FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Bagat In Spital De Un Stelist

«1236»
CatalinBerceni03.10.2008 08:04

Sper ca asta este destul de interesant si de revoltator sa ajunga un subiect de discutie, despre comportamentul unora din "Stelisti" pe stadion....si atitudinea lor fata de Steaua si suporterii ei:

M-am gandit sa postez ceva despre deplasarea de la italieni sa vedem cat de mult ne iubim noi stelistii intre noi , mai ales astia "cuminti". Inaintea meciului cu Fiorentina, un simplu suporter Stelist, impreuna cu prietena lui venise sa vada meciul , in sectorul rezervat romanilor. Era roman din italia care cand era in Romania venea mereu in peluza alaturi de noi. Iar el a fost batut pentru ca i s-a facut rau prietenei sale si ridicase mainile sa nu vina vreun destept s-o mai loveasca....a ajuns la spital cu capul spart, arcada sparta,venele strãpunse de branule. Asta facute de catre un suporter al Stelei, lovituri primite dupa vorbele: "Ce dracu mah, ne luam la bataie intre noi suntem toti stelisti" , oare suntem? eu vad ca unii nu sunt, si vin o gramada pe stadion numai pentru o bataie, numai sa aprinda o torta, numai sa injure ca acasa nu poate sa faca asta. Acest stelist a fost batut pentru ca a incercat sa-si protejeze prietena cu care venise la meci, situatie in care fiecare din noi ar proceda la fel......erau romani intre romani acolo , Stelisti intre Stelisti, iar in loc sa-l ajute vreunu....s-o scoata pe prietena lui de acolo s-a ales cu o bataie crunta din parte unui suporter de-al Stelei, de ce? numai acel "suporter" stie(eu nu-l pot cataloga drept suporter) avand o gluga pe cap , a venit parsiveste din spate a lovit dupa care a fugit.....raspunsul de pe patul de spital al Stelistului din Italia?:

"Joi spre searã m-am întors la spital, se simțea mai bine. Sper sã mi-l dea cît mai repede acasã. L-am întrebat: ?Te mai duci pe stadion de-acum încolo??. Mi-a rãspuns, aproape revoltat:?Cum poți sã mã-ntrebi așa ceva? Normal cã o sã mã mai duc!? ".

Intregul articol il gasiti pe GSP.ro (cu toate ca nu inghit GSP-ul deloc si sunt mereu contra noastra)

sabin130703.10.2008 08:09

Oare nu stie nimeni cine e acel jeg? Cu cine a venit scarba?

bodanelu03.10.2008 08:12

oare de ce imi miroase a poveste inventanta? Nu tu poze, nu tu nume reale... Oare de ce puneti botul la tot ce scrie presa?

sabin130703.10.2008 08:24

@Bodanelu, e posibil si asta dar si asta:¨ * Numele celor doi tineri implicați în evenimentele de pe "Artemio Franchi" au fost înlocuite, la solicitarea lor, cu pseudonime. "Vã rog, nu-mi faceți nici poze! Nu vreau sa afle pãrinții în țarã ce mi s-a întîmplat, s-ar speria tare rãu", a cerut "Alex".¨ (tot gesepe)

Ma, din care ati fost pe Artemio Franchi, nu stiti niciunu´ nimic? Daca a fost asa ESTE IMPOSIBIL sa nu fi remarcat unul ¨incidentul¨. Care-i domne jmekerul pretins stelist?

MoWeed03.10.2008 08:24

Tinand cont de provenienta articolului, inclin sa cred ca ori e minciuna, ori e infloritura. Nu ar fi nici prima si nici ultima data cand gspeii modifica un interviu pentru a scrie ceva rau de Steaua(doar numai asa fac rating).

Daca insa e adevarat, nu putem cataloga toti stelistii dupa un las frustrat care loveste pe la spate. Personaje de felul acesta sunt peste tot in societatea romaneasca, asa ca nu ar trebui sa mire pe cineva ca au existat si in peluza stelista la Florenta.

