FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Steaua - Gaz Metan Medias 4 - 0

«1456»
sabin130723.09.2008 11:05

Si pentru 4-4-2, si pentru 4-1-4-1 trebuie mijlocasi centrali completi, polivalenti, sa faca bine si faza defensiva, si pe cea ofensiva, si cu o foarte mare capacitate de efort. (Poate doar Tiago si Plesan s-ar apropia de asa ceva, dar nu cred ca de ajuns). De asemenea, aceste motoare de la mijloc trebuie sa se asemene ca stil ca sa functioneze ambele la capacitate optima.

La Steaua avem mijlocasi foarte buni doar pe una dintre faze. Nu-mi place sa recunosc dar cred ca in momentul de fata tot 4-2-3-1 merge la Steaua cu jucatorii pe care ii avem acum. Eu m-as risca si cu un 4-1-3-2:D.

grizzly23.09.2008 11:10

am dat patru goluri pentru ca antrenorul advers s-a incapatanat sa ceara unei linii de fundasi masivi si lenti sa joace la offside in fata unei echipe cu jucatori rapizi si tehnici. nici macar dupa golul 2 nu a schimbat sistemul, a schimbat doar un jucator. nu mai stiu cine e antrenorul gazului, dar s-a ingropat singur. sincer, nu imi dau seama ce a fost in capul lui cand s-a gandit la tactica asta. in alta ordine de idei mie arthuro mi se pare foarte util. cat despre kapetanos care e mai bun ca a dat doua goluri... la cel de duminica i-a dat szekely cu mingea in cap. era mai greu sa rateze din pozitia aceea libera pe centrul portii decat sa dea gol. vom vedea...

xray_rom23.09.2008 11:12

Legat de sistemele de joc pe care le tot vad vehiculate aici.

1) Daca Lacatus facea numai el transferurile, atunci putea folosi preponderent un sistem pt care a gandit acele transferuri. Asa, cel mai bun sistem e cel care foloseste la potential mxim lotul pe care-l are la dispozitie, astfel ca sa fie echilibru intre compartimente si eficienta in cele 2 faze atac si aparare.

2) Nu poti folosi un sistem pe criteriul "noi am folosit pe vremea lui Protasov si Oli 4-x-x... si era ok", cand lotul a fost schimbat peste 70 % cu ce s-a gasit si nu cu ce era strict necesar, dar s-au pastrat unii la care se putea renunta...

De exemplu, la momentul actual, avem o Armata de mijlocasi si nici un play-maker....si stam tot in cei 2 inchizatori de pe vremea lui Oli(ma refer ca valoare) Apararea a fost neglijata ca "rezerve" de valoare apropiata cu "titularii" si in special la fundasii centrali. Glumind, Baciu cred ca l-a prins si pe Ienei, dar l-a tinut la secret:)))

3) O echipa mare este flexibila la sisteme de joc functie de adversar, de situatia neprecazuta intervenita pe durata jocului, de starea lotului de moment(accidentari, iesiri din forma, etc) si nu este cantonata imobil intr-un sistem indiferent de factorii externi neprevazuti.

sabin130723.09.2008 11:20
3) O echipa mare este flexibila la sisteme de joc functie de adversar, de situatia neprecazuta intervenita pe durata jocului, de starea lotului de moment(accidentari, iesiri din forma, etc) si nu este cantonata imobil intr-un sistem indiferent de factorii externi neprevazuti.

Corect, dar suntem costienti ca trebuie sa ai si jucatorii capabili sa se adpateze la mai multe stiluri de joc. Mijlocasii sigur ca sunt esentiali in aceasta problema. De exemplu Lovin si Toja vor juca mereu ce stiu, indiferent de asezare, unde ii pui si ce le zici.

Se vor mai multe sisteme de joc, care sa se adapteze repede in functie de situatie, sa se aduca jucatori capabili sa se adapteze la asa ceva.

bodanelu23.09.2008 12:50
Si legat de ce zici tu in al doilea post, noi jucam un 4-2-3-1, acelasi sistem de anul trecut. ;)

E posibil sa jucam asa, parca e sistemul brevetat de Milan ("pomul de Craciun", ceva in genul asta), insa eu consider ca am dat randament maxim in 4-4-2, si cu Protasov, si cu Oli.

