Sa comentez si eu un pic...mai mult:)
Minusuri:
1) Am avut senzatia ca dupa gol Steaua nu a mai fortat si a tras de egal. Sunt convins ca avea capacitatea de a domina jocul, dar a aplicat tactica cu care cred ca intrat initial CFR-ul pe teren. Sa cedeze mijlocul si sa surprinda pe contraatac.
Cu Semedo "impiedicat" emotional, cu Szekely care in dorinta de a face prea multe este inca imprastiat si a fugit mai repede decat a gandit, Ogararu cu prea multe pase gresite si mingi bubuite pt valoarea lui, cu Toja cantonat in preluari complicate si nu in transmiterea din prima a balonului pe oameni demarcati, cu fundasii lor de banda care au facut legea in fazele defensive si in special cele ofensive, era greu sa ne iasa contraatacurile din meciul cu Gazul:)
2) Inca nu tinem mingea in posesie pe regim dinamic sau sunt atat de rare cazurile astea incat sunt excceptii si nu reguli.
De aceea nu dam senzatia de "tavalug" nici pe contraatac si nici la iutirea unui atac pozitional.Daca in faza defensiva dublajul este cat de cat ok, pe faza ofensiva sustinerea este mai mult intamplatoare decat programata si "lucrata".
3) Inca gresim nepermis de multe pase simple.
4) Inca nu avem automatisme in circulatia balonului si iesim din aparare preponderent prin mingi bubuite la plezneala "spre X" si nu "direct la X".
De aici si senzatia de joc la "ciupeala", care nu este reproductibila, ci doar la mana hazardului si greseala adversarul.
5) Inca "gura portii" este mlastinoasa pt noi. Cand trebuie sa rupem plasa sau sa tragem plasat cu sange rece si precis, fie rupem norii, fie dam cu stangu-n dreptul... o pasa la portarul advers.
Plusuri:
Fata de ceea ce ne dorim cu totii avem cam putine plusuri de punctat:)
Daca ne uitam prin curtile vecinilor si apoi ne analizam ... avem palida consolare ca nu stam chiar asa de rau precum am fi tentati sa ne plangem la "cald".
Steaua avea renumele de vitezista, dar si de pasatoare.
Pe vremea lui Olaroiu, desi eu il apreciez ca a obtinut aporoape maxim ca performanta cu foarte putin(ca lot), pierdusem si viteza, dar si pasele:))
Cred ca va amintiti acele meciuri de trista istorie cand a-2-a sau a-3-a pasa era inevitabil si invariabil la ... adversar:))
Deocamdata am prins o viteza in plus, dar nu este suficient. Mai avem de tras la antrenamente pana sa imbinam plusul de viteza si cu un plus in pasare.
Cu o echipa in formare, in cautare de formule magice, am reusit totusi rezultate bune atat in Liga 1 cat si in CL. Din fericire, nu am traversat bulversarile altora(Rapid, CFR, etc). Suntem in carti la toate obiectivele propuse/dorite si sunt sperante ca si jocul care sa incante si ochiul, nu numai clasamentele, va trece de la varianta "demo"(aratata in unele meciuri sau parti din meciuri), la varianta "standard". Timp avem sa imbinam utilul(titlul+CL/UEFA) cu placutul(joc care emana viteza, precizie, fantezie, siguranta, eficienta si constanta)!
Deci, analizand la rece, rezultatul de 1-1 este bun, dar jocul mai are loc suficient de "up-grade"![]()
Nu stiu daca in acest campionat se va atinge ceea ce visam cu totii, dar trebuie sa speram ca maine va fii mai bine ca azi si sa ramanem suficienti de lucizi de a nu avea pretentii exagerate mai mari decat ne este plapuma(bugetul,lotul,timpul,etc.)
Sa nu uitam ca "de unde nu-i, nici D-zeu nu cere!"![]()
PS. Pt contestatarii lui Lacatus.
Relax!Nu va zbateti degeaba ca pestele pe uscat!
Nu va pleca din Ghencea decat atunci cand nu vor mai fii rezultate, sau vor fii numai victorii sau remize trase de par sau prin noroc porcesc.
Pana atunci, din respect pt club, faceti economie la jigniri, ca de influentat sau "ajutat" nu aveti cum!