FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Urmãtorul pas

«1234»
sabin130723.09.2008 19:34
nu avem antrenor de CL.!!!..lot avem:((

Ti-a scapat ceva si anume patronul. Si nu este nici lot de CL (3-4 jucatori de nivel nu inseamna un lot). Si de fapt nu stiu ce ai inteles, daca ai inteles ceva..

................................................

prietene, sincer ti se pare lotul unirii Urziceni unul de cupa ueffa?? eu nu spun ca avem lot de CL,dar cu siguranta avem cel mai bun lot din ultimii 10 ani..am inteles perfect articolul si sunt perfect de acord cu tot ceea ce scrie acolo..problema e alta si e atat de evidenta incat m-am saturat efectiv sa ma " contrez" cu toti megastelistii- sustinatorii unui urias jucator ajuns dint-r nefericita intamplare pe banca tehnica a echipei sale de suflet,pe care desi isi doreste sa o ajute ,nu e lasat si mai ales Nu Poate!!!

Eu nu stiu cu cine te contrazici. Prima data spui ¨lot avem¨ (clar te referi la CL), apoi spui ¨eu nu spun ca avem lot de CL¨. Ok, ne punem de acord ca nu avem lot de CL, chiar daca e cel mai bun din ultimii 10 ani.

Aceeasi problema cu grupatul, etichetatul, categorisitul. Nu fac parte din niciun trend, nici nu sunt unul dintre ¨megastelistii- sustinatorii unui urias jucator¨. Sincer si eu m-am saturat sa dau aceeasi replica si sa pun obsesiv aceleasi intrebari: ¨Ce facem dupa Lacatus? Cu ce se va schimba ceva pe banca tehnica ocupata abuziv de multe ori de becali daca pleaca Lacatus? Ce motive avem sa credem ca daca vine Ferguson va fi lasat sa-si faca treaba?¨ - intrebari la care inca nu am primit raspunsuri de la voi, care-l vreti plecat pe Lacatus. Pentru ca voi trebuie sa dati aceste raspunsuri daca va doriti cu atata ardoare alt antrenor. Cand spui ca vrei schimbare e logic sa vezi si continuarea la schimbare, ca de asta vrei schimbare, sa se schimbe. In ce? Cum?

Pana atunci mi se pare ca spui ¨nu avem antrenor¨ doar ca sa te afli in treaba, daca nu ai si argumente. Pentru a ¨n¨ oara, argumentele acestea au la baza un butoi de rahat numit becali, ca ne place sau nu, astfel toate comentariile devin relative, mai mult sau mai putin probabile si nu lasa loc de vehementa. Si daca voi nu vreti sa vedeti o schimbare in bine a stilului de joc, statisticile reci nu lasa loc de comentarii, va contrazic.

¨nu e lasat si mai ales Nu Poate!!!¨

Invers ordinea. Ca sa poata intai trebuie sa fie lasat. Cand e lasat vorbim daca poate sau nu.

P.S. Urziceni nu mi se pare ca are lot de Cupa UEFA, dar pana la proba contrarie are echipa de Cupa UEFA.

ThereauRistul23.09.2008 19:50

@sabin

sincer ma bucura raspunsul tau civilizat..hai sa-ti zic ceva: 1) raman la parerea ca Marius Lacatus nu e un antrenor capabil sa conduca Steaua mai sus decat a facut-o spre exemplu Olaroiu..e simplu..zerOli n-a avut lot mai deloc,presiune era si atunci, jocul asemanator cu cel de azi, dar rezultate superioare...ma rog,pentru mine Oli a fost "moartea fotbalului spectacol"...am avut ceva sperante de la Marius dar mi s-au naruit repede. 2) stii ce nu inteleg eu absolut deloc la voi toti ce care credeti si-l sustineti pe Marius atat?? simplu ..ai zis ca nu ne garanteaza nimic schimbarea lui cu "x"...ok ..dar daca il iubim si respectam atat..de ce sa nu evitam aceasta compromitere de-a dreptul nenorocita a simbolului nostru?? omule! isi bate ala joc si de el si de noi!!!!!...nu e normal sa-l auzi pe Marius " Jiji am auzit ca si tu il vrei pe toja la mijloc. si eu ma gandeam la fel ca tot nu avem solutii!"...sau " cine da in Jiji da in mine!" ..e prea mult...3) argumentele contra antrenorul Lacatus le-am prezentat de n-spe ori..pe mine m-a lamurit si se pare ca nu sunt singurl!

Si vad continuarea la schimbare exact cum tu ai spus: cred in Dan Petrescu din momentul in care l-am vazut pe banca Sportului..acum cu atat mai mult..si-n plus consider ca e solutia cea mai buna pt faptul ca "varul din umbra" (a se citi giovanni) nu-l va lasa prea mult pe cioban sa se mai bage la echipa protejatului sau...in plus il consider un antrenor mai bun...a doua varianta e Oleg care mai mult..e liber de contrat si e omul unde ciobanul nu s-ar baga pt k indiferent de marfa ala face treaba...asa cum ne-a demonstrat tuturor!..in rest forza Steaua!

