FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Simbolurilor, fãrã jumãtãți de mãsurã!

«1234»
Protasov09.10.2008 22:28
@Protasov

Daca ai fi citit mai atent, in special spre final, am spus ca este deosebit de trist ca exista pericolul de a ne detrona simbolurile din cauza lipsei de performante pe banca tehnica. Nu am spus ca este normal, tocmai de aceea am si dat exemplul cu Victor Piturca.

Spui ca Steaua este o scoala de fotbal. Perfect de acord cu tine. O vezi acum, in jocul echipei? Eu nu, dar mi-am exprimat in nenumarate randuri sustinerea fata de Lacatus.

Daca la Steaua au reusit numai stelistii adevarati, cum explici exceptiile Mihai Stoichita, Walter Zenga sau Oleg Protasov? Si inca ce exceptii... Imi permiti sa te mai intreb si de ce ai acest nick?

Spui ca il pomenim degeaba pe Piturca. Pentru mine, si el este un simbol pentru acest club (am si explicat de ce), indiferent de modul in care era receptat de fani.

Inca ceva: ti se pare ca Lacatus nu este aspru judecat ca antrenor? Tocmai asta am si vrut sa arat: judecam aspru exact persoanele datorita carora noi avem mandria de a fi stelisti.

Nu in ultimul rand, imi cer scuze atat fata de tine, cat si fata de cei care au receptat acest articol drept un exercitiu de infatuare! Am intentionat cu totul altceva.

Poate ca am intrecut masura si am impus eu un ton nepotrivit. Plec de la premiza ca discutii de felul asta, intre noi macar ar trebuie sa produca si ceva pozitiv. Asadar ne putem scuza reciproc pt ca intentiile sunt generoase. Cu toate astea am sa iti raspund.

Bun, asadar ii bagam pe toti la cutiutza. Sa stea frumos acolo la locul lor in camera de trofee pt ca noi nu vrem decat sa-i stimam si sa-i "iubim" asa cum au fost ei tinerei si frumosi si plini de vana. Asa cum erau ei cand indesau goluri cu nemiluita in poarta lui Dasaev sau Preudhomme. Hai sa fim un pic seriosi, te rog. Nu degeaba i-am pomenit pe Ienei sau Iordanescu. Erau jucatori cu inteligenta recunoscuti de generatiile lor pt personalitate in joc si lideri de echipa. Au facut pasul firesc catre antrenorat. E aproape blasfemic sa-i alaturam in aceasta enumerare pe Zenga, Piturca sau chiar Protasov.

Eu am pus aici antrenori care au castigat singurul trofeu european din istoria fotbalului romanesc ori au realizat anii de-a randul calificari in finale si semifinale de competitii europene. Titi a reusit sa reziste trei ani la rand in grupele ligii dupa noul format si pt ca i-a avut pe Lacatus si Adi Ilie. Zenga nu a castigat nici macar un campionat( moral ar fi drept sa i-l recunoastem dar pe hartie el nu exista) Piturca a fost adus la Steaua odata cu Bumbi si Motatei. Insa Piti era la o varsta destul de inaintata. Stadionul il injura frecvent pt ca rata enorm. Face parte din istoria Stelei insa nu este de rangul lui Troi, Sames, Raducanu, Iordanescu sau chiar al colegilor din generatia lui.Ca antrenor ne-a exasperat si a dovedit lipsa de bun simt tot agatandu-se de postul acela de antrenor( era daca nu ma insel chiar actionar la un moment dat).

Pe Protasov saracul nici nu merita sa-l alaturam enumerarii pt ca a stat doar cateva luni. Rezultatele au fost spectaculoase mai cu seama in joc. Sa nu uitam, Protasov i-a avut colegi pe Belanov si compania din marea trupa a lui Dinamo Kiev care, ca si Steaua spulbera cam tot din calea ei la vremea aia. Nu este doar atat, jocul lor semana izbitor de mult cu al Stelei. Acelasi atac in haita, pase pe pozitii viitoare si viteza. Nu intamplator Steaua lui Protasov semana foarte mult ca spirit cu cel al Stelei mari. Dar a stat prea putin, nu a avut cand sa confirme. Cine este vinovat?

