FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Laca, noi cand atacam?

«1236»
fcsteaua.ro18.09.2008 09:33

Exact asa cum spunea si Ovidiu, un nou meci de debut in Liga, un nou esec. Nimic nou sub soare. Am mai vazut filmul asta si anul trecut: Sevilla, Arsenal, Slavia Praga...Nu conteaza, ca jocul echipei s-a schimbat, ca ne-a furat arbitrul, ca am avut ghinion?!

Urmeaza niste randuri neplacute pentru oamenii care refuza sa vada ca Steaua este condusa de un antrenor inapt sa conduca o mare echipa, asa cum ne pretindem...

De ce nu suntem o echipa mare? E simplu: o echipa mare stie sa puna presiune pe adversar, o echipa mare are mai mult macar o ocazie ca urmare a unei faze colective de posesie pe ATAC, o echipa mare intra la limita regulamentului, sa-I intimideze pe adversari. Noi nu facem nimic din toate astea! O echipa mare nu accepta ca adversarul sa aiba aproape 60% posesie in prima repriza, PE TERENUL NOSTRU!

O sa aud acum replicile: dar de cele doua bari, de golul anulat lui Stancu ce zici ma antistelistule? Pai zic asa: sutul lui Dayro Moreno a fost un sut slab, telefonat, dovada ca portarul Rensing a incercat sa respinga cu piciorul! Doar din cauza terenului ud, care l-a facut pe neamt sa alunece, a ajuns Lacatus sa numere barile! Nimic altceva!

A doua bara a venit nu ca urmare a unei faze prelungite de atac, a unei scheme de joc mult repetate la antrenamente, ci a faptului ca Dayro a tinut mingea intre picioare, cazut fiind si s-a rasucit, pasandu-i lui Arturo care a sutat decent. Asta e ghinion? Un sut telefonat si o pasa venita dupa o pirueta pe fund?

Cat despre golul lui Stancu, exista o reluare care arata cum Rensing pusese mana pe minge, era in zona de protectie a portarului, e fault! Punct.

Dar voi, stelistii adevarati, cum explicati ca desi Van Buyten marcheaza la greu din fazele fixe, antrenorul nu a reusit sa-l blocheze? Cum explicati, voi, stelistii adevarati, ca nu mai marcam din fazele fixe(la Farul a fost autogol) , ba mai mult, am inceput sa luam? Aici nu se vede mana antrenorului? Sau mana antrenorului s-a vazut si cand a inceput cu Toja mijocas central?Cand pana acum a jucat NUMAI pe partea stanga!

Stau si ma intreb: cum poti sa ai tupeu sa te numesti antrenor, cand ai cerut sa ai 30 de jucatori in lot si te plangi ca lipseste Radoi? Si acum se plange? Asta e Fiara de altadata?...

Cum poti sa te numesti antrenor, cand preferi sa titularizezi un jucator venit de doua saptamani la echipa, care n-are niciun fel de experienta europeana la cei 29 de ani ai sai, in loc sa incerci un super jucator, tanar, care e de trei ani in lot, care a jucat in cupele europene, a marcat goluri decisive ? Unde e curajul maestre?? Fiara, care fiara? Jucatorul a fost asa, antrenorul e o pisicuta obedienta...

Inca ceva: Steaua si CFR au jucat in acelasi system, 4-2-3-1. CFR a aratat vigoare, daruire, stiinta jocului, un excelent joc tactic. Cei mai buni de pe teren? Culio, Dubarbier si Trica. Culio si Dubarbier sunt mijlocasii perfecti pentru acest sistem: fac ambele faze, alearga si mai presus STIU SA SI DRIBLEZE, iar Trica joaca pur si simplu pe postul sau.Plus ca CFR a avut ATITUDINE de invingator, mereu apareau 6-7 jucatori pe faza de atac. La noi cati? Steaua are mijlocasi pentru orice sistem, numai pentru acesta nu! Singurul care poate juca asemeni lui Dubarbier sau Culio este Szekely,dar si el este bramburit cand pe dreapta cand pe stanga, iar singurul numar 10 este Toja( Dayro a fost si este atacant), care insa joaca ori pe stanga, ori mijlocas central foarte retras. Dar, ce stiu eu, sa-l lasam pe Mister sa vorbeasca :" Ne-a lipsit Nicolita"...Asa, zi-le tu Laca..

