FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Au fost prea buni

«1234»
LARI20.09.2008 15:53

@Zloty

Stancu a intrat in minutul 71, chiar in locul lui Arthuro. Spune-mi si mie, te rog, ce realizari a avut.

Incerc sa evit discutiile gen "Ce-ar fi fost daca..." Asa, pot spune ca daca Semedo marca in prima repriza (cu acel sut de la 8 metri, din partea dreapta) si intram cu 1-1 la pauza, Steaua nu pierdea (asta ca sa nu aduc iar in discutie cele doua bare). Dar nu am face decat sa vorbim discutii.

Crede-ma ca si eu as prefera doi atacanti de viteza care sa mai "stie si cu mingea". Insa si ei ar trebui ajutati de o LINIE MEDIANA COERENTA SI CREATIVA. Care n-a mai existat in Ghencea de la "experimentele lui Protasov" (cat de blamat a fost cand l-a ridicat pe Nesu la mijloc...)

Orice atacanti am aduce, ei nu ar face mare lucru in conditiile in care mijlocul nostru sta in Ovidiu Petre si Lovin.

fedora20.09.2008 15:54
Acum s-a jucat cu un mijlocas creativ, care dribleaza, care da pase (TOja) si am luat bataie. Si nici asa nu e bine...

Da, esti cool, dar sa stii ca Toja asa ofensiv cum e el, a avut rol defensiv in meciul cu Bayern. Asta nu inteleg eu la moda introdusa de la Olaroiu incoace: de ce nu joaca fiecare jucator pe postul pentru care a fost adus si unde da randament maxim? Acum repeta dupa mine: Toja -> mijlocas stanga (si NU pe postul de central al lui Ovidiu Petre, unde a jucat la ordinul lui Becali); Szekely -> mijlocas dreapta; Dayro Moreno si Bogdan Stancu -> varfuri de atac;

Din aceasta abrambureala zic eu ca izvoraste toata debandada din jocul Stelei si in acest mod n-o sa avem niciodata omogenitatea care ne-ar permite un joc inchegat.

Mai radusor, te mai intreb o data. De ce e vina lui Lacatus ca becali a visat sa-i bage pe Toja acolo si pe Semedo? Oare i-o fi dat peste cap tot ce gandise el pentru acst meci? Tu ce zici?

Pentru ca se complace in aceasta situatie si are pretentia ca el e antrenorul Stelei, cand stim cu totii ca nu e el singurul care ia deciziile in legatura cu echipa. Hagi a procedat altfel intr-o situatie similara.

@LARI: BStancu nu a jucat nimic pe postul de varf impins, e si normal. Mijlocul Stelei ar fi echilibrat chiar si cu Lovin si Petre in centru, in conditiile in care pe stanga joaca un mijlocas stanga (Toja), iar pe dreapta un mijlocas dreapta (Szekely sau Semedo), nu alte abrambureli si schimbari de benzi pt "surprinderea adversarului". Si tare as vrea sa prind ziua in care atacul Stelei va fi compus din BStancu si Dayro Moreno.

Piece of Mind20.09.2008 16:00
hopa... cine urla acum ceva vreme ca jucam cu doi inchizatori? voi nu? ca nu aveam un joc frumos? nu tot voi, marii antrenori de pe forum?

Acum s-a jucat cu un mijlocas creativ, care dribleaza, care da pase (TOja) si am luat bataie. Si nici asa nu e bine...

Pai antrenoriilor, cum e bine pana la urma?

Stai putin, ca rupi din context! Urlam ca se joaca cu doi inchizatori in partide usoare, din campionat (si cand aveam un om in plus, vezi meciul cu Argesul, tot asa jucam!) si mai ales ca se joaca cu doi inchizatori DE ACELASI PROFIL (Petre si Lovin). Cum sa faci experimente intr-o asemenea partida cu un fotbalist pentru care rolul de inchizator este absolut strain? Daca ar fi fost dispus ca mijlocas central intr-un clasic 4-4-2, poate ca era OK (desi nu cred, omul nu are stiinta jocului in centru, unde mai trebuie sa stii sa si inchizi culoarele), dar el a jucat intr-un 4-2-3-1 evident!

In fine, ce mai conteaza acum detaliile astea...

sabin130720.09.2008 16:06
Stancu a intrat in minutul 71, chiar in locul lui Arthuro. Spune-mi si mie, te rog, ce realizari a avut.

Orice atacanti am aduce, ei nu ar face mare lucru in conditiile in care mijlocul nostru sta in Ovidiu Petre si Lovin.