Este adevarat ca Steaua nu mai da generatii de fotbalisti. In '85 sau '86 Steaua avea pregatiti in pepiniera ei si imprumutati cam jumatate din jucatorii Diviziei A asa cum ii spunea atunci. Cine e de vina?

Adi Ilie cunoaste toate aceste istorii. A incercat cat s-a putut. A cumparat toti tinerii care promit si astia sunt in curtea Stelei acum. Dar Adi Ilie a plecat. Cine e de vina?

Ienei ar fi fericit sa vina la Steaua si sa isi impartaseasca experienta. Dar nu vine. Oare cine e de vina?

Lacatus s-ar descurca mult mai bine fara interventii aiuristice chiar si cu trupa asta carpita. Sa mai pun aceasta intrebare?

Prin alaturari de genul Zenga, Piturca, Protasov - Ienei, Iordanescu, Lacatus nu faci altceva decat sa dai apa la moara unui neavenit care s-a strecurat in marea istoriei a Stelei in mod fraudulos, ajutat chiar de Piturca. Cand are sa dispara aceasta molima o sa putem spera la mai bine. Pana atunci musai sa mergem in camera de trofee si sa ne leganam la adapostul unor zile de poveste. Sau sa il lasam pe Lacatus sa le aduca inapoi pt ca el cunoste reteta. Cu rabdare si pasiune, cu experienta unei vieti profesionale petrecuta aproape toata numai pe iarba din Ghencea.

Adrian09.10.2008 23:10
Rezultatele il ajuta dar pana cand?

Deci asta te deranjeaza !

Da, ma deranjeaza ca echipa merge pe bulan.

MoRRiS10.10.2008 07:20
Te stresezi de pomana, ei refuza sa inteleaga aceasta evidenta si amesteca mereu lucrurile! Una e jucatorul,simbolul Lacatus si alta e antrenorul Lacatus! Nu il poti judeca pe Lacatus prin prisma jucatorului/simbolului Lacatus, pentru ca si daca te-ar duce-n C, tot nu i-ai putea gasi vreo scuza!

Mi se pare ca virulenta atacurilor la adresa lui Lacatus vine ca raspuns la sustinerea neconditionata si uneori nemotivata de care se bucura Marius...Opinia atacatorilor e ca aceasta sustinere se datoreaza statutului sau de legenda a Stelei(si poate pe buna dreptate)...Poate si relativ recentul caz Hagi ajuta la asta(cine s-a fript sufla si-n iaurt)

Sunt sceptic in privinta capacitatii lui Marius de a lua cele mai bune decizii cand este sub presiune(in timpul meciului sau intre meciuri-pregatirea lor) cat si in privinta bagajului de cunostinte tactice.

Dar pana una alta rezultatele il ajuta si un antrenor e judecat intotdeauna prin prisma ultimelor rezultate.

Mi se pare o idee pripita demiterea lui pe baza unor "simtiri" sau "anticipari", mai ales datorita faptului ca avem in conducere un patron imposibil, care ne-a patat blazonul de atatea ori.Aveti falsa idee ca un antrenor excelent ar putea lucra cu Gigi fara ca ex-ciobanul sa isi impuna ideile de atotcunoscator si sa ceara favoruri..Da e posibl(ipotetic), poate pana la primul esec!

Are puncte proaste si puncte bune...cele proaste au fost enumerate mai inainte de catre Tupac Amaru, Piece, Somanescu si altii.

Un punct bun, care pe mine ma incanta,este faptul ca jucam partial cu mingi pe jos, combinatii la firul ierbii...Daca am reusi sa facem asta 60 de minute macar pe meci(nu 15 ca in meciul cu CFR) nu 20 ca in meciul cu Bayern, nu 35 ca in returul cu Galata eu as fi foarte multumit.