Si Oli si Protasov jucau un 4-4-1-1.

Legat de 4-4-2, sabin1307 ti-a dat cel mai bun raspuns. Ne trebuie mijlocasi polivalenti, nu alde Lovin sau Ov. Petre care sunt buni doar pe partea defensiva

c.ronaldo1723.09.2008 13:02
:)

Cat de amuzante pot fi unele posturi... Ronnie, tu chiar crezi ca il critic pe antrenor degeaba, ca sa ma aflu in treaba? Sau crezi ca imi plac mult injuriile pe care le primesc?

In fine, nu mai conteaza, dar unele posturi sunt chiar amuzante :)

Atata timp cat argumentele sunt slabe, da, asta cred.

zloty23.09.2008 13:23

sabin

si noi crezi ca avem jucatori de 4-2-3-1?? spunemi si mie care sunt cei 3 mijlocasi ofensivi care ar trebui sa fie de creatie?? nu avem oameni de creatie ,nu este nici un mijlocas ofensiv in lot

john_8623.09.2008 13:29
sabin

si noi crezi ca avem jucatori de 4-2-3-1?? spunemi si mie care sunt cei 3 mijlocasi ofensivi care ar trebui sa fie de creatie?? nu avem oameni de creatie ,nu este nici un mijlocas ofensiv in lot

toja - Dayro - szekely

sabin130723.09.2008 14:19
sabin

:))

Cum sa nu fie mijlocasi ofensivi in in lot? Avem chiar destul de multi. john_86 a zis trei dintre ei, exact pe aia i-as vedea si eu titulari intr-un 4-2-3-1, Toja pe stanga (cu Semedo rezerva), Dayro in centru(Abel rezerva, poate Stancu, mai sus), Szekely pe dreapta (Banel rez). Dar acesti jucatori nu fac fata in aparare pentru ca ei nu asta joaca (cazul Toja-inchizator, ca deja e un ¨caz¨) sau nu merita sa-i alergi dupa mingi (exceptia Banel). Stim ca Dayro alearga inutil in aparare, acopera mult teren si normal ca nu mai are sulfu pe faza de atac.

Pastrand proportiile, niste exemple de mijlocasi completi sunt Gerrard, Iniesta, Xavi, Essien, Pirlo etc.

Si mie mi-ar placea un 4-1-4-1 spectaculos, dar cu putine exceptii nu avem jucatori de asa, si daca il fortezi e un fiasco.

zloty23.09.2008 16:07
sabin

toja - Dayro - szekely

ai ma ce naiba, si care e mijlocasu ofensiv?? unu e mijlocas stanga , unu e varf, iar celalalt e mijlocas\extrema dreapta ,in sistemu cu 3 mijlocas ofensivi cred eu ca e normal sa fie 3 mijocasi ofensivi pe zona centrala nu 2 izolati in flancuri ,iar cel care e in centru e Dayro care e varf si e pus sa alerge ca nebunu si cand ajunge in fata porti numai are nici un suflu

c.ronaldo1723.09.2008 16:21

V-ati luat cu totii ca Dayro nu mai inscrie deoarece oboseste in fata portii. Ma intreb cum drq de dribleaza tot terenul iar cand ajunge in fata portii, pac, a obosit?!

zloty

Ce izolati ma tot vezi tu in flancuri?

zloty23.09.2008 17:23
V-ati luat cu totii ca Dayro nu mai inscrie deoarece oboseste in fata portii. Ma intreb cum drq de dribleaza tot terenul iar cand ajunge in fata portii, pac, a obosit?!

zloty

Ce izolati ma tot vezi tu in flancuri?

da unde joaca szekely si Semedo?? nu pe benzi?