@Ovidiu

perfect de acord si eu cred ca multi jucatori de-ai nostri sunt suficient de blazati si dezinteresati...tocmai de asta cred ca trebuiau cedati in vara

makvelly1223.09.2008 20:05

nu cred ca Becali nu si-ar dori o calificare mai departe in Liga... cred ca este doar f greu pt echipa din Romania sa faca acest lucru acum.... sa ne gandim ca daca ajungem in optimi, din acel moment totul este posibil.... :steag_cruce_invers: si putem visa ffff departe. anul acesta chiar cred ca vom juca optimi... meciul cu batern a fost doar unul in care ghinionul s-a tinut scai de noi :wall: mie, personal, mi-a placut cum a jucat echipa.... ramane sa ii vedem si in meciul de la firenze.... atunci ne vom da seama daca putem sau nu sa ne facem iluzii... eu cred ca putem. fular-campionii steagro

sabin130723.09.2008 20:27
@sabin

sincer ma bucura raspunsul tau civilizat..hai sa-ti zic ceva: 1) raman la parerea ca Marius Lacatus nu e un antrenor capabil sa conduca Steaua mai sus decat a facut-o spre exemplu Olaroiu..e simplu..zerOli n-a avut lot mai deloc,presiune era si atunci, jocul asemanator cu cel de azi, dar rezultate superioare...ma rog,pentru mine Oli a fost "moartea fotbalului spectacol"...am avut ceva sperante de la Marius dar mi s-au naruit repede. 2) stii ce nu inteleg eu absolut deloc la voi toti ce care credeti si-l sustineti pe Marius atat?? simplu ..ai zis ca nu ne garanteaza nimic schimbarea lui cu "x"...ok ..dar daca il iubim si respectam atat..de ce sa nu evitam aceasta compromitere de-a dreptul nenorocita a simbolului nostru?? omule! isi bate ala joc si de el si de noi!!!!!...nu e normal sa-l auzi pe Marius " Jiji am auzit ca si tu il vrei pe toja la mijloc. si eu ma gandeam la fel ca tot nu avem solutii!"...sau " cine da in Jiji da in mine!" ..e prea mult...3) argumentele contra antrenorul Lacatus le-am prezentat de n-spe ori..pe mine m-a lamurit si se pare ca nu sunt singurl!

Si vad continuarea la schimbare exact cum tu ai spus: cred in Dan Petrescu din momentul in care l-am vazut pe banca Sportului..acum cu atat mai mult..si-n plus consider ca e solutia cea mai buna pt faptul ca "varul din umbra" (a se citi giovanni) nu-l va lasa prea mult pe cioban sa se mai bage la echipa protejatului sau...in plus il consider un antrenor mai bun...a doua varianta e Oleg care mai mult..e liber de contrat si e omul unde ciobanul nu s-ar baga pt k indiferent de marfa ala face treaba...asa cum ne-a demonstrat tuturor!..in rest forza Steaua!

@Ovidiu

perfect de acord si eu cred ca multi jucatori de-ai nostri sunt suficient de blazati si dezinteresati...tocmai de asta cred ca trebuiau cedati in vara

Cum am spus, toate argumentele au la baza constanta becali (cum spunea cineva pe aici), constanta cu elasticitate asa de mare incat poate anula usor orice argument, pro sau contra.

1)Olaroiu a beneficiat de un personaj esential in aceasta ecuatie: Mihai Stoica. Cred ca asta ar fi solutia cea mai potrivita, cea de a avea un om-tampon care sa mentina cancerul in stare latenta, sa nu-l lase sa distruga munca de luni de zile a unui antrenor printr-o aberatie scremuta intr-o secunda.

2)M-am gandit si eu de ce sta oare pe banca si acum Lacatus in atare conditii. Oare face un compromis urias, punandu-si la bataie onoarea, orgoliul etc, sperand ca va gasi o solutie sa fie lasat sa-si faca treaba? Am mai repetat si asta, nu mai caut acum toata ideea mai dezvoltata. Daca raspundeti cu ¨nu sacrificam Steaua pentru simboluri, experimente¨ va contrazic numerele, rezultatele concrete obtinute de Lacatus pana in momentul de fata. Schimbarea in bine a jocului o vede cine vrea, nu poti obliga pe cineva sa creada ca Steaua nu mai bubuie asa mingi in fata, joaca pe jos, in viteza, da goluri din actiune (!!).

3)Ipoteza ca nu l-ar lasa giovani pe Gigi sa se bage undeva mi se pare puerila. Eu nu pot sa-mi imaginez asa ceva, oricat mi-as dori. Gigi e mult prea incapatanat in prostia lui infinita. Protasov ne-a incantat cu stilul dar ne-a cam dezamagit cu rezultatele. Nu stiu care e situatia la Dnepr, dar ma asteptam ca Oleg sa realizeze mai multe acolo. Spunea intr-o zi un user pe acest forum ca Protasov nu e antrenor de meciuri mari, la limita. Am sperat destul ca becali nu se va baga peste vreun antrenor, nu mai pot fi asa visator.