Intrebare: Mai stiti cum era atunci cand ataca Steaua, in valuri din ce in ce mai rapide si ne bate inima tare si strigam Steaua, Steaua, Steaua, din ce in ce mai repede, parca sa ne pravalim peste adversari?Ieri de cate ori ne-a dat jocul echipei noastre ocazia asta ?...

Mihai Somanescu

sabin130718.09.2008 09:38

Un prim comentariu la vederea titlului, fara sa citesc articolul. Vom ataca, vom juca, vom apara, vom excela cand la club nu vai mai domni becali. Cand aceast ¨amanunt¨ (punctul 1) va disparea, vom putea trece la punctul 2, antrenorul. Pana atunci nu se poate poate implini punctul 2 daca punctul 1 este defect.

mir8618.09.2008 09:51

Respect domnule Somanescu ai pus inca odata punctul pe "i".

pugliesi18.09.2008 09:55

perfect de acord cu tine...Lacatus nu e antrenor mare..asta e clar...am ajuns sa nu mai stim echipa de la meci la meci...le schimba posturile intre ei ceva de groaza...dar asta e...un antrenor adevarat nu o sa vedem la echipa..si ghici de ce?...fiindca cere bani multi.....e mai bine cu Lacatus...mai batem pe Pandurii cu 1-0...mai un egal cu Bistrita in min 94....oricum cum spunea cineva aici pe forum....Becali antrenor principal...Lacatus antrenor secund

mirceaor18.09.2008 10:04

cica o echipa mare nu stiu ce..o echipa mare nu stiu cum.. Pai ce noi suntem echipa mare?

Scoateti-va chestia asta din cap! Noi niciodata nu vom fi echipa mare in Europa! Nu suntem nici Bayern,nici Barcelona, nici Milan, nici alt "grande" din fotbalul european.

Noi ne batem acolo parte-n parte cu Slavia Praga, Rosenborg, Galata chiar, cu echipe de mijlocu clasamentului din campionatele puternice, dar nu vom avea forta sa ne ridicam la nivelul marilor puteri .

Astia suntem, de unde atatea pretentii?

De acord ca echipa a fost facuta in parte eronat aseara, de acord ca baietii au jucat slab.. Dar pana una alta ne-a batut Bayern, nu te miri ce elfi de prin groenlanda..

Iar la faza cu lipsa lui Radoi nu ai deloc dreptate..Nu poate sa lipseasca Mirel si sa intre pur si simplu "altul" in locul lui, cu acelasi efect. Radoi e sufletul si capul echipei asteia.

RedScorpyON18.09.2008 10:05

Corect! 90% de acord!Cu legenda in loc de antrenor,cu lingau in loc de manager si cu maimuta in loc de patron poate castigam in Cartea Junglei...Injurati-ma...Da' asta e adevarul!

bodanelu18.09.2008 10:24

Alt mare antrenor, Somanescu...

daca tot faci comparatii intre Steaua si CFR, macar mergi pana la capat. Explica si asezarea romei, spatiile create, nu ca Lacatus e varza si tu esti mai bun ca el. Autopropune-te antrenor.

PS: ai fost la meci?

sabin130718.09.2008 10:25

.....si acum dupa citirea articolului. Multe dintre argumentele tale n-au cum sa stea in picioare. Devin obsesiv cu Gigi, dar pentru orice lucru spus despre echipa si antrenor exista varianta ¨dar daca a zis Gigi¨. Sigur, nu e numai vina nebunului, Lacatus are vina sa categoric. Dar nici nu poti fi atat de vehement cu acele argumente, pt ca se sprijina toate in punctul 1, domnitorul echipei. Punctul 1 implica punctul 2, antrenorul.