Meciul asta Stancu nu a realizat nimic in 19+4 minute, dar nu sunt 71 minute. Dar trebuie mentinute proportiile. Daca adunam minutele jucate de fiecare, ce au realizat in aceste minute si tragem linie ce rezulta? Prima concluzie s-ar trage din raportul minute jucate/goluri. Ok, Arthuro deviaza, creaza spatii, dar cui? Ii trebuie un Stancu langa el, sau un mijlocas ofensiv aproape, in spatele lui.

100% de acord cu ultima fraza. Corect, degeaba ai mijlocasi ofensivi, rapizi, tehnici daca inchizatorii nu le dau mingi destul de repede ca sa le dea posibilitatea mijlocasilor ofensivi, atacantilor sa-si puna in valoarea rapiditatea si tehnica. Lovin dupa ce recupereaza mingea pierde destui timpi cu preluarea, ¨imblanzirea mingii¨, ridicatul capului din pamant (daca il ridica); daca a mai dat pasa inapoi sau in lateral deja s-a dus draq contra, posibilitatea de a surprinde adeversarul.

LARI20.09.2008 16:07

@Piece of Mind

Sincer, eu n-am vazut unde era 4-2-3-1. Echipele care joaca intr-un astfel de sistem ocupa bine mijlocul terenului, or noi am pierdut meciul cu Bayern tocmai din cauza ca ne-au calarit in linia mediana. Ne-au calarit pt ca noi am opus 2 mijlocasi (Toja si Lovin) celor 5 sau 6 jucatori germani prezenti aproape non-stop acolo.

@Sabin1307

Oricate am avea sa-i reprosam lui Arthuro, el a fost un atacant bun in repriza a doua. L-au remarcat nu numai "ziaristii" nostri cat si, esential, jurnalistii germani. Dar in prima repriza el cred ca a fost fotografu' echipei: doar a admirat ce se intampla pe teren.

fedora20.09.2008 16:09
Ne-au calarit pt ca noi am opus 2 mijlocasi (Toja si Lovin) celor 5 sau 6 jucatori germani prezenti aproape non-stop acolo.

Absolut corect. Si ce concluzie tragi din asta?

LARI20.09.2008 16:11

@fedora

Aia pe care am tras-o mai sus: ca modul in care concepe Lacatus linia noastra mediana este una dintre cele trei greseli mari ale sale ca antrenor la Steaua.

sabin130720.09.2008 16:16
Mai radusor, te mai intreb o data. De ce e vina lui Lacatus ca becali a visat sa-i bage pe Toja acolo si pe Semedo? Oare i-o fi dat peste cap tot ce gandise el pentru acst meci? Tu ce zici?

Pentru ca se complace in aceasta situatie si are pretentia ca el e antrenorul Stelei, cand stim cu totii ca nu e el singurul care ia deciziile in legatura cu echipa. Hagi a procedat altfel intr-o situatie similara.

Ok fedora, si apoi ajungem la misterul ¨Ce facem dupa Lacatus?¨. Cum se va schimba aceasta situatie la club in vreun fel? Ce rezolvam daca pleaca Lacatus?

Si daca totusi ne referim strict cu acceptatul situatii, tie ce ti se pare mai de apreciat?

- Sa-si vada de orgoliul sau personal, nu cumva sa-si ia din faima, gandindu-se numai la el? (suna a egoism?)

- Sau sa ia simbolul in dinti si sa intre in aceasta mocirla de la club si spere ca noi toti ca se va gasi o solutie sa-l vindece pe becali de inspiratii de antrenor, si sa continue aceasta schimbare de stil de joc? (e logic sa te gandesti ca si Lacatus e constient cum va fi mereu cu becali,nu)

?)

@fedora, alternativa la ¨pretinde ca e antrenorul Stelei¨ e sa-l atace in presa pe Becali.. si dupa aia mai raman cateva zile de circ in presa si ajungem iar la ¨Ce facem dupa Lacatus?¨. E ca un cerc vicios aproape.

fedora20.09.2008 16:17
- Sa-si vada de orgoliul sau personal, nu cumva sa-si ia din faima, gandindu-se numai la el? (suna a egoism?)

Nu doar suna, chiar este egoism. Si partea proasta e ca se complace in situatia asta pe spatele Stelei, pentru ca sper ca va e clar ca nu poate aduce nimic bun faptul ca Becali e si el antrenor o data cu Lacatus.

- Sau sa ia simbolul in dinti si sa intre in aceasta mocirla de la club si spere ca noi toti ca se va gasi o solutie sa-l vindece pe becali de inspiratii de antrenor, si sa continue aceasta schimbare de stil de joc? (e logic sa te gandesti ca si Lacatus e constient cum va fi mereu cu becali,nu)

?)

