FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Era Becali , unii au inceput un protest!

«1235»
ADRIAN PACURAR10.07.2005 08:53

Pe un site s-a inceput un protest impotriva conducerii clubului , nu stim cine a realizat acestlucru .Este de asemenea interesant ca sunt stranse toate declaratiile celui care ne conduce incepand din 2000 , aruncati o privire si va dati cu parerea. Toate materialele sunt reproduse de pe http://www.afaradinghencea.ro , acuma voi cititi si decideti parti pozitive si negative , daca are o sansa sau nu aceasta miscare , daca e binevenita sau nu.

ADRIAN PACURAR10.07.2005 09:03

5 februarie 2000

"Am de gand să investesc in jur de 500.000 de dolari pentru ca FC Onesti să ramană in Divizia A.

Mă bazez mult pe ajutorul familiei. Nu mă pricep la fotbal, dar am multi prieteni in acest domeniu."

"Eu voi fi actionar principal, nu sponsor, pentru că sponsorii bagă bani pe care nu-i mai vad inapoi, pe cand eu vreau să-i recuperez in timp"

Ciobanul, actionar principal F.C. Onesti

27 iunie 2000

La Adunarea Generală a F.C. Steaua se hotarăște transformarea Consiliului de Administratie in Comitet Director, iar in Adunarea Generala este cooptat, printre altii, si Ciobanul.

2 august 2000

La prezentarea oficială a echipei pentru sezonul 2000-2001, Ciobanul este prezentat ca "membru in Adunarea Generală si sustinator financiar important al echipei".

1 septembrie 2000

Primul interviu in ProSport:

"Unde pun eu banii, pune Dumnezeu mana"

"Pe mine nu mă interesează publicitatea, nu mă duc la emisiuni, nu ies in față"

"Eu i-am ales pe Paunescu si Piturcă"

2 noiembrie 2000

Batausul e omul lui Ciobanul (titlu ProSport)

La sfarsitul meciului Steaua-Rapid, un suporter stelist patruns pe gazon a fost stalcit in bataie cu pumnii si picioarele de catre un tip cu barba, imbracat in civil. Ciobanul: "E bodyguardul meu. Eu l-am pus să-i bată pe toti care intră pe gazon. Dacă individul ala avea un cutit in buzunar?"

14 noiembrie 2000

Ciobanul, membru in Consiliul de Administratie si unul dintre principalii sponsori ai Stelei, a decis să intre si in viata politica El va candida la viitoarele alegeri pentru Camera Deputatilor din partea Ligii Comunității Italiene, pentru Sectorul Agricol Ilfov. "Sunt singurul candidat din partea acestei comunități si cred că am toate sansele să reusesc. Bineinteles ca din noua pozitie, imi va fi mai usor ca si in fotbal să intarim relatiile cu cel italian" a precizat Ciobanul.

15 noiembrie 2000

Ciobanul si-a gasit un slogan inedit:

"Becali George, un deputat cu frică de Dumnezeu"

Pe afisul electoral mai apare scris: "1 vot = 1 loc de muncă in Italia"

19 ianuarie 2001

"Boloni e un vagabond de antrenor, care face selectia pe blaturi"

23 mai 2001, titlu ProSport:

"Finantatorul Stelei a pacalit Armata cu 3 milioane de dolari"

"Ciobanul a dat un teren cu grau si ricin in campul de la Ștefanesti si a luat in schimb aceeasi suprafață in zona Baneasa-Pipera, unde se construiesc vile, iar pamantul e de 3 ori mai scump"

Totul a inceput cu o ancheta publicată ieri de "Adevarul", care a denuntat tranzactia. Continuand investigatia, "ProSport" a descoperit o coincidenta interesanta: in vara lui 1999, MAPN a incheiat o tranzactie de terenuri cu Ciobanul, in urma careia acesta din urma a câștigat 3 milioane de dolari, diferenta dintre preturile la zi ale pamanturilor. La cateva luni după perfectarea contractului, in iarna lui 1999, Ciobanul a inceput sa bage bani in Steaua, devenind in timp finantatorul oficial al echipei.

Ciobanul, despre afacerea suspecta: "Sunt un baiat destept care face o afacere"

Despre clubul Steaua: "Eu imprumut clubul cu bani, pe care sper sa mi-i scot din vanzarile de jucatori si din ce se va câștiga daca vom accede in grupele Champions League"

ProSport: "Ciobanul e cunoscut drept <<jupanul>> zonei Pipera-Baneasa, unde, asa cum a declarat, detine aproximativ 400 de hectare de pamant. In ultimii 10 ani, el a tranzactionat insa alte sute de hectare, cumparandu-le ieftin de la localnici si vanzandu-le scump unor <<oameni grei>>, dornici sa-si ridice vile intr-un cartier select. Schema era simpla: avand deja sute de mii de dolari, scosi din afaceri cu porci, cu oi sau din comertul cu <<turcisme>>, Ciobanul a dat buzna peste locuitorii din marginea nordica a Bucurestiului, oferindu-se sa le cumpere pamantul. Multi au cedat la ispita dolarilor, nestiind ca terenurile lor valorau, de fapt, de 4-5 ori, uneori chiar de 10 ori mai mult. Altii n-au vrut insa nici in ruptul capului sa renunte la pamanturi, situatie in care Ciobanul i-a <<convins>> prin <<metode speciale>>.

25 mai 2001,

In tribuna Stadionului National, catre finantatorul Sportului, Vasile Siman: "Ba, iti dau indicatii, ba, fraiere! Ba, vrei sa nu mai stai deloc aici? Vrei sa nu mai stai?"

29 mai 2001

"Asta-i adevarata fata a Stelei, asta-i pohta ce-am pohtit" - Ciobanul, după 5-0 cu Otelul si primul titlu

4 iunie 2001

"Daca ne vom califica in Liga Campionilor, voi construi o biserica, iar daca vom trece si de prima faza a grupelor, voi mai face incă trei."

21 iulie 2001

După ce Cornel Dinu spusese ca Adrian Neaga vorbeste ca un drogat, Ciobanul a trecut la amenințări adresate Procurorului. Oficialul stelist l-a sunat miercuri seara pe Dinu si i-a adresat un potop de invective. Dinu a comentat ieri in termeni acizi atitudinea lui Ciobanul. El a subliniat ca "n-a existat nici un dialog, ci a fost vorba numai de un monolog de injuraturi. A dovedit gradul lui de buna crestere si de comportament. Ceea ce a facut el e mahala. E degradant."

10 august 2001

După meciul tur cu Dinamo Kiev (2-4), Ciobanul crede ca ratarea accesului in grupele Ligii nu va avea repercusiuni grave asupra clubului din Ghencea si neaga ca va da "liber" la transferuri. In nume personal, Ciobanul a contractat un imprumut de 5 milioane de dolari de la Alpha Bank, bani pe care vrea sa-i verse in contul Stelei. "Creditul e aprobat, mai trebuie sa semnez ipoteca, pentru ca am garantat cu proprietățile mele. Mă mai gandesc incă daca o voi face sau nu, poate nu mai e nevoie de o suma asa mare"

10 august 2001

ProSport: "Anuntul facut de Jean Pavel, cum ca renunta la sefia <<Armatei Ultra>>, a provocat disensiuni serioase. Fostul lider a incercat sa impună un succesor, lucru cu care Ciobanul n-a fost de acord. <<Eu conduc aici, eu hotarasc!>>, ar fi spus el. Miercuri seara Pavel a incercat sa conducă iar suporterii de la peluza, dar a fost luat pe sus de bodyguarzii lui Becali si dus in loja acestuia"

28 august 2001

La intalnirea dintre finantatorii echipelor de Divizia A, presedintii, sefii federatiei si arbitrilor era sa se lase cu bataie. După cateva replici dure cu Gigi Netoiu, Ciobanul a sarit la acesta, apucandu-l de gat. Cei doi au fost calmati, dar au continuat sa-si arunce injuraturi si amenințări.

14 septembrie 2001

"Steaua nu e a mea, e a publicului"

22 septembrie 2001

"După ce a fost indepartat de la Steaua, Vladoiu povesteste ca ieri, la 15.30, a fost apelat pe telefonul mobil de catre finantatorul Ciobanul. <<M-a injurat ca la usa cortului si mi-a zis ca mă aranjează el pe mine si pe familia mea. Eu sunt fotbalist si noi, fotbalistii, injuram, nu gluma. Dar ce lucruri mi-a spus ieri Ciobanul, n-am auzit in viata mea! Locul oamenilor ca el este după gratii>>"

22 septembrie 2001

Ciobanul catre J. Vladoiu: "Esti o jigodie, bai Jeane!"

23 octombrie 2001

După Rapid-Steaua 3-0, Ciobanul declara: "Asistentul Constantinescu si-a luat 3000 de dolari de la Rapid ca sa semnalizeze ofsaid la Danciulescu"

3 noiembrie 2001

Tudor Constantinescu il da in judecata pe Ciobanul pentru insulta si calomnie.

5 noiembrie 2001

(titlu ProSport) "Ciobanul l-a injurat, l-a facut "cioroi" si l-a batut pe Malonga Parfait"

"Sambata la amiaza, inaintea derbyului Dinamo-Steaua, Malonga Parfait, prezentatorul de culoare al emisiunii umoristice <<Fotbal la Maxx>>, care parodiază campionatul, a intentionat sa-i ia o declaratie lui Ciobanul. Acesta s-a apucat sa-l injure si sa-l loveasca fiind oprit de bodyguarzi si de oficialii lui Dinamo. Ciobanul fusese subiectul unei glume facute pe seama meciului pierdut cu o saptamană in urma de Steaua in Giulesti.

<<Ba, tu iti bati joc de mine si de numele meu! Du-te-n mortii mă-tii! Du-te-n gatu' mă-tii! Tu mă iei pe mine la misto, bai cioara?!>> Gigi a sarit apoi la gatul lui Malonga, pe care a apucat sa-l lovească de doua ori cu pumnul.

9 noiembrie 2001

După acuzatiile la adresa asistentului Tudor Constantinescu, Ciobanul este suspendat pe 6 luni si amendat de FRF cu 50 de milioane de lei.

28 noiembrie 2001

Ciobanul in Evenimentul Zilei: "Asa sunt eu cu inamicii mei. Eu nu-i bag in smoala, le dau stelute. Cine are mai multe stelute, are cele mai mari sanse sa dea ochii cu dreptatea mea"

dawid10.07.2005 09:12

e facut de gazeta ... aproape toate declaratiile sunt preluate de pe prosport - perioada ioanitoaia si de pe gazeta - formatul nou, cu acelasi ioanitoaia...daca gresesc corectati-ma !

ADRIAN PACURAR10.07.2005 09:27

3 ianuarie 2002

Ciobanul a depășit cu masina o coloana oficiala condusa de generalul Toma Zaharia, fiindu-i suspendat permisul de conducere pentru 90 de zile.

6 februarie 2002

titlu ProSport: BATAUSUL Ciobanul

"Finantatorul Stelei l-a amenintat cu moartea pe editorialistul Cristian Tudor Popescu"

"Duminica, 3 februarie, in jurul orei 21.30, Ciobanul a intrat in cafeneaua Nova Brasilia si a declansat un potop de injuraturi si amenințări la adresa ziaristului C.T. Popescu, redactor-sef al cotidianului <<Adevarul>>"

<<Voi, ziaristii, ati nenorocit tara asta. Ar fi trebuit sa fii impuscat pana acum>>

<<Am eu niste treburi acum, altfel te calcam in picioare. Da' tot am sa te pedepsesc, o sa platesti, sa tii minte asta!>>

Ciobanul declara agentiei REUTERS: "Voi lupta impotriva intregii mass-media. Toti ziaristii merita sa fie omorati pentru ca au comis cea mai cumplita ofensa la adresa mea. Presa romaneasca a impus coruptia si santajul si de aceea ziaristii trebuie sa moara"

In ProSport, despre C.T.Popescu: "E un mincinos nenorocit. O zdreanta. L-am injurat, dar nu l-am amenintat"

7 februarie 2002

in ProSport: "Am dat 1000 de dolari unui ziarist"

8 februarie 2002

titlu ProSport: "Ciobanul calca in picioare traditia Stelei"

"Un personaj violent, agramat si mincinos a ajuns in fruntea clubului care a câștigat Cupa Campionilor Europeni"

Invitat la Dan Diaconescu Direct pe 6 februarie, Ciobanul s-a dezlantuit impotriva tuturor celor care-l deranjeaza

despre Malonga Parfait: "L-am batut pentru ca merita"

- Cristian Tudor Popescu: "Un rechin. S-a manjit si el. E invidios pe toata lumea, probabil ca e invidios si pe aia care au par, ca el e chelios"

- Marius Tuca: "E un servitor care face tot ce spune Voiculescu. A luat si el spagi multe"

- Cornel Nistorescu: "E un om rau, o jigodie"

- Dumitru Tinu: "Mă face derbedeu? Pai el e mai derbedeu decat mine. E un vagabond si o zdreanta!"

După emisiune, pe adresa de e-mail a ziarului ProSport au venit sute de mesaje de mesaje ale fanilor stelisti, scarbiti de comportamentul primitiv al lui Ciobanul. O pagina de ziar a fost dedicata in intregime acestor mesaje.

16 martie 2002

Un jucator al Forestei, sub protectia anonimatului: "In turul campionatului trecut, cand Steaua a luat titlul, Foresta a jucat in Ghencea. Era 1-1 la pauza si Ciobanul a venit in vestiar. Fiecare dintre noi a primit cate 600$ ca sa pierdem in repriza a doua".

Ciobanul a negat intamplarea, sustinand ca la partida respectiva ar fi ajuns la stadion prin minutul 60, "pentru ca am fost la emisiunea <<Steaua ta norocoasa>>, la care a participat si Hagi." După verificarile ProSport a rezultat ca singura participare a celor 2 la emisiunea mentionată a fost pe 21 aprilie 2001, ziua meciului Steaua-Gloria Bistrita. Confruntarea cu Foresta avusese loc cu 7 luni in urma!

27 martie 2002

Hagi: "Steaua nu e a lui Paunescu, Becali sau Piturca Ce performante notabile are Steaua de 2 ani incoace? Zero pe plan international"

28 martie 2002

Ciobanul: "E prea mic Hagi ca sa-mi indrume pasii in viata"

"Nu e sanatos la cap"

"Sa-si vadă de coronita lui de rege"

29 martie 2002

Hagi, despre tripleta Paunescu-Becali-Piturca: "Obiectivul acestor persoane este sa facă afacerea vietii lor, nu sa construiască un club bine organizat, care sa aibă performante. Conducerea a pus monopol pe club, membrii fondatori au fost dati afara fară să-i anunte cineva."

Ciobanul, despre Hagi: "Si-a dezvelit caracterul murdar. Eu nu dau milioane de dolari ca sa fiu condus de membrii fondatori"

30 martie 2002

Hagi: "Aseară Ciobanul i-a telefonat unui prieten comun, facandu-ma cu ou si otet. Ce jigniri, ce vorbe de mahala!"

Ciobanul, despre incident: "I-am zis, prieteneste, da-l in aia a mea!"

2 aprilie 2002

"Fostele glorii ale Stelei se simt indepartate de actuala conducere si se declara impotriva preluarii clubului de catre tripleta Paunescu-Becali-Piturca."

Iordanescu: "Steaua nu poate fi vanduta oricui si pe orice suma"

Lita Dumitru: "E inadmisibil sa se facă o comparatie intre cei de la Steaua si Gică Hagi"

Ciobanul, după prezenta lui Hagi la Procesul Etapei: "E un papagal. A dat dovada de o perversitate de ultima speta. Si pe Iordanescu l-am trecut deja pe lista dusmanilor după ce a spus."

13 aprilie 2002

Ciobanul in Libertatea: "Hagi e un tampit, un dobitoc cu mintea ingusta. Are ura pe Piturca si venin impotriva mea. E un analfabet, o zdreanta si o jigodie".

24 aprilie 2002

Plecat de la Steaua, Danciulescu afirma: "La Steaua e o adevarat dictatura. Suporterii care striga <<demisia>> pleacă acasă cu ochii umflati"

3 mai 2002

Invitat la OTV, Ciobanul a afirmat ca la procesul de divorț al lui Hagi de Leni Celnicu a depus marturie mincinoasa in favoarea lui Hagi. "Mi-am cerut scuze la fata aia, m-am si spovedit... Nu mai vreau sa-mi amintesc"

7 mai 2002

După o editie speciala a emisiunii "Minutul 91", in care 4 actori deghizati i-au parodiat pe Cornel Dinu, Ciobanul, Gheorghe Ștefan si Dumitru Dragomir, Ciobanul dar telefon la televiziune, amenințandu-i pe unii dintre cei care au participat la realizarea emisiunii.

9 mai 2002

Ciobanul e ales vicepresedinte al Consiliului Director al FC Steaua.

1 octombrie 2002

După meciul Steaua-FCM Bacau, simtindu-se lezat de glumele dintr-o emisiune "Vacanta Mare", Ciobanul a sarit sa-l bata pe Mugur Mihaescu, prezent si el la meci.

"Bai, avortonule! Ma homosexualule! Iti sparg fata, f... mortii mă-tii! Nesimtitule, jegosule! Sa nu mai faci glume pe seama mea si a familiei mele!"

Ciobanul despre scandal: "Eu nu permit nimanui sa-si bata joc de mine. I-am zis <<Iesi, ba, in p...a mă-tii afara! Ce cauti aici?>> Sa facă misto de mă-sa si de familia lui, nu de mine!"

Mugur Mihaescu: "L-a sunat si pe colegul meu Radu Pietreanu si l-a amenintat ca-l taie!"

18 octombrie 2002

In timpul conflictului intre clubul Steaua si firma Tehnorob, patronul Alexandru Voinescu a marturisit ca a fost sunat de Ciobanul. "A fost un monolog de injurii si amenințări".

Ciobanul i-ar fi spus lui Voinescu: "Pentru fiecare surub pe care il demontezi, iti scot cate un dinte. Esti pe lista mea neagra"

18 ianuarie 2003

Alexandru Paleologu: "Acest domn Becali e o bestie. Am vazut cum l-a insultat pe Cristian Tudor Popescu. Felul cum a intervenit, l-a agresat si l-a insultat pe acesta imi arata un om infumurat, inchipuit si increzator in forta pe care i-o dau banii si abuzul de bani pe care-l face. [...] Acest Becali imi este antipatic la culme. [...] Aceasta extrema obraznicie si agresivitate mă dezgusta. [...] un marlan obraznic si setos de putere reuseste (sa se asocieze cu emblema Stelei, n.n.) pentru ca oamenii mai destepti dispretuiesc asta si nu vor sa se bage mai adanc in aceste lucruri."

28 ianuarie 2003

"Jos mainile de pe Steaua!" - Un grup de aproximativ 20 de suporteri stelisti protestează ca urmare a preluarii pachetului majoritar de actiuni la Steaua de catre Ciobanul.