Ramane mereu intrebarea ¨De ce mai sta Lacatus la aceasta ora pe banca Stelei?¨

MoWeed18.09.2008 10:26
Alt mare antrenor, Somanescu...

daca tot faci comparatii intre Steaua si CFR, macar mergi pana la capat. Explica si asezarea romei, spatiile create, nu ca Lacatus e varza si tu esti mai bun ca el. Autopropune-te antrenor.

Aici cam asa este; joci cat de bine te lasa adversarul sa joci.

Nu poti compara meciul CFR-ului cu meciul Stelei pentru ca echipele adversare s-au comportat diferit si au fost conditii diferite

Adrian18.09.2008 10:28

Nimeni nu face comparatie intre un meci si altul.

cefereul a jucat cu o echipa care era pe spate.

Insa trebuie sa fii orb sa nu vezi ca echipa Stelei a fost facuta prost.

Bayern si-a impus jocul pt ca noi nu am stiut cum sa ii blocam.

Nu am avut nici mijloc nici flanc stang.

Si nici nu am profitat de ce ne-au "dat" nemtii.

Meciul a fost pierdut tactic orice ar zice lumea.

La ce jucatori avem, suntem indreptatiti sa cerem mai mult.

LARI18.09.2008 10:36

Cred ca daca am fi pus mai multa presiune la mijlocul terenului, cum s-a intamplat in parte la meciul cu Galatasaray. altfel ar fi decurs jocul. Din pacate, cu echipele puternice, Steaua lui Lacatus a suferit mult in linia mediana.

Nu cred ca este un argument viabil acesta:

"Stau si ma intreb: cum poti sa ai tupeu sa te numesti antrenor, cand ai cerut sa ai 30 de jucatori in lot si te plangi ca lipseste Radoi? Si acum se plange? Asta e Fiara de altadata?... "

Radoi nu ne va lipsi decat daca il vom transfera pe Deco, de exemplu. Pana una alta, suntem o echipa fara jucatori de anvergura, oricat ne-ar deranja acest aspect.

Nu stiu daca pozitia lui Toja in teren a fost neaparat gresita. Atunci cand a fost adus, columbianul insusi declara ca, la mijlocul terenului se simte bine oriunde. Marea buba a fost de sistem: Lovin si Toja au fost lasati singuri in fata a 4 sau 5 jucatori adversi. Iar atunci cand singurii tai mijlocasi pierd o groaza de mingi (Toja a facut faultul din care a iesit golul), paseaza putin si neinspirat/banal...

Partea cu barele: atunci cand primim noi goluri stupide, n-am auzit pe nimeni sa spuna ca a avut Lacatus ghionion. Ca mingile alea sa ajunga in bara, cineva a avut o executie buna. Important e ce iese, nu ce credem noi ca sta la baza respectivelor faze. Va ramane consemnat rezultatul, nu impresia.

Cat despre CFR, spun fara retinere BRAVO LOR PENTRU MECIUL DE PE OLIMPICO!!! Dar eu spun ca ne grabim cu niste concluzii care trebuie trase dupa 6 meciuri, nu dupa unul singur. Nu de alta, dar n-am auzit pe nimeni sa spuna ca si Steaua le-a tras o bataie sora cu moartea nu demult. Da, stim: Lacatus a intalnit o echipa venita in shlapii de vacanta, pe cand CFR a intalnit "adevarata AS Roma", nu?

RedStar18.09.2008 10:39

Somanescule, cum poti sa compari tu echipa aia de lesinati AS Roma cu Bayern?

[...]

