FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Galatasaray – Steaua, sau cum sã fii un antrenor eficient

«1234»
fcsteaua.ro14.08.2008 09:55

Simbolul Stelei, Marius Lãcãtuș, a demonstrat asearã cã este un antrenor eficient, în condițiile lotului pe care-l are la dispoziție. Asearã a arãtat cã este un antrenor mult superior lui nea Popicã de la Iași, pe care l-a și învins de altfel de curând la douã goluri diferențã, iar despre Þãlnar nici nu mai încape discuție. Asearã a adus Stelei un egal pe care niciun antrenor din Liga 1 nu ar fi putut sã-l obținã pe Ali Sami Yen.

Marius Lãcãtuș a început jocul cu cea mai bunã formulã disponibilã

Zapata - titular incontestabil

Golanski - jucãtor constant, de naționalã, campion european de tineret, mai echilibrat decât Neșu, care uneori acționeazã prostește. A fost schimbat cu Mihãițã Neșu, un jucãtor excelent pentru finalurile de meci datoritã agresivitãții sale.

Goian - titular incontestabil în defensiva stelistã

Rãdoi - titular incontestabil, sufletul și inima echipei, GLADIATORUL și CÃPITANUL nostru, purtãtorul spiritului jucãtorului-simbol Marius Lãcãtuș,joacã excelent și ca apãrãtor și ca mijlocaș la închidere, lucru care s-a observat de altfel în momentul schimbãrii lui Ov. Petre cu Ghionea

P.Marin - jucãtor în vârstã, experimentat, cu multe meciuri la activ în cupele europene în ultimele sezoane. În plus, asearã nu a existat altã variantã pe postul sãu.

Ov. Petre - mijlocaș la închidere experimentat, jucãtor de naționalã, cu multe meciuri la activ în Liga 1 și campionate din strãinãtate

Lovin - mijlocaș la închidere cu ceva experiențã în cupele europene, de preferat lui Tiago, jucãtor anonim adus de la cunoscuta la ea pe stradã echipã Estrella Amadora

Nicolițã - același jucãtor exasperant, care reușește sã dea gol dintr-o poziție dificilã, dar rateazã centrãri și ocazii clare. A fost titularizat din lipsã de soluții pe partea sa. Una peste alta, randamentul sãu a fost unul bun, fiind unul din autorii golurilor Stelei.

Dayro Moreno - titular incontestabil, jucãtor spectaculos, piesã de bazã în noul angrenaj al Stelei, înscrie aproape în fiecare meci și, FOARTE IMPORTANT, știe sã fructifice cu sânge rece greșelile adversarilor, lucru pe care nu l-am mai vãzut de foarte mult timp la Steaua.

Toja - jucãtor cu siguranțã talentat, nu a strãlucit asearã, dar nici nu a dezamãgit, a avut câteva driblinguri și pase reușite, dar și o ocazie de gol în a doua reprizã. Introdus de Lãcãtuș asearã din cauza accidentãrii lui Szekely.

Arthuro - atacant de careu masiv, în genul lui Victoraș Iacob, dar cu un mic plus la capitolul tehnicã. Primul gol i se datoreazã în proporție de 20%, pentru cã a rãmas sus la degajarea execrabilã a portarului turc. Norocul și oportunismul conteazp mult în fotbal.

Ce a avut Lãcãtuș pe bancã:

Cernea - rezerva lui Zapata

Neșu - rezervã asearã, vezi explicația mai sus

Ghionea - lãsat pe bancã pentru a-i face loc lui Rãdoi în defensivã, mutare inteligentã a antrenorului Lãcãtuș pentru prima parte a meciului, când turcii au avut câteva ocazii pe care numai determinarea lui Mirel Rãdoi le-a dejucat. Dacã nu era Rãdoi, și era Ghionea, probabil cã astãzi am fi analizat înfrângerea Stelei. Nu vreau sã-i diminuez calitãțile lui Ghionea, dar în mod clar nu este la fel de îndârjit ca Mirel. Introdus în locul lui Ovidiu Petre într-un moment în care turcii nu mai atacau decât sporadic, Ghionea s-a achitat cu brio de sarcinile sale defensive, fiind chiar accidentat de Nonda.

Tiago - rezervã indiscutabilã, l-a înlocuit pe Toja. Tiago este un jucãtor fãrã experiențã internaționalã, spre deosebire de Lovin sau Ov.Petre.