ADRIAN PACURAR10.07.2005 09:35

4 martie 2003

Florin Prunea: "Mi-a spus Miu ca Ciobanul l-a amenintat ca-i taie tendoanele"

Iulian Miu: "Ciobanul m-a amenintat in privinta integrității corporale. Nu e prima oara cand mă ameninta"

18 martie 2003

Ciobanul despre Anton Helesteanu: "Poate e handicapat mintal"

Despre Nicolae Grigorescu: "Grigorescu e o jigodie care face o mie de manevre"

22 martie 2003

Ciobanul, tot despre Helesteanu: "trebuia sa fie interzis pe stadioane! E un criminal!"

31 martie 2003

Ciobanul: "Echipa nationala e ca o fosta iubita pentru mine, acum sunt cu Steaua, m-am casatorit si am facut copii cu ea."

5 aprilie 2003

Ciobanul: "In proportie de 90%, cred ca Iordanescu a avut un interes sa-l convoace pe Reghecampf la nationala"

"Iordanescu vrea raul Stelei"

10 aprilie 2003

Ciobanul: "Daca va câștiga altcineva dreptul de inchiriere a arenei, atunci o sa iau nocturna, care e a mea. Apoi o sa distrug toate terenurile de antrenament facute de noi, o sa le las teren agricol"

3 mai 2003

Ciobanul: "Daca va influenta viata si viitorul meu, o sa-l fac pe Padureana sa-si blesteme ziua in care s-a nascut. La orice intalnire de la Liga sau Federatie o sa-l scuip si o sa-l injur"

6 mai 2003

Ciobanul: "Cand or sa fie toti oamenii de fotbal corecti, nici eu n-o sa-i mai jignesc"

Catre Ioan Horoba: "ai fata de cioban"

13 mai 2003

Ciobanul: "Padureanu e o jigodie care a distrus fotbalul. E un bosorog nenorocit, un papagal, trebuie sa fie persona non-grata in Romania"

31 mai 2003

După Otelul-Steaua: "Da, am jucat pentru Hrebenciuc. Erau interese multe, si politice si de tot felul. Ce mă interesa pe mine Otelul? Eu am prieteni in PSD, iar Viorel Hrebenciuc e amicul meu si deputat PSD de Bacau."

8 iulie 2003

Ciobanul: "Iordanescu e un om fals"

17 iulie 2003

Ciobanul: "Daca vom fi obligati sa plecam din Ghencea, distrug stadionul! Demontez nocturnele, aduc un plug sa are gazonul si iau toate instalatiile de la oficiala, pentru ca sunt ale mele"

31 iulie 2003

Ciobanul: "Eu n-am fost cioban, ci patron de oi. Am intrat in fotbal pentru imagine"

24 septembrie 2003

Ciobanul: "Iordanescu e corupt, pentru ca a luat jucatori la echipa nationala pe spaga"

4 octombrie 2003

Becali hotaraste ca suporterii care vor dovedi la intrare ca au votat la referendumul pentru Constitutie vor intra gratis la meciul cu FC Oradea.

22 octombrie 2003

Ciobanul: "Pot dovedi ca Iordanescu e nebun!"

"I-am transmis (lui Iordanescu, n.n.) printr-un prieten de-al lui tot ce stiu despre el. Daca zic tot, n-ar trebui sa iasă din casa de rusine"

29 octombrie 2003

Gazeta Sporturilor: "Aseara in finalul emisiunii <<100%>>, de pe Realitatea TV, Ciobanul a fost intrebat de realizatorul Robert Turcescu daca stie cine a marcat pentru Steaua la penaltyurile finalei de la Sevilla, in '86, si cine a ratat. <<Nu stiu sa va spun>>, a fost replica socanta a patronului din Ghencea."

4 noiembrie 2003

despre Iordanescu: "E un nenorocit, un caracter jegos"

9 decembrie 2003

Îl numeste pe Balaj, după Farul-Steaua 2-1, "vagabond si pervers"

15 decembrie 2003

"Balaj e un nesimtit"

5 ianuarie 2004

Ion Craciunescu: "Ciobanul m-a sunat pe 1 ianuarie sa mă certe!"

7 ianuarie 2004

Ciobanul anunta ca pe 10 ianuarie va deveni presedinte al Partidului Noua Generatie.

8 ianuarie 2004

Gazeta Sporturilor, comentarii la stirea ca GB intra in politica:

Emil Hurezeanu: "Daca vorbim de omul politic Ciobanul, apare mai degrabă un bruiaj decat ceva limpede"

Paul Pacuraru: "Intrarea lui Ciobanul in politica ar compromite si mai mult ideea de seriozitate a clasei politice romanesti"

Toni Grecu: "Ciobanul este un mare câștig pentru cei care fac umor. E mai tare ca Jojo"

10 ianuarie 2004

Ciobanul este ales presedintele PNG. Declara ca orientarea PNG este "de centru, iar stanga si dreapta le vad in functie de situatie"

"Cand mama era insarcinata cu mine, se ruga la Dumnezeu sa-i dea un baiat cu stea in frunte. Azi o sa mă duc acasă si o sa-i zic: <<Mama, a aparut si Steaua pe frunte>>"

15 ianuarie 2004

Ciobanul, presedintele PNG, a hotarat sa-si inceapă campania electorala in martie, la Craiova, in fata statuii lui Mihai Viteazul.

19 ianuarie 2004

Ciobanul si-a facut club de Wu-Shu

"Am cei mai tari luptatori! Nu-i platesc, ci doar le asigur conditii de pregatire. Poate voi avea nevoie de ei si in noua cariera, cea de politician. Acum apar dusmani de calibru si trebuie sa iau totul in calcul"

20 ianuarie 2004

Ciobanul l-a dat afara pe Radu Niculescu chiar la urcarea in autocar. "Nu mă interesează ca ai contract! Nu te mai platesc!" i-a spus jucatorului.

8 februarie 2004

Iritat de faptul ca trebuie sa platească 4% din suma de transfer a lui Claudiu Raducanu Federatiei, Ciobanul l-a amenintat pe Mircea Sandu: "La un moment dat, probabil ca o sa las galeria sa se duca peste Mircea Sandu. Nu o sa-i atat eu pe suporteri, dar, stiti, ei sunt fanatici si greu de stavilit"

12 februarie 2004

La indemnul lui Ciobanul, cei 4 jucatori stelisti convocati pentru turneul din Cipru au refuzat convocarea.

14 februarie 2004

La interventia presedintelui Ion Iliescu, Ciobanul accepta sa lase jucatorii la lot, insa Federatia decide sa renunte la ei.

19 martie 2004

Ciobanul: "Am propria mea lege si-mi fac singur dreptate. Ii am pe creier pe toti dusmanii. Cand ii vad, fac crize."

30 martie 2004

Ciobanul, despre Iordanescu: "E un pervers si un fals, care a luat spaga"

Are perversitatea in sange!

Ciobanul, patronul Stelei, l-a atacat din nou pe selectionerul Iordanescu, furios pentru faptul că acesta nu a acceptat impacarea. Puiu este fals si pervers. M-au sunat Mitică Dragomir si cu Satmari să-mi spună că Iordanescu vrea să ne impacam. A vrut doar să mă adoarma O să fac recurs la Curtea Supremă de Justitie dacă verdictul final mă va afecta, a punctat Gigi. Magnatul din Pipera si-a continuat tirada impotriva lui Puiu: E de pe altă planeta Eu stiam că ne-am impacat, dar gata, s-a terminat cu el. Puiu are perversitatea in sange! A luat spagă de la mai multe persoane, dar el vrea să ia spagă si să fie si curat. Am mai multi martori decat iși inchipuie el, si o să-i aduc pe toti la proces. Eu nu am mai venit de data asta pentru că am crezut că ne-am impacat. Referitor la scandalul cu convocarea stelistilor la nationala jucatorii au zis că merg, ce mai trebuie atatea hartii, oricum a trimis una clubul, a conchis Ciobanul

6 aprilie 2004

In procesul cu Iordanescu, Ciobanul a primit o amenda penala de 350 de milioane de lei.

21 aprilie 2004

Ciobanul a inchiriat o intreaga sala de cinema la Mall pentru ca stelistii sa vizioneze filmul "Patimile lui Hristos".

28 aprilie 2004

Ciobanul a declarat ca vrea sa achizitioneze drepturile de difuzare a filmului "Mihai Viteazul". "Acest film m-a inspirat sa intru in politica. A trezit in mine sentimente de patriotism, de barbatie, de maretie, sentimente paterne si de iubire de tara. Poate in campania electorala a PNG voi folosi mesaje din acest film"

25 iunie 2004

Invitat la OTV, Ciobanul i-a amenintat cu represalii pe realizatorii Cronicii Carcotasilor. "Pun eu mana pe zdrentele de Huidu si Gainusa. O sa vadă ei! Sunt niste jeguri. După aceea voi raspunde in fata legii pentru ce le voi face, dar nu-mi pasa de niste gunoaie", a spus Becali.

17 iulie 2004

In scandalul drepturilor de televizare: "Nu mă fac pe mine 100 sau 200 de mii de dolari in plus. Mă pi... pe ei de bani!"

19 iulie 2004

Ciobanul a fost reales presedinte al Partidului Noua Generatie la Congresul Extraordinar desfășurat la hotelul Marriott. Totusi, patronul stelist s-a enervat ca, din 418 de voturi, "doar" 415 au fost in favoarea sa, 2 impotriva, iar un delegat s-a abtinut. "Cred ca cei doi reprezintă partea malefica a acestui partid. Pacat ca este vorba de un vot secret. Nu-mi mai trebuie inamici si in familia PNG!"

"Dumnezeu mi-a cerut sa intru in politica, acum trebuie sa-mi netezească drumul"

4 august 2004

După debutul lui Walter Zenga la Steaua: "E un grup putred acolo, in galerie. Nu-l sustine pe Zenga? N-o sa mai intre in stadion!"

25 august 2004

Ciobanul: "Nu mă voi baga niciodată peste Zenga, dar daca eu vreau ca un jucator sa intre in teren, va intra"

9 septembrie 2004

Ciobanul: Carcotasii sunt niste cacaciosi!

Duelul verbal dintre Ciobanul si cei doi carcotasi, Șerban Huidu si Mihai Gainușă, a consemnat un alt episod. Cei doi l-au ironizat pe patronul stelist miercuri seară in emisiunea de divertisment Cronica carcotasilor, difuzată de Prima TV. Fară a-i pronunta numele lui Gigi, Huidu a spus despre patronul stelist: În ceea ce-l priveste pe derbedeul care ne-a amenintat pe OTV, o să vadă el după alegeri ce o să pățească. Gainușă l-a completat imediat imitand o oaie: După alegeri, adică după transhumanță, beheee.... Latifundiarul din Pipera nu s-a lasat mai prejos ieri: Carcotasii sunt niste cacaciosi! O să-i pedepsească Dumnezeu. Sunt pusi de Miron Mitrea, patronul lor, să mă jigneasca Atacul lor are conotatii politice, amandoi au rude in PSD

28 septembrie 2004

Ciobanul, inaintea returului cu CSKA Sofia: "Eu, sa mă impiedic de niste bulgari?!"

Ciobanul, despre relatia cu fratii Camataru:

august 2004: "Nu-i cunosc pe fratii Camataru!"

septembrie 2004: "Da, il cunosc pe Nutu, dar mai bine il stiu pe fratele lui, Sile. Nu am luat bani de la ei, dar am facut niste acte de vanzare-cumparare"

octombrie 2004: "Da, am imprumutat 30.000 sau 50.000 de dolari, maximum 100.000. Luam 100.000 de dolari si ii dadeam inapoi peste doua-trei zile"

27 octombrie 2004

Sursele Gazetei Sporturilor sustin insa ca Ciobanul a imprumutat de la fratii Camataru sume de ordinul milioanelor de dolari, iar in momentul arestarii acestora le datora 2 milioane de dolari!

4 noiembrie 2004

Afisele electorale ale lui Ciobanul contin un slogan folosit si de liderul miscarii legionare, Corneliu Zelea Codreanu: "Jur in fata lui Dumnezeu ca voi face o Romanie ce va straluci ca soarele sfant de pe cer"

8 noiembrie 2004

titlu Gazeta Sporturilor: "Steaua, jucarie politica"

Cu o zi inaintea meciului FCM Bacau-Steaua, jucatorii roș-albastri au fost nevoiti sa participe la lansarea candidatilor PNG Bacau facuta de Ciobanul si Dumitru Sechelariu. Jucatorii au suportat o temperatura de 5 grade in treninguri, tremurand serios.

13 noiembrie 2004

Invitat la OTV, Ciobanul a declarat: "Cat voi trai, nu voi accepta sa dau mana cu un homosexual. Homosexualitatea e cel mai mare pacat de pe fata pamantului după uciderea de oameni"

15 noiembrie 2004

Ciobanul: "Dinita e un baiat cuminte, un fotbalist foarte bun, dar nu prinde nici lotul. Mă voi implica in cazul sau"

25 noiembrie 2004

Ciobanul, inaintea meciului cu Besiktas: "Suntem in Postul Craciunului si Dumnezeu ne ocroteste acum. Turcii nu ne pot invinge in perioada asta, asa cum nici pe Mihai Viteazul n-au reusit sa-l rapună"

1 decembrie 2004

Gigi: M-au drogat la TVR!

Patronul stelist, Ciobanul, crede că i s-au pus pastile in cafea inainte de ultima emisiune electorală difuzată pe postul public de televiziune. Invitat marti seară la OTV, la emisiunea lui Dan Diaconescu, patronul stelist Ciobanul si-a varsat naduful, nervozitatea sa fiind provocată de insuccesul in alegerile electorale. Latifundiarul din Pipera a avut două tinte precise: conducerea TVR si boss-ul rapidist George Copos. Gigi i-a atacat dur pe cei de la TVR, invinovățindu-i de prestatia sa confuză de la emisiune, cand a avut numeroase ezitari. Eu nu am emotii niciodată in fata camerelor de filmat. Ba, mai mult, mă simt in largul meu atunci cand apar la televizor. Dar la emisiunea electorală la TVR am avut niste emotii neobisnuite. Nu m-am simtit bine, am avut un puls neregulat, ceva nu a fost in regulă cu mine. În loc să fiu combativ, asa cum sunt eu de obicei, am avut ezitari mari, am fost nesigur. Eu cred că m-au drogat la TVR! Mi-au pus pastile in cafea inainte de emisiune ca să mă fac de ras!, a rabufnit Gigi. Și George Copos a intrat in colimatorul patronului stelist. George mi-a spus inainte de alegeri: «Gigi, nu te baga in politica nu o să te lase ăștia să intri in Parlament!». Iar după alegeri, acelasi Copos mi-a zis la telefon: «Îmi pare rau pentru tine, dar ti-am zis că nu o să te lase». De unde stia Copos?! George s-a dus la PSD după ce mi-a zis că vine la PNG, asa că i-am inchis telefonul spunandu-i: «Tradatorule, te-ai dus la utecistii tai!», a povestit Gigi.

15 decembrie 2004

Ciobanul, despre viitorul sau post de televiziune: "Se va numi Becali TV, nu Steaua TV, dar probabil ca jucatorii vor fi moderatori"

"Despre orice se poate vorbi intr-un portret al lui Ciobanul, dar nu despre complexitate. Dotat cu un activism iesit din comun, noul "politician" este un exemplu de impulsivitate si de lipsa de moderatie atunci cand abordează orice domeniu. Nu se sinchiseste de reguli, de adevar sau de logica, iar lumea pe care o construieste este cea a Dorintelor sale de copil frustrat, care se rasfata, plin de capricii. Daca ar fi nevoie de un singur cuvant care sa il caracterizeze, acesta ar fi <<confuzie>>: confunda o grupare politica cu o echipa de fotbal, dezbaterea politica cu procesul etapei si alegatorii cu galeria de club. Valorile morale sunt confundate cu valoarea banilor si cu puterea pe care acestia i-o ofera iar felul in care se comporta pe terenul politicii este asemanator cu cel al unui fotbalist nimerit din greseala pe terenul de hochei. Chiar nu este nevoie de cunostinte deosebite de psihologie pentru a-l <<citi>> pe Gigi"

Florin Tudose, psihiatru, revista Psihologia Azi, nr.4/2004

28 decembrie 2004

Becali mută Steaua la Craiova

Patronul echipei Steaua are pregatit un plan de rezervă in cazul in care generalii din MApN nu-i vor lasa echipa să joace pe Ghencea, asa cum se preconiza. Eu nu m-am speriat deloc de această varianta Dacă nu sunt lasat să joc pe Ghencea mut echipa la Craiova! Fac acolo Steaua Olteniei si sunt sigur că o să am sprijinul a zeci de mii de olteni fanatici! Cred că ar fi si o lovitură pe plan electoral, pentru că oamenii de acolo sunt patrioti si mă vor vota de la mic la mare. Există si o altă varianta Aș putea fuziona cu Gino Iorgulescu, care va lasa Steaua să joace in Cotroceni. Tot generalii vor fi cei care vor pierde, a punctat Ciobanul

24 ianuarie 2005

DRUMUL SPRE Steaua

"Gigi pricopsitul"

Pe 18 ianuarie 2000, Mitică Dragomir se lauda că-i va impaca pe fratii Becali cu Victor Piturcă si l-a promovat pentru prima dată intr-un ziar pe Ciobanul: "Cel ce a inceput această actiune este Ciobanul, pricopsitul, multimiliardarul prieten al lui Piti si var bun cu fratii Becali. Misiunea mea si a lui Viorel Paunescu este să-l induplecam pe Piti, iar a lui Ciobanul să-l induplece pe Giovanni".

"Nu urmaresc să preiau Steaua!"

Ciobanul oferea primul sau interviu unui ziar pe data de 2 iulie 2000. Prilejul era oferit de proaspata sa cooptare in Consiliul de Administratie al Stelei. "Vreau să se stie din capul locului că eu nu urmaresc preluarea Stelei, asa cum o spun unii si altii. Eu am bani multi si vreau să ajut Steaua, nu să obtin profit de pe urma ei. Voi imprumuta cu bani clubul atunci cand nu sunt de-ajuns si-i voi recupera de la conducere fară să cer un leu in plus", promitea Becali.

Prezentat pe ritmuri de Beatles

Pe 1 august 2000, Steaua iși prezenta lotul la Sala Rondă a Hotelului Intercontinetal. Înainte ca jucatorii să apară pe rand in fata presei, prezentatorul galei a dat citire listei cu cei mai importanti sponsori ai echipei pentru sezonul 2000-2001. Pe acordurile melodiei "Free as a bird" (Liber ca o pasare) a formatiei Beatles, Ciobanul a patruns in scenă alaturi de reprezentantul BCR.

"Era un fel de chibiț"

Laurentiu Rosu juca incă pentru roș-albastri cand Ciobanul a inceput să se apropie de Steaua. "L-am vazut pentru prima dată la o petrecere dată de club. Apoi, a inceput să vină la stadion. Nu avea nici o functie, asa că nu se baga in chestiile ce tineau de echipa Era un fel de chibit Înainte de meciuri il suna pe colegul meu de camera Sabin Ilie, si ii spunea: «Bai, dacă dai gol cu ăștia iți dau atat!"». Sabin a intrat in jocul lui si chiar il intreba inaintea etapei: «Cat imi dai dacă marchez maine?». Cand am plecat afară mi-a spus să nu o fac pentru că vrea să construiască o echipă mare la Steaua. Oricum, nu am crezut vreodată că va ajunge presedinte la Steaua".