DelPiero1023.09.2008 17:28
sabin

:))

Cum sa nu fie mijlocasi ofensivi in in lot? Avem chiar destul de multi. john_86 a zis trei dintre ei, exact pe aia i-as vedea si eu titulari intr-un 4-2-3-1, Toja pe stanga (cu Semedo rezerva), Dayro in centru(Abel rezerva, poate Stancu, mai sus), Szekely pe dreapta (Banel rez). Dar acesti jucatori nu fac fata in aparare pentru ca ei nu asta joaca (cazul Toja-inchizator, ca deja e un ¨caz¨) sau nu merita sa-i alergi dupa mingi (exceptia Banel). Stim ca Dayro alearga inutil in aparare, acopera mult teren si normal ca nu mai are sulfu pe faza de atac.

Pastrand proportiile, niste exemple de mijlocasi completi sunt Gerrard, Iniesta, Xavi, Essien, Pirlo etc.

Si mie mi-ar placea un 4-1-4-1 spectaculos, dar cu putine exceptii nu avem jucatori de asa, si daca il fortezi e un fiasco.

Eu inca(,) cred ca 4-4-2,adica un sistem cu 2 atacanti si extrem de mobil,se pliaza cel mai bine pe ce avem acum in lot...

sabin130723.09.2008 18:58

@zloty

Cand spuneam mijlocasi ofensivi ma refeream la aia dintre inchizatori si varful din gura portii. Normal ca se desfac pe benzi, doar n-o sa stea gramada aia 3 in centru, unul peste altul. Dayro Moreno nu este varf, nu-l tii numai in 16 metri pentru ca-ti bati joc de driblingurile si tehnica lui, sau nu profiti la maxim de ele; el ar treui sa stea (in viziunea mea-noastra) in spatele varfului, in centru, sa paseze, sa contruiasca, sa fie mintea aia limpede pe care ne-o dorim cu toti.

@DelPiero10

Poate ar fi mai indicat un 4-4-2, dar nu cu un cuplu de mijlocasi centrali de genul Lovin-Toja. Ne-ar trebui foarte buni pe ambele faze. Am mai spus azi, poate Tiago si Plesan s-ar apropia de genul de jucator la care ma gandesc, dar nu cred ca sunt la nivelul pe care ni-l dorim. Plus ca acest 4-4-2 e mai greu pentru fundasii centrali, trebuie sa faca fata la multe contraatacuri rapide, pe jos.. In schimb am avea 2 varfuri pe teren care sa intre in combinatii cu ¨extremele izolate¨ ale lui Zloty.

zloty23.09.2008 19:15

sabin

ce extreme izolate?? am zis ca ei joaca numai in benzi ,repet cred ca n-avem oameni peste acest sistem impus cu atata inversunare 4-2-3-1 ,n-avem mijlocasi ofensivi care sa ofere creatie sa paseze ,pai tot o tine lumea cu acest mare varf arturo ca tine de minge ca intoarce ,petru cine face culoare?? poate doar pentru Dayro ,ca pana vine cineva din benzi pe mingile lu arturoo ,cred ca faci si tu diferenta dintre un mijlocas ofensivi si extreme

poate ar fi putut sa se incerce un 4-3-3 cu ov Petre .tiago. Radoi in centru si Dayro Stancu si arturp\kapetanos in atac

cum nu e Dayro varf??? pai el pe ce post a impresionat?? dupa ce post a fost luat si in nationala columbiei?? avea 16 goluri in 17 meciuri inainte sa vina la noi din postura de VARF

xray_rom23.09.2008 19:45

Corect, dar suntem costienti ca trebuie sa ai si jucatorii capabili sa se adpateze la mai multe stiluri de joc. Mijlocasii sigur ca sunt esentiali in aceasta problema. De exemplu Lovin si Toja vor juca mereu ce stiu, indiferent de asezare, unde ii pui si ce le zici.

Se vor mai multe sisteme de joc, care sa se adapteze repede in functie de situatie, sa se aduca jucatori capabili sa se adapteze la asa ceva.

Cand am spus "echipa mare" nu m-am referit, din pacate. la Steaua de acum. Vorbeam la modul general.