P.S: si eu apreciez dialogul civilizat:)

sabin130723.09.2008 20:33

pps: Si la declaratiile din presa m-am mai referit. Hai sa fim realisti, ce s-ar intampla daca Lacatus nu i-ar lua partea lui becali acum si ar fi ¨sincer¨, exprimand clar realitatea? Circ vreo cateva zile in presa si apoi demisia/demiterea. Ne invartim in cerc, se leaga de punctul 2. Poate a ales sa-si compromita orgoliul tocmai ca sa gaseasca solutia miraculoasa. Nu mi se pare josnic sa nu fii egoist.

ThereauRistul23.09.2008 20:47
pps: Si la declaratiile din presa m-am mai referit. Hai sa fim realisti, ce s-ar intampla daca Lacatus nu i-ar lua partea lui becali acum si ar fi ¨sincer¨, exprimand clar realitatea? Circ vreo cateva zile in presa si apoi demisia/demiterea. Ne invartim in cerc, se leaga de punctul 2. Poate a ales sa-si compromita orgoliul tocmai ca sa gaseasca solutia miraculoasa. Nu mi se pare josnic sa nu fii egoist.

--------------------------------

@ sabin

daca Lacatus nu i-ar lua partea lui becali si nu l-ar sustine ar fi unul din "drumurile" catre acea solutie miraculoasa de care vorbesti...Hagi s-a detasat extrem de elegant si a spus clar de ce a plecat..dak Laca ar face acelasi lucru maine s-ar bucura de respectul si simpatia mea eterna...el e de-al nostru dar prin compromisurile pe care le face devine '' de-al lui''...anyway ne-am indepartat destul de subiectul propus de Ovidiu (unul foarte bun de altfel). Iti respect punctul de vedere si mai mult raisonez cu tine in privinta revenirii lui Mihai Stoica...e poate omul care poate pune capat acestei situatii jenante ! respect!

leonardo23.09.2008 21:06

Un articol pentru carcotasi si pesimisti, care de abia asteptau sa li se ridice mingea la fileu ! Adevarati suporteri !! Ce sa mai zic, jos palaria pentru voi !!!!!

DanStan23.09.2008 21:11

Pe undeva toata problema provine din statutul de panou publicitar pe care-l are Steaua acum.

In mod normal, cand stii ca te confrunti cu forte superioare trebuie s-o iei mai incet. Nu-ti propui obiective irealizabile (semifinale, 12 puncte din 4 meciuri si alte aberatii de-astea). Primul obiectiv al Stelei ar fi - daca a ajuns in situatia de a lupta pentru calificre - sa se califice in grupe. Al doilea obiectiv ar trebui sa fie cel putin o victorie in 6 meciuri. Daca-s mai multe nu s-ar supara nimeni. Dar e clar ca o echipa care se respecta nu poate parasi grupele Champions League fara sa fi invins pe nimeni. Din punctul meu de vedere victoria aia e la fel de importanta ca si calificarea. Ai invins pe cineva, ai 'deranjat' pe cineva, deci n-ai facut figuratie. La urmatoarea participare iti poti propune doua victorii sau un numar echivalent de puncte. Din pacate, Steaua fiind - dupa cum spuneam - un panou publicitar pentru aberatiile stim-noi-cui, in loc sa ne propunem obiective realizte si realizabile si sa ne bucuram pentru atingerea lor trebuie sa inghitim tot felul de aberatii cum ca-i vom invinge pe toti pen' ca asa a visat noaptea marele profet sau pentru ca - mai nou - al de sus a hotarat sa se implice in fotbal alaturi de Marele Tactician.

Mihai Somanescu23.09.2008 22:34

Eu cred ca suntem aproape de calificarea din grupe. Cum sa nu fim, daca Laca a zis ca echipa actuala mai are cativa pasi pana la Steaua '86?...

jeles23.09.2008 22:42
Aceeasi problema cu grupatul, etichetatul, categorisitul. Nu fac parte din niciun trend, nici nu sunt unul dintre ¨megastelistii- sustinatorii unui urias jucator¨. Sincer si eu m-am saturat sa dau aceeasi replica si sa pun obsesiv aceleasi intrebari: ¨Ce facem dupa Lacatus? Cu ce se va schimba ceva pe banca tehnica ocupata abuziv de multe ori de Becali daca pleaca Lacatus? Ce motive avem sa credem ca daca vine Ferguson va fi lasat sa-si faca treaba?¨ - intrebari la care inca nu am primit raspunsuri de la voi, care-l vreti plecat pe Lacatus. Pentru ca voi trebuie sa dati aceste raspunsuri daca va doriti cu atata ardoare alt antrenor. Cand spui ca vrei schimbare e logic sa vezi si continuarea la schimbare, ca de asta vrei schimbare, sa se schimbe. In ce? Cum?