"Cand l-am cunoscut eu era in umbra domnului Paunescu si trecea drept un prieten al clubului. Nu mi-aș fi imaginat vreodată insă că el va deveni patronul Stelei"

Jean Vladoiu

80% dintre romani stiu, conform Institutului National de Statistica cine este Ciobanul

1994

Prima tentativă

Becali sustine că prima sa incercare de a face afaceri in lumea fotbalului a fost tentativa de-a-l achizitiona pe Radu Niculescu. "Prin '93-'94, Giovanni m-a luat si m-a dus la Sibiu să mi-l arate pe Radu Niculescu, un fotbalist despre care el mi-a zis că va ajunge departe, că e cel mai promițător si că ar merita să-l cumpar pentru că am bani multi. Nu l-am luat pentru că era scump si nu mi s-a parut o afacere bună". Ulterior, Niculescu a ajuns de la Sibiu in Banie, Universitatea platind pentru el aproape 500.000 de dolari, ceea ce a insemnat multi ani recordul in materie de transferuri interne.

"Se imbraca după Piturcă"

Unul dintre fostii jucatori ai clubului din Ghencea spune că in vremea cand dadea tarcoale Stelei, Ciobanul se imbraca prost: "Nu se putea spune că are bani. Dacă l-aș fi vazut la stadion, i-aș fi dat autograf, nu bună ziua". Apoi, după o vreme petrecută alaturi de Victor Piturca vestimentatia lui Becali s-a imbunatățit: "A inceput să se imbrace precum Piturca Purta Piturcă maletă pe sub sacou, purta si Gigi. Doar că nu-i placea să apară tot in negru si purta bluze deschise"

Gigi in 2000

- A uimit in Ghencea prin felul in care manca: repede, cu ambele maini si fară tacamuri

- Și-a adus rudele in loja iar acestea jucau carti in timpul meciului

- A inventat cardul "Punga cu bani", prin care platea jucatorii

- Hainele nu-i tradau averea

- Avea un singur bodyguard, o namilă de ucrainean

Actionar de-o noapte la Onesti

Înainte de a intra in CA al Stelei, Ciobanul a incercat să preia pe FC Onesti. Presedintele moldovenilor de atunci, Nicolae Puiu, povesteste: "Eu il cunoscusem la meciul Stelei cu West Ham. Ulterior a venit in vizită la Onesti, am vorbit despre posibilitatea de a lua clubul, dar a renuntat rapid. Era prea mică echipa pentru gustul lui". Totusi, conform gurii targului din Onesti, Becali ar fi investit ceva in urbea moldoveana O prostituată s-a laudat la cateva luni după trecerea patronului stelist că Becali i-a platit serviciile cu 100 de dolari.

"Taci, că tu nu stii să vorbesti!"

Pe 20 septembrie 2001, Steaua a jucat in Elvetia contra lui St. Gall. Din delegatia care s-a deplasat atunci in Țara Cantoanelor a facut parte si Ciobanul. Era considerat omul cu banii, nu omul cu vorba, ziaristii prezenti la fata locului afirmand că Viorel Paunescu si Victor Piturcă i-ar fi spus la un moment dat: "Gigi, tu nu te mai baga să vorbesti pe-aici că nu te pricepi! Lasă-ne pe noi!"

"Azi sunt idolul tinerilor!"

În această postură se vede Ciobanul după ce dintr-un necunoscut a devenit patronul Stelei

- Domnule Becali, ce v-a determinat să investiti in 2000 la Steaua?

- A fost in primul rand ambitia mea de a deveni celebru. Recunosc asta.

- Cine v-a atras langă echipa

- Dumitru Dragomir, Victor Piturcă si Viorel Paunescu au avut cate un merit. Mitică Dragomir chiar mi-a spus : "Bai, Gigi, dacă esti patron la Steaua, esti mai mare decat presedintele Romaniei. Ascultă-mă că eu sunt destept! E cel mai mare lucru pe care il poti face". Piturcă si Viorel Paunescu mi-au promis că vom face treabă bună impreună si m-am alaturat lor. Oricum nu m-au luat de baiat bun, ci pentru banii mei.

- Ce diferență este intre Ciobanul de acum 5 ani si cel de astazi?

- M-am schimbat mult in bine pentru că am devenit un idol pentru tinerii din Romania. Sunt un exemplu de succes in viață si deci nu mă mai pot purta oricum.

- Dacă ar fi să dati timpul in urma ati fi facut alti pasi?

- Da, aș fi investit de 10 ori mai mult.

Renegat de cei ce l-au "nascut"

Cei care l-au atras in fotbal pe Ciobanul refuză să mai discute despre el in acest moment

La finalul anului 1999 intreaga Romanie era cuprinsă de febra jocului de bingo, serialul "Tanar si nelinistit" se apropia de episodul 1000, un ziar de sport costa 2.500 de lei, iar cel mai fierbinte subiect al momentului era conflictul dintre antrenorul "nationalei", Victor Piturca si cei mai importanti jucatori ai sai, Hagi si Gică Popescu.

Acest scandal a fost, probabil, evenimentul cu cele mai multe urmari asupra fotbalului romanesc al ultimilor ani. Unul dintre aceste efecte a fost si aparitia lui Ciobanul in peisajul Diviziei A.

Drumul sau de la stadiul de ilustru necunoscut pană la cel de patron al celei mai titrate echipe din Romania a fost deschis, asa cum si singur recunoaste, de trei persoane: Victor Piturca Dumitru Dragomir si Viorel Paunescu. Astazi, nici unul dintre cei trei nu vrea să audă de Ciobanul:

"Nu discut nimic despre Ciobanul, nu comentez, nu spun, nu zic absolut nimic"

Dumitru Dragomir

"Refuz să discut despre acest om"

Victor Piturcă

"Nu doresc să comentez nimic legat de acest subiect"

Viorel Paunescu

27 ianuarie 2005

Asteaptă banii de la Ciobanul

Victor Piturcă este in continuare actionar la Steaua, desi a fost numit selectioner luna trecuta "Sper ca Ciobanul să-mi dea banii pe care mi-i datorează si să terminam odata Nu vad insă de ce s-ar crea o situatie ciudată la un moment dat. Ar fi fost altceva, intr-adevar, dacă m-aș implica. La momentul respectiv, pentru că nu avea bani, mi-a dat actiuni, insă acum regret. Puteam să iau o garantie mult mai puternica deoarece banii nu stiu cand vin", spune Piturca

3 februarie 2005

"Am vorbit si cu Mihai Stoica, si cu Walter. Le-am spus că nu vom aduce alti straini la echipa Am decis că de acum inainte la Steaua nu vor mai fi transferati niciodată jucatori de afara Am niste ambitii mai nationaliste, am orgolii, vreau să mă bat in Europa numai cu romanii. Gata! Steaua e Romania, atat! Pe mine mă interesează Romania si romanii. Nu l-aș lua nici pe Shevcenko sau Zidane", a declarat marti Ciobanul.

6 februarie 2005

"Eu n-am stat niciodată prea mult pe-acasa Tot timpul am alergat, am cunoscut oameni, mi-a placut să fac afaceri. Viata mea s-a schimbat in ultimii cinci ani, acum sunt persoană publica În tară sunt mai multe fan-cluburi Ciobanul decat fan-cluburi Steaua si trebuie să fiu un model pentru tineri.

8 februarie 2005

Un sac de bani

Ciobanul oferă jucatorilor, in caz de calificare, toti banii din drepturile de televizare, plus 100.000 de dolari din propriul buzunar. "Meciul cu Valencia este mai important decat titlul de campioană pentru că pe acesta din urmă nu avem cum să-l mai pierdem", a declarat ieri Ciobanul, care a promis cate 20.000 de dolari fiecarui jucator pentru cucerirea campionatului

10 februarie 2005

Patronul Stelei, Ciobanul, este hotarat să intre in lupta pentru postul de primar al Bucurestiului, dacă viceprimarul Ludovic Orban va fi desemnat candidatul Aliantei D.A.: "M-a deranjat ipocrizia lui. A zis că Bucurestiul e kilometrul zero al democratiei. După ce a facut pană acum, e kilometrul zero al hotiei. Mai mult, nu pot accepta să fie primar unul care a fost de două ori la dezalcoolizare. Nici cioban la oi nu-l luam. Îl dadeam in suturi afară".

12 februarie 2005

Joi noaptea, in cadrul emisiunii "Dan Diaconescu in direct", de la OTV, Ciobanul a vorbit despre motivele pentru care vrea să se despartă de Neaga. "Da, o să-l vand in Coreea, dar după meciurile cu Valencia", a spus patronul din Ghencea. Întrebat de moderator dacă ii va mai da drumul atacantului in cazul in care Steaua va elimina campioana Spaniei, Becali a replicat: "Ei, nu o să-l mai vand, că nu o să mai putem juca fară el. Haideti să fim seriosi, ce, stă Steaua in Neaga?".

"Eu vreau să-l vand pe Neaga ca să-i fac loc in echipă lui Andrei Cristea, că la el am sperante că va fi jucatorul de 20 de milioane de dolari al Stelei"

Ciobanul

14 februarie 2005

Patronul gruparii din Ghencea a aratat, luni, contractul de transfer al Adrian Neaga la formatia coreeană Chunnam Dragons, dar nu a dorit să facă publică suma pe care o va incasa in urma acestei tranzactii. "Neaga va pleca indiferent de rezultatul meciului cu Valencia. El mai are contract cu Steaua incă 9 luni, dacă mai stau il pierd, nu mai iau nici un ban pe el. Pentru ce l-aș mai tine? În plus, are 27 de ani. Pleacă si el, iși face viitorul, imi scot si eu banii pe care i-am bagat si cu asta basta. Neaga a ajuns la un nivelul maxim. Eu vreau jucatori de 18-19 ani care să poată să creasca Credeti că Neaga mai poate să crească mai mult față de ce a jucat in tur? Are 27 de ani, asta e nivelul maxim al lui. Eu am avut intotdeauna incredere in el, dar se termină contractul. Mai bine iau banii pe el si la revedere", explicat Becali.

18 februarie 2005

Steaua aplaudacilor

Walter Zenga are ochi de antrenor si inimă de negociator sef cu FMI. El stie că pentru a rezista in fata unui ciclon de instincte precum Ciobanul e nevoie de cedari minime, care să nu pericliteze profesiei.

Ceea ce a facut insă miercuri seara pe "Mestalla", depășeste linia dintre compromis si compromitere. L-a lasat in tribună pe Neaga, jucator fară de care n-ar fi ajuns niciodată in primavara europeana Și a facut asta, oricate explicatii ar furniza, la presiunea sistemului arbitrat de la Steaua, acolo unde un singur cuvant conteaza cel al lui Ciobanul.

Ceilalti au idei, vorbesc liber la emisiuni, antrenează sau se antreneaza dar cand patronul dă cu pumnul in masă se duce naibii orice trimitere la regulile meseriei. Încep transferurile sau campania electorala ori altceva ce pohteste Mihai Viteazul!

Ceea ce face Ciobanul e periculos in primul rand pentru banii lui. Obligandu-i pe oameni să i se supună in chestiunile fundamentale, el conduce de fapt singur clubul si-l face prizonierul tuturor pornirilor sale. Chiar dacă e bine intentionat, asta nu-l scuteste de ignoranță, de incompetență si de grotesc. În acest ritm, in loja pe bancă si pe teren nu vor ramane decat cei care-l aplaudă neconditionat!

"N-am de ce să fiu deranjat că n-a jucat Neaga pentru că eu am spus-o dinainte. Îl vand ca să-i fac loc in echipă lui Cristea. Au spus multi că dacă ar fi jucat, ar fi fost altceva. După razboi, multi viteji se arată"

Ciobanul

CE SPUN SUPORTERII

"Mizeria incepe să pută"

Furiosi după infrangerea de la Valencia, fanii Stelei au luat cu asalt forum-ul site-ului suporterilor. Principalul cap de acuzare a fost faptul că n-a jucat Neaga. "Au sabotat interesele echipei si au inselat sperantele a milioane de suporteri. La Steaua, mizeria incepe să pută". "Gata, Zenga, am tot incercat să am incredere in tine, frate, dar finito. Esti o slugă supermare!", scrie alt fan. Pentru meciul retur, suporterii au propus ca fiecare spectator de pe Ghencea să aibă la el si să tină deasupra capului o foaie pe care să fie scris numarul 25, cel purtat de Neaga la Steaua.

Aseara Ciobanul a lasat să se inteleagă ca pe 15 octombrie 2003, la meciul din turul 1 al Cupei UEFA, a incercat să-i pacalească pe englezii de la Southampton, cerandu-le mai mult pe bilete. "Aveau să ne dea 60.000 de dolari, semnasem si un contract cu ei, dar ne-au dat in judecata ne-au reclamat la UEFA pentru acele bilete. S-au prins aia! Au spus: Nu e adevarat, nu e aceasta diferenta de preț".

- Domnule Ciobanul, ati spus după meci că Andrei Cristea merită să joace mai mult.

- Veti vedea că de-acum inainte Cristea va fi titular la Steaua. Sunt momente cand simti nevoia să te implici si să te impui. Dacă dau milioane de dolari nu pot să am o Dorință? Nu-i fac echipa lui Zenga, dar vreau să-l vad pe Cristea in echipa chiar si portar, dar să joace. Credeti că ar mai fi ratat ocazia aceea dacă ar fi avut meciuri in picioare?

Becali: "Dau cate 100.000 de euro!"

Desi a recunoscut că sansele de calificare in fata Valenciei "sunt destul de mici după infrangerea cu 2-0", patronul Ciobanul este dispus să dea cea mai mare primă din istoria fotbalului romanesc, in cazul in care roș-albastrii ar merge mai departe in Cupa UEFA. "La returul din Ghencea, de joi, fiecare titular va avea cate 100.000 de euro".

19 februarie 2005

Motivele despartirii de Neaga

1. Ciobanul doreste cu orice preț să-l vadă titular pe Andrei Cristea, jucator pentru care sustine că a platit peste un milion de dolari

2. Ciobanul si Mihai Stoica au dorit să se despartă de atacant incă din vara anului trecut, atunci cand au renuntat si la Aliuță, pe motiv că nu doresc jucatori cu personalitate la echipă

3. Neaga este perceput ca unul dintre copiii de suflet ai lui Victor Piturca selectionerul fiind privit in Ghencea ca un dusman. Neaga se adaugă pe listă lui Aliuță si Rachită

4. Intrase in dizgratia lui Radoi, jucator care face legea printre componentii lotului roș-albastru, pentru că discută foarte mult cu reprezentantii presei

5. Teama lui Ciobanul că peste 9 luni, cand lui Neaga ii va expira contractul, atacantul va putea pleca fară ca Steaua să mai ia vreun ban pe el

Zenga, esti marioneta

Ciobanul il dă afară pe Paduret Victor Piturcă amenință cu demisia dacă jucatorul nu revine la echipa Patronul ramane ferm pe pozitie si Piti se desparte de Steaua. Momentul s-a petrecut in vara anului trecut si imediat a fost adus ca antrenor Walter Zenga.

Au trecut de atunci aproape 7 luni, timp in care italianul de pe banca Stelei a fost mereu silit să execute ordinele patronului. Primul caz a fost indepartarea lui Aliuță, apoi scoaterea din echipă a lui Rachită si Falemi. Au urmat jucatori transferati in contul unor datorii sau prietenii ale lui Ciobanul si nu in functie de interesele antrenorului.

De fiecare data Walter s-a rezumat să zambească si să repete acelasi lucru: "Patronul are intotdeauna dreptate". Ultimul caz este cel al lui Andrei Cristea. "Va fi titular, o să vedeti!", a spus raspicat Becali. "Nu-mi face patronul echipa", a replicat italianul. Meciul retur cu Valencia va arata cine decide asupra echipei de start in Ghencea.

"Eu cand am facut declaratia că-l vand pe Neaga ca să-i fac loc lui Cristea am crezut că Zenga a inteles mesajul, dar el i-a facut loc lui Ciocoiu la Valencia. Sunt suparat că nu l-a folosit de la inceput pe Cristea"

Ciobanul

Cazul 1 Aliuță, out!

La putin timp după plecarea lui Piturca mijlocasul Marian Aliuță a fost instiintat de catre Ciobanul că poate pleca la orice echipă care plateste 100.000 dolari. S-a transferat la Rapid, Zenga fiind pus in fata faptului implinit, el nefiind intrebat, iar decizia a aflat-o după ce a fost luata

Cazul 2 Rachită inlocuit cu Ghionea

La finalul meciului Steaua - Zeleznik Belgrad 1-2, Ciobanul anunta că "Rachită nu va mai juca niciodată la Steaua". Acest lucru s-a si intamplat, Zenga neavand nici o reactie. Îndepartarea lui Rachită a fost pusă la cale de catre Mihai Stoica, pentru a-i face loc in prima echipă lui Sorin Ghionea, pe care il consideră copilul sau de suflet.

Cazul 3 Transferuri peste capul antrenorului

Zenga i-a solicitat lui Ciobanul, la putin timp după venirea la Steaua, un cap limpede la mijlocul terenului, dandu-l exemplu pe Caramarin, un atacant de careu, aducand aminte de Mitrovici, si un fundas Ciobanul i-a transferat insă pe Baciu, Lovin si Ciocoiu, Zenga trezindu-se cu ei direct in cantonamentul din Catania.

Cazul 4 Falemi, pus pe liber tot de patron

Un alt jucator indepartat de la echipă peste capul lui Zenga este Falemi. Cu cateva etape inainte de finalul turului, Ciobanul a anuntat că Falemi nu va mai face parte din lot si in retur. După ultima etapa mijlocasul a primit undă verde, Walter neavand nici de această dată vreun cuvant de spus.

Cazul 5 Afară cu Neaga din echipa

Zenga s-a trezit cu doar 5 zile inaintea turului cu Valencia că pentru Neaga clubul poartă tratative avansate cu o echipă din Coreea. În preziua jocului, Ciobanul i-a spus că banii pentru Rică au intrat in cont si că atacantul nu mai e jucatorul Stelei, dandu-i de inteles antrenorului că ar fi bine să nu-l foloseasca lucru care s-a si intamplat.

Cazul 6 Gigi: "Cristea va fi titular, o să vedeti!"

Ultimul caz de implicare in munca antrenorului a fost declaratia lui Ciobanul prin care acesta a anuntat că "Andrei Cristea va fi titular de aici inainte!". Zenga a avut de această dată o replica spunand că "nu voi accepta niciodată asa ceva, să-mi facă patronul echipa, cum n-am acceptat nici pană acum, insă e vorba despre niste idei, in sensul acesta a vorbit Ciobanul".

Suporterii stelisti au cerut plecarea lui Ciobanul si a lui Mihai Stoica

Galeria Stelei a scandat ieri la meciul trei al finalei Ligii Nationale de hochei pe gheață lozinci impotriva patronului stelist Ciobanul si a presedintelui executiv Mihai Stoica, prin care le cereau acestora să plece din Ghencea.

