieti, in ultimele doua intalniri, Nadal a castigat cu Federer. Ce tot o invartim atat?
Iti spun eu invarteala:Roger este in primii 3 jucatori all-time ai tenisului,Nadal e doar un pasager.Cand nu-l vor mai ajuta atat muschii si tineretea,va fi departe de primul loc.La un moment dat,dupa o anumita varsta,joci numai din talent,din experienta,iar Nadal nu v'a reusi niciodata sa atinga jocul lui Federer.Nici acum nu-i peste el,fiind mult mai tanar,are un psihic mai puternic,alearga ca un apucat(bine zicea cineva,DUBIOS),dar tenisul sau nu are cum sa atinga grandoarea celui practicat de Federer.Si invidie nu are cum sa fie...era de asteptat ca cineva sa-l detroneze pana la urma si pe Roger...
DelPiero
Tu ai auzit ce pregatire fizica face nadal?
Desi nu prea ii suport pe pseudo-redactorii de la gesepe, urmatorul articol al lui TRU mi-a atras atentia.
Il redau integral:
"Cîndva, Roger Federer a fost incomparabil cu oricine, inclusiv cu Federer, jucãtorul de tenis. Dar asta a fost înainte de apariția sîcîitoare a lui Rafael Nadal și de finala de la Melbourne. Treptat, chiar în timp ce continua sã dicteze istoria tenisului, în jocul lui Federer a început sã pãtrundã o resemnare maiestuoasã. Apoi, a apãrut complexul: un oarecare Nadal, cu bicepși de desen animat, infinit reactiv, inepuizabil fizic și imun la variația psihicã. Rafael Nadal e un fanatic nedemontabil, un consumator feroce și fericit de efort.
Iritatã, o parte a elitei comentatoare de tenis s-a oprit, a doua zi dupã finalã, asupra acestei trãsãturi incurabile și victorioase. În spatele admirației, pîndea supoziția de nerostit: ceva nu e curat în corpul, în sistemul vascular și muscular al lui Nadal. Nimeni n-a îndrãznit sã acuze, deși, dupã Michael Phelps, surprins în timpul unei prize de canabis, ar fi fost mai ușor. Însã toatã lumea a remarcat cã Nadal a jucat, în semifinalã și în finalã, aproape 10 ore de tenis turbat. Nadal și Verdasco au fãcut în semifinalã cel mai lung meci din istoria Open-ului autralian. Nadal a ajuns în pat, dupã conferințe de presã, recuperãri, nutriție și masaj, la 5.30 dimineața. A doua zi, l-a bãtut pe Federer. În cinci seturi. Încã cinci seturi. Ceva e, desigur, anormal. Dar ce?
Ipoteza intervenției chimice nu e imposibilã, dar e doar o ipotezã. În schimb, consistența mentalã a lui Nadal nu poate fi stimulatã sau adîncitã de noua chimie a corpului. Asta scapã criticilor lui Nadal, între care mã numãr, încã. Pînã la urmã, Nadal e nesuferit pentru cã deranjeazã nevoia de ideal și estetism atletic pe care Federer o satisface aproape fotografic.
În vreme ce Nadal are și va avea o carierã, Federer duce cu el ceva mult mai greu: un destin. Ca orice ideal, Federer are un destin: restrîngerea, relativizarea, oboseala la contactul cu realitatea. Cine se mai întreabã de ce a plîns Federer, în public, și de ce nu s-a abținut, bãrbãtește, nu trebuie sã conteze pe rãspunsul standard. Federer n-a plîns de necaz, ca un tocilar care a ratat premiul întîi. Federer a plîns pentru cã a înțeles: s-a terminat. Timpul - polizorul universal de ajustat idealuri - l-a ajuns din urmã."
@Joga
Cred ca mai important era daca boldai asta: În schimb, consistența mentalã a lui Nadal nu poate fi stimulatã sau adîncitã de noua chimie a corpului. Asta scapã criticilor lui Nadal!
Indian Wells. Primul turneu major a lui Federer dupa Australian Open.
In turul 3, respectiv ultimii 64, l-a invins pe Marc Gicquel cu 7-6 (4), 6-4. In urmatorul tur il va intalni pe Fernando Gonzalez, care a trecut de James Blake cu 7-5, 6-1. Roger conduce la capitolul intalniri directe cu un zdrobitor 11 la 1.
Astãzi de la ora 22.00 pe sport.ro, Federer - Murray în semifinalele de la Indian Wells.
Se pare ca dupa Nadal, Federer are un complex si fata de Murray.
Ce a supt'o ieri Nadal.....wow.... Nu mi'a venit sa cred cand am auzit.
Federer nu are scuze daca nu ia titlul!
La cum joaca Federer in momentul asta nu prea cred ca ar trece de un Monfils, un Murray sau de acel Soderling care i-a scos pe Ferrer si Nadal.
Acasuso si Haas erau sa produca surpriza. A 3-a oara nu mai scapa.
Federer s-a chinuit astazi cu Tommy Haas . A avut haas 2-0 la seturi si pana la urma a batut federer in 5 seturi. Cred ca in tutul urmator iese, ca urmare a jocului de 5 seturi care e epuizant. Stie cineva cu cine pica ?
sper sa joace cu monfils.. cu roddick nu prea imi fac sperante, doar e 18-2 la intalniri directe
SORANA CARSTEA IN SFERTURI LA ROLAND GARROS ![]()
Sorana Carstea -Elena Jankovici 3-6/6-0/9-7
A jucat fantastic. Jankovici a condus cu 5-4 si 30-0 in decisiv si avea serviciu, dar cu toate astea, Sorana a revenit incredibil... Are sanse mari sa ajunga in semifinale...
Ba, buna femeie Sorana asta.
Maine la ora 11 Federer va scrie istorie. Primul titlu pe zgura frantuzeasca din palmaresul lui - depasind cu aceasta ocazie recordul de Grand-Slamuri detinut de Samparas.
Go Roger!
Roger Federer: "Sînt dezamãgit cã Rafael Nadal nu va participa la Wimbledon"
:D:D:D
Eu am avertizat inca de anul trecut ca spaniolul - ce se scarpina in cur - o sa cedeze fizic de la atata dopaj si nu o sa mai faca pe Superman prea multa vreme... In scurt timp se va retrage sau va reveni in anonimat.
Teoretic nu'l poate opri nimeni pe Federer sa obtina al 15-lea Grand Slam... dar am asa un feeling ciudat.
Castiga Djockovici(sau cum se scrie
)