Pana atunci mi se pare ca spui ¨nu avem antrenor¨ doar ca sa te afli in treaba, daca nu ai si argumente. Pentru a ¨n¨ oara, argumentele acestea au la baza un butoi de rahat numit Becali, ca ne place sau nu, astfel toate comentariile devin relative, mai mult sau mai putin probabile si nu lasa loc de vehementa. Si daca voi nu vreti sa vedeti o schimbare in bine a stilului de joc, statisticile reci nu lasa loc de comentarii, va contrazic.

Invers ordinea. Ca sa poata intai trebuie sa fie lasat. Cand e lasat vorbim daca poate sau nu.

P.S. Urziceni nu mi se pare ca are lot de Cupa UEFA, dar pana la proba contrarie are echipa de Cupa UEFA.

bravo ... bine spus . cu acordul tau o sa postez acest mesaj ori de cate ori , dupa un meci reusit sau mai putin reusit , apare cate unul ...

Lacatus trebuie sa aiba sustinerea noastra atata timp cat este antrenorul , apoi RESPECTUL .

ULTRASZ0R23.09.2008 22:52

toti care il contesta pe LACA7US sunt niste RATATI pam pam .... multaaaaaaaaaaaaaaaa pentru toti hamsterii

sabin130723.09.2008 23:07
Aceeasi problema cu grupatul, etichetatul, categorisitul. Nu fac parte din niciun trend, nici nu sunt unul dintre ¨megastelistii- sustinatorii unui urias jucator¨. Sincer si eu m-am saturat sa dau aceeasi replica si sa pun obsesiv aceleasi intrebari: ¨Ce facem dupa Lacatus? Cu ce se va schimba ceva pe banca tehnica ocupata abuziv de multe ori de Becali daca pleaca Lacatus? Ce motive avem sa credem ca daca vine Ferguson va fi lasat sa-si faca treaba?¨ - intrebari la care inca nu am primit raspunsuri de la voi, care-l vreti plecat pe Lacatus. Pentru ca voi trebuie sa dati aceste raspunsuri daca va doriti cu atata ardoare alt antrenor. Cand spui ca vrei schimbare e logic sa vezi si continuarea la schimbare, ca de asta vrei schimbare, sa se schimbe. In ce? Cum?

Pana atunci mi se pare ca spui ¨nu avem antrenor¨ doar ca sa te afli in treaba, daca nu ai si argumente. Pentru a ¨n¨ oara, argumentele acestea au la baza un butoi de rahat numit Becali, ca ne place sau nu, astfel toate comentariile devin relative, mai mult sau mai putin probabile si nu lasa loc de vehementa. Si daca voi nu vreti sa vedeti o schimbare in bine a stilului de joc, statisticile reci nu lasa loc de comentarii, va contrazic.

bravo ... bine spus . cu acordul tau o sa postez acest mesaj ori de cate ori , dupa un meci reusit sau mai putin reusit , apare cate unul ...

Lacatus trebuie sa aiba sustinerea noastra atata timp cat este antrenorul , apoi RESPECTUL .

:)

Si eu o sa fac la fel, tot cu acordul lui.;)

c.ronaldo1724.09.2008 04:24

Foarte bun articolul Ovidiu. S-a vazut ca atunci cand jucatorii veneau pe 500k maxim in Romania, noi jucam 2,3 tururi maxim. Cum au inceput sa se de-a si 1m pe un jucator, am ajuns in prima-vara europeana. Acum cand se cumpara mai multi jucatori in aceiasi perioada de transferuri de 1m,1.5m,2m chiar, Romania a reusit sa intre si in grupele UCL. Cand vor incepe ciobanii de sus sa bage si cate 5m intr-un singur jucator, poate atunci vom reusi sa trecem si de grupe.

victor24.09.2008 08:15

articolul preaca de la o premiza gresita, si anume ca singurul obiectiv al Stelei este calificarea in Liga. mai mult, in tonul unor comentarii ale "prietenilor" nostri din presa, calificarea in Liga este oarecum minimalizata, de parca Romania este obisnuita dintotdeauna cu astfel de accederi. sigur, acum cand Steaua reuseste calificari PRIN JOC in fiecare an, succesele par la indemana oricui si nicidecum asa de importante. se pare ca s-au uitat anii MULTI cand UCL parea doar un vis. ma rog, pentru unii a ramas un vis si acum, sau eventual o pomana (cazul CFR).

intrarea noastra in grupele Ligii e o mare performanta, caci la nivel de club sunt foarte multe echipe in Europa cu bugete de zeci de milioane, net superioare noua, si care raman doar cu uitatul la televizor. ca sa iau ex. cel mai recent, nu-mi este clar de ce era normal ca Steaua sa se califice iar galatasaray sa ramana in afara grupelor?! este cumva fotbalul romanesc, ca nivel general de dezvoltare, superior celui turcesc ? ma indoiesc! a investit Steaua in infrastructura si jucatori cel putin cat galata? ma indoiesc! daca noi i-am fi avut in lot pe nonda, lincoln, meira si kewell (jucatori care au costat zeci de milioane si care au salarii astronomice) si am fi ratat NU calificarea in Liga, ci iesirea din grupe, cred ca ar fi iesit un scandal monstru si le-am fi dat foc strainilor in piata publica (vezi tratamentul media aplicat lui toja dupa meciul cu bayern).