Sustinatorii echipei din Bulevardul Ghencea au scandat "Pleacă din Ghencea, Becali pleacă din Ghencea", "Becali, vinde-l pe Zenga" si Pleacă din Ghencea, MM pleacă din Ghencea" ca formă de protest impotriva conducerii FC Steaua, după ce atacantul Adrian Neaga nu a fost introdus pe teren in partida Valencia - Steaua, 2-0, din Cupa UEFA. Suporterii si-au declarat nemultumirea față de faptul că Neaga a fost vandut atat de usor. "În loc să incerce să-l tină pe Neaga s-au si grabit să-l vanda Aici e mana lui MM care incearcă să scape de toti jucatorii care au tupeul să il infrunte. Dacă e asa de tare, de ce nu intră el să joace. Cred că nu stie nici să-și lege ghetele. Cel mai mult ne doare că Becali ascultă orbeste de MM. Din acest motiv au plecat si Piturca si Aliuță, si Rachita La Steaua, Becali dă banul si MM conduce", a declarat un suporter stelist.

20 februarie 2005

Ciobanul a spus insă intr-o aparitie la televiziune, vineri seară că "nu mă interesează suporterii Stelei. Dacă vor să vină la meci, bine, dacă nu, nu".

Gigi criticat de spanioli

Într-un material numit "Fotbalul ca trambulină politică", ziarul "Levante" l-a atacat pe Ciobanul. "Presedintele Stelei este ultimul cavaler aparut pe un cal alb in fotbalul international si avand aspiratii politice. Este incă un om ce se serveste de sport pentru a-și crea o imagine populistă care să-l catapulteze la presedintia țării. Lista e lunga iar unii au ajuns la inchisoare", a scris cotidianul valencian. /

21 februarie 2005

Adrian Neaga a mentionat că semnase cu Steaua un contract in alb valabil două sezoane. "Caracterul meu s-a vazut pe teren. Pentru a nu mai exista dezinformari, vreau să precizez că sunt nascut pe 4 iunie 1979 si nu am 27 de ani, ci 25 si nu mai aveam nouă luni de contract cu Steaua, ci un an si jumatate plus incă doi ani semnat in alb, fară nici un ban, deci mai aveam contract trei ani si jumatate, doi semnati in alb. Cum am semnat in alb? Frumos, ca să vedeti caracterul, nu cum a spus domnul Ciobanul. Mie imi spune că am caracter frumos si in alte parti spune că nu am caracter", a precizat Neaga.

"Întrebati-i pe jucatori dacă ar fi vrut vreunul să-l conducă la aeroport pe Neaga. Doar mintea lui poate să-și imagineze asa ceva"

Ciobanul

Becali: "N-o să fie nici o batistă albă"

Patronul Stelei este extrem de deranjat de cele scrise pe site-ul suporterilor Stelei. "Cine intră acolo? Dinamovisti, rapidisti. Suporteri nu sunt aia 17 vagabonzi si nebuni care scriu urat de mine, ci galeria de 20.000 de persoane. E edificator dacă vorbiti cu seful galeriei, să vă spună el ce o să se intample la returul cu Valencia. O să vedeti coregrafie si incurajari, nu batiste albe pentru Ciobanul. Suporterii mi-au si zis că nu prea ii interesează Valencia, ci titlul de campioana că si asa am ajuns destul de departe in Cupa UEFA", a declarat Ciobanul.

Sondajul fanilor

"Cine este vinovat de situatia lui Neaga?", este intrebarea la care suporterii Stelei au fost invitati să raspundă pe pagina de Internet. Rezultatul:

49,3 % Ciobanul

25,85 % Mihai Stoica

14,63 % Walter Zenga

Steaua in Turkmenistan

OTV e genul de televiziune unde poate aparea si Ben Laden, dacă i-au mai ramas ceva bani de cheltuit pentru o emisiune-maraton de 5 ore.

În locul seicului, duminică seara s-a proțăpit pe post Ciobanul. El a lansat o tornadă de aberatii la adresa a două ziare: Evenimentul Zilei si ProSport. I-a jignit pe jurnalisti, despre care a ajuns să spună "pe voi vreau să vă vad in perfuzii".

După mintea lui Becali, o publicatie e satanică pentru că actionarii sunt elvetieni, si nu machidoni din Pipera. La "cea mai romanească televiziune", expresia lui Becali, cel autointitulat "un bun roman" a oferit un spectacol agresiv, demn de un lider legionar.

Nu putem fi suspectati de intelegeri cu Ringier. Acum aproape doi ani am plecat de acolo pentru că am avut viziuni diferite despre presa De-a lungul acestor ani, personaje mediocre, unele aflate insă la varful Ringier Romania, au incercat să ne discrediteze, printr-un stil primitiv care, ironia destinului!, aduce cu cel folosit astazi de Ciobanul. De curand, ne-au numit "dezertori" pe prima pagină a ProSport, de parcă am fi plecat dintr-o cazarma si nu dintr-o companie media.

Iar intr-o situatie similara cand un alt descreierat al fotbalului romanesc, Adrian Mititelu, a latrat mizerii la adresa oamenilor Gazetei Sporturilor, Ringier l-a popularizat si i-a tinut partea.

Nu vom proceda la fel. Atacul lui Ciobanul vizează nu un grup de jurnalisti, ci jurnalismul. Mai mult, Becali pare ostil comunicarii libere si este incapabil să traiască in mijlocul dezbaterii si al criticii fară să insulte si să ameninte. Pentru el, oricine i se opune e dusman: jucatori, ziaristi si suporteri.

Ce ciudată este uneori soarta! În anul in care a ajuns fotbalistic in primavara europeana Steaua s-a exilat comportamental in Turkmenistan. Acolo, Ciobanul va intalni un barbat cu apucaturi similare. Se numeste Saparmurat Niyazov, s-a declarat presedinte pe viață si, după ce a schimbat numele zilelor saptamanii si pe cele ale lunilor anului, a decis să modifice sistemul varstelor omului. Astfel, turcmenii iși incheie la ordin copilaria la 13 ani, adolescenta la 25, tineretea la 37 si maturitatea la 49. Evident, e vorba de cei care nu-l supară pe presedinte.

22 februarie 2005

Patronul Stelei a facut, in emisiunea Dan Diaconescu in direct, de pe OTV, o dezvaluire incendiara "Lumea trebuie să stie că Neaga ar fi fost sigur suspendat in vara lui 2001, atunci cand a fost prins dopat, dacă nu ar fi venit la Steaua", a declarat Ciobanul. "A venit la Steaua si de-asta n-a fost sanctionat, că altfel... Dar nu spun mai multe", a continuat Gigi, dandu-se astfel de gol că la vremea respectivă a intervenit pe langă prietenul sau, Dumitru Dragomir, pentru ca Neaga să nu fie suspendat.

Rugat să detalieze declaratia facuta Ciobanul a incercat să o dea la intors: "Poate că cei de la Ligă s-au gandit că Neaga e un jucator de viitor, iar Steaua era atunci in turul preliminar al Ligii Campionilor si de-asta nu l-au suspendat".

Ori cu Cristea, ori fară Zenga!

"Cristea titular, dacă nu, alt antrenor!", a declarat Ciobanul inaintea returului cu Valencia

"O să vedeti că Andrei Cristea va fi titular de aici inainte", a declarat Ciobanul la intoarcerea de la Valencia. Cu două zile inaintea returului cu campioana Spaniei, patronul din Ghencea a spus că "Walter mi-a spus că o să joace cu trei varfuri. Nu mă intrebati care sunt acestea, stiu că unul dintre ele trebuie si va fi Cristea".

Întrebat ce va face dacă Zenga nu-l va folosi totusi pe Andrei Cristea, Ciobanul a lansat o amenintare directă la adresa italianului: "Nu există cuvantul <dacă> in ceea ce priveste titularizarea lui Cristea. Dar dacă pustiul asta nu va intra, atunci va fi alt antrenor".

Aceasta face ca partida cu Valencia să treacă in plan secund. Marul discordiei este Neaga, golgheterul campionatului romanesc. Fanii romani au protestat impotriva deciziei de transferare a jucatorului, cerandu-i lui Becali să plece din Ghencea. Becali a anuntat că nu va mai permite accesul gratuit la stadion fanilor care protestează si i-a amenintat că vor fi dati afară din arena dacă acestia vor scoate batistele albe pe parcursul meciului cu Valencia"

Las Provincias

23 februarie 2005

Anul trecut, după arestarea fratilor Ion si Vasile Balint, cunoscuti in lumea interlopă drept Nutu si Sile Camataru, patronul Stelei, Ciobanul, a dat un recital al declaratiilor.

În luna august, Becali spunea: "Nu-i cunosc pe fratii Camataru!".

În septembrie: "Da, il cunosc pe Nutu, dar mai bine il stiu pe fratele sau, Sile. Nu am luat bani de la ei, dar am facut niste acte de vinzare-cumparare".

În fine, in octombrie: "Da, am imprumutat 30.000 sau 50.000 de dolari, maximum 100.000 de dolari de la ei. Luam 100.000 de dolari si ii dadeam inapoi peste două-trei zile".

Schimbarile de atitudine ale patronul Stelei erau provocate de desele sale vizite la Parchet, in timpul carora, pus in fata declaratiilor fratilor Balint si ale altor martori, Becali nu putea nega legaturile sale cu cei doi interlopi.

Ciobanul: Sunt minciuni!

- Domnule Becali, vă mai aduceti aminte noaptea de 7 ianuarie 2002?

- ... Nu inteleg...

- Erati acasă la camatari, jucati poker, cand doi moldoveni au vrut să pună grenade sub masina lui Nutu.

- Ba nu vă e rusine?! sunt niste minciuni! Niste minciuni! Eu... poker, niciodata Nutu nici nu stie (se intrerupe)... nici nu stiu dacă stie poker.

- Dar de unde stiti asta?

- (Țipă nervos) Dar ce te interesează pe tine? Du-te, ma in p... mea!

- Ati fost acasă la Nutu?

- Cine esti tu, ba anchetator? Să-mi sugi p...!

- Dar ati recunoscut prezenta acolo in fata procurorilor...

- Scrieti, ba ce vreti! Mi se rupe.

Becali imprumuta milioane de dolari

Gazeta Sporturilor a intrat in posesia unor declaratii despre relatiile dintre interlop si Ciobanul date procurorilor de Elena Cerga o prostituată aflată in sfera de influență a lui Nutu Camataru

"Ciobanul ia bani cu milioanele de la Nutu. Ia cite un milion de dolari, cite 500.000..."

"Îi dă inapoi pentru că are terenuri. Vinde cite un teren si-i dă banii inapoi"

CAMPANIA NU SUNTEM OI!

Suporterii trebuie respectati

Alexandru Arsinel iubeste de foarte multi ani clubul Steaua. "Am tinut cu Steaua, dar am iubit fotbalul romanesc in general", povesteste artistul. El s-a alaturat ieri protestului initiat de suporterii Stelei, explicind că intelege fenomenul: "Fotbalul, ca si teatrul, traieste din spectatori. Dacă acestia devin suporteri e si mai bine. Asta inseamnă că sunt fideli si nu vor trada niciodata Tocmai de aceea, suporterii trebuie respectati. Și nu poate să vină orice afacerist să-i jignească", a declarat celebrul actor. El a comentat atitudinea lui Ciobanul vizavi de clubul pe care il conduce: "Becali nu are incă un comportament de patron european care tine o echipă nu numai pentru profit, ci si pentru oras pentru suporteri".

WWW.GSP.RO

Vasile (Suceava):

"Oierul e paranoic!!! Nu-i ramine decit să-și cumpere elicopter si să-și facă heliport in Ghencea. Poate asa va scapa să nu fie linsat de suporterii furiosi că a furat legenda Steaua!!!!! Se crede Mihai Viteazul, ce blasfemie....Presa l-a facut prea cunoscut pe acest Dinu Paturica.."

Marius Cozma

"Este clar că Ciobanul aberează si se autointitulează stapinul suprem al adevarului si al dreptății. Eu sunt de partea celor deranjati de faptul că nu il interesează de suporteri. Fară ei poate să bage Gigi 100 milioane in echipă că nu rezolvă nimic"

Cristian Raduca

"Parerea mea e că Gigi a fost un bun patron pină a inceput să deschidă gura. Atunci a devenit doar o altă paiață, din pacate incă una din lumea fotbalului"

INTERVIU

Belo critică

Din Spania, Belodedici ii transmite actualului finantator al Stelei să asculte si de vocea fanilor, fiindcă si ei au contribuit la imaginea lui. Belodedici nu va fi prezent la meciul de miine cu Valencia. "Stabilisem detaliile deplasarii in Romania, dar au aparut niste probleme a caror rezolvare necesită prezenta mea in Spania", a spus Belo, fară a dori să intre in detalii

- Belo, după meciul de la Valencia la Steaua a inceput scandalul. Neaga nu a fost folosit cu levantinii pentru că se intelesese cu coreenii, fanii au inceput să-i conteste pe Ciobanul, Zenga si MM Stoica, iar patronul din Ghencea a aruncat cuvinte grele in stinga si-n dreapta, afirmind că pe el nu-l interesează ce spun suporterii. Ce parere ai?

- Mie imi este usor să vorbesc din Spania si există pericolul să n-am o imagine clară a ceea ce s-a intimplat, fiind departe de tara Totusi, acest conflict vine cum nu se poate mai prost, avind in vedere returul cu Valencia. Gigi trebuie să inteleagă că nu poate să facă doar ce vrea el la Steaua, trebuie să tină cont si de fani, si de jucatorii care au intrat in teren. Și suporterii, si jucatorii, si antrenorii au contribuit fiecare la numele pe care il are acum.

- Ciobanul a incercat să-l impună pe Andrei Cristea titular.

- Și in Spania, patronii incearcă să-și impună opiniile, să se implice in formarea echipei, dar trebuie să existe o limita Antrenorul este, pină la urma cel ce decide.

Punctul d

Cristian Geambasu

În buncarul de sub Parlament a crescut o piscina Gresia a fost pusă de meseriasii lui Ceausescu, iar spoturile luminoase de designerii lui Nastase. Ziaristii au aflat de existenta bazinului pentru hirjoneală intre sedinte chiar de la parlamentari, care i-au dus pe colegii nostri acolo in excursie de documentare. Pentru a le arata că nu există ceea ce exista

În Ghencea creste o mlastina Firele de iarbă au fost plantate de Rudi Konrad, pe vremea lui Ceausescu, iar diluviunile s-au acumulat pe timpul domniei lui Viorel Paunescu, sintetizindu-se in smircuri in era pastorală a lui George Becali. Pentru a afla despre realitatea hidrofilă din Ghencea nici nu a fost nevoie de ziaristi, ci doar de niste ploi.

Noi, nostalgicii comunisti ai lui Tudorel Stoica, Lacatus Piturca Balint, Loti Boloni, bozgorul ala, nea Gigi, stii matale, regretam echipa si iarba de atunci. Cum gazonul de la groapă nu se mai intoarce, nici Neaga din Coreea, să luam aminte la sansele Stelei in fata Valenciei facind abstractie de suprafata de joc. În ultimele interventii, Zenga pare să fi priceput că: a) Ienei nu bate cimpii; b) suporterii sunt altceva decit iși inchipuie finantatorul; c) ziaristii romani pot intelege si prelegeri despre tactica impotriva unei echipe spaniole defensive. Astfel, rezultă punctul d) Dati dovadă de devotament! De determinare!

24 februarie 2005

Marti seara la intilnirea pe care a avut-o cu suporterii, chiar la stadion, Ciobanul le-a spus ultrasilor că Marius Lacatuș ar putea deveni in scurt timp antrenorul roș-albastrilor.

"Eu am respect pentru suporteri si, din zece milioane de microbisti, patru milioane sunt stelisti. Dacă voi il doriti pe Lacatus il voi aduce", le-a spus Ciobanul, care a explicat si de ce in vară l-a ales pe Zenga si nu pe fostul numar 7 al Stelei. "Deocamdata alegerea a fost Zenga, pentru că Lacatuș este altfel, injura tipă si nu stiu dacă jucatorii l-ar fi acceptat", a comentat patronul roș-albastrilor.

Ieri, Ciobanul n-a dorit să spună ce se ascunde in spatele promisiunii facute suporterilor. Surse apropiate echipei sustin insă că patronul Stelei e gata să-l sacrifice pe Zenga tocmai pentru că eventuala aducere a lui Lacatuș l-ar scapa de conflictul pe care il are cu fanii.

Ce, credeti că sunt nebun? Dacă voi, milioane de suporteri ai Stelei, vreti, l-aș putea aduce si pe Lacatuș la echipa chiar dacă nu va face cine stie ce

Ciobanul catre suporterii Stelei

Gigi a masluit voturile jucatorilor ca să nu-l aducă pe Lacatuș

Imediat după ce Piturcă a demisionat in iulie 2004, Gigi l-a chemat in biroul sau de la "Marriott" pe MM Stoica. "Pe cine punem?", a intrebat Becali. "Eu iți propun două variante. Lacatus care pentru suporteri inseamnă totul. E antrenor bun, am lucrat cu el. Și a doua e Walter Zenga. Un foarte bun antrenor, cu o mentalitate extraordinară", i-a replicat MM. A doua zi, jucatorii au fost pusi să voteze intre cei doi, insă decizia era luată dinainte si ea s-a numit Zenga in detrimentul lui Lacatuș (foto). După ce fotbalistii au scris pe biletele numele antrenorului pe care il doresc, Gigi a ramas singur in birou, a aruncat la coș hirtiile fară să se uite pe ele si a chemat apoi presa: "Am numarat voturile. 12 la 4 pentru Zenga. Jucatorii au decis, nu eu".

ÎNTÎLNIRE CU SUPORTERII

Și Dică e pe lista neagră

Ciobanul le-a spus fanilor că nu-l are la inimă pe ex-pitestean

Marti seara, in jurul orei 18:30, Ciobanul a avut o intilnire cu aproximativ 120 de suporteri ai Stelei: "Nea Gigi, noi am venit să vorbim pe față, dar fii si dumneata mai temperat si gindeste-te si la noi cind faci declaratii despre suporterii Stelei. Nu ne baga in aceeasi oală pe toti!". Patronul stelist le-a replicat imediat: "Aveti dreptate, mai baieti. Eu nu am vrut să vă jignesc pe voi, suporterii Stelei, ci doar pe cele 15-20 de hahalere care strică atmosfera".

Becali a lasat să se inteleagă din discutia cu fanii că e posibil să se despartă pină la inceputul campionatului de Hamutovski, cu toate că marti seara il iertase pe acesta după conflictul avut cu Neaga in Italia. Apoi a facut o marturisire-șoc: "Nu il am la inimă nici pe Dica dar nu pot să fac nimic in privinta lui pentru că este un jucator de bază la Steaua". În final, le-a explicat si de ce l-a vindut pe Neaga: "Voiam să scap demult de el. Nu imi plac ăștia care fac probleme la echipa La meciul cu Standard, i-am si spus lui Meme că Rică nu e fotbalist, chiar dacă daduse gol".