Vizavi de critica:sunt de acord cu ea, cea constructiva bineinteles.

Dar e josnic sa pretinzi ca respecti istoria Stelei si tot ce inseamna ea si sa folosesti cuvinte ca "prost", "prostituata" "sluga" "pres" "oligofren"si altele de acest gen.

Pentru mine acesti suporteri sunt o rusine la adresa ideii de stelism...si aici nu ma refer doar la gratularile adresate lui Lacatus.

Pana una alta avem ANTRENOR si discutia asta trebuia incetata demult!

Lacatus nu va pleca degraba si asta nu ca nu am dori unii din fanii Stelei!

Iar pana una alta, daca as fi dinamovist, m-as distra la culme citind ce injuraturi si mesaje de bine la adresa lui Lacatus se regasesc pe siteul Stelei!

Mai bine de atat nici ca se putea spune. 100% de acord cu tine.

kosm1n10.10.2008 09:21

Cu parere de rau dar noi nu avem echipa inchegata!

In afara de aparare Ogararu, Goian, Ghionea, Marin restul compartimentelor merg slabut(asta ca sa folosesc un termen mai bland)

Totusi trebuie spus in apararea lui Lacatus ca el a facut pregatirea cu o formula de joc si acum din pricina accidentarilor (Plesan Ov.Petre) trebuie sa improvizeze!

Pt mine Plesan e un mijlocas de nota 10 facand si faza defensiva cat si cea ofensiva aparand de multe ori la finalizare! Ov Petre e de 10 ori peste Lovin!

Steaua se poate spune ca e rupta in doua si intre defensiva si atac e o prapastie de vro 50 de metrii care rar este trecuta si rar apare si golul!

Sa speram ca or sa revina cei doi si sa incepem sa castigam cu siguranta pt ca deja ne facem probleme pt meciul cu Dinamo!

Piece of Mind10.10.2008 09:23
Adrian citeste bine ce a scris un om mai sus (armanovici) care are totusi niste studii in fotbal:

- Licentiat al F.A., cursul de antrenori fotbal nivelul 1 (antrenor grupa de copii 7 ani)

- Licentiat al F.A. cursul de antrenori futsal nivelul 1

De unde stii?

bodanelu10.10.2008 09:44
DanStan10.10.2008 10:41
Da, ma deranjeaza ca echipa merge pe bulan.

Aha, si daca Lacatus pleaca acum, da' EXACT acum, echipa nu va mai merge pe bulan. Angajeaza JJ un antrenor de top mondial care va transforma Steaua in doua saptamani intr-o superechipa ...

Mihai Somanescu10.10.2008 10:47

Pregatiti-va sa ma injurati, dragii mei suporteri ai lui FC Lacatus, nu al FC Steaua. Citeam deunazi ca Lacatus a declarat cum se bucura ca se duce la meciul de caritate pentru Stefano Borgonovo, un fost coechipier de-al sau de la Fiorentina. Iata ce spunea antrenorul si simbolul stelistilor de pretutindeni:

"Sunt onorat cã am fost invitat la acest eveniment și nu puteam lipsi, mai ales cã am petrecut momente unice alãturi de Stefano", a declarat Lãcãtuș, intr-un ziar de sport.

Borgonovo este bolnav de o boala rara numita scleroza laterala amiotrofica. Meciul caritabil a fost un duel intre o echipa a fostelor stele "viola" si a super fotbalistilor de la Milan.

Aflu cu stupoare ca simbolul nostru, un simbol al darzeniei, al demnitatii si onoarei, iata ca a LIPSIT de la intalnirea cu Baggio, Albertini, Ancelotti, Prandelli, Donadoni, Massaro, Gullit, Ronaldinho, Antoniognoni sau Fatih Terim pentru ca AVEA 2 ANTRENAMENTE de facut cu Baciu si Vatca!