CatalinBerceni03.10.2008 08:25
oare de ce imi miroase a poveste inventanta? Nu tu poze, nu tu nume reale... Oare de ce puneti botul la tot ce scrie presa?

Ma e prima data cand se intampla asta la noi in deplasari? Ce interes avea un cetatean roman sa declare ca a plecat la meci cu prietena si s-a trezit la spital? Cei care au scris articolul din cate stiu a precizat si spitalul la care este internat...pe langa asta ..o descriere mioritica a suporterilor veniti de la Bucuresti ceea ce ma face sa cred ca povestea este 100% reala : " Majoritatea aveau in mana o sticla de lichior sau de votka cand au coborat din autocare"

Ce ma surprinde ca nimeni nu a intervenit, si nimeni nu a prins acel "suporter"

lbj03.10.2008 08:34

o alta poveste marca gsp, din lungul sir de evenimente in care loveste in suporteri. tot in acelasi timp, astazi, ma astept sa apara un editorial despre suporterii de Champions League ai lui CFR Cluj, cum vine unu cu tricou cu Chelsea, altul cu Manchester, alti doi cu Steaua si Dinamo, si o bunicuta cu nepotelul ei cu tricou cu CFR Cluj, si urmaresc ei impreuna civilizat un regal fotbalistic.

p.s.:si mie mi se pare o inventie, ca de altfel si relatarea cu cainii din olanda.

sabin130703.10.2008 08:43

@lbj, Da a fost o iluzie optica imbecilul de pe gard cu o curea in mana. Ca a fost inflorita e altceva.

Asta e efectul presei, paranoici cu orice, nu mai stii ce draq sa crezi. Poate ar trebui sa-l intrebam pe Artemio Franchi daca stie ceva despre subiectul asta.

Felicit pe cei care se duc in deplasari sa bea ca animalele. Cu creier imbibat in alcool cum MM sa mai stii cu ce echipa tii, de ce esti acolo, ce draq cauti pe planeta asta. Da´ is mai barbati, mai jmekeri, mai cool cu sticle de vodka si likior in mana. M-am imbatat, m-am distrat.

CatalinBerceni03.10.2008 08:50
@lbj, Da a fost o iluzie optica imbecilul de pe gard cu o curea in mana. Ca a fost inflorita e altceva.

Asta e efectul presei, paranoici cu orice, nu mai stii ce draq sa crezi. Poate ar trebui sa-l intrebam pe Artemio Franchi daca stie ceva despre subiectul asta.

Felicit pe cei care se duc in deplasari sa bea ca animalele. Cu creier imbibat in alcool cum MM sa mai stii cu ce echipa tii, de ce esti acolo, ce draq cauti pe planeta asta. Da´ is mai barbati, mai jmekeri, mai cool cu sticle de vodka si likior in mana. M-am imbatat, m-am distrat.

Mah nici eu nu am incredere in ce spune GSP-ul....dar daca este adevarat ...vi se pare normal? fiecare dintre voi poate sa vina cu prietena la stadion, si daca o doare capul sau doamne fereste de mai rau....va convine sa va luati bataie pentru asta mai ales de la stelisti?

Bodanel03.10.2008 08:52

Hai mah. Fiecare avea in mana o sticla de lichior sau de votca. E ori o infloritura ori o facatura. Oricat ai fi de bou te-ai feri de oamenii astia daca i-ai vedea oriunde daramite pe un stadion. Halal ziaristica.

LE. @ Catalinberceni

eu am fost in peluza(pe vremea cand galeria statea toata la PN) cu prietena inca de acu' vreo 5 ani si nu s-a luat nimeni de mine (si atunci erau niste specimene si mai si ca acum). Si de atunci tot in peluze merg si nu s-a luat nimeni niciodata de mine.

sabin130703.10.2008 08:57

@CatalinBerceni

Pai asta spun si eu, cu toata lipsa de credibilitate a presei de kkt de la noi, tind sa cred ca este adevarat evenimentul, mai ales ca stim ca au mai fost evenimente de genul asta. Si daca e asa ma revolta si ma scarbesc niste ¨alcolisti¨ anonimi frustrati, care se pretind stelisti, si-si beau mintile pe acolo sa aiba si ei o data in viata lor tupeu de la Bachus macar. Si mai tare ma revolta daca cineva are habar despre asta si-l acopera pe ala. Imi repugna persoanele astea.

