Simbolul Stelei, Marius Lãcãtuș, a demonstrat asearã cã este un antrenor eficient, în condițiile lotului pe care-l are la dispoziție. Asearã a arãtat cã este un antrenor mult superior lui nea Popicã de la Iași, pe care l-a și învins de altfel de curând la douã goluri diferențã, iar despre Þãlnar nici nu mai încape discuție. Asearã a adus Stelei un egal pe care niciun antrenor din Liga 1 nu ar fi putut sã-l obținã pe Ali Sami Yen.
Marius Lãcãtuș a început jocul cu cea mai bunã formulã disponibilã
Zapata - titular incontestabil
Golanski - jucãtor constant, de naționalã, campion european de tineret, mai echilibrat decât Neșu, care uneori acționeazã prostește. A fost schimbat cu Mihãițã Neșu, un jucãtor excelent pentru finalurile de meci datoritã agresivitãții sale.
Goian - titular incontestabil în defensiva stelistã
Rãdoi - titular incontestabil, sufletul și inima echipei, GLADIATORUL și CÃPITANUL nostru, purtãtorul spiritului jucãtorului-simbol Marius Lãcãtuș,joacã excelent și ca apãrãtor și ca mijlocaș la închidere, lucru care s-a observat de altfel în momentul schimbãrii lui Ov. Petre cu Ghionea
P.Marin - jucãtor în vârstã, experimentat, cu multe meciuri la activ în cupele europene în ultimele sezoane. În plus, asearã nu a existat altã variantã pe postul sãu.
Ov. Petre - mijlocaș la închidere experimentat, jucãtor de naționalã, cu multe meciuri la activ în Liga 1 și campionate din strãinãtate
Lovin - mijlocaș la închidere cu ceva experiențã în cupele europene, de preferat lui Tiago, jucãtor anonim adus de la cunoscuta la ea pe stradã echipã Estrella Amadora
Nicolițã - același jucãtor exasperant, care reușește sã dea gol dintr-o poziție dificilã, dar rateazã centrãri și ocazii clare. A fost titularizat din lipsã de soluții pe partea sa. Una peste alta, randamentul sãu a fost unul bun, fiind unul din autorii golurilor Stelei.
Dayro Moreno - titular incontestabil, jucãtor spectaculos, piesã de bazã în noul angrenaj al Stelei, înscrie aproape în fiecare meci și, FOARTE IMPORTANT, știe sã fructifice cu sânge rece greșelile adversarilor, lucru pe care nu l-am mai vãzut de foarte mult timp la Steaua.
Toja - jucãtor cu siguranțã talentat, nu a strãlucit asearã, dar nici nu a dezamãgit, a avut câteva driblinguri și pase reușite, dar și o ocazie de gol în a doua reprizã. Introdus de Lãcãtuș asearã din cauza accidentãrii lui Szekely.
Arthuro - atacant de careu masiv, în genul lui Victoraș Iacob, dar cu un mic plus la capitolul tehnicã. Primul gol i se datoreazã în proporție de 20%, pentru cã a rãmas sus la degajarea execrabilã a portarului turc. Norocul și oportunismul conteazp mult în fotbal.
Ce a avut Lãcãtuș pe bancã:
Cernea - rezerva lui Zapata
Neșu - rezervã asearã, vezi explicația mai sus
Ghionea - lãsat pe bancã pentru a-i face loc lui Rãdoi în defensivã, mutare inteligentã a antrenorului Lãcãtuș pentru prima parte a meciului, când turcii au avut câteva ocazii pe care numai determinarea lui Mirel Rãdoi le-a dejucat. Dacã nu era Rãdoi, și era Ghionea, probabil cã astãzi am fi analizat înfrângerea Stelei. Nu vreau sã-i diminuez calitãțile lui Ghionea, dar în mod clar nu este la fel de îndârjit ca Mirel. Introdus în locul lui Ovidiu Petre într-un moment în care turcii nu mai atacau decât sporadic, Ghionea s-a achitat cu brio de sarcinile sale defensive, fiind chiar accidentat de Nonda.
Tiago - rezervã indiscutabilã, l-a înlocuit pe Toja. Tiago este un jucãtor fãrã experiențã internaționalã, spre deosebire de Lovin sau Ov.Petre.
Neaga - rezervã indiscutabilã, nu și-a revenit de când s-a întors din Coreea
Ochiroșii - jucãtor de naționalã de tineret, prea lipsit de experiențã pentru a fi titular într-un asemenea meci important, Lãcãtuș îl putea introduce pe final, pentru a acumula experiența necesarã, dacã s-ar fi menținut scorul din primele 13 minute, adicã 2-0 pentru Steaua. La 2-2, Lãcãtuș nu a vrut sã riște nimic, pentru cã Ochiroșii are un profil ofensiv și ar fi lãsat spații în defensivã.
B.Stancu - jucãtor adus de la Unirea Urziceni, fãrã experiențã internaționalã. Nu a fost introdus nici mãcar la final pentru cã Lãcãtuș nu a vrut sã riște egalul.
Așadar, dupã cum vedeți, Lãcãtuș nu este un mare antrenor, dar unul eficient, în condițiile în care patronul echipei declarã : "Lãcãtuș trebuie sã organizeze echipa în funcție de ce jucãtor îmi doresc eu în echipã" și în condițiile lotului actual, care nu este valoros pentru cã patronul nu vrea sã investeascã.
Eu cred cã o impresie despre valoarea lui Lãcãtuș ca antrenor ne vom putea face la sfârșitul acestui sezon.
alexblaja