Exact asa cum spunea si Ovidiu, un nou meci de debut in Liga, un nou esec. Nimic nou sub soare. Am mai vazut filmul asta si anul trecut: Sevilla, Arsenal, Slavia Praga...Nu conteaza, ca jocul echipei s-a schimbat, ca ne-a furat arbitrul, ca am avut ghinion?!
Urmeaza niste randuri neplacute pentru oamenii care refuza sa vada ca Steaua este condusa de un antrenor inapt sa conduca o mare echipa, asa cum ne pretindem...
De ce nu suntem o echipa mare? E simplu: o echipa mare stie sa puna presiune pe adversar, o echipa mare are mai mult macar o ocazie ca urmare a unei faze colective de posesie pe ATAC, o echipa mare intra la limita regulamentului, sa-I intimideze pe adversari. Noi nu facem nimic din toate astea! O echipa mare nu accepta ca adversarul sa aiba aproape 60% posesie in prima repriza, PE TERENUL NOSTRU!
O sa aud acum replicile: dar de cele doua bari, de golul anulat lui Stancu ce zici ma antistelistule? Pai zic asa: sutul lui Dayro Moreno a fost un sut slab, telefonat, dovada ca portarul Rensing a incercat sa respinga cu piciorul! Doar din cauza terenului ud, care l-a facut pe neamt sa alunece, a ajuns Lacatus sa numere barile! Nimic altceva!
A doua bara a venit nu ca urmare a unei faze prelungite de atac, a unei scheme de joc mult repetate la antrenamente, ci a faptului ca Dayro a tinut mingea intre picioare, cazut fiind si s-a rasucit, pasandu-i lui Arturo care a sutat decent. Asta e ghinion? Un sut telefonat si o pasa venita dupa o pirueta pe fund?
Cat despre golul lui Stancu, exista o reluare care arata cum Rensing pusese mana pe minge, era in zona de protectie a portarului, e fault! Punct.
Dar voi, stelistii adevarati, cum explicati ca desi Van Buyten marcheaza la greu din fazele fixe, antrenorul nu a reusit sa-l blocheze? Cum explicati, voi, stelistii adevarati, ca nu mai marcam din fazele fixe(la Farul a fost autogol) , ba mai mult, am inceput sa luam? Aici nu se vede mana antrenorului? Sau mana antrenorului s-a vazut si cand a inceput cu Toja mijocas central?Cand pana acum a jucat NUMAI pe partea stanga!
Stau si ma intreb: cum poti sa ai tupeu sa te numesti antrenor, cand ai cerut sa ai 30 de jucatori in lot si te plangi ca lipseste Radoi? Si acum se plange? Asta e Fiara de altadata?...
Cum poti sa te numesti antrenor, cand preferi sa titularizezi un jucator venit de doua saptamani la echipa, care n-are niciun fel de experienta europeana la cei 29 de ani ai sai, in loc sa incerci un super jucator, tanar, care e de trei ani in lot, care a jucat in cupele europene, a marcat goluri decisive ? Unde e curajul maestre?? Fiara, care fiara? Jucatorul a fost asa, antrenorul e o pisicuta obedienta...
Inca ceva: Steaua si CFR au jucat in acelasi system, 4-2-3-1. CFR a aratat vigoare, daruire, stiinta jocului, un excelent joc tactic. Cei mai buni de pe teren? Culio, Dubarbier si Trica. Culio si Dubarbier sunt mijlocasii perfecti pentru acest sistem: fac ambele faze, alearga si mai presus STIU SA SI DRIBLEZE, iar Trica joaca pur si simplu pe postul sau.Plus ca CFR a avut ATITUDINE de invingator, mereu apareau 6-7 jucatori pe faza de atac. La noi cati? Steaua are mijlocasi pentru orice sistem, numai pentru acesta nu! Singurul care poate juca asemeni lui Dubarbier sau Culio este Szekely,dar si el este bramburit cand pe dreapta cand pe stanga, iar singurul numar 10 este Toja( Dayro a fost si este atacant), care insa joaca ori pe stanga, ori mijlocas central foarte retras. Dar, ce stiu eu, sa-l lasam pe Mister sa vorbeasca :" Ne-a lipsit Nicolita"...Asa, zi-le tu Laca..
Intrebare: Mai stiti cum era atunci cand ataca Steaua, in valuri din ce in ce mai rapide si ne bate inima tare si strigam Steaua, Steaua, Steaua, din ce in ce mai repede, parca sa ne pravalim peste adversari?Ieri de cate ori ne-a dat jocul echipei noastre ocazia asta ?...
Mihai Somanescu