Oricum, "Cine tineee cu rapiiiiid/ Sa ramana invaliiid!" ![]()
cu toate ca unii dintre noi ar fi in stare sa bea o bere amical cu nespalatii aia, sa vada impreuna meciul si sa se felicite amical cand marcheaza adversarul gol.
Dubios.
Oricum, "Cine tineee cu rapiiiiid/ Sa ramana invaliiid!" ![]()
cu toate ca unii dintre noi ar fi in stare sa bea o bere amical cu nespalatii aia, sa vada impreuna meciul si sa se felicite amical cand marcheaza adversarul gol.
Dubios.
cu toate ca unii dintre noi ar fi in stare sa bea o bere amical cu nespalatii aia, sa vada impreuna meciul si sa se felicite amical cand marcheaza adversarul gol.Dubios.
si totusi, prieteniile nu se leaga doar in jurul fotbalului .. eu acu` ce ar trebui sa fac, sa ii pun perna pe fata prietenului meu cel mai bun ca noni a batut un suporter stelist la basarab?(ipotetic vorbind)
LE: Legat de "extraordinara" galerie a CFR-ului, pot sa iti zic din surse sigure ca, cel putin jumatate din scandarile lor in meciul de la Brasov erau injuraturi la adresa Stelei. Extraordinar de civilizati dom'ne....
Nu se referea nimeni la galeria CFR-ului aici. Galeria CFR-ului s-a incropit in ultimii ani si cel mai mult in ultimul an si deocamdata baietii sunt niste amatori si nu vad sa se ridice cu nimic deasupra celorlalte galerii.
Era vorba de comportamentul per ansamblu al suporterilor clujeni, altii decat cei din galerie. Nu vreau sa para in nici un fel partinitoare parerea mea, exemplific doar cu meciuri la care am luat parte si spun ca un comportament fairplay si nonviolent este de dorit pe orice stadion. Asta e adevarata mostra de superioritate. Cine vrea superioritatea violentei, se poate desfasura in voie la o sala de box sau arte martiale. Si spuneam cateva posturi mai sus ca si la Cluj sunt suporteri necivilizati.
Haideti sa nu ne mai uitam in curtea vecinului (cum scuipa oficialii de pe banca) si sa ne facem noi partea noastra, adica sa le aratam ca suntem civilizati.
Si fiindca suntem toti suporteri ai Stelei, cred ca ar fi bine sa nu mai apara epitete de genul "gibon" cu referire directa la un anumit grup de suporteri ai nostri. Sper ca cei care au ceva impotriva unor manifestari ale ultrasilor sa vina doar cu comentarii decente, fara a jigni pe cineva.
Cred ca un film interesant de urmarit ce are oarecum legatura cu acest subiect este "Hooligans", inspirat de fapte reale: http://www.imdb.com/title/tt0385002/ Concluzia o va trage fiecare, unde se poate ajunge cu exacerbarea sentimentului de atasament fata de un club, care dupa cum spuneam, ajunge sa nu mai aiba legatura cu fotbalul la un moment dat. Si ramai si te intrebi: Pentru ce? ... ![]()
Noapte buna!
Mie imi pare rau ca au aparut. Oamenii aia nu sunt suporteri, sunt prostituate. Adica isi ofera sprijinul contra unor rezultate de moment. Nu au pasiune, nu ii intereseaza istoria clubului, traditia, etc - sunt "pe interes".
Eu nu vreau sa vorbesc despre galerie. Cand eram ceva mai pusti am luat-o si eu pe coaja in cateva randuri in Giulesti, acum nu mai calc pe acolo. Si nu simt ca pierd nimic , e tare urat stadionul acela dar si atmosfera.