Neaga - rezervã indiscutabilã, nu și-a revenit de când s-a întors din Coreea

Ochiroșii - jucãtor de naționalã de tineret, prea lipsit de experiențã pentru a fi titular într-un asemenea meci important, Lãcãtuș îl putea introduce pe final, pentru a acumula experiența necesarã, dacã s-ar fi menținut scorul din primele 13 minute, adicã 2-0 pentru Steaua. La 2-2, Lãcãtuș nu a vrut sã riște nimic, pentru cã Ochiroșii are un profil ofensiv și ar fi lãsat spații în defensivã.

B.Stancu - jucãtor adus de la Unirea Urziceni, fãrã experiențã internaționalã. Nu a fost introdus nici mãcar la final pentru cã Lãcãtuș nu a vrut sã riște egalul.

Așadar, dupã cum vedeți, Lãcãtuș nu este un mare antrenor, dar unul eficient, în condițiile în care patronul echipei declarã : "Lãcãtuș trebuie sã organizeze echipa în funcție de ce jucãtor îmi doresc eu în echipã" și în condițiile lotului actual, care nu este valoros pentru cã patronul nu vrea sã investeascã.

Eu cred cã o impresie despre valoarea lui Lãcãtuș ca antrenor ne vom putea face la sfârșitul acestui sezon.

alexblaja

Azazello14.08.2008 10:00

Felicitari pentru analiza. este nevoie si de contra balansarea materialelor critice. Argumentele tale sunt foarte solide. Bravo.

DonAndres14.08.2008 10:09

Banii n-au valoare,faptele conteaza,Stelistii se nasc nu se inventeaza!!!!!!!!!!

Joc bun,rezultat bun..........Forza Steaua!!!!!

Mihai Somanescu14.08.2008 10:19

"Arturo, atacant masiv de careu" - asta e buna....Daca de la 2 goluri facute cadou ajungi sa faci egal, ba mai mult sa-ti stai sa aperi acel egal cu disperare, cand adversarul e la pamant, e eficienta maxima nu alta. :)

acelasi yo14.08.2008 10:29

Foarte bun articol se vede ca te pricepi nu esti amator ca unii. Si eu cred la fel nu aveam alte optinuni si oricum nimeni nu spera la 2-2 in infernul de la istanbul

choli14.08.2008 10:42
"Arturo, atacant masiv de careu" - asta e buna....Daca de la 2 goluri facute cadou ajungi sa faci egal, ba mai mult sa-ti stai sa aperi acel egal cu disperare, cand adversarul e la pamant, e eficienta maxima nu alta. :)

Unde a fost aparare? daca ar fi fost am fi stat cu, curu-n poarta si probabil am fi castigat...si ai fi aparut tu si ai fi spus ca Laca nu are onoare...ca a stat cu, curu-n poarta. Am vazut ca echipa a stat in ultimele 20 de minute calare pe turci....tu unde ai vazut meciul???

dragos_drlsteaua14.08.2008 10:44

Noroc ca mai sunt si oameni care gandesc pe forumul asta. Jos palaria pentru replica si ultima fraza a acestui articol este pur si simplu perfecta.

DonAndres14.08.2008 10:54

Unde a fost aparare? daca ar fi fost am fi stat cu, curu-n poarta si probabil am fi castigat...si ai fi aparut tu si ai fi spus ca Laca nu are onoare...ca a stat cu, curu-n poarta. Am vazut ca echipa a stat in ultimele 20 de minute calare pe turci....tu unde ai vazut meciul???

Probabil ca nici nu l-a vazut!!!!!!!

leoc98014.08.2008 10:58

Daca un antrenor mare este acela care asculta cu sfintenie de spusele patronului, pierde titlul in penultima etapa la Dinamo si-l mentine pe Nicolita in ehipa cu orice risc, DA, atunci Lacatus e un antrenor eficient.

kosm1n14.08.2008 11:13

Cred ca de rezultat nu ne putem lega dar e ceva ce nu-mi da pace. E frica care am simtito cand ne-au dat al doilea gol! Nu vreau sa ma traiesc momente ca acelea! Deci Laca fa ceva sa nu mai greseasca atatea pase si pierderi de mingi aiurea!