Mihai Somanescu18.09.2008 10:49

@Red Star

Cand o fi fost mai lesinata Roma? Cand a batut de doua ori pe Real Madrid sau cand cu 45 de minute inainte de finalul campionatului era campioana Italiei? Poate cand a ajuns de doua ori in sferturile Ligii in ultimii doi ani...

Nu e nevoie de insulte, nu uitati ca echipa din Cluj nu mai participase in viata ei in Champions League! La debutul absolut, pe un teren foarte greu, au jucat fotbal, au avut si noroc, au invins. Au fost ca Steaua de alta data! Punct.

MoWeed18.09.2008 10:52
@Red Star

Cand o fi fost mai lesinata Roma? Cand a batut de doua ori pe Real Madrid sau cand cu 45 de minute inainte de finalul campionatului era campioana Italiei? Poate cand a ajuns de doua ori in sferturile Ligii in ultimii doi ani...

Nu e nevoie de insulte, nu uitati ca echipa din Cluj nu mai participase in viata ei in Champions League! La debutul absolut, pe un teren foarte greu, au jucat fotbal, au avut si noroc, au invins. Au fost ca Steaua de alta data! Punct.

Daca critici evolutia Stelei de ieri si nu consideri ca Roma au fost echipa de lesinati, inseamna ca esti irecuperabil; ca il urasti atat de mult pe Lacatus incat esti in stare sa negi ceva evident doar ca sa-l faci sa para prost...

Mihai Somanescu18.09.2008 10:53

@bodanelu

Explic asezarea Romei cu cea mai mare placere si nu numai de la meciul cu CFR, ci de oricand, dar nu cred ca asta e rolul articolelor de pe fcsteaua.ro, mai ales ca lumea nu e interesata de asa ceva...

In Italia si oriunde, oamenii isi dau cu parerea despre tactica, mi se pare normal sa o fac. Nu ma propun antrenor, vorbesc de ceea ce vad.

Nu am fost la meci.

Il Soldatino18.09.2008 10:58
@Red Star

"Nu e nevoie de insulte, nu uitati ca echipa din Cluj nu mai participase in viata ei in Champions League! La debutul absolut, pe un teren foarte greu, au jucat fotbal, au avut si noroc, au invins. Au fost ca Steaua de alta data! Punct."

Impartasesc la randu-mi ideile prezentate de tine. E pacat, Steaua de acum arata exact cum aratau Dinamo si Craiova la mijlocul anilor 80 - doua echipa iubite si foarte respectate, dar nevoite sa asiste neputincioase la valul popular de simpatie nascut in jurul Stelei - o echipa care a fermecat suporterii fotbalului prin nonconformism, lupta, daruire si spectacol. Pacat.

steaua_gloria18.09.2008 11:05

Bayern este o echipa mai buna ca Roma , nu -mi dau seama de ce nu vezi asta.In primul rand sa ne uitam la numele jucatorilor: Klose, Toni, Podolsky, Van Bommel, Ze Roberto, Lucio, Lahm.

Mihai , spune-mi tu asa nume mari la Roma ? Altceva decat Totti , care a fost la pamant, ce o sa zici ? Ar mai fi Vucinic , singurul care a aratat fotbal. Si cam atat.

Pe de alta parte, echipa Stelei a fost una ofensiva initial , insa cea mai mare greseala e sa faci o echipa ofensiva si sa o pui sa joace defensiv. Nu se potrivesc pur si simplu. 2 de Lovin mijlocasi la inchidere faceau treaba mai buna, toja parca era aterizat de pe luna.

Semdo mai avea putin si intra in teritoriul lui Ogararu , ce sa mai zicem de Arturo , care la un moment dat recupera mingila 15 metri de poarta noastra.

Lucrul pe care n-o sa-l inteleg vreodata e ce cauta Pantelis Kapetanos la Steaua Bucuresti. De ce il foloseste, de ce s-a facut fotbalist, de ce ia becali numai jucatori pe moca ?