Eu am de propus un alt topic. Se refera la o declaratie a lui Argaseala, am impresia la sport.ro. Daca careva dintre noi este gibon, acesta trebuie sa fie. Este cu referire la traditia clubului de care pomeneai. Omul spune asa: am intrat in stadionul acela(Stade Gerland) ca intr-un muzeu. Si mai sopune ca in vreme ce belea el ochii acolo la baza sportiva, magazine samd a fost uimit sa afle ca la toate lucrurile astea s-a muncit 30 de ani. Asadar, noi suntem la 30 distanta de aceasta struto-camila O Lyon. Ce spuneti de chestia asta? Vine de la un asa-zis stelist care nu a avut nici o replica si s-a multumit sa caste gura fascinat de miracolul managerial O Lyon. Ce parere aveti se compara istoria si traditia Stelei cu ce a lyonezilor?
Credeti ca vrea Argaseala sa ne dea de inteles ca numai nepotii nostri o sa apuce fotbal de calitate in Ghencea?
si totusi, prieteniile nu se leaga doar in jurul fotbalului .. eu acu` ce ar trebui sa fac, sa ii pun perna pe fata prietenului meu cel mai bun ca noni a batut un suporter stelist la basarab?(ipotetic vorbind)
Nu ma refeream la tovarasii din copilarie si asa mai departe. Numai ca nu inteleg de ce atata indgnare ca si-a luat un tigan scuipator o petarda in cap.
Cred ca un film interesant de urmarit ce are oarecum legatura cu acest subiect este "Hooligans", inspirat de fapte reale: http://www.imdb.com/title/tt0385002/ Concluzia o va trage fiecare, unde se poate ajunge cu exacerbarea sentimentului de atasament fata de un club, care dupa cum spuneam, ajunge sa nu mai aiba legatura cu fotbalul la un moment dat. Si ramai si te intrebi: Pentru ce? ...
Tu il vezi ca pe un semnal de alarma, ca pe un lucru ingrijorator - eu ca pe o pilda despe verticalitate. Fiecare cu parerea lui.
Tu il vezi ca pe un semnal de alarma, ca pe un lucru ingrijorator - eu ca pe o pilda despe verticalitate. Fiecare cu parerea lui.
Ei, nu trage concluzii pripite despre cum am vazut eu filmul. Am vrut sa scot in evidenta doar ceea ce a dorit si regizorul sa scoata in evidenta si anume unde pot duce dusmaniile care au ca suport sentimentele fata de o echipa de fotbal.
Si ca sa vezi ca nu avem opinii chiar asa de diferite si pentru mine filmul a fost o pilda despre verticalitate si despre onoare. :wink:
O zi buna!
Pai atunci vad ca ne contrazicem aiurea. Adica ti-a placut verticalitatea si onoarea dar e mai bine sa facem hora unirii cu adversarii la meci. Faza cu familia si copilul e deplasata - am fost cu prietena mea in deplasare la Istanbul cu autocarul, drum lung in compania a 50 de handralai care au baut si au facut atmosfera aproape tot drumul fara a fi deranjata de absolut nimeni.. Crede-ma ca nu are nimeni nimic cu fetele si copiii... singurii pe care i-am vazut batand copii au fost exact "aristocratii de la raped" de a caror integritate corporala erati voi ingrijorati. Si unul dintre acei copii am fost si eu, de ce sa nu fiu sincer. Dar mi-a trecut, am mers mai departe si vad ca acei copii au crescut.
Pai atunci vad ca ne contrazicem aiurea. Adica ti-a placut verticalitatea si onoarea dar e mai bine sa facem hora unirii cu adversarii la meci. Faza cu familia si copilul e deplasata - am fost cu prietena mea in deplasare la Istanbul cu autocarul, drum lung in compania a 50 de handralai care au baut si au facut atmosfera aproape tot drumul fara a fi deranjata de absolut nimeni.. Crede-ma ca nu are nimeni nimic cu fetele si copiii... singurii pe care i-am vazut batand copii au fost exact "aristocratii de la raped" de a caror integritate corporala erati voi ingrijorati. Si unul dintre acei copii am fost si eu, de ce sa nu fiu sincer. Dar mi-a trecut, am mers mai departe si vad ca acei copii au crescut.
Faptul ca mi-a placut verticalitatea si onoarea nu inseamna ca sunt de-acord cu ideea pt care ei se bateau.