Nu-l lasam in stadion

Selectionerul a dezvaluit cum l-a tinut la respect pe patronul Stelei. Piturcă i-a transmis lui Ciobanul că a pus presiune inutilă pe Andrei Cristea. Și eu mă mai luptam cu Gigi. Mai aveam discutii, dar niciodată nu mi-a impus vreun jucator. Nu stiu dacă se simte plecarea mea de acolo, dar cert este că pe vremea mea nu trecea pe la stadion decit o dată la două-trei saptamini, spune Piturcă despre relatia sa cu patronul stelist

Becali nu s-a tinut de cuvint

Imediat după tragerea la sorti a "16"-imilor Cupei UEFA, pe 17 decembrie, Ciobanul promitea că nu vor fi probleme cu gazonul pină la ora meciului cu spaniolii de la Bucuresti. "Nu putem astepta Valencia in mocirla că in joc e numele Stelei, deci al Romaniei. Vom face ceva, poate vom aduce un covor de iarbă special pentru acest meci. Oricum, o vom rezolva", declara atunci Becali, vorbele sale fiind doar promisiuni neonorate.

Gigi continuă circul

Patronul Stelei s-a dat in spectacol in studioul "Observatorului" si intr-un restaurant bucurestean

Ciobanul a avut ieri o altă zi zbuciumata Invitat seara la principala emisiune informativă a zilei la Antena 1, Observatorul de la ora 20:00, patronul stelist s-a dat in spectacol, a tipat, moderatorii Alessandra Stoicescu si Lucian Mindruță reusind cu greu să il linisteasca Cind si-a epuizat tiradele, Becali a parasit studioul.

Înainte de acest episod, Gigi a mai dat o reprezentatie. Aflat in restaurantul Aqvuarium, el i-a zarit pe redactorul sef al revistei Capital, Andreea Rosca, si pe redactorul sef-adjunct, Dragoș Nedelcu. A inceput să tipe la cei doi jurnalisti, contestind topul celor mai bogati romani, realizat de revista cu profil financiar. "Sinteti niste golani, m-ati pus sub fratii Paunescu. Tu esti fată frumoasa dar minti", ar fi urlat Becali, ignorind lumea din restaurant. "Nu vreau să comentez acest episod, a existat o discutie, dar nu vreau să o fac publică", a spus Andreea Rosca.

25 februarie 2005

Primul banner acuzator, la pauză

La pauză a fost afisat primul banner acuzator la adresa conducerii steliste, cu trimitere la patronul Ciobanul: "Banii n-au valoare / Faptele contează / Stelistii se nasc / Nu se inventează". Șeful dispozitivului de ordine de la stadion a precizat că are informatii că in tribune se află anumiti indivizi care să-i impiedice pe fani să protesteze.

Ciobanul le-a dat stelistilor cite 20.000 de euro

Astazi, in jurul orei 13:00, patronul stelist Ciobanul a recompensat componentii echipei Steaua pentru calificarea obtinută in fata Valenciei in optimile de finală ale Cupei UEFA. El a recompensat pe jucatori si pe Walter Zenga cu cite 20.000 de euro, declarind că nu a fost o glumă cind am declarat că le voi da cite 100.000 de euro, ci o strategie a mea, ca să-i mobilizez, insă lor nu le-am promis suma asta. Dacă jucatorii o să fie nemultumiti, o să le mai dau ceva.

26 februarie 2005

"Da, am influentat votul pentru Zenga!"

Invitat la OTV imediat după partida cu Valencia, patronul Ciobanul a marturisit că in vara cind s-a pus problema ca jucatorii să aleagă un nou antrenor in locul lui Victor Piturca a influentat votul acestora. El a povestit că a chemat inainte doi dintre fotbalistii de baza spunindu-le ca pe biletele de vot să scrie mare numele lui Zenga, astfel incit să-i tragă după ei si pe ceilalti. Surse neoficiale sustin că jucatorii in cauză au fost capitanul echipei, Mirel Radoi, si Dorinel Munteanu, cel care a fost numit atunci si antrenor secund.

"Comparatie de Cismigiu"

Ciobanul a spus că perechea Radoi - Ghionea e mai bună decit cea din '86, Iovan - Bumbescu, dar capitanul de la Sevilla in contrazice

Cuprins de euforia eliminarii Valenciei, patronul Stelei, Ciobanul, a spus că Radoi si Ghionea formează un cuplu de fundasi centrali mai tare decit a fost perechea Bumbescu-Iovan din anii de maximă glorie atinsă de Steaua. "Mai putin mă interesează parerile lui Ciobanul, chiar dacă imi e patron. Pe vremea noastră se vorbea de noi in France Football. În 1987, eu cu Belodedici am fost desemnati cei mai buni fundasi din Europa, inaintea italienilor Colovatti si Scirea. Iar Fane Iovan a fost al doilea fundaș dreapta din lume, după Gerets. Radoi imi calcă pe urme, iar Ghionea e de perspectivă", a punctat Adrian Bumbescu, actualmente antrenor la Centrul de copii si juniori al Stelei.

Ștefan Iovan, capitanul Stelei la Sevilla, a fost mai diplomat: "Las lumea să aprecieze cine a fost mai bun. Oricum, astea sunt comparatii de Cismigiu".

1 martie 2005

Ciobanul s-a prezentat ieri la prinz pentru audieri la Parchetul National Anticoruptie, desi el a fost citat pentru data

ADRIAN PACURAR10.07.2005 09:39

5 martie 2005

Goian a primit din partea lui Ciobanul numarul 3 pe tricou. "Ă'sta e numar de fundaș adevarat. Ce ne faceam acum dacă l-am fi retras după plecarea lui Rachita", a declarat ironic Ciobanul.

Cu banii la vedere

Tudor Octavian

Toate acele antologice secvente TV,in care Ciobanul flutură voios in fata camerelor teancuri groase de dolari, miluieste fanii cu dolari, azvirle cu dolari in saraci pe fereastrele limuzinei, trage afară din seif plicuri dolofane cu sute de dolari sau trece dezinvolt pe sub nasul vamesilor tescherele indesate cu dolari, de parcă n-ar fi vorba de granitile Romaniei, ci de niste simple jaloane judetene, seamană izbitor cu o multime de scene, de antologie si ele, din filmele despre mafia americană interbelica Le-am privit cu detasarea ironică a spectatorului care stie sfirsitul filmului. Mai bine zis, care stie ca in acest gen de povesti, sfirsiturile sunt toate la fel, cu arestari si morti.

Cred că Ciobanul nu realizează deloc impactul negativ, la toate categoriile de public, al giumbuslucurilor sale finaciare. Că nu i-a spus nimeni de ce nu e bine să-i intarite in mod egal, cu spectacolul popular al movilelor sale de dolari, atit pe nevoiasi, cit sI pe colegii saI, multimiliardarii. Ciobanul sfidează cu maximă inocență o intreagă tara fară să-și pună nici o clipă intrebarea unde poate să ducă asta.

Oamenii cu bani nu fac caz de averea lor, decit dacă tin cu tot dinadinsul să devină eroi ai cartierelor. În lumea marii finante, discretia e legea dintii. Ciobanul e bogatasul excentric dintr-o tară calică fericit că-și poate juca popularitatea cu banii la vedere. Se spune că nu trebuie să ai pareri pe banii altora. Facind in permanență caz, cind smechereste, cind de-a dreptul agresiv de multimea si puterea banilor sai, Ciobanul iși exprimă indirect parerile despre banii nostri. Ne arată cu degetul cit de mici sI de neispraviti sintem, ceea ce nu-i numai vulgar, dar e si cam nesanatos. Nu-i frumos să vorbesti despre funie in casa spinzuratului, dar si mai nepotrivit e să vorbesti numai despre mincare in fata flamindului. Dacă e să cautam cauza rupturii din familia aromanului, care se stie ce solidară e si la bine, si la greu, aici trebuie s-o ghicim, in atitudinea față de bani. În faptul că Gigi atrage tot timpul atentia opiniei publice asupra averii Becalilor. Sunt convins că undeva, la fiscul cel vesnic neadormit, cineva ii monitorizează lui Ciobanul trufiile si-i face, in asteptarea unor vremuri mai asezate, socoteala la bani pe culori, care albi, care vopsiti.

Succesele Stelei, chiar dacă mai mici decit ne place acum să credem, ar trebui să-l facă pe Ciobanul mai prudent, nu mai expansiv. Entuziasmul de moment al publicului de fotbal acoperă o vreme zumzetul penal al unora din afacerile sale, dar asta n-are cum să meargă la infinit. Ciobanul pare dispus - iar ultimele sale iesiri ne sustin afirmatia - la un razboi de durată cu toată lumea. Or, nimeni, niciodată n-a cîștigat un razboi cu toată lumea.

La cit taraboi face cu banii sai pe masa Ciobanul ar trebui să cîștige de acum inainte tot, cupe si campionate nationale, europene si mondiale, timp de cinsprezece ani. Adică exact atîțIa ani cit are obiceiul să privească incruntat indarat fiscul, mai ales catre cei care joacă batuta-n loc pe masa plină cu bani.

Saptamina trecuta Ciobanul a intrat intr-un schimb dur de replici cu fostul jucator al Stelei, Ladislau Boloni, care declarase că "ar fi bine pentru Andrei Cristea să vină la Rennes pentru că in Franta este cea mai bună scoală de fotbal. Dar pretul sau să nu fie de 10 milioane de dolari, ci de 200.000, pentru că nu face mai mult". "O jigodie, un laș si un tradator de tara asta este Boloni, care nici macar nu e roman, e ungur", a spus atunci patronul Stelei.

După ce a cîștigat derby-ul cu Besiktas secundul lui Hagi de la Galatasaray, Gabi Balint, a sarit in ajutorul lui Boloni si l-a pus la colț pe Ciobanul. "Cine iși permite să vorbească despre Loti Boloni că e laș sau tradator e lipsit de creier", a fost replica fostului atacant al Stelei din anii '80.

Balint s-a referit si la declaratiile lui Becali, care a spus că vrea să-i vindă pe Radoi si pe Andrei Cristea pe sume mai mari de 20 de milioane de dolari. "În acest moment, nici un jucator din Romania nu face mai mult de un milion de dolari. Cristea valoareză maximum 500.000 de dolari", a incheiat Balint.

8 martie 2005

Contestat de catre Ilie Nastase pentru că se foloseste de performantele, numele si traditia Stelei, Ciobanul a replicat că nu se poate supara pe fostul tenisman: "El este o vedetă care a facut mult pentru Romania. Nu este un tradator. Putea să plece, dar nu a facut-o. Nu e un om care să facă rau sau să deranjeze, dar uneori vorbeste gura fară el".

Aflind că Ilie Nastase este membru in Consiliul Director la FC National, patronul roș-albastrilor a adaugat că "el este in continuare vicepresedinte la Steaua, vă pot demonstra pe acte. Dar nu l-a interesat asta. Eu sunt onorat insă că-l am vicepresedinte si nu-l pot acuza că ar fi invidios pe mine. Probabil e influentat de altii. E gura lui, dar vorbele sunt ale altora. Eu vreua să duc mai departe traditia si numele Stelei, nu să stau să mă uit numai in urma La trecut doar mă gindesc, incerc să invăț din greseli, dar pe mine mă interesează doar viitorul".

Ciobanul a mai adaugat, ironic: "Tot ce spune domnul Ilie Nastase eu o să aprob. Dacă mă ataca eu o să-i cer scuze, o să-i cer iertare. Dacă a zis că ar fi mai bine să jucam meciul cu Rapid in Giulesti, că e terenul mai bun, asa o să facem".

10 martie 2005

Ciobanul, poreclit marele dictator de presa spaniolă

Cotidianul spaniol Periodico Mediterraneo aminteste intr-un articol intitulat «Marele dictator» că Steaua a fost clubul lui Nicolae Ceausescu. Au trecut 15 ani, dar totalitarismul pare că a revenit la clubul din capitala Romaniei prin intermediul multimilionarului Ciobanul, care aplică nefasta maximă «cine nu este cu mine este impotriva mea». Acesta ar putea fi versiunea modernă a Marelui Dictator, desi nici Nicolae Ceausescu, nici Ciobanul nu au aceeasi gratie precum neuitatul Charlie Chaplin, notează jurnalul spaniol.

16 martie 2005

Perlele lui Becali

"Bai, ce aroganță să le mai fac la ăștia de la presa Mi-am luat un Maybach si am scos-o p-asta cu ursu'. Ciinii latra ursul trece. Eu sunt ursul carpatin!"

"Dacă voi, Dinamo si Rapid, vreti să ajutati fotbalul romanesc, lasati-o mai moale, să fim campioni cu 4-5 etape inainte de final, să ne facem si noi gazonul"

21 martie 2005

Imediat după terminarea partidei, echipa s-a urcat in autocar si a plecat spre Valencia, de unde avionul a decolat inapoi la Bucuresti. În aeroport, inainte ca Walter si Pedrazzini să-și ia la revedere de la echipa cei doi urmind să plece la Milano pentru citeva zile, Ciobanul a avut un schimb dur de replici cu Zenga.

Patronul i-a reprosat pe un ton foarte dur, de față cu jucatorii, faptul că nu l-a folosit nici un minut pe Florentin Dumitru. «De ce nu l-ai bagat? Că doar ti-am zis să-l folosesti!», i-a strigat Becali. Zenga s-a uitat mirat la Gigi, s-a schimbat la față, dar n-a avut nici o replica După citeva momente, Walter a plecat fară să dea mina cu patronul.

Ciobanul a continuat disputa incepută cu italianul, de această dată cu presedintele Mihai Stoica. Rosu la față, MM i-a luat apararea antrenorului, insă finantatorul din Ghencea a continuat să acuze absenta din echipă a lui Dumitru.

BĂ', DE CE NU FACI CE ÎȚI SPUN EU?

Noaptea de duminică spre luni. Aeroportul din Valencia. "Eu plec la Milano citeva zile, voi aveti liber pină joi", le spune Zenga jucatorilor. În aeroport iși face aparitia Ciobanul. Acesta se duce glonț la Florentin Dumitru, pe care il ia in brate: "Îmi pare rau de tine pentru că nu ai jucat. Știu cit suferi, dar dacă antrenorul vrea să piardă si nu te baga asta este situatia".

Ciobanul: "De ce nu l-ai bagat, ba pe Florentin?"

Zenga: "Poftim?"

Ciobanul: "Lasa că nu o să mai faci tu ce vrei la echipa asta!"

Zenga, aflat la mică distanță de cei doi, reactionează: "Ce ai zis, Gigi?". În acest moment, patronul Stelei iși pierde nervii si incepe să urle la Walter: "De ce nu l-ai bagat, ba pe Florentin? Ți-am spus să-l folosesti!". Jucatorii priveau socati. Zenga s-a schimbat la față si a putut scoate un singur cuvint: "Poftim?". Becali insă era un vulcan: "Lasa că nu o să mai faci tu ce vrei la echipa asta". Zenga s-a intors brusc si a parasit in grabă aeroportul.

Domnule Zenga, ce s-a intimplat in aeroport după partida cu Villarreal?

- Știe toată lumea. Un lucru incorect din partea lui Ciobanul. După meciul cu Valencia a spus că am pierdut pentru că n-a jucat Cristea, acum a zis că nu ne-am calificat deoarece n-a jucat Florentin Dumitru. Mi se pare prea mult, nu se poate accepta chiar orice!

Nu-l voi suna pe Ciobanul. Dacă vrea să discute cu mine să-mi dea el telefon. Eu n-am gresit cu nimic, din contra am facut multe, foarte multe pentru Steaua

Walter Zenga

- V-ati simtit umilit, mai ales că v-a reprosat chiar in fata jucatorilor că nu l-ati folosit pe Dumitru?

- Am fost surprins. Mă asteptam ca după un meci destul de bun al nostru si, mai ales, in urma unui parcurs fantastic in Cupa UEFA, prezidente să vină si să vorbească despre un jucator ca Lovin, care a jucat titular, despre debutul lui Banel Nicoliță. Dar nu, el a venit să-mi reproseze că n-a jucat Florentin Dumitru. Nu se face asa ceva! Ciobanul a fost incorect față de echipă si acest lucru mă doare. Nu Zenga e important aici, ci echipa. sunt om in primul rind, inaintea de a fi antrenor, si eu mă gindesc la cei cu care lucrez, nu mă pun pe mine pe primul plan.

«De-acum n-o să mai faci tu ce vrei la echipa», v-a strigat el pe aeroport.

- Poftim? Deja am trecut de faza cu Andrei Cristea, insă mie nu-mi va face nimeni echipa! Asta să fie clar! Dacă Ciobanul vrea să fie antrenor, atunci să se facă antrenor si să mă dea afară pe mine.

Cum veti mai putea lucra in această atmosfera

- Nu-mi puneti mie această intrebare. Dar eu pot să spun ceva. Dacă Ciobanul vrea să cîștige ceva, atunci să facă lucrurile care tin de un patron!

Am ajuns in «optimile» Cupei UEFA, am fost 8 luni in Europa, sintem pe primul loc in Divizia A si cu toate astea Ciobanul face ce face. E incredibil ce se petrece

Walter Zenga

"În pauza meciului, cineva nu a avut respect pentru stafful meu. Florentin Dumitru a refuzat pur si simplu să iasă la incalzire si mi se pare un lucru incorect din partea lui pentru că eu am impus o regulă cind am venit: să ne respectam"

Walter Zenga

ANTECEDENTE

Opriti-l! Distruge Steaua!

Patronul Stelei a intervenit in repetate rinduri in echipa impunind plecarile sau titularizarea unur jucatori

Zenga pare să fi ajuns la capatul rabdarii. Ultima interventie a lui Ciobanul, in speță nemultumirea vizavi de absenta lui Dumitru de pe teren contra lui Villarreal, este ultima dintr-un lung sir de imixtiuni in probleme tehnice ale echipei.

Primul exilat: Rachita După returul cu Zeleznik, 1-2 la Bucuresti, Becali a anuntat că fundasul va fi exclus din lot din cauza faptului că gresise la golurile sirbilor. N-a mai contat ca in sezonul precedent, cuplul de stoperi Rachită - Radoi fusese cel mai bun din Divizia A. Vivi a ramas in Ghencea pină in decembrie, dar n-a mai prins nici un minut la prima echipa

Al doilea episod. Zenga a cerut achizitionarea lui Mitrovici si a lui Caramarin. Primul a fost considerat prea scump, celalalt prea scund. Becali i-a adus insa la pachet, pe bacauanii Ciocoiu, Lovin si Baciu, in contul prieteniei cu Dumitru Sechelariu.

Ultimele interventii. Spre finalul turului, patronul a anuntat că Falemi e liber să plece la altă echipa Apoi, inaintea meciului cu FC Brasov, l-a cerut pe Diniță titular. Zenga i-a facut pe plac. La fel s-a intimplat si cu Andrei Cristea, mai ales după turul cu Valencia, 0-2. Atunci a reactionat si antrenorul, reproșîndu-i patronului că ii impune jucatorii prin declaratiile de presă si ca astfel, ii scade autoritatea la echipa

Piturcă n-a suportat

Cu doar o saptamină inaintea inceperii acestui campionat, Ciobanul l-a anuntat pe Romeo Padureț că renunță la serviciile sale, desi mijlocasul statuse o jumatate de an pe tușă si renuntase la statutul de profesionist, tocmai pentru ca Steaua să-l poată transfera gratis de la Sportul. "Asa ceva e inadmisibil! Dacă aș fi acceptat implicarea lui Gigi, el s-ar fi amestecat in continuare in problemele de lot si de selectie", a comentat tehnicianul, care a demisionat imediat.

