FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Dezastru fotbalistic

«1567»
MALDINI08.09.2008 12:04

Romania a jucat nu prost , nu foarte prost nu extraordinar de prost...ci extraordinar de jalnic !! EXECRABIL !!!

calinel08.09.2008 12:05

cred ca Piturca intentionat sau nu a facut niste greseli tactice care s-au dovedit neinspirate (ma rog, ma pricep si eu la fotbal ca tot romanul :) ) in primul rind cuplul de fundasi tamas Goian a fost total neinspirat ales nu se poate sa il pui pe tamas care n-a jucat vreo 2 luni si inca si accidentat cu Goian in echipa pentru prima data cred ca un cuplu Goian - Radoi era mult mai inspirat dat fiind sudarea de la Steaua si evolutia excelenta cu galatasaray

apoi sa joci cu Radoi singur inchizatori iar a fost o eroare, nici Dica si nici cocis nu coborau sa-l ajute si el alerga de nebun pe tot terenul ba chiar si in atac vochin spunea ca Radoi a initiat cele mai multe actiuni ofensive - 9

cred ca un cuplu Goian - Radoi pe linia fund si un codrea - laza mijlocasi la inchidere ar fi fost mul mai potriviti

cu Dica cam pe partea dreapta ajutat de sapunariu prin invaluire ar fi cacut mai multe (asta pentru ca in lot nu era o aripa dreapta de meseria lasa ca revine szekely)

pe stinga intr-adevar radu Stefan parca a fost pus la misto el jucind maximum fundas dreapta cred ca nesu era mai potrivit iar in aripa stinga daca tot l-a luat Piturca trebuia sa-i dea o sansa lui costea ca se descurca mai bine ca Daniel niculaie fortat sa joace pe un post neobisnuit pentru el in atac cred ca marica trebuia sa fie virful masiv care sa rupa apararile iar cineva sa vina din urma cupluri ar fi putu fi marica - Stancu marica - bratu Marius niculaie - marica

in concluzie Piturca a folosit 3 jucatori pe posturi cu care nu erau obisnuiti: d. niculaie, radu st., contra, l-a utilizat pe tamas total nepotrivit ca fundas central si l-a pus pe Radoi sa se lupte singur cu mijlocasii lituanieni sah - mat pentru Piturca

axl08.09.2008 12:08
vochin spunea

Ce chestie, Vochin spunea exact aceleasi lucruri ca si tine, numai ca cu cuvintele lui.

mdionis08.09.2008 12:44
p.s.

nu cred ca daca ar fi fost prezenti Chivu si Mutu rezultatul ar fi fost altfel.

astia 2 de ceva vreme nu mai au treaba cu fotbalul.

Depinde din ce punct de vedere. Chivu a jucat intr-adevar mai mult prin spitale si centrele de recuperare, insa cand s-a nimerit pe teren cu echipa de club a prestat intre acceptabil si foarte bine. Iar Mutu, cel putin din punct de vedere fotbalistic, tot sezonul trecut la Fiorentina a fost absolut remarcabil. E ridicol sa extindem judecatile de valoare facute pe chestiuni extrasportive si in ceea ce priveste valoarea fotbalistica. Poate ca unora nu le e simpatic Mutu fiindca a fost cateva luni dinamovist (sau pentru ca a facut niste prostii in viata personala), poate ca nici Chivu nu este foarte agreat de suporterii Stelei, dar ca fotbalisti nu ii putem trece in nici un caz la puncte-puncte.

Poate cu ei in teren rezultatul ar fi fost altul: nu o vom sti niciodata, insa problema nu sta aici. Absentele de la lot si impotenta selectionatilor de pe teren nu scuza conceptia cacacioasa bazata pe "poate iese si asa" care sta la baza actualului joc al nationalei. Problema este ca nationala Romaniei nu are constiinta clara a unui sistem de joc coerent in care sa conteze echipa iar nu sclipirile individuale ale unuia sau ale altuia. Iar de implementarea acestui sistem de joc, de conditionarea psihica a jucatorilor de la nationala in sensul ca impunerea jocului duce la rezultatul dorit chiar si in absenta jucatorilor mai cunoscuti, de tot ceea ce tine de extragerea din starea de musca fara cap ce bajbaie bezmetic pe teren fara sa stie ce sa faca cu mingea, se face responsabil antrenorul-selectioner.

Exista doua tipuri principiale de abordare a chestiunilor dificile:

1. iti dai o gramada de explicatii perfect justificate de ce nu ai reusit sa faci ceva;

2. faci acel ceva, fara sa te miortai de dificultati.