Sper totusi sa nu fie adevarat ca mi se intoarce stomacul..

CatalinBerceni03.10.2008 08:59
Hai mah. Fiecare avea in mana o sticla de lichior sau de votca. E ori o infloritura ori o facatura. Oricat ai fi de bou te-ai feri de oamenii astia daca i-ai vedea oriunde daramite pe un stadion. Halal ziaristica.

LE. @ Catalinberceni

eu am fost in peluza(pe vremea cand galeria statea toata la PN) cu prietena inca de acu' vreo 5 ani si nu s-a luat nimeni de mine (si atunci erau niste specimene si mai si ca acum). Si de atunci tot in peluze merg si nu s-a luat nimeni niciodata de mine.

Eu am avut un singur conflict in peluza.....cand ne-a spus mustata acum 2 ani sa evacuam peluza si n-am vrut..am ramas pe scaune si doar ne-am luat in gura....pana la urma s-a uitat cu noi la sfarsitul meciului.....dar cand am fost in deplasare la Pitesti inainte sa retrogradeze argesul.....jumatate din cei din microbuze erau manga.....lucru care nu se intampla la noi in peluza ca nu te lasa garda sa intrii in halul ala. Inainte nu se dadea in stelisti, era galeria unita, acum fiecare cam face ce vrea in afara de grupari

Bodanel03.10.2008 09:05

Ca se bea in deplasari e un lucru cunoscut. La fel se bea la nunta, la discoteca etc. Problema e ca indiferent cat bei sa fii in stare sa iti controlezi actiunile si sa nu dai la rate prin boscheti. EU am intrat odata beat mort pe Ghencea (acum de cand a inceput campionatul) si nu mi-a spus nimeni nimic. Ideea este ca se mai uita si ei la om. Daca tu esti mort de beat si te dai in stamba normal ca nu o sa te lase sa intri si bine fac.

sabin130703.10.2008 09:34

Pai da, alcoolul nu e pentru dobitoci, infantili, prefacuti, frustrati, avizi de un pic de barbatie. Ca nu suntem nici mironosite, dar ala care stie ca e mai cretin beat decat cat e de obicei (problema spinoasa e ca e prea prost sa-si dea seama) sa stea draq acasa, sau dupa meci sa se intoarca in varful dealului de unde a venit si sa bea pana crapa. Nu sa se acopere sub titlul de ¨ultras Steaua¨ si sa faca circ de 2 lei. Dupa aia iar o trage lumea, presa, ca ¨galeria Stelei¨ nu stiu ce a mai facut.. Pt niste scarbe gen ala de la Firenze.

Povestea e mai mult teoretica, practic mai greu, ca de obicei..

CatalinBerceni03.10.2008 09:38

Si eu am intrat manga la meciul cu Roma.....bausem vreo 6 beri pe scari la albinutza....dar in afara sa-i fluer pe italieni, nici o violenta....problema nu este bautura, problema este cum te comporti la bautura

Stanici03.10.2008 09:43

Pana la urma, problema nu e ca au fost beti. De baut inainte (si dupa) meci, se bea, se socializeaza, e absolut normal sa mai bei cate ceva - depinde de fiecare om in parte cat si cum. Problema, intr-adevar, o reprezinta comportamentul unor frustrati tembeli care nu stiu cum sa dea si ei un pumn, se maimutaresc aiurea pe garduri - astea sunt problemele. cat despre articol, nu prea ii dau crezare - avand in vedere ca am vorbit frecvent la telefon cu doi amici care au efectuat deplasarea si care mi-ar fi zis de faza, daca se intampla. Oricum, problemele de comportament exista si sunt venite din partea unor specimene cel putin dubioase care din pacate au intrat in brigazi si aum sunt jmecherii plii ca au grupul in spate. Poate ar trebui si liderii brigazilor sa ii tina mai bine in frau pe retardatii respectivi.