dar in ciuda tuturor evaluarilor potrivnice, Steaua se auto-depaseste an de an si face pasul in UCL. cu bugetul actual, este insa practic imposibil sa iesim din grupe. noi ne putem bate de la egal la egal, intr-o disputa eliminatorie tip care-pe-care, cu echipe ce au bugete de pana la 60-80 mln, dar mai mult este doar o aspiratie naiva.

eu cred ca nu exista salturi calitative fara acumulari cantitative. ca sa iesim din grupe, sau ca sa avem o sansa reala, trebuie sa fortificam lotul, iar bugetul echipei sa bata spre 50 mln.. de atunci se poate discuta serios. dar ca sa ajungi la un astfel de buget in Romania, este OBLIGATORIU sa te califici in Liga cel putin de 5-6 ori la rand, fiinda aici este unica sursa serioasa de bani pe piata interna. vedeti si voi ce diferenta este intre transferurile de acum 2 ani (primul an in UCL) si ce s-a intamplat in vara aceasta.

daca intri in grupe, acumulezi! asa cum performata cere performanta si banul trage la ban! din pacate in fotbalul de azi nu e loc doar de vise sau de ganduri bune. ai bani multi si pricepere, poti construi o echipa puternica! in mod normal, daca vom castiga campionatul 2008-2009, Steaua va fi pregatita de un nou salt. lotul acum e numeros, jucatorii capata experienta impreuna si ii poti verifica in sistem de mare compaetitie, urmand ca sita sa cearna. la anul, repet DACA CASTIGAM CAMPIONATUL, nu va mai fi nevoie sa aducem inca 10-12 jucatori, ci ne putem concentra numai pe valori. in plus vom pune o mare distanta intre Steaua si restul competitoarelor interne si ne vom concentra mai usor doar pe jocurile din grupele UCL, care incep la jumatatea lui sept. De aceea cred ca acest campionat este esential pentru viitorul Stelei!

Gabyc24.09.2008 09:02

"De fapt, Becali e mulțumit cu participarea în Ligã pentru cã-i aduce vreo 10-12 milioane de euro, ceea ce înseamna vreo 10-12 milioane de euro în plus care nu pãrãsesc buzunarele lui. La un buget de 20 milioane de euro, sã obții 12 dintr-o sursã externã nu e puțin lucru. La cele 12, se adaugã altele (sponsori, abonamente, televizãri din Liga I). Cred cã oricine e conștient cã Becali nu cheltuiește mai mult de 4-5 milioane anual cu aceastã echipã. Dacã îi dã și pe ãia. În schimb, Liga îi oferã o expunere mediaticã înzecitã, iar acesta este totuși principalul sãu obiectiv. "

Zici ca se cheltuie 4-5 milioane dar se pare ca uiti celelalte cheltuieli. din bugetul ala de 20 mil se plateste tot ce tine de club: transferuri, impozite, cazari, etc.

Poate sia bagat bagat bani in buzunar dar sa nu uitam ce au spus multi si eu sincer ii cred cand zic ca din fotbal nu castigi daca nu ai jucatorii tai pe care iai promovat fara sa dai 1 leu pe ei.

victor24.09.2008 09:16
@sabin

@Ovidiu

vorbiti numai prostii despre implicarea lui Gigi la echipa, care acum practic nu exista! ba chiar din contra!

asa pentru cultura voastra generala, Lacatus il piseaza zilele astea pe Gigi sa stea mai mult pe la echipa si sa puna presiune pe jucatori, inainte de Cluj si firenze! Marius considera ca jucatorii devin mai "sensibili" si mai concentrati cand patronu' vine pe la antrenamente, iar becali a cam rarit-o in ultimele saptamani, dupa calificarea cu galata.

Gigi are o oarecare superficialitate si ii place sa se umfle in fata ziaristilor cu tot felul comentarii tactice, asa-zis personale. in fapt el primeste explicatiile inainte de la Argaseala si Laca, transformandu-le apoi in cugetari proprii. omu' e cam fanfaron, dar toti avem defecte!

la echipa deciziile le ia numai Lacatus. de ex. eu va spun ca azi nici macar el nu stie ce echipa va baga la Cluj! asa ca mai usor cu mitul implicarii lui becali!

LARI24.09.2008 09:53

Victore, astea-s chiar informatii extrem de pretioase. Le stii din sursa sigura?

victor24.09.2008 09:58
Victore, astea-s chiar informatii extrem de pretioase. Le stii din sursa sigura?

eu lucrez numai cu materialul clientului!

Marius24.09.2008 10:01
la echipa deciziile le ia numai Lacatus. de ex. eu va spun ca azi nici macar el nu stie ce echipa va baga la Cluj! asa ca mai usor cu mitul implicarii lui becali!