Piturca a ales abordarea 1.

Singura abordare care duce la performanta este 2.

Este la a doua foarte grava calcare pe bec la "nationala" dupa ceea ce s-a intamplat la Euro 2008.

Dupa partida cu pescarii (pe care trebuie sa o scoata la bun sfarsit), ar trebui sa isi faca o analiza serioasa si sa decida daca mai e cazul sa ramana in post.

Singurul lucru ingrijorator in caz de eventuala demisie a lui Piturca ar fi incompetenta FRF in a numi o persoana decenta pe postul respectiv. Sunt optimist: se poate si mai rau. :naughty:

Korado08.09.2008 15:01

Stati calmi ca sigur ne califcam Poate la anu zic ;))

maimultdecatstelist08.09.2008 16:08
Muresan zice ca au cel mai frumos stadion din tara si ca arata ca stadioanele din Anglia dar eu nu am vazut in Anglia stadion fara o peluza. in locul lui n-as vorbii e penibil

o fi muresan penibil dar stadionul tot are o peluza ...

Tupac Amaru08.09.2008 18:45
p.s.

nu cred ca daca ar fi fost prezenti Chivu si Mutu rezultatul ar fi fost altfel.

astia 2 de ceva vreme nu mai au treaba cu fotbalul.

Depinde din ce punct de vedere. Chivu a jucat intr-adevar mai mult prin spitale si centrele de recuperare, insa cand s-a nimerit pe teren cu echipa de club a prestat intre acceptabil si foarte bine. Iar Mutu, cel putin din punct de vedere fotbalistic, tot sezonul trecut la Fiorentina a fost absolut remarcabil. E ridicol sa extindem judecatile de valoare facute pe chestiuni extrasportive si in ceea ce priveste valoarea fotbalistica. Poate ca unora nu le e simpatic Mutu fiindca a fost cateva luni dinamovist (sau pentru ca a facut niste prostii in viata personala), poate ca nici Chivu nu este foarte agreat de suporterii Stelei, dar ca fotbalisti nu ii putem trece in nici un caz la puncte-puncte.

Poate cu ei in teren rezultatul ar fi fost altul: nu o vom sti niciodata, insa problema nu sta aici. Absentele de la lot si impotenta selectionatilor de pe teren nu scuza conceptia cacacioasa bazata pe "poate iese si asa" care sta la baza actualului joc al nationalei. Problema este ca nationala Romaniei nu are constiinta clara a unui sistem de joc coerent in care sa conteze echipa iar nu sclipirile individuale ale unuia sau ale altuia. Iar de implementarea acestui sistem de joc, de conditionarea psihica a jucatorilor de la nationala in sensul ca impunerea jocului duce la rezultatul dorit chiar si in absenta jucatorilor mai cunoscuti, de tot ceea ce tine de extragerea din starea de musca fara cap ce bajbaie bezmetic pe teren fara sa stie ce sa faca cu mingea, se face responsabil antrenorul-selectioner.

Exista doua tipuri principiale de abordare a chestiunilor dificile:

1. iti dai o gramada de explicatii perfect justificate de ce nu ai reusit sa faci ceva;

2. faci acel ceva, fara sa te miortai de dificultati.

Piturca a ales abordarea 1.

Singura abordare care duce la performanta este 2.

Este la a doua foarte grava calcare pe bec la "nationala" dupa ceea ce s-a intamplat la Euro 2008.

Dupa partida cu pescarii (pe care trebuie sa o scoata la bun sfarsit), ar trebui sa isi faca o analiza serioasa si sa decida daca mai e cazul sa ramana in post.

Singurul lucru ingrijorator in caz de eventuala demisie a lui Piturca ar fi incompetenta FRF in a numi o persoana decenta pe postul respectiv. Sunt optimist: se poate si mai rau. :naughty:

mdionis, felicitari pentru analiza,

ma bucur sa constat ca mai sunt oameni care judeca la fel ca mine, fara a avea pretentia ca noi suntem detinatorii adevarurilor absolute.

Dar suntem scoliti la scoala performantei (Steaua 1985-1990) si asta se vede cu ochiul liber.

Nu-l cunosc personal pe Piturca, dar pot sa pun pariu cu voi ca nu-si va da demisia.

Ca jucator l-am iubit, ca antrenor imi face greata.

Piturca este reprezentarea neputintei in fotbal. Este echivalentul lui Basescu/Tariceanu in politica. Ce, i-ati vedea pe nemernicii astia doi sa-si dea demisia?