Catalyn0714.08.2008 11:25

Nu sunt de acord in legatura cu Lovin si Nicolita. Este clar ca cei doi nu mai au ce cauta in primu 11. Daca Banel a fost introdus din lipsa altor solutii, eu zic ca Tiago il inlocuia cu brio pe Lovin. Chiar nu vede nimeni ca acest jucator da doar pase in spate si in lateral, si se crede Ronaldinho ( vezi o pasa GRESITA cu calcaiu la Dayro moreno, intr-un moment in care nu era necesar sa faci asa ceva )

dragos_drlsteaua14.08.2008 11:35

@Catalyn07

Daca in ceea ce il priveste pe Banel nu mai exista nicio urma de indoiala ca acest baiat nu e de Steaua, in privinta lui Lovin da-mi voie sa te contrazic. Nu eu cat cifrele. Care spun ca Lovin a recuperat cele mai multe mingi din echipa noastra. Acestea fiind spuse, el si-a facut datoria. Tot ceea ce face in plus sunt simple bonusuri. Atata timp cat recupereaza si nu greseste pase, el isi indeplineste rolul pe care il are in echipa. Nu e mai putin adevarat ca in meciurile de campionat, de exemplu, meciuri in care trebuie sa atacam, Lovin nu are ce cauta in echipa. Acolo intervine treaba celor care stiu sa controleze o minge, stiu sa paseze in adancime si mai stiu sa si dribleze din cand in cand. Insa in meciurile cu echipe grele, eu il vad pe Lovin un jucator excelent, care distruge mare parte din jocul adversarului. Spre deosebire de Banel, el macar e eficient intr-un anumit domeniu...

il_capitano14.08.2008 11:36

Sunt in totalitate de acord cu tine ! Menirea acestui articol, banuiesc, este aceea de a raspunde ''userului'' Marius ! Foarte adevarat ce ai scris ! Marius a fost un antrenor eficient, a facut ceea ce trebuia, echipa a jucat bine in afara de 2-3 greseli in aparare ! Nicolita a facut cel mai bun meci al sau din ultimul an, chiar daca nu i-au iesit executiile, omul ar trebui sa joace simplu, am mai spus-o nu sa se complice la ceea ce nu stie !

MoWeed14.08.2008 11:39

Asa este, s-a obtinut un rezultat bun in conditiile actuale....

Lacatus stia ca turcii chiar daca par ca nu mai pot, nu renunta niciodata dovada fiind si meciurile nationalei lor de la Euro. Desigur ca a facut si greseli, dar unii nu vad decat lucrurile rele, nu si pe cele bune...

sabin130714.08.2008 11:40
Daca un antrenor mare este acela care asculta cu sfintenie de spusele patronului, pierde titlul in penultima etapa la Dinamo si-l mentine pe Nicolita in ehipa cu orice risc, DA, atunci Lacatus e un antrenor eficient.

Sincer nu stiu de ce-ti mai pierzi vremea pe forumul asta, ca nu prea intelegi nimic din cate se vede. In articol se facea referire la pacostea Stelei, Becali, si tocmai in conditiile astea neprofesioniste oferite de conducere, Lacatus reuseste sa puna in miscare un sistem, un stil de joc.

Sper ca numai tu ai inteles ca ¨Lacatus este mare¨ pentru ca ar asculta de patron. Oricum, nici ironia nu e prea reusita.

Era cazul sa apara si un articol asa (felicitari alexblaja!) raspuns la celelalte delirari bolnave. Cine stie, poate apare iar prin fitzuicele de ziare romanesti ca toti stelistii il contesta 100% pe Lacatus, si puhoiul o ia de buna, cum altfel. Am mai spus-o si o repet, nu voi sunteti Steaua. Ne faceti de rusine!

Forza Steaua! Forza Lacatus!

P.S.: cred ca e prima data cand se aduce vorba de timpul de care are nevoie un antrenor (nu doar Lacatus) sa arate daca e antrenor sau nu. Corect spus, la sfarsitul sezonului ne putem face o parere, pana atunci continuati sa va balacariti linistiti.

AdrianUltras2514.08.2008 11:48

Nu reusesc sa imi dau seama daca acest articol e ironic sau pe bune.

Antrenor eficient?

Nu!

Eficient a fost Dayro, un sut, un gol.

Un antrenor era eficient daca distrugea echipa Galatei aflata intr-o forma foarte slaba.

P.Marin – jucãtor în vârstã, experimentat, cu multe meciuri la activ în cupele europene în ultimele sezoane. În plus, asearã nu a existat altã variantã pe postul sãu.
\

Da' Nesu era rupt?

Pai prietene, cum au venit alea 2 goluri ale turcilor?

Cumva cu centrari din dreapta peste careul nostru?

Da.