Becali L-A ȘICANAT MEREU PE Zenga

Nu l-a vrut la inceput

Patronul Stelei s-a opus incă de la inceput aducerii lui Zenga in Ghencea. Imediat după ce Piturcă a plecat de la Steaua, Ciobanul i-a cerut lui Mihai Stoica să-i propună repede un antrenor. "Am două solutii. Zenga si Lacatus Primul este un mare antrenor", i-a spus MM. "Ce? Lasă-mă in pace cu tatuatul ala, ce să caute la Steaua?", a replicat Gigi. "Este meserias o să vezi, adu-l aici si va face treabă bună", l-a induplecat MM.

Nu i-a facut contract

În vara cind Zenga a venit la Steaua, Ciobanul i-a spus direct: "Nu-ți fac nici un contract. Dacă ai rezultate, stai aici, dacă nu, la revedere!". Walter s-a multumit cu o intelegere verbala cu un salariu lunar de 10.000 de dolari. Becali a evitat un contract scris tocmai pentru a-l putea da afară in orice moment, lucru recunoscut de patron si in fata presei.

Nu i-a propus prelungirea intelegerii

Primul care a anuntat că Zenga este liber de contract din vară a fost Mihai Stoica, la finalul anului trecut. Chiar si Walter a spus că "nimeni de la Steaua n-a venit să-mi propună un contract din iulie 2005". Ciobanul a zis in repetate rinduri că va discuta pe această temă abia la finalul campionatului. Saptamina trecută insa patronul din Ghencea a declarat: "Ce, trebuie să-i facem chiar toate poftele lui Zenga ca să ramina Să vedem, vorbim la vara Dacă ne intelegem, foarte bine, dacă nu, nu. Ce, Steaua stă in Zenga?".

Nu l-a laudat niciodată

Pe vremea cind antrenor in Ghencea era Victor Piturca Ciobanul il lauda după fiecare victorie importantă a Stelei: "E un mare antrenor. Ati vazut, parcă a pus jucatorii cu mina pe teren". Vă aduceti aminte vreo declaratie asemanatoare facută de Becali in ultimele 8 luni, de cind antrenor este Zenga?. "Dumnezeu a fost cu noi", "Cristea ne-a calificat" si "N-am pacatuit si Dumnezeu m-a ajutat", acestea au fost remarcele lui Gigi. Nimic despre Zenga.

Becali: Dintre Dumitru si Zenga, il aleg pe Dumitru

Prezent in studioul emisiunii Dan Diaconescu Direct, Ciobanul a marturisit că l-a convins pe presedintele echipei Steaua, Mihai Stoica, să nu demisioneze in urma conflictului pe care Becali l-a avut cu Walter Zenga, tehnicianul echipei din Ghencea. Patronul stelist a atacat rolul presei si a enuntat declaratii contradictorii referitor la implicarea sa in alcatuirea echipei. Suparat că Zenga nu l-a folosit pe Florentin Dumitru in meciul retur din Cupa UEFA in fata echipei Villarreal, Becali a avut un conflict cu antrenorul stelist. Întrebat dacă ar avea de ales intre Zenga si Dumitru, Becali a spus că l-ar alege pe Dumitru, si că pentru fotbalist, pe care l-a numit «geniu», ar schimba chiar si 10 antrenori.

Ciobanul catre Zenga:

Nu-l bagi pe Dumitru, pleci!

Ciobanul a declarat că indiferent cine va antrena Steaua, va trebui să il asculte. Nu-l bagi, pleci a spus Becali că i-ar spune antrenorului care nu ar asculta de cuvintul patronului ce-i cere să introducă un jucator in primul 11.

După ce toată ziua de ieri a evitat presa, Ciobanul a aparut aseară la OTV pentru a explica tot ce s-a intimplat după meciul din Spania. "Mihai Stoica si Walter s-au suparat că i-am tinut partea lui Florentin Dumitru. Cică le-am luat din personalitate! Dom'le, Dumitru asta si-a dat viata la Steaua, patru ani a jucat ceas. Înainte de meci mi-a spus că nu mai are nici o problemă medicala iar eu i-am promis că voi incerca să-l impun in formatie. Zenga mi-a zis că nu-l bagă titular. M-am consolat cu ideea, chiar i-am transmis lui Walter că a facut o echipă extraordinara Doar atit i-am mai zis: «Walter, dacă iți va fi greu, adu-ți aminte de Dumitru». Am inteles că a vrut să-l bage in ultimele 7 minute si jucatorul nu a fost de acord. Normal, el e un fotbalist de geniu, cu personalitate, cum să mai intre 7 minute!? Dacă juca mai mult, ne calificam!", a povestit Becali.

El s-a referit apoi la viitorul italianului: "N-am cum să nu-i recunosc meritele, e un mare antrenor, dar nu intelege un lucru: eu sunt patron, el e angajat! Să-i intre bine-n cap: d-aia e platit, să execute ordinele mele! Dacă vreau, pot să-i trimit echipa prin fax si cu aia o să joace! Ce e asa greu de priceput? Dacă eu zic să-l bagi pe teren pe X, il bagi! Nu-l bagi, pleci! Nimeni nu e de neinlocuit".

"A zis Zenga că mi-a facut pe plac că l-a bagat pe Cristea? Extraordinar! Să fie clar: nu mi-a facut pe plac, a executat un ordin. Asa e si in Italia: patronul spune, antrenorul face"

"I-am zis lui MM Stoica: «Ba dacă te las să demisionezi, presa te va termina, pentru că tu esti un nimeni! Dacă stai lingă mine, adică lingă urs, esti si tu dulau. Altfel esti iepuraș»"

23 martie 2005

- Domnule Ienei, de partea cui sinteti in conflictul dintre Ciobanul si Zenga?

- Am auzit si eu ce s-a intimplat după meciul cu Villarreal. Nu cred că este normal ce face Ciobanul. Corect, patronul este patron, dar atunci cind angajezi un antrenor ii stabilesti si un obiectiv, nu? Dacă il indeplineste, e foarte bine, dacă nu, poti să-i spui la revedere fară nici un fel de probleme.

- Dumneavoastră ce ati face, dacă ati fi in locul lui Zenga?

- Eu o să vă spun ce faceam cind antrenam pe Steaua. Ascultam si discutam cu toată lumea. Chiar si pe masor il intrebam inaintea meciurilor O discutie cu patronul este mereu bine venita pentru că antrenorul trebuie să fie cit mai bine informat, dar asta nu inseamnă că el trebuie să-ți facă primul 11.

"Să fie mai discret"

- Dar Ciobanul a spus că dacă Florentin Dumitru nu va juca, atunci Zenga va pleca.

- Patronul, care dă bani, pretinde anumite lucruri. Dar ar putea să discute mai discret cu antrenorul si să-i spună ceva de genul «Eu cred că ar fi bine ca X să fie titular, ca Y să joace, că am interesul să-i crească valoarea si asa mai departe». Apoi, antrenorul poate să incline spre ce i-a zis patronul. Dar atunci cind patronul face o imixtiune agresivă in cadrul formatiei nu mai este bine pentru echipa

Lacatuș: "Lui Zenga nu i se poate reprosa nimic"

Fostul atacant al Stelei, Marius Lacatus a comentat ieri scandalul din Ghencea. "Ciobanul si Zenga sunt doi oameni maturi si cred că vor face in asa fel incit să nu creeze disensiuni la echipă inaintea unor meciuri importante din retur. Nu mi se pare normal ca patronul să se implice in alcatuirea lotului, in formarea primului 11. Acestea sunt lucruri care tin de antrenor si el trebuie judecat in functie de rezultate", a spus Lacatuș

A dat "cuba" cu presedintele lui Villarreal!

Rememorată de Ciobanul, intilnirea cu omologul sau de la Villarreal, Fernando Roig (foto), pare desprinsă dintr-o altă lume. "Mi-a intins mina, dar am dat «cuba» cu el. I-am zis: «Hai, dom'le, acum sintem prieteni». Știa citeva cuvinte in limba romana insă numai prostii. La dineul oficial a vrut să tină un discurs si s-a ridicat in picioare. I-am zis: «Stai, ma jos, doar sintem amici!». Am inteles că se pricepea la oi. I-am si propus să facem un concurs de muls oile. Apoi a venit vorba de masina mea. El nici nu auzise de Maybach".

"Îmi fac ziar, dar să-mi protejeze familia si prietenii"

La OTV, după ce a impartit ziarele in "mincinoase" si "corecte", Becali a dezvaluit ce intelege el prin presă libera "Dacă mi-aș face un ziar, l-aș angaja pe Cristian Tudor Popescu si pe altii ca el, cei mai buni de pe piață. Dar le-aș pune de la inceput o conditie: să nu-mi atace familia si 2-3 prieteni. În rest, pot să scrie ce vor ei! Pai ce, aș fi nebun să-mi fac ziar, să bag bani ca să dea in mine, in familie, in nepoti, in prieteni?".

30 martie 2005

Ciobanul a declarat ieri că de acum incolo nu va mai face publică intentia sa de a-i impune lui Zenga titularizarea vreunui jucator. "N-o să mai spun eu ziaristilor chiar tot ce am de gind să fac. Chiar dacă o să vreau să bag un jucator in teren, n-o să mai afle presa", a punctat Becali

31 martie 2005

Mumă si ciumă

Contracte mari si un tricou plin de istorie. Acestea sunt primele lucruri pe care orice fotbalist le primeste cind ajunge la Steaua. De aici inainte are două variante. Să fie pe placul patronului si să intre in grupul de preferati ai acestuia, si in acest caz are o viață frumoasă in Ghencea, sau să cadă in dizgratia lui Ciobanul. Cine ajunge in această situatia e deja aproape de a fi dat in suturi afară din echipa

Cel mai bun exemplu, care vine să sustină ambele variante, este cazul lui Marian Aliuță. În anul 2003, a fost protejatul lui Ciobanul, care, incintat de evolutiile mijlocasului, a mers pină acolo incit s-a certat la cutite cu Anghel Iordanescu pentru că acesta nu-l selectiona la echipa nationala Apoi, brusc a fost trecut pe linie moarta De ce? Pentru că a fost considerat "omul lui Piturcă" si, după plecarea acestuia din Ghencea, Becali a hotarit să se despartă si de jucator, pe care l-a si caracterizat in două cuvinte: "Fară caracter!".

PROTEJAȚII

"Radoi si Florentin pot să facă ce vor ei la Steaua"

1. Mirel Radoi

Adus in Ghencea la indicatia lui Victor Piturca Radoi este in momentul de față jucatorul cel mai apreciat de catre Ciobanul. Patronul ii este si naș de cununie si surse din cadrul clubului sustin că de fiecare dată cind jucatorul are nevoie de bani, in afara contractului sau a primelor de joc, primeste atit cit vrea de la Becali.

2. Florentin Dumitru

Cel mai elocvent exemplu că Florentin Dumitru este pe lista favoritilor patronului e faptul că după meciul de la Vila-Real, Becali s-a certat cu Zenga si cu Mihai Stoica deoarece mijlocasul n-a fost folosit. "Radoi si Dumitru au un statut special la Steaua, ei pot face, practic, tot ce doresc", a mai spus patronul. Încă un amanunt: Florentin Dumitru a luat primă după eliminarea Valenciei desi n-a jucat vreun minut, primind mai multi bani decit unii colegi de-ai sai care au evoluat in "dubla" cu spaniolii.

3. Andrei Cristea

Un alt protejat al boss-ului din Ghencea. Pentru că a platit in schimbul sau 1,2 milioane de dolari, Becali l-a impus cu forta in echipă după turul cu Valencia, spunind că "Andrei Cristea este jucatorul pe care eu sper să iau peste cîțiva ani 20 de milioane de dolari".

4. Laurentiu Diniță

"E un baiat cuminte, la locul lui. Îmi place foarte mult de el si nu inteleg de ce nu joaca insă o să vedeti că el va intra de aici inainte", a spus Ciobanul spre finalul turului de campionat, cind Diniță prindea doar banca de rezerve. Imediat, Zenga l-a bagat titulat intr-un meci cu FC Brasov, cind a reusit să si inscrie un gol.

5. Sorin Paraschiv

Este jucatorul caruia i-a fost marit contractul de două ori in ultimul timp, el ajungind să cîștige acum peste 60.000 de dolari pe an, adică de 3 ori mai mult decit acum 2 ani.

RENEGAȚII

"Dică un rahat, Dorinel nu mai poate"

1. Vasili Hamutovski

În urmă cu un an, Ciobanul il includea pe Hamutovski intre cei 6 jucatori care sunt indispensabili Stelei. Acum este pe lista neagră si a fost la un pas să fie dat afară după incidentul pe care l-a avut cu Neaga in turneul din Italia. Chiar dacă a ramas in Ghencea, Hamutovski pare a avea zilele numarate la Steaua.

2. Nicolae Dică

Ce valoare are el pentru Ciobanul? Iată ce le spunea patronul suporterilor la intilnirea lor din urmă cu două luni: "Dică e un rahat la echipa asta, insă deocamdată n-am ce să-i fac că e important in angrenajul formatiei, dar eu l-aș da afară imediat".

3. Gabriel Bostină

Un alt fotbalist pe care Ciobanul nu-l are la inima Prima reactie violentă a patronului a fost după meciul pierdut in tur cu Rapid. "Nu pot sub nici o formă să inteleg cum unii jucatori au fost buni in partida precedenta iar astazi au fost catastrofali", a spus Becali, Bostină fiind unul dintre cei mai buni in prima etapa impotriva Gloriei, si printre cei mai slabi in Giulesti. Apoi, după returul cu Villarreal, Gigi s-a certat cu MM sustinind că Bostină a jucat slab.

4. Dorinel Munteanu

"Nu mai poate si din vară ne trebuie altcineva in locul lui", asa sună caracterizarea facută de Ciobanul lui Dorinel Munteanu. Un alt motiv, poate mai important, pentru care patronul vrea să se despartă de mijlocaș este salariul pe care acesta il are in Ghencea: 180.000 $!

5. Cristian Ciocoiu

"Dacă il mai vad pe teren, plec de la stadion", a spus Ciobanul referitor la Ciocoiu. "Eu am incercat să-l reabilitez, dar nu mai poate, nu mai e de Steaua", a continuat patronul, care a luat decizia de a-l indeparta de la Steaua la doar o jumatate de an de la venirea sa.

CE URMEAZĂ'

Cine e in dizgratie pleaca

Paduret Aliuță, Falemi, Neaga. Ce au in comun toate aceste nume? Faptul că au fost trecuti mai devreme sau mai tirziu pe lista neagră a patronului. "Aliuță si Neaga n-au caracter, Padureț nu e de Steaua, Falemi e depășit", acestea au fost argumentele lui Becali cind le-a spus "adio" celor 4 care cazuseră in dizgratie.

Și MM are favoriti

Pe lista preferatilor presedintelui Stelei, Mihai Stoica, alaturi de Radoi si Florentin Dumitru, stă la loc de cinste Sorin Ghionea, pe care MM il consideră "copilul meu". De altfel, la interventia sa Rachită a fost dat afară din Ghencea tocmai pentru a-i face loc lui Ghionea printre titulari. Bostina Paraschiv si Oprita ii urmează lui Ghionea in topul favoritilor lui Stoica.

4 aprilie 2005

Ciobanul:

"Nu pot să spun că sunt suparat, nu te poti enerva chiar asa, la fiecare semiesec. Am jucat slab, dar am avut si ghinion. Dacă Bostină si Dică au stat pe teren si au mimat fotbalul, nu se putea mai mult in asemenea conditii"

6 aprilie 2005

Ciobanul: "O să-i dau eu două suturi lui Horoba asta, să vezi ce se invață el minte. L-am lasat in pace si si-a cam luat nasul la purtare".

8 aprilie 2005

www.gsp.ro

Mesajul unui fan al Stelei

Iată citeva motive pentru care cred (desi sunt suporter stelist, cu abonament) că meciul Stelei de la Bistrita nu s-a jucat numai pe teren:

- penaltyul facut de V. Popa, unul dintre jucatorii implicati in multe scandaluri cu aceeasi nuanță. Apoi, pe parcursul meciului, acesta a protestat la adresa arbitrului si a parut că pune suflet pentru echipa proprie, tipic, nu?

- lovitura de pedeapsă a gazdelor a fost executată de Costin, desi pe teren se aflau Coroian si Iftodi

- la penaltyul injust acordat de "central" impotriva Stelei, Radoi a protestat destul de palid. Ținind cont de prestatiile capitanului stelist in situatii similare, cind ar fi sarit la gitul arbitrului, la un posibil 2-1 si in 10 oameni, meciul ar fi devenit infinit mai greu pentru Steaua si victoria putea fi periclitată

- Nesu a reusit primul sau gol pentru Steaua intr-un meci oficial

În final, un mesaj pentru Ciobanul: "Mai bine pierdem campionatul, dar jucam pe teren"

Steaua l-a ratat pe Mitea pentru că patronul juca rummy!

Ciobanul a povestit ieri de ce Nicolae Mitea n-a ajuns la Steaua in 2002, desi Ionuț Chirilă i l-a propus in schimbul unei sume modice. "M-a sunat cineva din Spania si mi-a zis că are doi jucatori tineri, de mare valoare, pe care ii vrea si Barcelona. Mi-a zis să-i iau la Steaua si să le dau si lor ceva bani. Eu jucam rummy atunci cind am primit telefonul acela si trageam piatră după piatra mă concentram la joc si i-am zis să mă lase in pace că sunt ocupat. Asa a picat transferul lui Mitea la Steaua! După aceea am auzit că de fapt e bagat Giovanni in afacerea asta si chiar că nu m-a mai interesat pentru că si asa eram eu certat cu el, asta mai trebuia, să mai pun paie pe foc pentru Mitea si Marica", a povestit Ciobanul.

Marius Zmarandescu este ceea ce se cheamă un om ocupat. Șef de filială PNG Timisoara, sef de magazin de prezentare al clubului Steaua in Timisoara si frate de bodyguard al patronului de la Steaua. În lumea lui Ciobanul, nimeni nu e doar ce pare a fi...

11 aprilie 2005

"Miercuri vom fi campioni! Vom invinge Rapidul si vom sarbatori cîștigarea titlului"

Ciobanul

15 aprilie 2005

"Sintem in grafic, avem cam aceeasi diferență de puncte ca la inceputul returului, desi am jucat două meciuri importante in trei zile. Dar, repet, titlul nu este jucat! Și Farul mai are sanse", e de parere Zenga. Ca de obicei, Ciobanul e optimist: "Sintem deja campioni! Dinamo si Rapid se vor intilni in meci direct si una dintre ele va trebui să piardă".

CNA contra lui Gigi

Tot mai desele iesiri necontrolate ale lui Ciobanul au determinat Consiliul National al Audiovizualului (CNA) să organizeze ieri dimineață o intilnire cu moderatorii si cu sefii redactiilor sportive de la cele mai importante televiziuni. Tema intilnirii? Modalități de a stopa "derapajele" patronului stelist, altfel CNA "va incepe să taie chitante", după cum s-a exprimat presedintele Ralu Filip, referindu-se la amendarea posturilor TV.

