@Zloty, ¨izolate¨ tu le numeai, uita-te mai sus daca ai uitat. Te eschivezi, dai la anumite teme raspunsuri de la altele, te intorci, o sucesti.
Tot dezbatem aici ca deocamdata avem echipa de 4-2-3-1 tocmai pentru avem mijloacasi care fac bine doar faza defensiva (-2- din acest sistem) si mijlocasi care fac bine doar faza ofensiva (-3- din acelasi sistem). Asta e si ideea acestui sistem, aia doi sa inchida spatiile, jocul adversaului si eventual sa dea mingile recuperate in fata repede si cei 3 mijlocasi ofensivi sa-ti asedieze adversarul (profitand de devierele si spatiile create de varf -1-), pe care sa nu-i epuizezi in aparare tot meciul, ca de aia sunt ofensivi. Cand vom avea jucatori sa faca bine ambele faze, probabil se va juca si 4-4-2. Daca intr-un 4-4-2 de asta ai ca mijlocasi centrali doi inchizatori sau doi mingicari tehnici s-a dus draq tot in ambele cazuri. Eu asa vad lucrurile, tu poti sa crezi ce vrei, normal.
Acum sa continuam teoria chibritului, sa incepem sa impartim si atacantii. Cand spuneam ca Dayro nu e varf ma refeream ca nu e ala care sa stea in gura portii, sa astepte pase la picior si centrari pe frunte, nu e atacant de careu, nu-l recomanda nici statura. Este un ¨varf¨ mai retras, tocmai ca e capabil sa ia mingi din spate si sa le aduca in fata prin driblingurile lui, vede jocul, da si pase. Astfel poti beneficia de toate calitatile lui, nu doar de cea de finalizator.
Cat despre 4-3-3´ul care l-ai adus in discutie.. pfff.. nu mai incep si cu asta, cel putin in seara asta.
@xray_rom
Am inteles ce ai spus, sau cel putin cred ca am inteles.
Ai dreptate. Am ¨racnit¨ si eu de multe ori pe aici ca trebuie si timp pentru acest cel mai bun lot din ultimii 10 ani.
In cazul asta intervine curentul de opinie care vrea schimbare, doar ca sa arate ca sunt destul de barbati sa nu se lase influentati de sentimente pt un simbol (astfel obiectivi, echidistanti in opinia lor), sau pur si simplu ca li se pare kinky sa strigi ¨huooo Lacatus¨ pe forum (pe stadion eu nu i-am auzit). Pana nu vin cu idei realizabile, realiste, alte motive nu vad pentru care sa spuna asa ceva.