Prima a fost pasata iar a 2a reluata in poarta.

La golul 2 Petrica l-a sprijinit pe Nonda iar la pasa pt golul 1 Petrica statea si privea.

El trebuia sa fie acolo!

Nesu a aratat ca stie mai bine jocul aerian decat Petrica.

A castigat cam toate duelurile.

Petre Marin nu mai are ce sa caute titular la Steaua.

E al 3lea meci slab facut de el in acest sezon.

Trebuie trecut in rezerva!

Heart_For_Steaua14.08.2008 11:52

Un articol bun sper ca toti sa-l citeasca si sa stea sa se gandeasca sa vada ca nu este chiar asa prost antrenor Lacatus...

Voi credeti ca ati face mai mult decat Lacatus daca ati fi antrenor la Steaua?

sile-jardel14.08.2008 12:01

daca nu-mi place marele antrenor Lacatus nu inseamna ca nu sunt stelist!dupa parerea mea este cel mai slb antrenor pe care l-am avut.la ce lot are,ar trebui sa aiba rezultate mai bune.de ce aseara a inceput titular cu ov.Petre cind stia ca nu e complet refacut?a pierdut din start o schimbare si a jucat si f prost.trebuie odata sa formeze un cuplu de fundasi cu care sa joace si e clar ca trebuie sa inceapa cu Goian si Ghionea.nu stie sa faca schimbari,un antrenor mare acolo se vede.

Azazello14.08.2008 13:02
Petre Marin nu mai are ce sa caute titular la Steaua.

E al 3lea meci slab facut de el in acest sezon.

Trebuie trecut in rezerva!

Chestia asta o va decide antrenorul, nu eu sau tu sau oricine altcineva care posteaza pe aici.

AdrianUltras2514.08.2008 13:15

Pacat ca antrenoru' decide prost!

c.ronaldo1714.08.2008 13:20

Pacat ca a decis prost si am facut 2-2, daca decidea bine si pierdeam, bucuria voastra, aveati "n" motive sa il atacati.

AdrianUltras2514.08.2008 13:31

Daca decidea bine, castigam!

Turcii au fost foarte slabi in aparare aseara.

Si noi ce am facut?

Ne-am aparat si am luat 2 boabe.

Decizie foarte buna a antrenorului Stelei!

c.ronaldo1714.08.2008 13:33

Ce`a decis Lacatus? A decis sa dam 2 goluri inca din startul meciului.

Si noi ce`am facut?

Am atacat si am dat 2 goluri.

AdrianUltras2514.08.2008 13:40

Ma indoiesc ca a decis Lacatus ca Aykut sa degajeze o minge in spatele lui Arthuro sau ca Servet sa respinga pe spate in centrul careului o minge centrata din corner.

Din pacate tu incerci sa vezi(si esti convins ca vezi) partea plina a paharului acolo unde partea goala e mai mare.

steado14.08.2008 13:41

Din pacate cand ai 2-0 in minutul 13 iar in min. 60 scapi cu mari emotii de un 2-3 nu se prea poate spune ca esti eficient.Eficient era poate Oli, dar de la Lacatus asteptam mult mai mult.Asteptam sa fie la nivelul jucatorului Lacatus.Este un lucru firesc si Lacatus ar trebui sa-si fi dat primul seama de asta cand a vrut sa fie antrenor la Steaua.

Contradictia dintre jucatorul si antrenorul Lacatus mi se pare, mie personal, de neanteles.Lacatus sa astepte trecerea timpului ca sa conserve un egal inselator cand in ultimul sfert de ora turcii abia isi mai trageau sufletul ? Lacatus sa nu promoveze niste tineri de real talent ca Ochirosii si Stancu, introducandu-i macar in finalul meciului ? Arthuro si Tiago adica aveau mai multa experienta in aceasta competitie? Sa nu fi observat Lacatus la Iasi cu cata usurinta s-a desprins Bogdan Stancu de adversar si a inscris ?

Sa fi uitat Lacatus cata experienta avea el personal cand transforma cu dezinvoltura penaltiul din finala cu Barcelona ?

Sincer nu pot intelege ce se intampla acum cu antrenorul Lacatus.Nu pot intelege fiindca nu pot uita vremurile cand scandam cu un intreg stadion "Lacatus, va da golul uite-acus !" Si nu e vorba neaparat de calitatile de antrenor ci de mentalitate.Sa si-o fi pierdut Lacatus ? Nu pot sa cred si nici sa inteleg...

«1234»