In primul rand : un meci ok, spectaculos prin golurile marcate, care a avut de toate : penalty uri ( unul a scos in evidenta portarul, celalalt marcatorul ), goluri frumoase, autogol frumos, cartonase rosii si galbene. Galeria a cantat tot meciul (sper ca s-a auzit pe stadion, desi vantul batea spre noi).
In al doilea rand : oamenii care vin la meci se impart in mai multe categorii. In primul rand ar fi galeriile, care vin sa-si sustina echipele. Unii vin din dragoste de echipa, altii pentru ca e un fel de job pentru ei, altii ca pur si simplu aici se pot manifesta (violent verbal si/sau fizic ). Ce ma enerveaza sunt taranii astia de Bucuresti, mari "ultrasi", de le da inteligenta pe-afara. Aseara am fost amonestat cu titulatura de "cetatean" de cativa indivizi (am numarat vreo 7-8 insi, care au mancat la viata lor, toti camuflati in negru, unul avea o esarfa ros-albastra la mana, undeva la 300 metri de stadion, intrarea dinspre mac ). Probabil gresisem ca luasem tricoul ros-albastru pe mine, incalcasem vreo regula sacra. Uneori ma intreb daca o fi vreo onoare sa fii asa "ultras". Sa fii cat mai camuflat, sa vorbesti urat, eventual sa mai dai si cu pumnul in altii mai slabi de constitutie sau varsta, etc
Numai la noi e conceptia ca e normal sa nu fii civilizat, ca e normal sa-l scuipi pe ala de langa tine daca nu tine cu aceeasi echipa, sa-l lovesti, sa-l calci in picioare, etc. Totul tine de educatie, iar la noi educatia si onoarea au ajuns ceva naspa, ceva de care sa-ti fie rusine. E mai cool sa fii tzaran, needucat, violent, sa-ti faci dreptatea cu pumnul (nu cu neuronii). Pe de o parte vrem sa fim respectati, dar noi sa nu respectam pe nimeni.
Am avut si eu niste eventuri cu galeria farului, sau, ma rog, cu cateva animale de pe acolo. La un meci al Romaniei , pe faru, am fost cu inca cativa stelisti (xxxy, caddy , etc) ca sa sustinem nationala. Eram pe la mijlocul peluzei sud, in partea de sus. In jurul nostru, numai samantari. N-aveai cu cine sa te manifesti. Jos erau 2 galerii, una pe dreapta - a Farului, alta pe stanga - a ciorilor. Am preferat sa ma duc la cea a Farului. Eu eram intr-un trenning ros-albastru. Ne-am incadrat in galeria astora si am cantat la unison. Si la un moment dat, cel din spatele meu a inceput sa injure de Steaua. M-am intors la el si l-am intrebat carei problema lui, el replicand ca "ce cauta spurcatii astia de stelisti aici pe faru?". I-am zis ca o treime din nationala sunt de la Steaua, asa ca am venit sa sustin si nationala si jucatorii stelisti. L-am intrebat pe el ce cauta pe stadion : "am venit sa sustin pe Faru !" . Serios ? Eu nu vad nici un farist pe teren, nici macar rezerva. Atunci s-a blocat de tot, a mormait ceva printre dinti si dupa aia nu m-a mai deranjat cu nimic. Interesant ca cei de la rapid (printre care erau 2-3 si de la Poli aek ) nu m-au injurat/amenintat cu nimic, chiar daca am trecut de vreo cateva ori f aproape de ei. M-au cercetat din cap pana-n picioare, dar atat.
Cum am mai zis : totul tine de educatie (si de complexele de inferioritate).