Hassan09.09.2008 08:36

Nationala a fost penibila....cel mai mult m-a enervat faptul ca, in repr. a 2-a, chiar si la 2-0 nu se vedea nici un pic de dorinta, nici un pic de "bai hai sa dam si noi unul, totusi suntem acasa", nici o ambitie de a evita umilinta, nu zic de a reveni, ce ar fi fost profesionist....Despre publicul si stadionul de la Cluj ma abtin...se va vedea in UCL "valoarea" echipei si a publicului de acolo

Antrenorul Piturca este acelasi care nu a reusit 4 ani la rand cu echipa noastra sa ia nimic. Randul trecut a avut noroc ca echipele bune din grupa (vezi olanda) chiar au putut fi batute cu 3 inchizatori sau s-au impiedicat lamentabil (vezi bulgaria si albania) si ca echipele slabe au jucat penibil in meciurile cu noi. Acum, s-a intors roata, si joaca cei slabi bine cu noi.....sa vedem daca va stii sa gestioneze situatia..

dax4709.09.2008 09:52

Jocul - penibil de-a dreptul. Ne-au dat aia lectii de fotbal. Ce goluri frumoase.. ultimul, cel putin, a facut un rezumat al meciului - a driblat ala tot si a dat gol.

Sah - mat : Romania - out ! ! !

Orice om de onoare si-ar fi prezentat demisia. Macar asa, de imagine, dupa care sa revina pentru ca il cappo di federatione n-a acceptat-o. Vesnicele manareli. Dar i-a fost prea frica ca o sa fie acceptata demisia si ca o sa redevina un anonim.

Romania are nevoie disperata de un antrenor, in primul rand. Unul care sa selecteze fotbalistii in forma, cu valoare si dorinta de afirmare, nu tot felul de expirati, pretenari de barbut si pahar.

E trista situatia la nationala noastra. Pana nu vom scapa de lichele precum Sandu, prunea, lupescu, mitica, etc fotbalul romanesc o sa sufere la greu.

tavyto09.09.2008 10:00

Bine spus "dezastru fotbalistic".daca stam sa analizam bine dezastru fotbalistic la noi e de multa vreme asta pt ca la FRF si LPF st niste "oameni" care stim cu totii ce fac dar si cum o fac dar din pacate noi nu putem face nimic.stau acum si ma gandesc ca am avut noroc(si piti la fel)ca ne-am calificat la euro,dar si cand am ajuns acolo dupa 8 ani de uitat la TV am zis ca mai bine ramaneam iar acasa ca ne-am fct de rusine rau de tot.in meciul cu lituania sa vazut inca odata ca piti face echipa si selectia f prost si evident dupa prietenii.in fine sa speram ca in meciu cu insulele feroe sa vedem si noi fotbal si nu doar sa castigam.bafta Romania

c477u7u09.09.2008 18:42

Sincer as prefera sa nu vb de atacul Romaniei insa nu ma pot abtine. si incep prin a spune ca atacul Romaniei a fost tipic ca cel al lui Dinamo din toate punctele de vedere. Am vazut decat 1 singur jucator si ala fiind Dica. Nu mi-a placut insa nici Goian (ma asteptam la mai mult) nu a mai avut aceasi precizie la fazele fixe, poate voi sunteti de alta parere... Mi-ar fi placut insa sa vad si un Bogdan Stancu dar fiind la nationala de tineret nu a fost cu putinta. Nu cred ca ar trebui sa dam vina neaparat pe Piti pt ca sincer sa fim nu prea mai aveam jucatori de valoare. In locul lui Tamas mi-ar fi placut un Ghionea si sincer daca va uitati la golul 3 a cam fost gol luat prea usor, mingea intrand pe coltul scurt si trecand foarte aproape de capul lui Lobont. As fi vrut sa vad un Coman din inaintea partidei pt ca din partea mea e al 2-lea portar ca valoare in Liga I (pt ca fiind stelist Zapata e cel mai bun) si cel mai bun portar roman la ora actuala (nu uit de Tatarusanu dar deocamdata joaca la echipa de tineret si as spune ca 40 % din calificare ii apartine)

Numai bine tuturor si sper sa nu fi deranjat pe nimeni impresiile mele.

ssilviu_1909.09.2008 20:46

ba va rog eu sa terminati odata cu Stancu asta ca omu' e absolut penibil.am urmarit asta-seara meciul tineretului cu tara galilor si am vazut un Stancu care nu a fost in stare sa bage mingea in plasa din situatii extrem de clare de gol.golurile marcate la Steaua sunt noroc chior!parerea mea e ca Stancu e mult sub arthuro.desi nu a marcat decat un gol arthuro ajuta mult mai mult echipa.raman la parerea ca Stancu nu e de Steaua(cel putin deocamdata)!nu de bun l-au dat cei de la Urziceni...