Marius03.10.2008 09:46

Ma... voi sunteti normali?

1."Cu un ceas înainte de meci am ajuns la poarta pe care intrau românii. Era înghesuialã mare, se împingeau din toate pãrțile. Mi s-a fãcut rãu, am cãzut, iar Alex a ridicat brațele, sã mã protejeze. «Lasã, bã, mîinile alea-n jos, vrei sã intri numai tu?», a strigat cineva din spate. «Pãi, nu ve deți cã e fata asta jos? Vreți s-o cãlcați în picioare?». Pînã sã termine fraza, s-a și trezit cu un pumn în cap, din spate. ªi-ncã un pumn, și-ncã unul! Doamne! Pe la al patrulea, capul lui Alex a ricoșat în obrazul meu de am crezut cã mi s-a zdrobit fața. Nu știu cum de s-a liniștit situația și am scãpat de-acolo".

Deci, sa ne intelegem. Fetei i s-a facut rau si a cazut. Prietenul vede fata jos si ce face? Ridica mainile!

Buuuun, pana aici ne-am lamurit. Vazadu-l cu mainile ridicate, in timp ce prietena lui era jos, o "bestie" presupune ca el vrea sa intre mai repede pe stadion si il ia la bataie. Logic, nu-i asa? Apoi fata incheie apoteotic, "nu stiu cum am scapat de acolo". Hai lasa-ma! Adica tii minte toate detaliile, numarul de pumni primiti, ce a strigat "bestia, dar nu stii cum ai scapat de acolo?

2.Ne-am oprit și, în secunda urmãtoare, din spate, ca un laș, a venit în fugã un tip și l-a izbit pe Alex în cap. A dat cît a putut el de tare! ªi Alex a cãzut lat".

Maria dã cu palma în masã. "Pooc! Așa s-a auzit cînd a dat cu capul de asfalt. Mi s-au înmuiat genunchii. L-am ridicat cu greu pe Alex și ne-am așezat într-un loc mai retras. Lîngã noi au venit alți cîțiva suporteri mai liniștiți".

Adica fata careia i se facuse rau cu 5 minute inainte, cazand din cauza asta, isi ridica prietenul facut KO dintr-un pumn. Hai sa ne gandim logic. Unu' facut groggy si cazut, cu greu e ridicat de jos si de un barbat, dar gagica asta eroina, care si-a revenit subit dupa criza suferita cu 5 minute in urma, il ridica pe baietas si il salveaza... Si binenteles, "a doua bestie" avea gluga pe cap... dar vai!

rezistenta_ultras03.10.2008 09:48

vad ca stii mai multe decat zici.care sunt acei "jmecheri"?care sunt acele brigazi?du treaba pana la capat daca tot faci niste afirmatii...sa acuzam e usor,dar totusi sa aiba o baza reala acuzele pe care le facem...

Bodanel03.10.2008 09:51

Marius a facut o analiza corecta a "articolului". Pentru cei care mai cred ca e pe bune cititi cu atentie. Felicitari emo.

Stanici03.10.2008 09:52

Ma, nu ii cunosc personal - dar daca nu esti de acord cu mine ca exista pusti teribilisti in brigazile de la noi, pusti care se maimutaresc atunci cand nu e cazul, inseamna ca avem sisteme de valori diferite. Acu', sincer, vrei sa ti-i zic pe nume? Nu ii cunosc si nici nu vreau.

