mdionis
In primul rand, eu nu merg cu fumigena pe stadion. A iti sustine echipa nu este sinonim cu a cara cu sine obiecte potential periculoase.
In al doilea rand, incerc sa evit pe cat posibil crearea unei situatii de asa natura incat macacul generic sustinator al echipei adverse sa simta nevoia de a arunca amenintator cu pietre in directia mea.
In al treilea rand, daca totusi reuseste sa faca o astfel de actiune, de el trebuie sa se ocupe fortele de ordine iar nu eu. Intr-un stat civilizat, cetateanul nu "isi face singur dreptate" si mai ales nu printr-o riposta idioata care nu serveste la nimic (in afara de ogoirea hormonala a macacilor generici de ambele parti) si constituie o escaladare aberanta a unui conflict ce nici nu ar fi trebuit sa existe.
Din pacate fortele de ordine nu prea isi fac treaba pe stadion.
Si cand o fac, de cele mai multe ori suporterii echipei vizitatoare sunt cei care o patesc, indiferent ca ei sunt de vina sau nu.
Anul trecut, in meciul de la Cluj cu U, suporterii uisti au aruncat timp de cateva minute cu pietre si bete dupa noi.Jandarmii au venit la noi si ne-au dat mai in spate.
Dupa cateva minute bune s-au dus si au incercat sa ii potoleasca si pe uisti.
E mult mai usor sa ataci un grup mai mic decat un grup mai mare.
In meciul de acum 2 ani, din groapa, s-a procedat la fel.Stelistii au fost provocati si tot pe ei au intrat jandarmii cu lacrimogene si bataie.Cand i-au intrebat de ce nu au intrat si in pch, seful jandarmilor a raspuns cam asa:
"Da' ce?Suntem prosti sa intram intre 5000 de oameni?"
Cand esti provocat de cele mai multe ori ripostezi.
Am dreptate sau nu?
Daca baietii voiau sa scoata pe cineva in evidenta puteau sa spuna "ala care a aruncat cu fumigena e un gibon".Ei au ales sa spuna "suporterii aia sunt niste giboni".
Cazul e special pt ca vorbim totusi despre stadionul Ghiulesti, locul unde flegmele si brichetele plutesc nestingherite peste gazon.
Imi e foarte greu sa cred ca rrapidistii nu au aruncat cu nimic dupa Stelisti.
De obicei, la meciuri, liderii de galerie zic inainte sa inceapa meciul sa nu arunce nimeni cu nimic, sa nu rupa scaune, etc. Asta e un mic pact intre suporteri si echipa.
Ca scaunele rupte sunt platite de echipa si nu e corect sa plateasca altul pt ce faci tu.
De foarte multe ori am auzit "daca rupeti vreun scaun, va dam pe mana jandarmilor.sunteti pe cont propriu".
De aceea zic ca nu cred ca stelistii au inceput totul.
Eu merg pe stadioane de ceva vreme.
Vad cum reactioneaza toate tipurile de suporteri.
Ultrasii sunt mult mai calmi.Ultrasii canta mai mult.
Ceilalti suporteri sunt un pic speciali.De ce zic asta?
Pt ca majoritatea din ei simt nevoia sa iasa in evidenta intre toti acei oameni.
Acestia injura, scuipa, arunca cu obiecte dupa arbitrii si ceilalti jucatori.Acestia provoaca fanii adversi.
Am fost mai de mult la un meci dintre Unirea Alba Iulia si Universitatea Craiova(de pe vremea cand Alba Iulia era in A).Am stat atunci la tribuna ca nu aveam nici o treaba cu peluzele.Am vrut doar sa vad meciul.
Ultrasii olteni au venit si s-au asezat in partea lor si au inceput sa cante.
La un moment dat o mare parte din tribuna s-a indreptat spre gardul despartitor si a inceput sa ii injure si sa ii ironizeze pe olteni.Nu au lipsit bineinteles prazuri fluturate.Au inceput sa ii provoace din nimic.
Intre Alba Iulia si Craiova nu e nici o rivalitate.Si atunci care era problema?
Problema e ca asa e tot omul.
Pe stadion toti se cred eroi.Toti fac prostii.
Si cine sufera?Ultrasii!
E usor pt cei care nu calca pe stadion sau in peluza sa judece.
Dar adevarul e ca majoritatea vorbesc fara sa stie.
DEE
Eu zic sa cauti poza din prost sport cu haina lui Dorinel.
Acolo se vede cel mai bine nivelul de cultura al tribunei 0 ghiulestene.