"Nu vă mai lasati invitatii să-i facă pe unii căței, lichele, javre! Îl cultivati foarte mult pe Ciobanul si nu atit pe probleme de sport, cit pe impresiile lui despre Copos sau Boloni. Zice «Boloni e o lichea!». Cine ii dă lui dreptul să spună că Boloni e lichea? Dacă n-ati mai difuza aceste declaratii, poate că Ciobanul, vazind că nu e bagat in seama s-ar cenzura. Asa, se abonează la 3-4 posturi si ii mitraliază pe toti", a spus Ralu Filip.

Madalin Ionescu, moderatorul talk-showului "Miezul problemei" de la National TV, a incercat să explice că "e greu să-i impui lui Ciobanul anumite lucruri. El este un papagal, o pasare rara venit dintr-un anumit mediu si nu poate discuta decit la un anumit nivel". Ralu Filip a replicat insă: "L-am vazut pe Becali mergind la OTV să ne povestească el ce le face lui Huidu si lui Gainușă dacă-i prinde. E inadmisibil. Este creatia dumneavoastra a oamenilor de televiziune, impuneti-i să se opreasca".

"Am vrut să-mi dau fiul la fotbal, dar familia a sarit: «Să nu faci asta! Vrei să se ocupe alde Ciobanul si Dumitru Dragomir de el?!»"

Attila Gasparik, vicepresedintele CNA

"E normal ca moderatorii să mă domolească cind zic sau <CățEL>. Eu o să vorbesc, ei or să mă oprească pentru că iau amenda dar eu o să spun mereu, spre exemplu, că George Copos e un cățel. A fost si va fi toată viata un cățel"

Ciobanul

Dialog despre audiență

În timpul discutiei, Horia Ivanovici, moderatorul emisiunii "Fanatik" de la PrimaTV, a vrut să explice că anumite lucruri nu i se pot impune lui Ciobanul. A urmat un dialog amuzant cu Ralu Filip.

Ralu Filip: Domnu' Ivanovici, bine că ati deschis subiectul... Dacă Becali nu e incurajat, cum a fost la ultima dumneavoastră emisiune, se opreste.

Ivanovici: L-am incurajat eu?

Ralu Filip: Da, altfel ce rost avea intrebarea: "Dar de Iordanescu nu ne mai spuneti nimic?". Vedeti că dumneavoastră ii cereti? Puteati să-l intrebati concret ceva despre antrenorul Iordanescu.

Ivanovici: Da, dar toti vrem audiență!

Ralu Filip: Sinteti sigur că numai asa se face audienta?

Becali si demnitatea umana

Ieri dimineață, la sediul CNA, moderatorii si sefii departamentelor de sport de la cele mai importante posturi TV au fost informati de presedintele Ralu Filip că multe dintre aparitiile la televizor ale lui Ciobanul incalcă decizia 248 a Consiliului privind "protectia demnității umane".

16 aprilie 2005

"Noi sintem acuzati de discriminare pentru că suporterii nostri i-au facut tigani pe cei de la Rapid? Pai, in galerie la noi nu sunt tigani? Noi n-avem in echipă tigani? Avem chiar mai multi decit au ei. Scandarea «țiganii, tiganii» este metaforică"

Ciobanul

21 aprilie 2005

Ciobanul: "Steaua va renunta la Curt si Keca"

Patronul stelist, Ciobanul, a declarat astazi că la sfirsitul sezonului va renunta la serviciile lui Tiberiu Curt si Boris Keca, pe care ii consideră lipsiti de valoare. "Niciodată nu vor mai ajunge la Steaua jucatori fară valoare. I-am adus ba pe Ciocoiu, ba pe Keca, ba Curt. Nu mai fac din astea. Are valoare? Platesc. Nu, la revedere!", a spus Becali

22 aprilie 2005

Gigi despre fotbalistii la final de contract: Ieftini sunt, ieftin joaca

După ce s-a declarat in mai multe rinduri nemultumit de Cristian Ciocoiu, patronul Stelei a anuntat că pe viitor va avea ultimul cuvint in aducerea jucatorilor in Ghencea. "Gata! N-o să mai meargă ca pină acum. M-am convins că dacă cumperi jucatori ieftini, tot ieftin joacă", a spus Ciobanul. El a mai rostit numele a doi jucatori, Tiberiu Curt si Boris Keca, care vor pleca la finalul sezonului. Primul nu va putea evolua deloc in acest sezon, din cauza unei accidentari la ligamentele genunchiului sting, celalalt a fost folosit doar o dată de Walter Zenga, 64 de minute, in partida de la Craiova. "Or să-și primească banii din contracte si ne despartim, să-și caute alte echipe", a spus conducatorul gruparii din Ghencea.

Finantatorul roș-albastrilor este decis să supervizeze atent orice transfer: "Nu mai aduc nici un fotbalist pină nu-l vad si eu intr-un meci. Să observ si eu citeva faze, trei miscari, să vad ce stie si dacă merită banii. Altfel nu mai vine. N-o să mai aducem jucatori degeaba, mai bine ii promovam pe ai nostri de la echipa de tineret".

"Keca si Curt vor pleca din vara Le dau banii care li se cuvin si gata! La Steaua nu vor mai veni jucatori doar fiindcă sunt la final de contract si costă putin"

Ciobanul

Ar lua si un negru

După ce in urmă cu două luni sustinea că nu mai vrea jucatori straini la echipa acum Ciobanul si-a schimbat optiunile. El a spus că ar fi dispus să aducă la Steaua jucatori valorosi din stainatate. "Aș fi capabil să platesc 3-4 milioane de dolari pentru un astfel de fotbalist. Chiar si un negru din Africa, dacă apare si e bun, il iau. Să nu mai zică lumea că sunt xenofob si rasist", a continuat patronul roș-albastrilor, care a marturisit insă că nu ar transfera foarte multi fotbalisti straini.

Ciobanul: Ursu asta e de fapt iepuraș

Patronul Stelei l-a acuzat dur ieri pe presedintele Comisiei de Disciplina Doru Viorel Ursu: "Se crede stapin, iar toti ceilalti execută ce spune el. Nu cred că Dinamo are vreo implicare, pur si simplu domnul Ursu tot timpul a fost contra Stelei. Este stelist? Nu, este o hahalera n-are pic de caracter. L-am gasit pe Ursu să-l punem la comisie, pe altul nu gaseam. El, urs? Nici macar cățelus mai degrabă iepuraș de Crevedia este, dar are vrajeala impresionează si gata, facem ce spune Ursu!".

26 aprilie 2005

Antrenorul lui Rennes il pune pe patronul stelist la coltul infamiei, taxindu-l pentru mesajele rasiste, antisemite si xenofobe. Boloni a declarat in Evenimentul Zilei de ieri, referitor la Ciobanul, că "astfel de persoane fac numai rau Romaniei in perspectiva integrarii in Uniunea Europeană si trebuie izolati".

Boloni si-a intarit convingerile: "Asa cred eu. Și nu mă refer doar la Ciobanul, ci la oricine ar face ca maimuta cind vede un negru. Am citit că spectatorii sunt incitati pe stadionul Steaua de la statia de amplificare, iar principalul vinovat e patronul clubului si cei care au deschidere catre mass-media, oficiali, antrenori, jucatori. Putem avea conceptii de viață sau politice diferite, dar nu e normal ca in secolul 21 să mai existe extremism, iar oamenii să fie injositi".

"Ce diferență vad eu intre Ioan Becali si Ciobanul? Cu Giovanni am relatii corecte, iar cit am fost selectionerul Romaniei intre noi n-a existat nimic «rece» sau «fierbinte». Cu celalalt nu am avut niciodată contacte si nici nu mă interesează"

Ladislau Boloni

27 aprilie 2005

Lectura cauzează grav sanatății

Ciobanul a simtit nevoia să comunice țării că si-a schimbat supranumele. Fost Mihai Viteazul, fost urs, el a ajuns acum "Razboinicul luminii", după numele personajului lui Coelho. Urmează "Alchimistul", "Pantera Roz" si, Doamne fereste!, "Abaddon, Exterminatorul"!

28 aprilie 2005

Ciobanul a plecat nervos

Cu două minute inainte de fluierul final, patronul Stelei, Ciobanul, a parasit nervos tribuna oficiala fiind zgircit in declaratii. "Nu stiu ce s-a intimplat", a spus suparat Becali, care s-a chinuit mai bine de 10 minute să-și scoată Maybach-ul din parcare, in timp ce o multime de oameni se strinseseră in jurul sau.

Ciobanul: "La vară voi face curățenie"

Patronul Stelei, Ciobanul, a anuntat astazi că la finalul campionatului se va desparti de mai multi jucatori. "sunt unii care nu mai au valoare de Steaua. Nu sunt multumit de calitatea lotului si la vară ne vom desparti de ei", a spus Ciobanul.

29 aprilie 2005

Înfringerea Stelei la Constanta nu i-a taiat din optimism lui Ciobanul, care a spus că "oricum, nu mai are cine să o ajungă pe Steaua in clasament", insă l-a facut pe patronul din Ghencea să-i atace pe unii dintre jucatori. "sunt dezamagit de Baciu si de Lovin. Am luat teapă de la Sechelariu atunci cind i-am transferat. Din vară mă voi implica direct in selectia jucatorilor, pentru că altfel nu se mai poate", a acuzat Becali.

Patronul roș-albastrilor a continuat pe acelasi ton: "Acum nu sunt multumit de valoarea lotului. sunt 3-4 fotbalisti care nu sunt de Steaua. Voi avea in zilele viitoare o discutie foarte serioasă cu jucatorii, să vedem ce se petrece".

30 aprilie 2005

Ciobanul, infantil si iresponsabil

Ladislau Boloni a tinut să le transmită un mesaj suporterilor Stelei. "Sentimentele lui Boloni pentru Steaua nu pot fi schimbate de o frază-două iresponsabile, infantile si lipsite de cultura Faptul că cineva are un sentiment total negativ față de mine nu mă deranjeaza fiindcă nu mă interesează", a declarat Boloni.

2 mai 2005

Ciobanul crede că Steaua este campioană

Patronul stelist, Ciobanul, a declarat că după victoria obtinută simbata 1-0 cu Sportul, Steaua este "sută la sută" campioana "Am avut emotii, dar nu am fost asa de pacatos să pierd in Saptamina Mare. Nu mai avem contracandidată la titlu. Dinamo, prin rezultatul de la Brasov, a iesit definitiv din lupta si va iesi si Rapid. Sintem sută la sută campioni", a declarat Ciobanul

3 mai 2005

De ce s-a suparat Zenga:

1. Pentru ca de la inceputul returului, Ciobanul a criticat tot timpul echipa, lucru ce a dus la ostilitatea publicului impotriva Stelei la partida cu Sportul

2. Pentru că patronul a declarat despre Bostina Dica Lovin, Keca si Baciu că nu mai au ce cauta la echipă din vara afirmatii care au creat o stare de tensiune si neincredere in lot

3. Pentru că Becali a declarat după infringerea de la Constanta că "n-am inteles schimbarea Goian cu Baciu, adică fundaș cu fundas cind noi eram condusi". Zenga s-ar fi aratat foarte iritat de faptul că patronul sau a tinut să-l atace doar de dragul de a-l ataca. "Schimbarea a fost facută la 0-0, nu la 0-1!", ar fi exclamat italianul

4. Pentru că boss-ul din Ghencea a anuntat că ii vrea la echipă pe Viorel Moldovan, Gigel Coman, Prepeliță si Contra, desi nici unul dintre acesti jucatori nu este pe lista lui Walter Zenga

"Nu stiu la cine se referea Zenga cind a spus că e cineva la Steaua care nu se bucură de succesele lui. Eu stiu doar că Steaua este campioana că Walter a batut Valencia, că e cel mai bun antrenor si că va ramine la noi!"

Ciobanul

4 mai 2005

"Vor zornai catusele!"

Ciobanul cheltuieste anual pentru salariile si primele jucatorilor de la Steaua aproximativ două milioane de euro. Totusi, de saptamina trecuta la LPF au fost inregistrate noile intelegeri financiare dintre club si jucatori, in urma carora Steaua plateste fotbalistilor sai doar 5 milioane lei lunar.

Vestea se pare că l-a iritat pe presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscală (ANAF), Sebastian Bodu: "Știu problema de la Steaua, am afirmat public de citeva ori că acele donatii facute de patronul clubului sunt de fapt remuneratii mascate si se asimilează salariilor, deci trebuiesc impozitate cu 16 la suta O să ne ocupam cit de curind si de această problemă si, in plus, după promulgarea Legii evaziunii fiscale, sper să auzim si ceva zornait de catuse".

Cum se impozitează salariile stelistilor

Plateste impozit anual cit o primă de meci

Din cele 5 milioane de lei se scad taxele pentru:

-fondul de somaj (1%) - 5000 lei

- fondul de sanatate (6,5%) - 325.000 lei

- C.A.S. (9,5%) - 475.000

- deducerea personală - 2.500.000

Apoi, celor 1.695.000 de lei ramasi li se aplică impozitarea de 16%, astfel că Becali plateste statului doar 271.000 lei lunar pentru fiecare jucator. În aceste conditii, desi fondul de salarii si prime atinge două milioane de euro la Steaua, Becali va plati anual ca impozit total pe salariile celor 22 jucatori din lot, doar 71 milioane lei, echivalentul a aproximativ 2.000 de euro. Cam cit prima pe care Becali o oferă unui jucator la un meci important al Stelei.

Ce riscă jucatorii

Mirel Radoi are la Steaua un contract de aproximativ 120.000 euro. Dacă acceptă să si-l primească la negru, produce un prejudiciu ce-l poate trimite după gratii intre 3 si 9 ani.

Ce riscă Becali?

Pentru un prejudiciu mai mare de 100.000 euro adus statului, patronul Stelei poate fi inchis pentru o perioadă cuprinsă intre 14 si 20 ani.

7 mai 2005

19 ani de la Sevilla

Duckadam dezamagit

Astazi se implinesc 19 ani de cind Steaua a cucerit Cupa Campionilor Europeni, pe 7 mai 1986, in finala de la Sevilla, cu FC Barcelona (2-0 după penaltyuri). Portarul de legenda Helmuth Duckadam, cel care a aparat atunci toate cele 4 penaltyuri executate de spanioli, este insă dezamagit: "Anul acesta nu se va organiza nimic, din pacate. Mi se pare jenant să sarbatorim această performanță numai din 10 in 10 ani. Eu n-am să particip la festivitatea care, probabil, se va organiza la anul, dacă aniversarea a 19 ani nu are nici o valoare. Indiferent cine este acum in Ghencea, performanta e a Stelei, nu a lui Duckadam, Bumbescu sau Lacatus Dar cei din fotbalul actual nu se gindesc decit la prezent, nu la trecut sau la viitor".

9 mai 2005

Becali: Asa pierdem titlul!

Zenga: Să mă dea afara

Patronul Stelei nu a mai rezistat in tribună pină la finalul meciului, plecind in minutul 83. "Dacă vom continua asa, pierdem campionatul! Cu Baciu si cu Lovin in echipă nu putem lua titlul. Zenga parcă a vrut să-mi facă in ciudă bagindu-i titulari", a spus Ciobanul inainte de a parasi arena. Auzind declaratiile patronului, italianul a replicat: "O să am acum o discutie cu el si dacă are o problemă cu mine, poate să mă dea afară". Zenga a incercat să expună si motivele esecului: "Am pierdut in fata unei echipe care nu si-a creat decit două ocazii. Am pierdut unde nu trebuia si sunt ingrijorat că in ultimele 4 jocuri am inregistrat două esecuri. Dar trebuie să ne linistim, să analizam si să iesim din această stuatie. Ce va fi? Nu stiu! Normal, mi-e teamă că aș putea fi dat afară intr-o jumatate de oră".

Becali spune că Steaua nu va face aranjamente

Patronul clubului Steaua, Ciobanul, a declarat astazi că echipa antrenată de Walter Zenga nu va aranja meciuri, ci va obtine toate punctele in urma jocului pe care il va presta. "Steaua nu va face aranjamente, vă garantez. Eu voi fi corect, nu abil. Nu mă interesează ce fac ceilalti, Steaua va juca doar pe teren. Nu m-am murdarit pină acum si nici nu o s-o fac", a spus Becali

10 mai 2005

CE ÎI REPROȘEAZĂ' LUI Zenga

E vinovat pentru infringerea de la Galati

Ciobanul a explicat ieri ce are să-i reproseze lui Zenga

1. De ce Baciu si Lovin titulari?

"Cind mi-a spus Valeriu Argaseală inainte de meci că Baciu si Lovin vor fi titulari, i-am zis asa: «Ba esti nebun? Cu echipa asta nu o să cîștigam niciodată». Adică eu spun că ei n-au valoare de Steaua si Walter ii bagă titulari. Apoi, mai face si smecherii, cu Lovin ba pe dreapta, ba pe stinga, cind toată lumea stie că el nu poate evolua decit in centru", a spus ieri patronul roș-albastrilor

2. Gaselnita Nicoliță

Ciobanul s-a referit si la Banel Nicoliță si i-a reprosat antrenorului sau că nu l-a folosit ca titular de la inceputul returului. "Un jucator ca Nicoliță merită să joace meci de meci, de ce nu l-a bagat dinainte?", a acuzat Becali.

3. A jucat pentru egal la Galati

"Noi am jucat la Galati cu o formulă de echipă in care n-am avut mijlocasi. Era doar apararea si atacul. N-am construit nimic, eram rupti la mijloc. Oare ce a putut să gindească Zenga? Ce, aveam nevoie de egal, să jucam si cu Baciu in aparare? Macar de-ar fi scos un egal, că ar fi fost bun acum", a spus ieri Ciobanul, reproșîndu-i lui Zenga faptul că a jucat prea defensiv.

4. De ce nu l-a remarcat pe Litu?

Una dintre cele mai dure declaratii facute de Ciobanul la adresa lui Zenga se referă la atacantul Litu. "Simion si Litu sunt mari jucatori, iar Zenga i-a observat si i-a folosit doar acum, cind are cutitul la os. De ce nu i-a remarcat mai devreme? Deja mă pune pe ginduri dacă Zenga e mare antrenor", a criticat Gigi.

"Nu vreau să comentez afirmatiile patronului, dar il asigur pe acesta, ca si pe suporteri, că eu cunosc cel mai bine posibilitățile jucatorilor"

Walter Zenga

12 mai 2005

"facase Voia Ta Doamne"

Emisiune ametitoare miercuri seara la OTV. Dan Diaconescu l-a avut invitat, ca de obicei, pe patronul Stelei, Ciobanul. S-a discutat tintit: despre orele de cultură generală ale multimiliardarului din Pipera. "Citesc Razboinicul luminii pentru că mă regasesc in paginile acestei carti", a comentat Becali. Apoi l-a pus pe Diaconescu să spicuiască din carte. Observind portiuni hasurate cu o carioca verde, realizatorul l-a intrebat: "Aici de ce ati taiat?". "Nu mi-au placut partile alea. Nu mi-au placut, deci am trecut peste ele!". Halucinanta dizertatie a sefului Stelei a continuat: "Eu am fost trimis de Dumnezeu pe pamint cu o misiune: ca să salvez Romania. Mi-a spus mie cineva, un istoric, că toti oamenii care si-au iubit tara au murit taindu-li-se capul. M-a intrebat dacă mie nu mi-e frica I-am spus că nu, pentru că eu voi spune adevarul intotdeauna, cu orice risc".