Atunci e grav... si trist in acelasi timp...

steado24.09.2008 10:18
....toate argumentele au la baza constanta becali (cum spunea cineva pe aici), constanta cu elasticitate asa de mare incat poate anula usor orice argument, pro sau contra.

Eu am spus si ma bucur ca (macar) cineva a retinut aceasta idee.Tot ce este rau la Steaua porneste de la Becali.Influenta sa este atat de negativa incat nici nu are rost sa discutam despre alte aspecte, cum ar fi cat de bun sau prost antrenor e Lacatus, cat de bun sau prost e cutare jucator, pe cutare post, ce sistem de joc trebuie sa aplice Steaua, etc. Spun ca nu are rost sa discutam in sensul ca se insista prea mult pe aceste aspecte, indreptandu-se energiile intr-o directie gresita.Daca Steaua ar fi avut un patron care nu ar fi influentat atat de mult (in sens negativ) ceea ce se intampla cu echipa, atunci insistentele discutii pro si contra antrenorului sau jucatorilor erau pe deplin justificate.

Din pacate, asa cum spuneam, Becali este o constanta, care influenteaza mult prea mult clubul Steaua, si care, in mod absolut nefericit are semnul minus.Cum sa scapam de aceasta constanta ? Sa fim sinceri, oricat am dori, nu poate nimeni gasi sau intrevedea o solutie cat de cat posibila si acceptabila.

Probabil, noi suporterii, am putea influenta gasirea acestei solutii intr-un singur mod : sa nu mai vina nimeni la stadion la meciurile Stelei.Ar fi insa o solutie extrema care ar afecta mai degraba antrenorul, jucatorii si imaginea clubului.Becali ar cere o suma imensa de bani (in acord cu valoarea simbolului reprezentat de Steaua), iar daca s-ar gasi cineva sa dea aceasta suma, nu exista nici cea mai palida garantie ca va fi cineva mai bun.Vazand oamenii care se invart prin aceasta lume murdara a fotbalului de la noi, nu putem fi decat pesimisti.Intre timp insa, in mod sigur, echipa se va destrama, si atunci vom plange toti dupa un Nicolita sau Lovin !

Ideea unui protest in masa si a alungarii lui Becali imi infierbanta si mie imaginatia, mai ales dupa evenimentele incredibile de anul trecut, cand Hagi era antrenor.Dupa ce mintea si gandurile s-au "racit", odata cu trecerea timpului, judecand cu luciditate am realizat ca inlaturarea lui Becali este un lucru atat de putin probabil si realizabil incat nu-mi ramaneau decat doua variante : ori nu mai tin cu Steaua, ori accept situatia asa cum este si sper intr-o schimbare in timp a comportamentului lui Becali.Cum insa tin cu Steaua inca de pe timpurile cand din tribuna urmaream jucatori ca Sorin Avram sau Constantin, prima varianta a fost exclusa din start, in ciuda pornirii de moment.

Pana la urma Becali trebuie luat asa cum e : un om simplu, cu o inteligenta nativa dar needucata, lipsit de orice reguli elementare de civilizatie si bun simt (poate chiar explicabil, n-a avut cine si unde sa le invete), care a bagat multi bani la Steaua (indiferent cu ce scop) si care, din aceasta postura poate, si este normal, sa decida absolut orice in legatura cu echipa.Asta e adevarul : cinic, dureros, dar simplu !

Dupa momentele de rascruce de anul trecut, cand imi puneam chiar problema sa nu mai ma intereseze Steaua, iata ca timpul s-a dovedit un bun sfetnic, si lucrurile au inceput sa evolueze pozitiv.Numirea lui Lacatus ca antrenor a reusit sa aplaneze conflictul tot mai acut dintre Becali si suporteri dupa inlaturarea lui Hagi, a reusit sa reinstaleze o stare de disciplina in randul jucatorilor, a reusit sa readuca o atmosfera de liniste si echilibru absolut necesara.Mai mult, in ciuda oricaror aprecieri negative privind calitatile sale de antrenor (cu unele fiind si eu de acord) Lacatus a reusit sa aduca in jocul Stelei ceva ce lipsea cam de multa vreme si noi suporterii ne doream cel mai mult : spectacolul.Nu este inca, nici pe departe, ceea ce se intampla in vremurile cand Lacatus era jucatorul aceleiasi echipe, cand jocul Stelei era supranumit "circul Ghencea", ca o apreciere a spectacolului oferit.Dar este un mare pas inainte !

Nu am nicio intentie sa-l laud pe Lacatus, nu ar avea niciun rost, sunt convins ca el reprezinta doar o etapa de tranzitie, si la un moment dat se va retrage.La ora actuala insa aceasta etapa de tranzitie este absolut necesara, si nu se poate sari peste ea.Acest lucru poate fi inteles daca privim lucrurile cu putina luciditate si maturitate.

Este absolut firesc, in acelasi timp, ca intre noi suporterii sa existe pareri contrare si divergente privind calitatile antrenorului, modul in care a fost gandita tactica unui joc, calitatile sau defectele unui jucator sau altul, iar discutiile sunt benefice, atata timp cat inseamna niste schimburi si confruntari utile de idei si atata timp cat nu se exagereaza, nici dintr-o parte nici din alta !