Oare ceilalti nu aveau nimic de facut? Sau pur si simplu au ales sa vina la acest meci caritabil, pentru a-i face o bucurie unui om, cu care au impartit mai multe sau mai putine. Era de inteles daca eram inaintea unui mare meci sau ceva de genul, dar mai suntem si in pauza nationalei si se apropie marele meci cu Sportul.

Oare Laca a uitat de "momentele unice petrecute alaturi de Stefano" sau avea de exersat fazele ale ofensive cu care ne "delecteaza" meci de meci ?

http://www.youtube.com/watch?v=Ctdaxn3m07Q

Lacatus a pierdut o noua sansa de a arata ca are ANVERGURA unei mari personalitati, asa cum tot ii spuneti voi, dar el se duce doar la consfatuirile anuale OBLIGATORII ale UEFA.

sabin130710.10.2008 10:54

Nerelevant.

Foarte bine ca a stat cu Baciu si cu Vatca, nu ma intereseaza imaginea lui pe mapamond.

bla bla10.10.2008 11:00
Marius,nu este nicio concurenta . Simbolul este doar unul,restul sunt figuri marcante,exact cum spune Sabin.

Indiferent de ce ar face de acum incolo,tot Lacatus va ramane simbolul Stelei, deoarece are acel ceva care ii ofera statura de idol .

Stie sa isi apropie suporterii,se comporta normal,injura,scuipa,se exteriorizeaza mult , nu renunta niciodata,nu ii e frica de nimic .

Poate ca acum o sa imi spuneti ca asemenea caracter nu poate sa fie simbolul nostru,ca ar trebui cineva elevat,cult,care sa stea linistit . Insa in subconstient,toata lumea il vrea pe Lacatus .

c.ronaldo1710.10.2008 11:02

Asta e problema. Acum ne legam si de viata personala a omului.

Lari10.10.2008 11:02

Mihai, te afli intr-o mare eroare. Uite aici un paste dupa o stire de pe Agerpres (fosta Rompres):

Marius Lãcãtuș, antrenorul echipei Steaua București și fost jucãtor la Fiorentina, a fost prezent la Florența, pentru meciul caritabil cu Milan, în scopul ajutorãrii fostului fotbalist italian Stefano Borgonovo, care suferã de o gravã maladie.

În întâlnirea de pe stadionul ''Artemio Franchi'', la care au asistat circa 30.000 de spectatori, au evoluat jucãtori de azi, dar și foste glorii ale echipelor.

Din lotul actual al echipei viola au jucat Almiron, Avramov, Comotto, Da Costa, Dainelli, Donadel, Frey, Gobbi, Melo, Pasqual, Pazzini, Santana, Semioli, Storari și Zauri, iar dintre fostele glorii au fost prezente Antognoni, Robby Baggio, Banchelli, Battistini, Bosco, Branca, Buso, Calisti, Dell'Oglio, Di Chiara, Faccenda, Fuser, Gelsi, Inchini, Lãcãtuș, Landucci, Maiellaro, Malusci, Mannini, Mareggino, Mattei, Mazinho, Nappi, Orlando, Pellegrini, Pellicano, Pin, Pioli, Pruzzo, Salvatori, Carobbi. Antrenori au fost Fatih Terim și Cesare Prandelli.

La Milan, Arrigo Sacchi i-a supervizat atât pe jucãtorii de azi, Albertazzi, Ambrosini, Angelilli, Antonini, Cardacio, Darmian, Dida, Emerson, Kalac, Maldini, Pasini, Gianola, Ronaldinho, Seedorf, Viudez, cât și pe cei de ieri, printre care se numãrã și actualul tehnician al rossoneri-lor, Ancelotti: Albertini, F. Baresi, Carobbi, Colombo, Costacurta, Donadoni, Evani, F. Galli, G. Galli, Gullit, Lantignotti, Massaro, Pazzagli, Salvatori, Simone, Stroppa, Tassotti.

Meciul s-a încheiat cu victoria Fiorentinei, cu scorul de 4-1, prin golurile marcate de Pazzini (11, 29), Da Costa (17) și Nappi (76), respectiv, Massaro (4).

