Incep acest topic prin a-mi exprima doua dorinte:
1. sa nu fie inchis, doar eventualele mesaje care incalca regulamentul site-ului sa fie cenzurate/sterse
2. sa nu deviati de la topic
Sa incep: toata lumea este revoltata de ceea ce nea Jiji a facut zilele acestea si de faptul ca nu a vrut ca suporterii stelisti sa fie prezenti in groapa. Injuraturi, revolte, proteste din toate partile. Dar oare acest oier netrebnic, nu are si el dreptatea lui ? Intr-una din aparitiile televizate nea Jiji a afirmat ca nu ii se pare normal si ca nu mai aceepta sa fie injurat de catre suporterii pe care el ii finanteaza. Indignare: care suporteri bre, ca noi toti ne luam bilete/abonamente pe Ghencea, in deplasari ne platim benzina la masina sau microbuzul pe care-l inchiriem sau trenul, ne platim biletul de intrare la meci, chiar daca acesta e 50 ron (gen Bistrita). La fel si cu deplasarile externe: ne platim avionul/masina, platim biletul de intrare la meci. Dar aceasta este partea cunoascuta, varful aisbergului. Ce nu stim noi, sau marea majoritate a noastra: de-alungul timpului, si aici ma refer la ultimii 3 ani in care am participat in Liga Campionilor, cand o parte a suporterilor au facut deplasarile pe banii lui nea Jiji, au intrat la meci pe biletele platite de nea Jiji. Cea mai recenta deplasare: Florenta. Nu stiu exact numarul autocarelor, dar intre 4 si 6, au fost platite de club (club a se intelege nea Jiji). Excursionisti: captele luminate din Peluza Nord. Leaderii. Si diferite brigazi, TK, Nucleo. Biletele la meci: platite de "club". Si atunci, domnilor suporteri, de ce nu are dreptatea oierul (pe care-l urasc din tot sufletul): pai eu va platesc deplasarile si voi veniti la meci si ma injurati ? Evident, paranoicul nu are de unde sa stie ca mai sunt si suporteri care NU merg in deplasari pe banii lui, care nu stau la mila clubului ca sa intre la un meci, care strang singuri bani pentru mesaje si coregrafii.
Si atunci, oare de ce mi se pare mie tare tare tare ciudat faptul ca, dupa intalnirea cu suporterii (nu cunosc participantii, dar am o puternica senzatie ca este vorba de unii leaderi de prin Nord), nea Jiji apare si spune: Peluza Sud este de vina pentru cele intamplate cu Buzau si in general pentru scandarile anti Jiji de-alungul timpului ? Pentru ca cei care au fost la asa zisa sedinta, cei prezenti trebuiau sa indice un vinovat, pentru ca nu cumva la urmatoare deplasari sa-si piarda privilegiile dobandite cu atat sudoare si umilinta.
Peluza Nord, in maxim 1 an nu va mai exista, vor ramane 100-200 de "ultrasi" aserviti clublui, iar ceilalti membrii, cu coloana vertebrala si cu un minim de mandrie se vor indrepta spre Sud, trib II sau puri si simplu vor privi meciurile la TV. Pentru ca ceea ce s-a intamplat zilele astea a pus capac la multi.
Si un exemplu de final: la Florenta, au fost introduse cateva zeci de fumigene, una chiar de catre mine personal. Dar nu au mai fost date. De ce ? Pentru ca au avut grija unii de la Nord sa ne atraga atentia ca nu ar fi in "interesul" Stelei sa dam acele fumigene. E mai simplu sa ciubucaresti 100 de ultrasi care sa aplice politica clubului, decat sa platesti 40.000 euro amenzi pentru fumigene.
Merg in Peluza Nord de ani de zile. Recunosc, nu m-am implicat aproape niciodata in viatza peluzei, dar am cantat/scandat/bucurat/plans cot la cot cu toti ceilalti baieti din peluza. Dar cele intamplate zilele astea m-au ingretzosat total.