Pana la urma toti suntem suporteri ai Stelei si (ar trebui sa) avem un singur gand : HAI Steaua !

sabin130724.09.2008 10:22

Victore, deodata acum implicarea lui becali a devenit mit?

Poate imi scapa mie informatii, de astea mai intime. De unde stii tu ce e in capul lui becali sau al lui Lacatus, si ce se intampla de fapt? De unde stii tu asa sigur ca in clipa aceasta Lacatus nu stie ce echipa va baga la Cluj?

Ce s-a vorbit mai sus despre becali s-a vorbit la modul general, clar ca lumina zilei. Nu a zis nimeni ca doar becali e de vina pentru ce se intampla rau, dar cand spui ca doar Lacatus face echipa o dai in extrema cealalta... pana la urma adevarul e pe undeva la mijloc, dar noi, muritorii de rand nu-l putem localiza. Sursele astea...

Daca tot suntem convinsi ca nu scapam de ciuma becali, hai sa-l umanizam, sa-l iertam, sa-l admiram.. e mai usor asa. Sa pastram si proportiile defectelor si a urmarilor acestor defecte.

sabin130724.09.2008 10:35
asa pentru cultura voastra generala, Lacatus il piseaza zilele astea pe Gigi sa stea mai mult pe la echipa si sa puna presiune pe jucatori, inainte de Cluj si firenze! Marius considera ca jucatorii devin mai "sensibili" si mai concentrati cand patronu' vine pe la antrenamente, iar becali a cam rarit-o in ultimele saptamani, dupa calificarea cu galata.

Convins de asta nu pot fi, dar sa presupunem ca e asa.

Cum s-a ajuns la aceasta mentalitate a jucatorilor Stelei? Prin faptul ca ani la rand becali s-a bagat, si normal ca ei acum sa gandeasca asa, sa nu mai stie de ¨frica¨ antrenorului. Normal ca este stricata atmosfera, iar cuvantul antrenorului numai face doi bani, daca nu este confirmat de becali. Jucatorul daca nu joaca ce i-a spus antrenorul nu mai are teama ca urmatorul meci nu-l mai prinde, tocmai pentru ca acest lucru nu depinde doar de aceasta evolutie a lui (poate lu´ becali i se nazare peste o zi ca a jucat bine). Antrenorul (oricare ar fi el) nu se poate impune, cand patronul ii da cu tifla peste nas. Asta ar fi printre cele mai grave lucruri de la echipa, pe care le vad eu.

Vorbim iar de mentalitate, pe care n-o schimbi in cateva luni. Acum ar intra in discutie daca Lacatus vrea sa schimbe aceasta mentalitate. Oare e posibil?

victor24.09.2008 11:40

Convins de asta nu pot fi, dar sa presupunem ca e asa.

Cum s-a ajuns la aceasta mentalitate a jucatorilor Stelei? Prin faptul ca ani la rand becali s-a bagat, si normal ca ei acum sa gandeasca asa, sa nu mai stie de ¨frica¨ antrenorului. Normal ca este stricata atmosfera, iar cuvantul antrenorului numai face doi bani, daca nu este confirmat de becali. Jucatorul daca nu joaca ce i-a spus antrenorul nu mai are teama ca urmatorul meci nu-l mai prinde, tocmai pentru ca acest lucru nu depinde doar de aceasta evolutie a lui (poate lu´ becali i se nazare peste o zi ca a jucat bine). Antrenorul (oricare ar fi el) nu se poate impune, cand patronul ii da cu tifla peste nas. Asta ar fi printre cele mai grave lucruri de la echipa, pe care le vad eu.

Vorbim iar de mentalitate, pe care n-o schimbi in cateva luni. Acum ar intra in discutie daca Lacatus vrea sa schimbe aceasta mentalitate. Oare e posibil?

vezi lucrurile gresit, iti lipsesc informatii si faci din tantar armasar. din pacate nu esti singurul care nu observi padurea, din pricina copacilor.

eu recomand sa nu mai faceti atata filozofie si sa cautati scenarii acolo unde nu sunt. Lacatus are mana libera si i s-a pus la dispozitie un lot foarte bun pentru campionatul Romaniei, poate cel mai bun care l-a avut Steaua in ultimii 10 ani. implicarea lui Gigi a constat in faptul ca pe langa jucatorii ceruti in mod expres de antrenor (gen szekeli, tiago, abel, arthuro, Ogararu) au mai fost mai fost transferate si cateva "surprize", propuse de patron: Stancu, Semedo, pedriel, ionescu. daca genul acesta de surprize chiar fac rau, ramane de discutat. pana la urma lui Lacatus i s-a oferit mai mult material uman decat ar fi visat el!

