Clasicul derby le gaseste pe cele doua echipe in pozitii fruntase, dar in momente nefavorabile. Steaua vine dupa o serie de meciuri fara victorie, exceptia putand-o constitui meciul cu Buzaul din aceasta seara (25 octombrie).
Dinamo? Ei bine, Dinamo joaca foarte prost dar reuseste sa castige constant, motiv pentru care priveste restul competitoarelor din Liga de la inaltimea primului loc. Dar cu cate sacrificii. Rand pe rand Pulhac, Bratu, Ze Kalanga, Thiago, Marius Niculae, Zicu si Ze Diabate, au parasit accidentati terenurile de joc.
In pre saptamana derbyului cu Steaua, Dinamo se confrunta cu mari probleme de lot, dar si de joc. Ionel Danciulescu, goleadorul celor din Groapa incearca o analiza a jocului slab practicat de echipa si sustine ca sunt mai multe cauze pentru care echipa nu merge, dar cea mai justificabila e aceea ca unii dintre jucatori au venit pe parcurs si nu s-au adaptat.
Se intrevede astfel o excelenta posibilitate pentru Steaua, de a fi echipa mai valoroasa, mai puternica, si daca Dorinel Munteanu va cere o evolutie curajoasa, iar jucatorii isi vor indeplini sarcinile de joc, putem consemna la finalul meciului o victorie a culorilor noastre.

Arbitrajul va insemna mult in economia acestei partide si vreau sa cred ca vom avea parte de un arbitru echidistant, desi am rezerve serioase cand stiu ca Lupescu si Prunea, doi fosti vajnici caini rosii, tin in propriile maini parte din fraiele federatiei romane de fotbal.
Nu-l dorim pe Tudor, cel care in returul editiei trecute ne-a dezavantajat prin refuzul de a-l elimina pe Bratu pentru doua simulari flagrante. Despre Corpodean si Balaj, ale caror cariere sunt zdravan patate de nedreptati savarsite in folosul alb-rosilor nici nu poate fi vorba. Un arbitru strain ar fi probabil cel mai indicat, dar sansele unei astfel de solutii sunt zero.
Steaua poseda un lot superior valoric si cu o buna organizare a jocului, cu dorinta de victorie si determinare, se poate revansa pentru esecul din primavara.
E imperios necesar sa invingem, e la indemana noastra, e foarte posibil. O victorie ne-ar apropia la 4 puncte de primul loc. E momentul de cotitura al primei parti a campionatului, un prim prag psihologic de a o stopa pe adversara noastra de sambata 1 noiembrie, ora 21:00 sa se desprinda decisiv in campioana de toamna.
De aceea pronosticul meu pentru acest meci este:
Dinamo - Steaua: 2
FORZA Steaua!