Evident ca e de preferat o solutie care are chiar si 1% sanse de reusita uneia care va duce 99% la dezastru.

sabin130720.09.2008 16:23

@fedora,

Unde vezi tu acum 100% dezastru? Tie nu ti-e clar ca echipa incepe sa joace altceva si per total si numerele il tin pe Lacatus? Mi se pare ca jonglati cu argumente, raspundeti la unele subiecte cu argumente de la alte subiecte. Hai sa stabilim despre ce vorbim, daca ne eschivam asa.

@LARI,

Ce am spus eu acolo era raspunul la un post cum ca Stancu nu a relizat nimic in 19 minute, ca si cum in minutele alea isi demonstrase valoarea. Tocmai de aia am spus ca se traga o linie la evolutiile per total ale celor 2. Da, Arthuro a jucat acceptabil prima repriza cu Bayern? E de ajuns la cat timp a avut la dispozitie?

*pardon, 99% sanse, ideea aceeasi

blood_2_hot20.09.2008 16:43
PS : Am ramas scarbit de interventia de aseara a ciobanului de la Special , in care a inceput sa critice unii jucatori dupa meciul cu Bayern . Personal m-am saturat de acesti caraghiosi din club care impun jucatori pe pozitii unde acestia nu dau randament bun (Toja) si apoi ii critica . Vina apartine tuturor , de la Teja la Becali , de la Lacatus la Teia Sponte .

PPS : Vorbea cineva mai sus de problema reprofilarilor din echipa noastra , eh , atunci ar trebui sa tragem un pic cu ochiul la Brasov , sa ne uitam la Surdu ( da Surdu ) care joaca pe pozitia sa adevarata de atacant si care a marcat de 2 ori in 3 meciuri . Dupa asta incepi sa te intrebi de ce nu mai merge un Neaga , un Badea , un Cristocea .

corect, desi nu aveau valori f. mari :

Neaga - atacant la sustinere, a fost pus mijlocas stanga sau varf impins (de Hagi, va mai amintiti cat de aberant juca el cu Dica in spatele lui Neaga) si pierdut

v.Badea - atacant central, a fost pus mijlocas dreapta !!! si pierdut

Cristocea - mijlocas coordonator - a jucat pe banda stanga

surdu - atacant central - a fost jucat mijlocas stanga. Si naivul Lacatus se intreba ce-i cu el.

mendoza - atacant la sustinere, pus mijlocas stanga si pierdut

cred ca puteam continua la infinit cu exemplele din practica ultimilor ani

V-ati intrebat vreodata cum de juca Steaua asa bine cu Protasov antrenor, in conditiile in care avea jucatori mediocri?

Pentru ca un jucator mediocru, care joaca pe postul lui este preferabil unuia bun pus aiurea in teren.

Hamutovski-Ogararu,Goian,Ghionea,P.Marin(Nesu)-Bostina,Paraschiv,Radoi,Nicolita-Dica,Iacob

Toti jucatorii pe posturile logice ( discutabil la Radoi, dar Mirel juca bine atunci inchizator). Poate ca echipa asta era mai puternica decat vedetele de acum. Sau poate nu.

Dar sigur- Dica,Iacob in atac erau cu 10 clase peste Arturo-Dayro.

Paraschiv si Radoi la mijloc mult peste Ov.Petre si Lovin.

Adrian20.09.2008 16:53

Sunt multe lucruri pe care eu nu le intelg in jocul Stelei.

1.De ce joaca Arthuro?

2.Ce greseli tactice face Stancu de e tot rezerva?

3.De ce nu doreste nimeni ca pe stanga sa joace un jucator de picior stang?

4.De ce gafeaza apararea in ultimul timp?

5.De ce nu mai merg fazele fixe?

6.De ce se tot insista cu acest 4-2-3-1 de rahat?

7.De ce nu avem si noi pregatite cate 2-3 sisteme de joc, pe care sa le folosim in meciuri pt a destabiliza adversarul, la fel ca echipele mari?

8.De ce cautam cu atata obsesie un playmaker si nu incercam in schimb sa folosim un joc colectiv care sa faca folosirea unui coordonator irelevanta?

Si as mai avea cateva intrebari si pt cei din conducere:

1.De ce nu s-au platit banii pt Pedriel?

2.De ce au fost achizitionati atat de multi jucatori?

3.De ce nu au fost promovati tineri?(anul trecut se laudau ca incepand cu acest sezon, 1-2-3 jucatori de la echipa de tineret vor face pasul la echipa mare.)