Marius10.10.2008 11:08

Lari,

Lacatus nu a fost la Florenta.

sabin130710.10.2008 11:13

Spuneti ca nu vreti simbol pe banca, vreti antrenor. Hotarati-va!

Daca nu s-a dus ce nenorocit e ca nu s-a dus. Daca s-a dus si eventual o comitem cu Sportul ce nenorocit e ca nu-si vede de treaba de antrenor si-i arde de meciuri caritabile. Oricum, stati pe frecventa, sa nu cumva sa ratati ceva.

Ma intreb daca vreti sa mai castige Steaua cu Lacatus antrenor sau e mai mare eventuala satisfactie ca v-au fost confirmate ¨temerile¨. Binele Stelei. Care bine?

bodanelu10.10.2008 11:16

asta e geva de genul: sa-l omoram pe Lacatus ca nu stie sa faca sarmale...

@Mihai la tine deja e ura...

@Marius mai multe detalii? de unde sti ca nu a fost?

Marius10.10.2008 11:33
Spuneti ca nu vreti simbol pe banca, vreti antrenor. Hotarati-va!

Daca nu s-a dus ce nenorocit e ca nu s-a dus. Daca s-a dus si eventual o comitem cu Sportul ce nenorocit e ca nu-si vede de treaba de antrenor si-i arde de meciuri caritabile. Oricum, stati pe frecventa, sa nu cumva sa ratati ceva.

Ma intreb daca vreti sa mai castige Steaua cu Lacatus antrenor sau e mai mare eventuala satisfactie ca v-au fost confirmate ¨temerile¨. Binele Stelei. Care bine?

Sabine,

Parca am mai purtat discutia cu generalizarea. Ma gandeam ca... totusi.

sabin130710.10.2008 11:39

Folosesc aceasta generalizare cansa nu se inteleaga ca atac persoana. De multe ori ¨ma bag si pe mine¨, folosind pers I, plural. Daca mai rau fac asa si deranjeaza n-o sa se mai intample.

MoWeed10.10.2008 11:41

Somanescule, deja asta este ura. Foarte bine ca a stat sa se ocupe de antrenamente!

Daca pleca si, Doamne-fereste, nu castigam in cupa sau la Galati imediat sareati in sus contestatarii lui Lacatus ca vezi Doamne nu s-a ocupat de echipa.

bodanelu10.10.2008 12:16

@Mo si daca nu castiga o sa i se reproseze ca de ce nu s-a dus... daca tot am pierdut meciurile..

Mihai Somanescu11.10.2008 05:52

@bodanelu, moweed

Eram sigur ca asta o sa spuneti. De-asta am si tinut sa postez. La o demonstratie fara putere de tagada a lipsei de caracter a antrenorului nostru, ce ati facut? Lipsiti de argumente, a venit verdictul : il urasc! Am vrut sa dovedesc ca supunerea de care dovada in fata lui becali nu e intamplatoare, Lacatus avand mari carente de personalitate, iar in loc de raspunsuri articulate si argumentate, primesc replica ca il urasc. Sunt si dusmanul poporului nu?

http://it.violachannel.TV/dettaglio-amiche...dei-protag.html

Aici este dovada ca nu a fost niciun Lacatus la acel meci, mare antrenor, mare caracter...