Becali a explicat apoi de ce s-a apucat de această culturalizare tirzie: "O să citesc si Alchimistul pentru că un lider politic trebuie să aibă cultură". Fară să-și dea seama, citeva minute mai tirziu, postul OTV a dat un sut imaginii de om cult pe care Becali a incercat să si-o creeze in ultima perioada La finalul cartii, impresionat de cele citeva rinduri pe care le-a citit, Becali a scris cu mina lui o fraza Cititi-o redată fidel, după cunostintele gramaticale ale lui Becali: "facase Voia Ta Doamne". Corect era asa: "Facă-se voia Ta, Doamne!".

OPINIILE GAZETEI

În ajutorul lui Becali

Dacă tot face paradă cu credinta lui, inainte de a rasfoi "Razboinicul luminii" sau "Alchimistul", Ciobanul ar trebui să citească Biblia. Cartea de capatii a omenirii. Crestinii nu fac paradă cu credinta lor si nu dau bani la biserici sau preotilor in fata zecilor de camere de televiziune. În Evanghelia după Matei, la capitolul 18, versetul 4, se pot citi urmatoarele cuvinte rostite de Iisus: "Cine se va smeri pe sine ca pruncul acesta, acela este mai mare in Împarăția Cerurilor". În Dictionarul Explicativ al Limbii Romane (DEX), "a fi smerit" inseamnă a avea o atitudine umila modesta supusa plină de respect. Tot in emisiunea de la OTV s-a mai lamurit un lucru. Tabloul in care Becali apare impreună cu jucatorii la o masă există si vrea să imite "Cina Cea de Taină", unde Iisus e alaturi de Apostoli. E deja prea mult. Adică spitalele de psihiatrie iși asteaptă pacientii pentru a trata aberatii de primavara

13 mai 2005

Landi despre Ciobanul:

"M-a insultat!"

Antrenorul "bancarilor", Roberto Landi, a tinut azi o conferință de presă in nume propriu, subiectul abordat fiind una dintre ultimele declaratii ale lui Ciobanul, care il vizau. "O să batem miercuri pe FC National fară probleme, fiindcă Roberto Landi i-a spus lui Cristi Borcea că se va razbuna pe Dinamo si se va lasa invins cu 3-0 de catre Steaua", a spus finantatorul roș-albastrilor. Italianul a precizat: "N-am nici o relatie personală cu Ciobanul sau cu Cristi Borcea, de aceea nu puteam eu afirma asemenea lucruri. sunt polemici gratuite si am fost insultat, mai ales că s-a spus că vom pierde si cu 3-0. Cu Walter Zenga am un raport de prietenie, in sensul că vedem meciurile de Champions League impreuna insă una e amicitia si alta lupta pe puncte din teren".

14 mai 2005

Gigi: "Ă'la era infiltrat ca să destabilizeze clubul"

Ciobanul a spus că "nu este normal ce a facut MM, dar nu-l voi sanctiona! De ce sunt fanii suparati? Că am eliminat Valencia si că sintem la un pas de titlu? Ă'ia care au strigat erau probabil niste vagabonzi infiltrati să destabilizeze clubul si pe mine?!". Patronul Stelei a plecat acoperit de reprosurile fanilor si aparat de jandarmi.

16 mai 2005

Bucuria copiilor nostri, necaftita

Ciobanul, n-ai bani! Nu destui casă rascumperi abonamentele si biletele suporterilor Stelei, din 1947 si pină azi. cind oamenii iți reprosau că MM Stoica a inceput să-i bată pe cei care protesteaza ai dus mina la buzunar ca să le dai bani, precum unor putoi.

Tu esti principalul vinovat, Ciobanul! Tu ai adus in Ghencea credinta că orice se poate cumpara. Te porti de parcă ai fi platit salariile lui Apolzan, Iordache si Sames de parcă l-ai fi incalzit pe"Țop" Voinescu, de parcă ai dat din buzunarul tau bani pentru gazonul mesterit de Rudi Konrad, de parcă i-ai fi adus la Steaua pe Stefan covaci, Liță Dumitru si Anghel Iordanescu. Tu l-ai descoperit pe Marcel Raducanu, tu l-ai transferat pe Lacatus si la naiba cu dilema istorică "Halagian sau Ienei" de vreme ce tu ai creat Steaua care avea să cîștige Cupa Campionilor Europeni acum 19 ani. L-ai consolat pe Tudorel Stoica atunci cind n-a jucat finala de la Sevilla, i-ai soptit lui Hagi să tragă prin ricoseu cu zidul la Monte Carlo si ai tras sforile la FRF ca să-l furi apoi Sportului, tu ai fost confidentul lui Belodedici inainte s-o tulească peste graniță si tu l-ai ajutat pe Ilie Dumitrescu să invete să centreze si cu stingul!

Și dacă toate astea ar fi adevarate, si dacă ai fi fost Nemuritorul prezent in toată istoria Stelei, tot n-ai avea dreptul să-ți trimiti haidamacii si, mai noi, presedintele să bată suporterii.

Pentru că tu, Ciobanul, n-ai suficienti bani, cum n-are nimeni, ca să cumpere bilete tuturor copiilor care vor să tină de acum inainte cu Steaua, fară să fie cotonogit in tribună de neamurile si slugile tale!

Becali a plecat sub scutul jandarmilor

Patronul Stelei a parasit stadionul imediat după fluierul final si a fost asteptat la iesire de mai multi suporteri, care i-au cerut socoteală pentru incidentul provocat de Mihai Stoica. "Gigi, asta nu e Steaua! Dă-l afară pe nesimtitul ala de moldovean. Noi dam bani pe abonamente si el vine să ne bata", i-au zis fanii. "Ce vreti, ma Vă dau eu inapoi banii pe abonamente. Acesti fani sunt niste vagabonzi si nu mă interesează ce vor ei, sunt infiltrati să facă rau Stelei", le-a raspuns Gigi, după care a trebuit să fie inconjurat de 15 jandarmi si de toti bodyguarzii sai pentru a putea ajunge la masină

Bodyguarzii lu Gigi au confiscat bannerele

Cîțiva fani ai Stelei de la tribuna a II-a au afisat la inceputul meciului două bannere, prin care il acuzau in mod direct pe Ciobanul: "Gigi, fă un bine Stelei, du-te la Dinamo" si "Becali egal Dinel, vindeti-ne si apoi omorîți-vă". Patronul roș-albastrilor si-a trimis in pauză bodyguarzii să confiste bannerele, lucru care s-a si intimplat, mai mult, "gorilele" lui Gigi scoțindu-i din stadion si pe suporterii care le afisasera

Tată si fiu

"Am 34 de ani si iubesc Steaua, dar la meciul cu CFR am trait o tristete imensa Am fost pe Ghencea impreună cu baiatul meu de 6 ani. După tot ceea ce s-a intimplat acolo cu bodyguarzii lui Becali si cu bataia aplicată suporterului de MM Stoica, a venit finalul meciului, cind fiul meu m-a intrebat nedumerit: "De ce esti nemultumit, tati? Am cîștigat cu 1-0!" Era fericit pentru victorie. Am ramas fară replica N-am putut să-i raspund nimic. Ajuns acasa după ce l-am culcat, am realizat că nu vreau ca baietelul meu să fie fericit după o astfel de zi. Cer ajutor pentru Steaua si un raspuns pentru fiul meu". sunt rinduri trimise pe g***@*** de catre Sorin Fierascu, un suporter al Stelei.

Ajutorul si l-a capatat deja pentru că a avut curajul să scrie Gazetei. E un mesaj tulburator, citit in aceste momente de sute de mii de oameni. E mesajul care peste cîțiva ani va da raspunsul perfect nedumeririi din seara de 14 mai a fiului de 6 ani. Atunci, poate va avea noroc să traiască intr-o altfel de lume. Pastrati-i Gazeta Sporturilor de astazi.

17 mai 2005

De sus in jos

După venirea la Steaua, MM Stoica s-a schimbat mult. Sigur, si-au pus pecetea asupra lui responsabilitatea si tensiunea din Ghencea, dar putem vorbi si despre altceva cind asistam la transformarea celui care intii a inlocuit umorul fin, tipic unuia ce a terminat facultatea ca sef de promotie, cu replica țifnoasă si, mai nou, cu pumnul in gura La fel de vinovat pentru derapajul lui MM trebuie socotit insă si Ciobanul, deoarece i-a facut pe cei din preajmă să-și inchipuie că-și pot permite orice. Fară indoială că Gigi e un tip generos. Cu jucatorii roș-albastrii si, deopotriva cu numerosii necunoscuti pe care i-a ajutat, doar că marinimia nu justifică si, cu atit mai putin scuza pornirile unui patron lipsit adesea de simtul masurii. Nu le scuză la Becali cum nu le scuză la nimeni. Tocmai din cauza acestei atitudini superioare si agresive, care i-a servit si lui MM drept exemplu, violenta a ajuns să se manifeste la Steaua de sus in jos, desi pe majoritatea stadioanelor, inclusiv la noi, lucrurile se intimplă invers. Numai in Ghencea, din pacate, tribuna oficială e mai impulsivă decit peluza, ceea ce constituie un pericol serios. Pentru că raul se raspindeste de regulă mai repede decit binele.

Patronul Stelei a anuntat că il va amenda cu 100 de milioane de lei. Apoi a adaugat: "L-am suspendat pe Mihai Stoica din functie. Dar el va ramine in cadrul clubului, insă nu va mai reprezenta Steaua pe acte. E un fel de mustrare pentru gestul sau. A gresit grav, inadmisibil. Le-am si zis nepotilor si bodyguarzilor mei, să nu cumva să ridice mina la cineva, că toată lumea e cu ochii pe mine, dar MM a inteles din parti. O să fie suspendat pe termen nelimitat". Patronul din Ghencea a spus că toate atributiunile lui Stoica vor fi preluate de Valeriu Argaseala actualul director executiv al clubului.

O oră mai tirziu insa Ciobanul iși schimbase iar decizia: "Am propus suspendarea lui MM in Consilul de Administratie, dar nepotii mei s-au opus. Mihai ramine in functie".

Aseara Ciobanul a fost invitat la postul B1Tv, la emisiunea "Nasul". El a recunoscut că anuntul cu suspendarea lui Mihai Stoica a fost "la misto, pentru presa Nici dacă iși dadea demisia tot nu i-o acceptam"

Sondaj pe gsp.ro

Credeti că Mihai Stoica trebuie să-și dea demisia de la Steaua după ce a lovit un suporter?

Da 76% 5.946

Nu 24% 1.907

Total voturi: 7.853

Ciobanul:"Îi vreau pe Olah, Plesan si Tibi Balan"

Patronul Stelei a anuntat azi ce transferuri va face: "Olah va fi al Stelei. Deja am negociat. Vedem noi cine il ia, Poli Timisoara sau eu. Olah si Plesan vor veni in vară si poate chiar si Tiberiu Balan. Vreau să fac o linie de mijloc puternică rau de tot: Plesan, Olah, Balan", a spus Becali. El a anuntat că s-a inteles cu Dinel Staicu in privinta transferului lui Mihaiță Plesan, dar asteaptă raspunsul acestuia. "M-am inteles cu Dinel Staicu. Suma tot. Am vorbit cu Plesan si mi-a spus că in două zile imi dă raspunsul. Probabil lui Gheorghe Popescu ii convine ca Plesan să ajungă la Dinamo". Ciobanul a declarat că ii va prelungi contractul mijlocasului Dorinel Munteanu. "Normal că-i prelungesc contractul lui Munteanu, baiatul joacă bine", a spus patronul stelist.

18 mai 2005

ACUM E LEGIONAR!

Cel mai titrat club din Romania a ajuns pe mina unui personaj aberant, comic si periculos. Luni seara, in emisiunea Nasul de pe B1TV, Ciobanul a repetat cu obstinatie "Eu sunt Capitanul!", vorbind despre Steaua ca despre o armată personala care-l ajută intr-un razboi

Virgil10.07.2005 12:55

E foarte clar ca publicand in intregime acel protest ai dat dovada de foarte mult curaj.

Sunt foarte curios daca toti marii contestatari ai lui Gigi de pe acest site,vor avea "tupeul" sa subscrie acestei initiative.

Ma intereseaza si ordinea.Pentru ca nu as vrea sa cred ca altii scot din foc castanele coapte,cu mainile tale Adriane.

Pana acum au stat si s-au tot plans.Acum,cand e un moment important al luptei lor pentru un conducator mai bun in Ghencea,vreau sa-i vad pe stelistii adevarati iesind la rampa.Sper sa nu se fi disipat sau sa-si fi schimbat optiunea.

Parerea mea sincera e ca Gigi nu poate fi dat la o parte cu un astfel de protest.Pentru ca SC FC Steaua Bucuresti SA este o societate care-i apartine.Daca nu in intregime,cel putin in cea mai mare parte.

O astfel de actiune poate sa-l intarate pe Gigi si mai mult,dar si sa-i determine pe consilierii sai sa-l sfatuiasca de bine.Sa vanda,sa nu mai iasa in fata,sa nu mai vorbeasca.Steaua nu e a lui,e un bun al patrimoniului national.

Daca insa aceasta actiune este coroborata cu demersuri soc,cum ar fi neprelungirea contractului de inchiriere a Templului Fotbalului Romanesc,etc,este posibil ca marea dorinta a foarte multor suporteri ai Stelei,indeosebi cei oprimati de garzile de corp ale latifundiarului,de nepasarea acestuia,de ifosele,de gafele,de nepriceperea unui om care nu a avut nici-o legatura directa cu fotbalul,sa fie realizabila.

ADRIAN PACURAR10.07.2005 13:06

Am preluat acest protest initiat de suporteri Stelisti si e normal ca sa fie dat publicitatii pentru ca intr-un fel e istoria noastra din ultimii ani , mai ales ca sunt foarte multe puncte bine atinse si in care cred ca multi dintre noi le dau dreptate ,nu cred ca e bravada , tinand cont ca si marile publicatii de sport de la noi , au facut public acest protest initiat de suporteri sa vedem ce repercursiuni va avea , de fapt poate sa fie nul la fel ca restul protestelor. Poate daca va fi un numar mare de semnatari , poate cineva isi da seama ca gresti , ca nu e iubit .

alex ripper10.07.2005 13:14

protestul asta egal cu zero...stiti si voi bine ce face Gigi pe protestul nostru...asa ca poate sa il semneze cine vrea ca oricum nu va fi luat in seama...mie nu imi merge site-ul ca subscriam si eu...

ADRIAN PACURAR10.07.2005 13:19

prima reactie zdrente platite ...

Allen10.07.2005 13:43

Am semnat si eu protestul si ce mi s-a parut interesant faptul ca deja exista peste 1000 de semnatari. Sper ca acest protest sa fie inca un cui batut in cosciugul "patronului".

Virgil10.07.2005 13:48

Eu cred ca si faptul ca nu se cumpara abonamente pentru sezonul urmator,e o forma de protest tacita.

onlySteaua10.07.2005 14:07

protestul,cu toate ca nu cred ca se va si materializa,este binevenit.

trebuie sa constientizeze si ciobanu' asta odata ca noi chiar nu-l mai vrem.

faptul ca s-a vorbit de protest la toate stirile sportive din seara asta nu poate decat sa ma bucure.

sunt sigur ca o sa fie si o parte mai paranoica printre noi care vor vedea tot felul de comploturi,dushmani,"securisto-comunisti",coposi,antene1,...dar eu unul sunt satul pana peste cap.

Virgil10.07.2005 14:13

Vad ca merg foarte bine semnaturile electronice.E 20:39 si deja s-au strans 1500.Foarte multe din tara.Se vede ce mult il iubeste lumea,pretutindeni.

ADRIAN PACURAR10.07.2005 14:14

asta spera cred muta lume sa vada ca nu e chiar asa de iubit cum crede.

dbd10.07.2005 14:28

da stiti care-i faza...ca adevarul e ca putea sa fie si mai rau ! dac nu-l vrem pe Jiji, cine sa vina ??? spuneti si asta ! :?

Adi10.07.2005 14:32

Cale de intoarcere nu exista! Asta am vrut, asta trebuie sa obtinem! Cum??? Simplu! Cu mult curaj!! Nu avem de ce sa ne temem!!!

Stelisti, la VOT

sectia de votare: www.afaradinghencea.ro

Adi10.07.2005 15:07
da stiti care-i faza...ca adevarul e ca putea sa fie si mai rau !  dac nu-l vrem pe Jiji, cine sa vina ??? spuneti si asta ! :?

Nu stiu cine va veni! Dar cu siguranta vor dori sa vina multi! Pentru imaginea pe care o ofera Steaua, vor lupta multi! Imagineaza-ti citi milionari ar dori sa apara in fiecare zi la TV, sa fie invitati la emisiuni, sa dea interviuri si imagineaza-ti citi dintre ei ar putea sa faca asta mult mai bine decit Gigi. Sunt sute de astfel de oameni...Gigi a demonstrat ce inseamna Steaua si cita imagine poate oferi Steaua. Asa ca viitorul suna bine! Pentru mine cel putin.

Si-au gasit Timisoara, Cluj, Vaslui conducatori competenti!!! Crezi nu se va gasi unul si pentru Steaua!

horse3710.07.2005 15:17

prin tot ce am scris despre Ciobanul nu cred ca pot avea o alta optiune...afara cu boier cacareaza!

Adi10.07.2005 15:20

Mie asta imi place la nebunie! Nu stiu cine a scriso, dar a scriso bine :lol: :lol: :lol:

1458. Berbecu Nea Alecu, 100 ani, cioban, stana Voluntari - in data de 2005-07-10 17:30:48

Gigi , hai acasa , nu-i de tine la oras...

Virgil10.07.2005 15:25
prin tot ce am scris despre Ciobanul nu cred ca pot avea o alta optiune...afara cu boier cacareaza!

In nici un caz nu m-am gandit la tine.Sper ca nu ti-a trecut prin minte asa ceva.Si nici la altcineva in mod special.Ci la toti in corpore.

alex ripper10.07.2005 15:39

hahalera nu o sa plece indiferent de numarul de voturi si asta doar din ambitie prosteasca...o singura solutie exista ca sa plece din Ghencea :

fighting0010.giffighting0021.giffighting0043.gif

Pedro10.07.2005 16:27

Aceste protest trebuie facut nu numai pe net.

Ar fi frumos daca se organizeaza si un protest adevarat, care sa plece din Ghencea si sa se opreasca in fata la marriot si sa protestam acolo, iar la acest protest sa participe toti cei care au semnat pe site, altfel nu realizam nimic cu acest protest

Alexandru10.07.2005 17:10
e facut de gazeta ... aproape toate declaratiile sunt preluate de pe prosport - perioada ioanitoaia si de pe gazeta - formatul nou, cu acelasi ioanitoaia...daca gresesc corectati-ma !

nu este facut nici de gazeta nici de alt ziar. este facut de suporteri. numele si adresa n-as putea s-o dau... prietenii stiu de ce :)

ADRIAN PACURAR10.07.2005 17:56

mai oricum trebuie sa i se arate ca dragoste cu de-a sila ne se poate asa ca poate pricepe ca nu e iubit si ca actiunile sale l-au dus sa fie urat de o mare parte dintre suporteri.

«1235»