Insa, daca tot au ajuns acolo, e frumos sa vezi niste barbati care au onoare si nu fug cu coada intre picioare. La asta ma refeream. Vorba lor: Stand your ground and fight!
Ideea pt care ei se bateau n-o s-o accept niciodata. Pt ca mi se pare absurda.
Gata, a ajuns cu topicul asta.
O zi buna la toata lumea!
Mie imi pare rau ca au aparut. Oamenii aia nu sunt suporteri, sunt prostituate. Adica isi ofera sprijinul contra unor rezultate de moment. Nu au pasiune, nu ii intereseaza istoria clubului, traditia, etc - sunt "pe interes". Plus ca sunt frustrati si au boala pe tot ceea ce e din Bucuresti - nu o sa uit niciodata sincronul cu "mwe Steaua" realizat de marii civilizati. Si nu stiu de ce am impresia ca nu o sa fie loc de pacepepamant la meciul retur.
Asa e Stanici, ai nimerit-o...Personal stiu oameni care erau suporteri ai Stelei (Cu tricou, fular, mers la meci) si acum au abonamnet si tricoaie visinii ca nu le pot spune tricouri...Unul din motivele pentru care nu am vrut ca franarii sa castige a fost exacerbarea asta prosteasca-ardeleneasca, anti-tot-bucuresteana. Brusc si dintr-o data apar alde din astia care sunt ceferisti de mici, care au mers la toate meciurile, care stiu toti jucatorii, povesti sovietice, gargara ieftina de bar. Cand le-am spus la unii-altii ca marele CFR '907 era prin anii 80 Steaua-CFR si avea echipament rosu si albastru nu le-a venit sa creada...Marii ceferisti cu traditie de pe la vreo 5 echipe ce nu au legatura una cu alta...Auzi...ceferisti de mici...Sa vorbim de baietii din galeria care merg peste tot pe bani..."Nea Arpi, da-ne si noua niste bani sa facem o coregrafie ceva...Bine mai baieti, cat? 1500 de coco... Va dau ma, poftim. Ma? cat face coregrafia, in jur de 500? Las ca ii bine o luna si ceva mai tragem cu restul..." Sau baietii cu tricouri cu magyarorzag sau mexic (care cum le-au gasit).
Dar poate in vreo 3-4 ani cefereul se termina... si sa ii vad atunci.
Numai ca nu inteleg de ce atata indgnare ca si-a luat un tigan scuipator o petarda in cap.
eu nu pricep cum tu nu intelegi ca e condamnabil gestul de a aprinde o singura petarda si a o arunca,decat aprinderea a 450 de torte pentru a anima atmosfera. Scopul in sine, vatamarea cuiva, provoaca indignare si nu numarul tortelor aprinse.
a fost un meci puturos rau de tot..ma enervez numai cand imi aduc aminte de bara lui Ogararu` si alte ratari...nu stiu cand m-am mai enervat asa la un meci..poate la cel cu dinamu..dar asta a umplut paharul..iar un rezultat care nu avantajeaza Steaua...oare cand o sa mai castigam si noi?nici nu mai stiu cum e sa te bucuri la un meci in care Steaua joaca si bine si mai si castiga pe deasupra...trist..foarte trist
Nu ma refeream la tovarasii din copilarie si asa mai departe. Numai ca nu inteleg de ce atata indgnare ca si-a luat un tigan scuipator o petarda in cap.
Pai ... simplu :
aruncarea cu obiectele prevãzute la art.82, pct. 3, lit. a) spre alti spectatori sau spre/în
terenul de joc se sanctioneazã cu avertisment si penalitate de la 30.000 la 80.000 lei, dacã
obiectele nu au lovit persoane. În caz de recidivã, sau în cazul în care obiectele aruncate
au lovit persoane, clubul se sanctioneazã cu penalitate de la 40.000 lei la 100.000 lei si
interzicerea dreptului de organizare a jocurilor pe propriul stadion pentru 2 - 4 jocuri;
(Regulamentul disciplinar al FRF)