dee11.10.2008 06:19

Mihai ,cunosti motivele pentru care Lacatus , antrenor aflat sub contract ,nu a putut participa la acel meci? Daca afli ca Lacatus l-a ajutat pe fostul sau coleg, retractezi tot ceea ce ai spus despre el? Pana la urma ce era mai important? prezenta la acel meci sau strangerea de fonduri in sine, pentru Borgonovo? O incurajare spusa la momentul potrivit la telefon, conteaza mai mult pentru persoana in cauza, decat prezenta in sine la o actiune umanitara de dragul presei si a "imaginii".Gesturile caritabile nu se mediatizeaza, insa e pacat ca lovim in oameni fara a avea certitudini. Inteleg sa-l contesti pe antrenorul Lacatus, motive sunt, insa de aici la a arunca cu noroi in omul Lacatus , cautand tot felul de pretexte, mi se pare o atitudine josnica. Stiu cateva cazuri, in care familia Lacatus n-a ramas indiferenta la drama altor oameni, dar care n-au fost mediatizate in presa, totul facandu-se discret. Bine ca ii dedica Andrei Niculescu (gsp) un intreg articol intitulat ironic "Lacatus si gesturile umanitare", in care-l acuza de neprezentarea sa la meciul respectiv.

Mihai Somanescu11.10.2008 07:32

@dee

Banii nu erau pentru Borgonovo, pentru ca nu se mai poate face nimic pentru el, ci pentru cercetare la gasirea unui leac acestei boli. Tu stii ca Borgonovo nu poate vorbi? El comunica prin intermediul unui calculator unde tasteaza ce vrea sa scrie.

Probabil ca au fost romani in tribuna la Firenze, dar ma gandesc ca ar fi fost mai multi, daca in teren se afla si romanul Lacatus.

Oricum nu asta a fost ce vroiam sa subliniez, ci faptul ca A ZIS ca se duce si apoi s-a facut ca ploua. Despre asta e vorba, e o chestie de caracter. Sau mai degraba de lipsa lui...

MoWeed11.10.2008 07:39
Oricum nu asta a fost ce vroiam sa subliniez, ci faptul ca A ZIS ca se duce si apoi s-a facut ca ploua. Despre asta e vorba, e o chestie de caracter. Sau mai degraba de lipsa lui...

Hai sa nu fim acum mai catolici decat Papa; la fiecare meci de caritate se intampla si de-astea. Nu cred ca exista un meci de caritate la care toti care au zis ca vin ajung acolo.

Tu stii numai ce e scris in presa; n-ai de unde stii ce le-a zis el organizatorilor. Si, in plus, faptul ca a ramas la club e o dovada de profesionalism.

Am zis ca il urasti pentru simplul fapt ca orice chestie legata de Lacatus o intorci in asa fel incat sa fie impotriva lui.

dee11.10.2008 07:42

nu cunosc cazul lui Borgonovo, abia acum am citit in presa, insa stiu de alte gesturi caritabile ale

lui Marius Lacatus, de aceea am generalizat. Tu il acuzi de nersepectarea cuvantului dat, de aici rezultand si lipsa lui de caracter, insa te intreb si eu: nu ti s-a intamplat niciodata sa promiti ceva si din motive care nu tin de tine n-ai mai putut sa-ti onorezi promisiunea? ma cam indoiesc.

Mihai Somanescu11.10.2008 07:58

@mo

care orice chestie? Un eveniment major de caritate, o ocazie sa faca imagine clubului sau. Chiar nu am mai zis nimic in ultima vreme de el, doar ca mi s-a parut strigator la cer ca spui esti onorat, ca ai impartit momente unice cu acel om si nu te duci.

@dee

Eu nu reprezint clubul Steaua. Cand esti persoana publica, SIMBOL, nu iti permiti sa faci de-astea. Pe bune.

Oare Fatih Terim, antrenor al Turciei, care joaca acusica, ce-o fi cautand acolo? Pe le nu-l acuza nimeni de profesionalism?

Sau Lippi si nationala Italiei? Au doar cateva zile impreuna si ei se duc la meciuri de caritate...

Ziceti ca e simbol, dar un simbol da exemplu prin comportamentul sau. Un simbol isi asuma statutul si cand ii convine si cand nu. Exact ca si titlul articolului, la simboluri nu merge cu jumatati de masura...

Dar voi ii gasiti scuze peste scuze, voi ii scuzati gafele prin ideea: el e simbol, isi permite sa faca orice! Cand de fapt, tocmai pentru ca e, n-ar trebui sa-si permita...

«1234»