CatalinBerceni03.10.2008 09:57
Pana la urma, problema nu e ca au fost beti. De baut inainte (si dupa) meci, se bea, se socializeaza, e absolut normal sa mai bei cate ceva - depinde de fiecare om in parte cat si cum. Problema, intr-adevar, o reprezinta comportamentul unor frustrati tembeli care nu stiu cum sa dea si ei un pumn, se maimutaresc aiurea pe garduri - astea sunt problemele. cat despre articol, nu prea ii dau crezare - avand in vedere ca am vorbit frecvent la telefon cu doi amici care au efectuat deplasarea si care mi-ar fi zis de faza, daca se intampla. Oricum, problemele de comportament exista si sunt venite din partea unor specimene cel putin dubioase care din pacate au intrat in brigazi si aum sunt jmecherii plii ca au grupul in spate. Poate ar trebui si liderii brigazilor sa ii tina mai bine in frau pe retardatii respectivi.

Bine este ca inca nu s-a ajuns sa se bata lumea in peluza...dar sa speram ca situatia va fi indreptata inainte sa existe un precedent, adica sunt destui care vin sa dea cu pumnul si asteapta orice motiv din partea oricui, jandarmi sau stelisti nu conteaza ei tot sar la bataie, cred ca ar trebui sa facem distinctia dintre un suporter Ros-Albastru si aceste specimene care nici macar nu au tupeul sa se bata, te lovesc si apoi se ascund in multime( am vazut un incident de genul asta) iar vizavi de fostii fiorosi din vechea Armata ultra...erau fete fioroase insa multe din acele fete cadeau dupa un pumn bine plasat

Stanici03.10.2008 10:00

Hai, cataline, ca te arunci prea departe... ce treaba au fetele fioroase din AU cu prefectura?!! Baietii aia au fost cei mai temuti ultrasi de catre rivali, aia, cand era vorba de violenta, o faceau bine plasat si cu cap, nu se agitau ca maimutoii de-ampulea. Am vrut sa subliniez alta faza dar in fine...

sabin130703.10.2008 10:01

Chiar daca ar fi adevarata ideea din articol, e clar ca-l umfla cat pot sa para mai spectaculos si sas-i vanda mizeria de ziar. Nu este relevant sa analizezi forma acestui articol gesepist, ci fondul lui. Daca aceasta legenda are un sambure de adevar mi se pare de ajuns, nu ma intereseaza cum il descriu ei. De asta s-a si dus discutia inspre acei viermi mici si rai.

Daca nu s-ar mai fi intamplat absolut niciodata ceva de genul puteam spune cu mana pe inima ca e inventie, asa nu am nicio garantie, nici intr-o parte, nici in alta.

As fi curios totusi daca s-ar putea elucida misterul.

CatalinBerceni03.10.2008 10:06
Hai, cataline, ca te arunci prea departe... ce treaba au fetele fioroase din AU cu prefectura?!! Baietii aia au fost cei mai temuti ultrasi de catre rivali, aia, cand era vorba de violenta, o faceau bine plasat si cu cap, nu se agitau ca maimutoii de-ampulea. Am vrut sa subliniez alta faza dar in fine...

Eu ma refer ca existau si atunci din astia dar nu aveau tupeul sa iasa in evidenta pentru ca erau cu adevarat oameni care ii batea de scoteau hanoracele de pe ei....cat despre ce spune Marius....am patit asa cu o fosta prietena de-a mea la festivalul berii de acum un an....era cald afara...deodata cade si lesina.........in 30 de secunde si-a revenit, in 3-4 minute imi luase berea din mana si a luat o gura.......o simpla cadere de calciu te poate lesina ...si iti revii foarte repede, mai ales la femei este foarte intalnita... oricum daca povestea este facatura treaba lor....eu spun ca exista personaje din astea la noi, care cumva vor trebui marginalizate de masa de suporteri, pentru ca altfel vom fi asociati cu el, daca povestea este adevarata este grav pentru ca nici unul din cati suporteri nu erau acolo nu l-au oprit pe individul care a lovit...sau ca nu a sarit nimeni sa-i ajute

Stanici03.10.2008 10:12

Oricum, trebuie neaparat facuta diferenta intre o mana de maimutoi si marea majoritatea a oamenilor din brigazi, care chiar sunt alaturide echipa si care fac atmosfera si care isi dedica o mare parte din viata pentru club

«1236»