fsoica, mie mi-e de ajuns, nu vrei sa intelegi nimic. Daca nu mergi in peluza du-te acolo si injura-l tu cat poti pe Lacatus.. sa vezi cati suntem si cati sunteti, daca tot suntem cu feliatul, impartitul, grupatul, judecatul.
bai, am scris mai devreme ca exagerez intentionat. ce nu intelegi?
cand vrei sa scoti o parere proprie in evidenta, exagerezi putin afirmatiile...
bineinteles ca sunt o mie de pareri, iar a mea e una dintre cele ale circumspectilor.
in 3 luni, dupa septembrie, octombrie si noiembrie, vom avea o imagine de ansamblu si vom putea emite judecati pertinente.
pana atunci mergem pe presentimente.
iar ale mele nu sunt dintre cele mai roz.
eu sunt circumspect pentru ca de la plecarea lui Protasov de la Steaua, echipa nu a mai aratat ca si cum acolo s-ar incerca o constructie sanatoasa care sa genereze un stil de joc placut ochiului, cu fotbal in viteza si multe faze de poarta.
acum lot exista, dupa parerea mea, iar astea 3 luni de care vorbeam vor demonstra sau vor infirma parerile unora si ale altora. imi doresc o stea spectaculoasa. eu ca suporter am "crescut' in perioada liceului si studentiei, anii 92-2000, cand, cu unele exceptii daca urmareai fenomenul, Steaua practica un fotbal placut si care, de obicei, se solda cu castigarea de titluri de campioana, si din cauza lipsei unei concurente reale. de atunci, a urmat venirea lui becali care , cu exceptia mandatului lui Protasov, nu a mai insemnat un fotbal in stilul clasic al Stelei.
asta e tot.
nu am pitici pe creier, nu am nimic cu Lacatus, ba chiar nu ii cer o stea vitezista neaparat, vreau doar sa vad ca se contureaza idei de joc, trasee, conceptii unitare, si ca nu se asteapta doar daruire totala intru obtinerea victoriilor.
daruirea nu e de ajuns.
mai trebuie si tactica, mai trebuie sa pui si jucatorii pe posturile potrivite, ba mai trebuie chiar sa tii si pe banca jucatorii mai putin talenati sau dispusi sa respecte sarcini de joc.
aseara am fost pe Ghencea si, in fara faptului ca Nicolita crea vid pe unde alerga, nu am sesizat decat haos, nu tu o asezare clara in teren, nu tu o succesiune de pase, nu tu presiune asupra careului advers prin avansare progresiva cu pase repetate.
meci pigmentat cu sclipirile lui toja-vega care nu pot substitui , mai ales in Liga Campionilor, fotbalul adevarat.
P.S.
si inca ceva: nu pricep nici in ruptul capului de ce trebuie sa execute Nicolita toate cornerele si loviturile libere din extrema. inteleg ca vrea sa-l aduca pe calea cea buna, dar cand pretul este irosirea TUTUROR OPORTUNITATILOR venite din fazele fixe, unde odinioara la Steaua se inscria enorm, parca pare ca ar fi prea mult.
asa ca draga, Lacatus, nu-l mai lasa pe omul din faurei sa bata tot, mai incearca si tu cu toja, cu altcineva, poate ca o sa iasa mai bine. Nicolita e deja revitalizat, l-ai ajutat, l-ai adus pe calea ca buna, acum fa acelasi lucru si cu jocul de echipa...