a dorit Lacatus sa-l retina in lot pe neaga, desi becali a spus clar ca nu-l mai vede pe acesta in primii 18, neaga a ramas la echipa si a primit destule sanse. a cerut Lacatus ca surdu, Croitoru, Cristocea, zaharia, Badea, cl.ionescu si neagoe sa fie scosi din schema, ei au disparut! voi faceti o confuzie imensa intre show-ul mediatic, la care becali e mare mester, si realitatea lucrativa din spatele cortinei. Gigi e un tip practic care nu are rabdare sa intre in amanunte tehnice si preia ceea ce i se spune. de aceea foarte multe din comentariile livrate presei sunt de fapt opniile staff-ului tehnic. el este responsabilul cu media al Stelei si face totul sa mentina echipa, si pe el implicit, in atentia publicului. asta pana la urma se numeste PR.

cat despre vizitele care mai trebuie sa le faca becali pe la teren, sa tineti cont ca jucatorii in general sunt cam "labe", adica au tendinta de a se desconcentra usor, mai ales dupa un succes important cum a fost eliminarea galatei, cand s-au si castigat multi bani. Lacatus are acum si aceasta problema de a motiva echipa, jucatorii, la fiecare meci, de a-i baga in priza cum se spune si pentru. Pandurii, si pentru bayern, si pentru gazul, si pentru Cluj, dar si pentru firenze (unde toata lumea pare a se gandi). avem o problema ca Radoi este accidentat, caci el este catalizatorul de energie in vestiar. de aceea antrenorul i-a cerut lui becali sa fie mai des prezent la club zilele acestea, pentru ca jucatorii sa simta mai multa responsabilitate. Gigi are un stil de a inflama spiritele prin declaratiile lui si avem nevoie ca toti sa fie extrem de surescitati si motivati pentru jocurile urmatoare.

sa fie clar: in saptamanile urmatoare Lacatus isi joaca cariera de antrenor! cu lotul actual ar fi absolut inadmisibil sa ratam locul 1 in campionat, iar in Liga i s-a cerut macar o victorie. cum in fotbal niciodata nu esti mai bun decat rezultatele pe care le obtii, sa asteptam. de acum priceperea si "norocul" lui Lacatus trebuie sa fie dovedite practic, iar scuzele cu "bietul Lacatus" oprimat de "raul becali" sunt cam subtiri.

inchei cu un comentariu legat de Hagi. acesta a fost in mod evident un fotbalist mai talentat decat Lacatus si a avut o cariera extraordinara. nereusita lui ca antrenor are probabil la baza tocmai geniul lui fotbalistic. nu va mai amagiti: a plecat de la Steaua nu din cauza lui becali, ci din cauza propriei neputinte! din pacate Hagi a fost un jucator urias, dar ca antrenor este minuscul, strivit de o personalitate aroganta si egocentrista. ca este asa o dovedeste faptul ca de la Steaua a trecut direct pe "banca tehnica" de la Iaki! nu becali e vinovat ca nimeni nu-l doreste pe Hagi antrenor. restul e doar poveste!

AndyQ24.09.2008 11:46

@ Victor

Ziceai ca lucrez doar cu materialul clientului...

Sa fie clientul ast... Gigi Becali?

:)

Cu bine.

sabin130724.09.2008 12:16

@Victor

In primul rand trebuie sa recunosc ca am obiceiul de a ma lungi cam mult cu ideile mele, sa ¨filozofez¨ cam mult, pentru ca nu vreau sa las loc de interpretari la ce zic. Ideea mea de mai sus s-ar rezuma: becali greseste mult stirbind autoritatea antrenorului; in capul jucatorului ia proportii aceasta stirbire. Nu vad padurea din cauza copacilor? Incep sa cred ca vad numai padurea, nu si copacii.

Eu cred ca nu mai poate exista om care sa nu inteleaga ce e Steaua pentru becali: publicitate, cu tot ce implica ea. Speranta ar fi ca notorietatea pe care si-o doreste el sa fie direct proportionala cu performanta pe care ne-o dorim, si sa ¨profitam¨ astfel de ea - urmatorul pas. Pe asta incercam si eu sa pun accentul de multe ori, pe showul mediatic al lui becali si pe faptul ca n-avem cum sa stim exact ce se intampla intre creditor si antrenor, cum stau lucrurile de fapt. Fiecare in club are partea lui de vina sau de merit, dar fondul este mereu acelasi - becali. Antrenorul angajat de becali niciodata nu va avea mana libera, detatiile sunt importante.

Antrenorii Hagi si Lacatus trebuie sa perceapa intai ca nu toti jucatorii pot avea talentul, devotamentul si spiritul lor (atat timp cat lor li se pare naturala, fireasca atitudinea lor de jucatori). S-au comparat de multe ori pe aici situatiile celor doi, ca primul a plecat si ca asta sta si inghite. Dupa mine primul a tinut la imaginea lui, fara compromisuri, pe cand al doilea si-a luat simbolul in dinti si s-a bagat in mocirla sperand sa gaseasca lumina.

Daca trecem peste faptul ca acest lot execelent are nevoie si de timp pentru relatii de joc etc, eventual de liniste, da, Lacatus isi va juca in mare parte cariera de antrenor in saptamanile urmatore.

«1234»