relatia dintre Hagi - becali este mult mai complexa si ea transcede problemele pur fotbalistice. s-au adunat mult prea multe "chestiuni" personale si la ce am vazut eu, era imposibil ca ele sa fie complet uitate. sau ca sa fie ignorate, era nevoie ca Hagi sa faca "demonstratie" in Ghencea, obtinand nu doar rezultate excelente, cat si sa-si schimbe oarecum stilul.
repet relatia becali - Hagi era minata de vechi neintelegeri perspnale, pe care pana la urma amandoi nu si le-au putut infrana. pur fotbalistic vorbind, totusi Gigi a avut dreptate cand l-a categorisit drept limitat pe "antrenorul" Hagi. dupa faptele sale, pana acum, Hagi e nul ca antrenor. marea lui problema este uriasul ego personal. prin toti porii el emite o superioritate aroganta care deranjeaza si-l impiedica sa comunice coerent. si cand nu ai rezultate, sfarsesti in ridicol si uitare (ca antrenor).
asta nu inseamna ca mitul lui Hagi ca jucator este cumva stirbit, dar e bine ca in evaluari sa separam corect si obiectiv situatiile.
legat de Lacatus, repet: personal consider ca Steaua nu trebuie sa fie un poligon de incercare, unde toate fostele glorii au dreptul sa-si testeze capacitatile antrenoriale! mai cred ca Marius nu era pregatit, si poate nici indreptatit, sa preia o "palarie" atat de mare si pretentioasa precum banca tehnica a Stelei.
dar totusi viata i-a oferit o mare sansa lui Lacatus si e bine ca toti sa incercam sa fim intelegatori, caci el a fost un jucator simbol. este adevarat ca antrenorul Lacatus si-a epuizat dreptul de a gresi in seara de 4 mai 2008, dar a revenit in "poza" dupa magnifica dubla cu galata, cand a demonstrat cateva calitati nebanuite. de aceea am spus ca situatia este intr-un oarecare echilibru si normal ar fi sa mai asteptam putin pana vom putea sa concluzionam daca Lacatus poate fi antrenorul de care avem nevoie. fotbalul este imprevizibil si acest sezon de toamna al Stelei poarta multe si complicate necunoscute. daca Lacatus va rezolva corect multe din aceste semne de intrebare, e normal sa continue, daca nu nimeni si nimic nu-l va putea salva! la Steaua nu rezisti decat prin rezultate! daca vom castiga la Cluj si nu vom pierde la florenta, atunci Laca poate respira mai linistit! daca insa va pierde, apar mari probleme! asta e viata oricarui antrenor la echipele de top care nu accepta cu usurinta infrangerile. va pot spune ca becali tine enorm ca sa invingem la Cluj. desi considera pe Dinamo drept inamic public, Gigi are o vendetta personala legata de CFR si de intamplarile golanesti din anul trecut.
oricum polemicile violente de acum pro/contra Lacatus nu-si au rostul, caci la mijloc de tur e greu sa faci schimbari majore, si sunt sigur ca nu pot ajuta echipa. e inutil sa-l laudam excesiv sau sa-l criticam cu cerbicie pe Lacatus, caci doar rezultatele il vor ridica sau cobori. chiar daca ma repet, spun din nou ca Laca nu mai are dreptul la grerseli! noi trebuie sa ajutam Steaua si nu neaparat pe unii dintre actorii ei, oricat de grandios ar fi trecutul acestuia!