Noi suntem o echipa medie la nivel european. De urna 3 cu vagi urme de 2:(

Daca eram echipa mare le scoteam fotbalul din cap nemtilor ca Werdwer:)

Echipa (ca ansamblu=coeziune, relatii de joc, etc), e departe si de potentialul individual al jucatorilor, dar acest lucru se poate corija cu timpul. Vezi Rapidul. La ei este acelasi lucru, numai ca noi avem avantajul ca apararea si ceva din mijloc au mult mai multe jocuri impreuna. Ei prea au schimbat peste noapte mai tot si acum trag ponoasele. Daca ai 11 super-vetete nu inseamna ca ai si o echipa, dar ai o baza de plecare solida si necesita un timp mai scurt de omogenizare.

sabin130723.09.2008 20:10

@Zloty, ¨izolate¨ tu le numeai, uita-te mai sus daca ai uitat. Te eschivezi, dai la anumite teme raspunsuri de la altele, te intorci, o sucesti.

Tot dezbatem aici ca deocamdata avem echipa de 4-2-3-1 tocmai pentru avem mijloacasi care fac bine doar faza defensiva (-2- din acest sistem) si mijlocasi care fac bine doar faza ofensiva (-3- din acelasi sistem). Asta e si ideea acestui sistem, aia doi sa inchida spatiile, jocul adversaului si eventual sa dea mingile recuperate in fata repede si cei 3 mijlocasi ofensivi sa-ti asedieze adversarul (profitand de devierele si spatiile create de varf -1-), pe care sa nu-i epuizezi in aparare tot meciul, ca de aia sunt ofensivi. Cand vom avea jucatori sa faca bine ambele faze, probabil se va juca si 4-4-2. Daca intr-un 4-4-2 de asta ai ca mijlocasi centrali doi inchizatori sau doi mingicari tehnici s-a dus draq tot in ambele cazuri. Eu asa vad lucrurile, tu poti sa crezi ce vrei, normal.

Acum sa continuam teoria chibritului, sa incepem sa impartim si atacantii. Cand spuneam ca Dayro nu e varf ma refeream ca nu e ala care sa stea in gura portii, sa astepte pase la picior si centrari pe frunte, nu e atacant de careu, nu-l recomanda nici statura. Este un ¨varf¨ mai retras, tocmai ca e capabil sa ia mingi din spate si sa le aduca in fata prin driblingurile lui, vede jocul, da si pase. Astfel poti beneficia de toate calitatile lui, nu doar de cea de finalizator.

Cat despre 4-3-3´ul care l-ai adus in discutie.. pfff.. nu mai incep si cu asta, cel putin in seara asta.

@xray_rom

Am inteles ce ai spus, sau cel putin cred ca am inteles.:) Ai dreptate. Am ¨racnit¨ si eu de multe ori pe aici ca trebuie si timp pentru acest cel mai bun lot din ultimii 10 ani.

In cazul asta intervine curentul de opinie care vrea schimbare, doar ca sa arate ca sunt destul de barbati sa nu se lase influentati de sentimente pt un simbol (astfel obiectivi, echidistanti in opinia lor), sau pur si simplu ca li se pare kinky sa strigi ¨huooo Lacatus¨ pe forum (pe stadion eu nu i-am auzit). Pana nu vin cu idei realizabile, realiste, alte motive nu vad pentru care sa spuna asa ceva.

xray_rom23.09.2008 22:30
@xray_rom

Am inteles ce ai spus, sau cel putin cred ca am inteles.:) Ai dreptate. Am ¨racnit¨ si eu de multe ori pe aici ca trebuie si timp pentru acest cel mai bun lot din ultimii 10 ani.

In cazul asta intervine curentul de opinie care vrea schimbare, doar ca sa arate ca sunt destul de barbati sa nu se lase influentati de sentimente pt un simbol (astfel obiectivi, echidistanti in opinia lor), sau pur si simplu ca li se pare kinky sa strigi ¨huooo Lacatus¨ pe forum (pe stadion eu nu i-am auzit). Pana nu vin cu idei realizabile, realiste, alte motive nu vad pentru care sa spuna asa ceva.