Aseara am vazut o crestere in joc al lui Lovin, care desi o mai comitea dupa parerea mea, cel putin in prima repriza a fost unul dintre cei mai buni jucatori ai Stelei .

Si in final , Felicitari lui Zapata, cel mai bun transfer de multi, multi ani incoace. Sper ca selectionerul columbiei s-a uitat la televizor, sa vada cam ce jucator tine pe banca.

DelPiero1018.09.2008 11:06

@MoWeed:Nimeni nu-l uraste pe 'Laca',insa e evident ca Lacatus de acum este un antrenor fara personalitate,total aservit patronului!Asta nu trebuie negat!Sunt de acord insa ca pestele de la cap se impute...

xray_rom18.09.2008 11:16

Referitor la golul lui Stancu, esti cam transant, uite ce a spus Porumboiu. Sa nu-l credem??

"Din punct de vedere regulamentar, golul lui Bogdan Stancu este valabil. Am vazut multe reluari, golul este valabil. Rensing a scapat mingea din maini pentru o fractiune de secunda si atacantul Stelei a profitat. Nu exista dubii. Daca portarul ar fi controlat balonul, atunci era fault. Nu s-a intamplat asa, deci reusita lui Stancu trebuia validata", a spus Porumboiu la gsptv."

sabin130718.09.2008 11:17

Toti antrenorii din epoca becali au fost si vor fi fara personalitate si aserviti patronului. Daca suntem de acord ca peste se impute de la cap, de ce tirul e doar (sau preponderent) inspre Lacatus? Asta nu inteleg eu cel putin. Mi se pare ca sunt prea multi cei care uita de elemtentul imputit...

dr.adrian918.09.2008 11:18

cuvintele sunt de prisos...

xDaJACKALx18.09.2008 11:19
Somanescule, cum poti sa compari tu echipa aia de lesinati AS Roma cu Bayern?

[...]

Lasa ma ca am jucat noi cu lesinatii aia de la Galtasaray care in minutul 60 aveau limba pana la genunchi si tot ne-am aparat.Aseara in minutul 1 ne-am asezat ca fraierii in terenul nostru si am asteptat sa dea aia gol.Am arat ca o echipa formata ad-hoc care aseara a jucat prima data impreuna.

SSK18.09.2008 11:20
Bayern si-a impus jocul pt ca noi nu am stiut cum sa ii blocam.

Exact ce spuneam! Concluzia logica, daca ne luam dupa Adrian: o poti bate oricand pe Bayern, daca o blochezi. Iar daca n-o blochezi, inseamna ca esti de 2 lei.

Cu alte cuvinte, oricand Gaz Metan ar trebui sa poata s-o blocheze pe Steaua, iar daca nu-i iese, inseamna ca antrenorul de la Gaz Metan e de 2 lei. Faptul ca, intamplator, Szekely, Toja sau Dayro Moreno sunt NET peste jucatorii lui Gaz Metan n-are nicio relevanta. Antrenorul lui Gaz Metan trebuia sa-i blocheze.

predatorpulse718.09.2008 11:24

Eu cred k lumea nu a inteles mesajul articolului lui Somanescu,aici nu e vorba de o comparatie roma-bayern ci de analiza a diferitelor stari de spirit si de organizare din tabara Stelei si a CFR-ului. Aici e vorba de atitudine,nu de adversari. Uitati pentru cateva minute numele adversarului si vizionati jocul Stelei si jocul chefereului. Chefereii au jucat dezinvolt pentru k antrenorul lor nu avea nimic de pierdut,jucatorii la fel si riscat,desi au fost condusi cu 1-0. Au aratat ATITUDINE,puteau sa ia bataie si cu 7-0 si tot erau de laudat pentru k au incercat,s-au dezmeticit repede si au jucat fotbal. Totul era impotriva lor,debutau in aceasta competitie pe olimpico,jucau cu o echipa cotata mai bine macar pe hartie si au fost si condusi. Dar sa revenim la Steaua.