MoWeed20.09.2008 17:02
Si as mai avea cateva intrebari si pt cei din conducere:

1.De ce nu s-au platit banii pt Pedriel?

2.De ce au fost achizitionati atat de multi jucatori?

3.De ce nu au fost promovati tineri?(anul trecut se laudau ca incepand cu acest sezon, 1-2-3 jucatori de la echipa de tineret vor face pasul la echipa mare.)

1. Nu cred ca ai de unde sa stii tu sigur ca nu s-au platit banii pentru Pedriel. Nu mi-se pare cinstit sa luam de bun din presa numai ce ne convine noua

2. E foarte bine ca avem un lot numeros. La cate meciuri vom juca, este evident ca avem nevoie de multe solutii

3. Asta nici eu nu o inteleg

Adrian20.09.2008 17:02

Atunci de ce nu ii vine aluia cartea verde?

MoWeed20.09.2008 17:03

Poate problema nu este de la Steaua....

Adrian20.09.2008 17:07

Daca banii au fost dati iar jucatorul e al Stelei atunci problema e doar la Steaua.

In caz ca nu stii, Steaua are foarte multe cai de rezolvare a unei astfel de probleme.

Una ar fi sa dea in judecata fostul club al lui Pedriel.

MoWeed20.09.2008 17:10

De acord, dar asta dureaza timp.

Normal ca poate sa ii dea in judecata si, probabil, clubul sud-american va tine cartea verde pana inainte sa fie dati in judecata. De obicei jucatorilor sud-americani le vin greu cartile verzi...

Adrian20.09.2008 17:18

Astea-s scuze penibile.

Cartea verede o poate trimite si prin fax.

Nu te gandi ca e o carte de culoare verde care e trimisa intr-un pachet.

E o hartie prin care jucatorul e inregistrat la Liga si primeste dreptul de joc.

Daca vrei, e actul de proprietate.

In contractul semnat de Steaua exista clauze care prevad ce se intampla in caz ca una din parti nu face ce trebuie.

Vina e exclusiv a conducatorilor Stelisti!

Tine cont si de faptul ca 2 saptamani au fost meciuri ale nationalelor si Steaua tot nu a facut nimic ca sa poata juca ala.

MoRRiS20.09.2008 17:20
Ai uitat sa adaugi concluzia ta: Lacatus e marele vinovat.

Mircea, nu a uitat .. A facut`o indirect, fara sa`i specifice numele :)

MoWeed20.09.2008 17:21

@Adrian

Stiu ce e cartea verde, dar asta nu inseamna ca vina e numai a conducerii Stelei. Stiu ca pare lejer sa dai vina numai si numai pe ei, dar totusi sa fim seriosi

fedora20.09.2008 18:16
Pentru ca un jucator mediocru, care joaca pe postul lui este preferabil unuia bun pus aiurea in teren.

Exact asta e ideea de baza!

Echipa nu mai joaca mizeria de fotbal de anul trecut pentru ca valoarea lotului a crescut cu mult...

Credeti ca Zenga sau Protasov n-ar fi vrut un Szekely, un Toja, un Semedo, un BStancu in locul lui Oprita sau Cristea?

Din pacate exprimarea echipei e departe de suma valorilor jucatorilor.

Piece of Mind20.09.2008 18:54

Incredibil cat tupeu poate avea acest sclav imputit de Argaseala! Cica "Bayern nu are fata de Liga Campionilor", pentru ca a fost umilita de Werder pe Allianz. Lasa ca avem noi nea Vali, ca la ce jucam sigur nu luam vreun punct in grupa asta!

LARI20.09.2008 19:04

@Piece of Mind

Hai, bai, nene, daca Bayern e echipa de Liga, CFR ce e? :P

Asta e dovada clara ca Spitalul 9 nu-si merita banii contribuabililor! Sa aiba doua cazuri atat de evidente (gibi și vargã) si sa nu intervina... RUSINE!!! DE TREI ORI RUSINE!!! Ba nu, DE 1000 DE ORI RUSINE!!!

zloty20.09.2008 19:10

ce sai faci vad ca Argaseala aduna puncte de fidelitate:)), bine ca avem noi ce cauta in cl

radusor21.09.2008 01:21

doamne fereste..deci nu e vina lui Lacatus. Foarte bine, e vina lui becali ca a visat gresit, dar nu cumva Lacatus e prostu prostilor daca il asculta pe cioban?Desi Laca mi se pare un antrenor mai bun decat Hagi, macar despre Hagi pot spune ca are coloana vertebrala, nu sta capra pentru cioban.

«1234»