99,9 % eram convins ca ai inteles, dar am facut acea precizare mai mult pt cei care ar fi citit rupt de context si mi-ar fi sarit la jugulara ca impaunez echipa cu mai multe pene decat incap acum in plapuma ei:)

In rest, tin sa te felicit pt modul in care iti expui si sustii ideile sau polemicile. Prietenos, fara shabloane si/sau lozinci radicale, seci de orice justificari sau logica. Esti unul dintre acei foarte multi fani cu o mare inima rosh-albastra, dar cu capul pe umeri, bun simt si simtul masurii in analiza valorii!

zloty24.09.2008 06:32

sabin

prin izolate am vrut sa spun ca atat toja cat si szekely sunt fotbalisti de banda ,barem Nicolita cand joaca nu iese din banda dreapta ,sistemu cu 3 ofensivi in opinia mea ar fi cu tiago-plesan-neaga(altcineva nu cred ca e in lot) iar cei 3 ofensivi sa stea acolo aproape de varful masiv care intoarce ,creaza culoare ,in opinia mea cam asea ar trebui sa fie sistemul cu 3 mijlocasi ofensivi ,cat despre sistemu 4-3-3 propus de mine zic ca e ideal de exemplu pentru meciurile in care ne aparam sau tinem de rezultat pentru ca noi numai incercam sa ne impunem jocu de demult mai ales in cl

CreaTor25.09.2008 15:07

Ma intreb cum ar arata un 3-4-3 ...

c.ronaldo1725.09.2008 15:19

zloty

Atat de izolati au fost jucatorii astia de pe benzi incat au dat pasa de gol si gol cu Galatasaray, au dat 3 goluri + pasa de gol cu Gazul, 2 pase de gol cu Farul, gol si 2 pase de gol cu FC Arges, pasa de gol cu Pandurii... si nu mai stau sa imi amintesc. Astea sunt din ultimele 4,5 meciuri.

"Izolate" vezi numai tu si cei disperati sa critice pe Lacatus.

Zloty, ceea ce jucam noi este asa:

============portar===============

fundas d===fundas c=fundas c=====fundas s

========mij def===mij def===========

mij dreapta=====mij ofensiv====mij stanga=

============varf================

MoWeed25.09.2008 16:20
sabin

prin izolate am vrut sa spun ca atat toja cat si szekely sunt fotbalisti de banda ,barem Nicolita cand joaca nu iese din banda dreapta ,sistemu cu 3 ofensivi in opinia mea ar fi cu tiago-plesan-neaga(altcineva nu cred ca e in lot) iar cei 3 ofensivi sa stea acolo aproape de varful masiv care intoarce ,creaza culoare ,in opinia mea cam asea ar trebui sa fie sistemul cu 3 mijlocasi ofensivi ,cat despre sistemu 4-3-3 propus de mine zic ca e ideal de exemplu pentru meciurile in care ne aparam sau tinem de rezultat pentru ca noi numai incercam sa ne impunem jocu de demult mai ales in cl

Si benzile cine naiba le mai tine?

zloty25.09.2008 22:08
zloty

"Izolate" vezi numai tu si cei disperati sa critice pe Lacatus.

Zloty, ceea ce jucam noi este asa:

============portar===============

fundas d===fundas c=fundas c=====fundas s

========mij def===mij def===========

mij dreapta=====mij ofensiv====mij stanga=

============varf================

frate esti paranoic deja cu "voi cei disperati sal critice pe Lacatus" ,cat despre meciul cu gaz metan si cel cu faru ,ce naiba cu aia si daca nu vroiai faceai scor ,da cand jucam in cl suntem mielusei nu miscam in front ,vedem acuma si cu echipele mai decente din campionat cum stam

c.ronaldo1726.09.2008 04:22

Paranoic esti tu si ***********.

Argumente mai idioate ca ale tale nu am vazut la nimeni.

MoWeed26.09.2008 06:45
frate esti paranoic deja cu "voi cei disperati sal critice pe Lacatus" ,cat despre meciul cu gaz metan si cel cu faru ,ce naiba cu aia si daca nu vroiai faceai scor ,da cand jucam in cl suntem mielusei nu miscam in front ,vedem acuma si cu echipele mai decente din campionat cum stam

Sa inteleg ca rezultatele de 4-0 cu o echipa mai slaba sunt complet normale, in timp ce infrangerile cu 1-0 in fata unei echipe mult mai bine cotate sunt anormale.

@c.ronaldo17

Tare as vrea sa-i vad pe astia ce mai zic daca reuseste Laca....

«1456»