Sincer as prefera sa nu vb de atacul Romaniei insa nu ma pot abtine. si incep prin a spune ca atacul Romaniei a fost tipic ca cel al lui Dinamo din toate punctele de vedere. Am vazut decat 1 singur jucator si ala fiind Dica. Nu mi-a placut insa nici Goian (ma asteptam la mai mult) nu a mai avut aceasi precizie la fazele fixe, poate voi sunteti de alta parere... Mi-ar fi placut insa sa vad si un Bogdan Stancu dar fiind la nationala de tineret nu a fost cu putinta. Nu cred ca ar trebui sa dam vina neaparat pe Piti pt ca sincer sa fim nu prea mai aveam jucatori de valoare. In locul lui Tamas mi-ar fi placut un Ghionea si sincer daca va uitati la golul 3 a cam fost gol luat prea usor, mingea intrand pe coltul scurt si trecand foarte aproape de capul lui Lobont. As fi vrut sa vad un Coman din inaintea partidei pt ca din partea mea e al 2-lea portar ca valoare in Liga I (pt ca fiind stelist Zapata e cel mai bun) si cel mai bun portar roman la ora actuala (nu uit de Tatarusanu dar deocamdata joaca la echipa de tineret si as spune ca 40 % din calificare ii apartine)

Numai bine tuturor si sper sa nu fi deranjat pe nimeni impresiile mele.

care calificare???? :)))))))))))))))))))))

danimarcu09.09.2008 20:52

Stancu e bun,dar nu a avut cu cine.Niste tarani!... :blush:

In ceea ce priveste nationala de tineret,e trist ca ne-am innecat ca tiganul la mal...

Fotbalul romanesc trece prin momente critice la toate nivelele.Meciul din seara asta e doar o continuare a evolutiilor slabe din Tara Galilor,unde am castigat cu mult noroc,si Bosnia,unde am fost egalati si nu am reusit sa mai marcam...

Asta este,poate se trezesc conducatorii si isi dau seama ca avem urgent nevoie de centre de copii si juniori.

MALDINI09.09.2008 21:30

Maine e ziua cea mare...dar depinde unde...ori la Geneva ori in Feroe :D

danimarcu09.09.2008 21:36

La Geneva,sper eu.Vreau peste cativa ani sa vin in Romania "teleportat"... :thumbsup:

In insule,sper sa batem.Nu vreau rezultate negative doar ca sa se schimbe antrenorul.Cred ca Piturca(pe care il respect,pt ca mi-a adus multe bucurii cand eram copil) ar trebui sa-si dea demisia indiferent de rezultat.E nevoie de schimbare,incepand cu conducerea FRF si terminand cu mentalitatea jucatorilor...

DanStan10.09.2008 05:37

Uite, bah, Piti, ce fraier ai fost ! Trebuia sa iei tot lotu' de tineret la echipa mare. Ca si astia stiu sa se faca de kkt la fel ca si seniorii si-n plus exista si justificarea ca-s tineri si neexperimentati. Fratie, si cand ii aud pe aia de bat campii cu 'tineretu trebuie bagat pe teren ca are valoare' m-apuca toti dracii. Ete valoare ! Ultimu' meci, ai nevoie de un egal cu echipa pe care tocmai de-ai invins-o in deplasare si ... te faci de kko. Valoare de valoare ce-au baietii astia, antrenoru' e de vina, jucatorii sunt prea buni da' daca nu stie ala sa-i antreneze ...

dax4710.09.2008 07:18

Felicitari tineretului pentru prestatia de aseara ! Fotbalului romanesc la nivel national ii merge din ce in ce mai bine. Insa ar fi prea tare sa ne bata feroezii. Asta chiar ar insemna sfarsitul lumii :))

MoWeed10.09.2008 08:06

Daca jucam ca Sambata, nu le dam gol celor din Feroe. Tare mi-e ca ii luam si pe astia de sus ca, vezi-Doamne ei sunt bucatari pe cand marele Tamas e fotbalist si pierdem puncte. Oricare ar fi rezultatatul, Piti ar trebui sa aiba onoare si sa isi dea demisia

sabin130710.09.2008 18:53

Cel putin titlul acestui articol se potriveste si pentru meciul cu Feroe.

Protasov14.09.2008 20:02

Foarte frumos scris, Catalin. Am tot citit articolele tale si desi pare cliseic simt ca trebuie sa spun ca bunul tau simt fotbalistic si expresiile gasite sunt foarte elocvente.

«1567»