Steaua avea mai multe argumente sa joace bine cu bayern,atentie sa JOACE bine,nu neaparat sa si castige pentru k bayern e totusi mai puternica. Singurele contraargumentel erau forta lui bayern si terenul destul de prost,devenit moale din cauza ploii. In rest Steaua avea experienta unor meciuri tari in CL(si ce meci e mai tare decat cel cu Real Madrid),avea publicul de partea ei si macar teoretic trebuia sa aiba o dorinta de a arata k tot noi ramanem cei mai buni in Europa. Ce s-a intamplat? Pai in prima repriza,desi jucam acasa si lumea ii incuraja,bravii nostri razbonici ii admirau pe bavarezi cum combinau si daca si zapata ar fi ramas in aceasta stare de reverie era vreo 0-3 la pauza pentru nemti. Ne-am trezit si noi de prin min 60 si ceva insa a fost prea tarziu si oricum,la cum am jucat per total,nemtii accelerau putin si ne mai dadeau macar un gol. Pe langa faptul k a lipsit atitudinea,ne-am si sabotat singuri din interior,jumatate de echipa fiind alcatuita de Laca si cealalta de fecali.

Apararea a mai fost cum a fost dar de la mijloc in sus echipa a fost alcatuita catastrofal tocmai datorita nazurilor lui Jiji. Lacatus a ales o tactica defensiva iar Jiji a vrut ceva ofensiv asa k ne-am aparat tot meciul cu o echipa formata din jucatori ofensivi. Ce-a iesit am vazut cu totii. Jiji l-a vrut pe toja la mijloc asa k Laca nu-l putea folosi pe thiago de exemplu,apo Jiji l-a vrut pe Semedo asa k Laca a trebuit sa-l mute pe szekely de pe pozitia sa preferata tocmai pe stanga si a iesit o harababura. Stiti de ce Steaua ataca si se apara haotic? Pentru k nu exista MIJLOC,singura exceptie fiind atunci cand mai exista un inchizator de meserie cum ar fi Radoi sau ov Petre care sa mai puna probleme in ceea ce priveste constructia jucatorilor adversi. Iar in ceea ce priveste zona ofensiva tot se folosesc improvizatii,in loc sa-l puna pe Dayro atacant sau al doilea varf tot il tinem la mijloc,dar nu-i asa arthuro,desi nu a aratat nimic pana acum,trebuie sa fie titular.

Ceea ce e ingrijorator e faptul k altii ne ajung din urma tocmai unde alta data dominam,si anume in Europa. Chefere,cu toate smecheriile lor,au un plan de management,acum 8 ani erau in divizia C,iar acum au facut un event si au castigat primul lor meci in CL. Planul nostru de management se numeste Jiji becali si asta ma sperie cel mai mult. E mai probabil sa evoluezi k echipa aplicand un plan logic decat haotic cum se intampla la noi. As vrea sa-l vad pe jijel luand o echipa din Liga a 3-a si s-o duca in CL. El nu,el merge la sigur,vrea castigul imediat,d-asta singurul nostru obiectiv in fiecare an e calificarea in Cl,pentru k nici nu mai conteaza ce se intampla apoi,banii au venit si gata.

As vrea sa-l vad pe Jiji oferindu-le jucatorilor o prima record pentru un event ,pentru k a trecut al naibii de mult de cand nu a mai facut Steluta dubla magica.

Si pe final,o sa raspund eu la intrebarea adresata de autor lui Lacatus: Laca,noi cand atacam? Raspuns:cand vrea Jiji.

CIOBANE PLEACA DIN Ghencea!!!

FORZA Steaua!!!

Intotdeuna superiori.

steaua_gloria18.09.2008 11:29

Lasati comparatiile cu CFR, gata . Va vand un pont : o sa vedeti CFR in meciurile urmatoare, de-abia la sfarsit vom putea compara jocul Stelei cu al lui CFR.

«1236»