FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Ce n-a mers

«1234»
seven731.07.2008 08:18

Sper sa plece Banel cat mai repede, iar daca ne mai dau si turcii 4 mil p el (desi nu prea cred) ar trebui sa fim foarte multumiti. Cat despre jocul Stelei, cred ca exista o problema mare de mentalitate. Cand au jucat cu roma au jucat pe jos cu devieri, 1-2-uri, pase din prima au facut spectacol, pe scurt au jucat fotbal. Insa cu Vasluiul lui porumboiu de ce sa joace fotbal cand pot sa trimita mingi bubuite?

Ma intreb cati ani trebuie sa fim martori la jocul acesta infect cu bubuite pentru ca jucatorii nostri sa-si dea seama ca nu sunt buni la el(poate pentru ca nu sunt deloc buni la duelurile aeriene si pentru ca atacantii pe care-i aducem sunt mereu inalti si n-au viteza ca sa poata profita de aceste bubuite ca doar nu se asteapta ca cei care le paseaza sa le puna mingea fix pe cap), ca jocul care li se potriveste este cel la firul ierbii cu devieri, 1-2-uri, pase din prima. Chiar nu observa ca cele mai bune ocazii ale lor vin atunci cand joaca fotbal adevarat nu bubuitelea. Si ma deranjeaza si atitudinea asta ca daca am primit gol trebuie sa trimitem mingea cat mai repede in careul advers prin bubuite ca sa nu pierdem timp. Da, buna idee! Hai sa nu pierdem timpul, in schimb hai sa pierdem toate mingile pe care le recuperam. Nu stiu daca o data dupa ce a fost trimisa o bubuita (ca sa ajungem la careu cat mai repede) am fost in stare sa o tinem mai mult de 1-2 sec timp in care s-a lovit d kapetanos sau arthuro si a sarit la vasluieni. O alta greseala este tendinta de a juca mereu pe extreme . Cum sa joci pe extreme cand nu ai jucatori buni la cap care sa-ti bage mingea in ate asta daca reuseste mijlocasul de banda sa trimita o centrare decenta. Chiar nu pot sa verticalizeze mai mult, sa dribleze acolo in centru(cum a facut-o golanski in meciul cu roma) si sa traga un sut sanatos( preferabil pe poarta). Desigur ca urasc faptul ca am pierdut, mai ales ca am pierdut in fata unui nesimtit ca porumboiu, dar modul in care am pierdut-o, pe mana noastra adauga la amaraciunea mea. Daca Steaua ar fi jucat fotbal si ar fi pierdut m-as fi simtit mult mai bine decat ma simt acum. :thumbdown:

axl31.07.2008 08:27
@axl: asta cu il prefer pe Lacatus in locu' lu' altu e ca aia cu prefer sa traiesc in Romania decat in India sau Darfur. Sau ca in bancu cu pesimistu si optimistu, pesimistu primeste cadou un trenulet si zice "asta sigur o sa se strice", iar optimistul o balega de cal si zice "eu am primit un cal, numai ca se ascunde prin casa". Avem si noi un antrenor mare, doar ca se ascunde. Avem UN NUME mare pe banca, nu un antrenor mare. Si de ce sa cred eu ca singurele alternative ar fi Oli "sau altii" (adica Titi Dumitriu), cand Rapid ne-a aratat ca se poate si un Peseiro sau de ce nu, chiar un Boloni? Defapt, daca stam acum sa ne gandim, ce ziceti, Hizo n-ar fi bun? :D

Probabil m-am exprimat eu defectuos. Il prefer pe Lacatus lui Olaroiu, lui Hagi, lui Zenga. Asta nu inseamna ca daca Hagi s-ar intoarce ca antrenor la Steaua nu l-as sustine.

Nu ma pricep la antrenorat, tactici, strategii, etc., vad ca un jucator da o pasa excelenta, face un dribling uimitor, prinde un sut fenomenal, un tackling bun, si-atunci imi place de el si-mi intra in inima. Antrenorul? E si el pe-acolo. I don't see the big picture, I don't step out of the box. Poate ca daca mi-as pune capul un pic la contributie si-as studia nitelus TEORIA fotbalului as fi in stare sa-mi dau cu parerea despre cat de bun e x ca antrenor, dar, sincer, mie imi place cum se invarte mingea aia in aer, si de-aia ma uit la fotbal. Prefer o parada imposibila sau un gol din unghi mort unui meci excelent tacticizat(ce-o mai insemna si asta?). Cand i-am vazut pe Dayro si Szekely dribland aseara, chiar ineficient uneori, m-am bucurat pentru ca nu mai vazusem de prea mult timp asa ceva in jocul Stelei. La fel, sutul ala al lui Szekely. La fel, intrarea aia de rosu a lui Ghionea (parerea mea e ca nu merita eliminat). La fel, masca lui Radoi. Uite, imi aduc aminte cand Ghionea juca cu masca pe fata, cand Radoi juca cu infiltratii, cand Nesu, knocked-out, cu privire de nebun, tinea mortis sa intre din nou pe teren cand el nu putea sa se tina bine pe picioare, cand Dorinel isi suprasolicita ficatii. De-asta imi place mie fotbalul, in special cel jucat de Steaua.

Il prefer pe Lacatus antrenor pentru ca n-avem altul, momentan. Cand il aveam pe Oli incepuse sa ma sece la inima, dar nu pentru ca-l consideram un antrenor prost ci pentru ca nu ma mai uitam cu placere la meciuri.

Si pentru cei ce inca mai considera influenta lui Oli covarsitoare pentru jocul Stelei, va invit sa comparati lotul de-atunci si lotul de-acum.

Prepeleak31.07.2008 08:28

In fiece domeniu sunt niste reguli de baza pe care daca nu le respecti ai doar de pierdut. Singurele abateri de la conformare nesanctionate sunt geniile, si asta nu intotdeauna. Sa admitem ca Steaua nu are acum niciun geniu pe banca tehnica ori in teren si sa incercam sa identificam regulile care ar trebui respectate ca sa nu ne fie rau.

Sistemul de joc din anii trecuti 4-2-3-1: doi inchizatori, mijlocasi de banda, mijlocas ofensiv (sau varf retras), atacant. Aspectul jocului: echipa se apara in terenul propriu, recupereaza, paseaza lung pe varf si se muta in terenul advers. Rolul atacantului: se bate cu fundasii adversi, primeste in general mingea cu spatele la poarta si o protejeaza pana cand capata sustinerea coechipierilor. Atacanti potriviti: Victoras Iacob, Pepe Moreno, Marius Niculae, Arthuro, Kapetanos;, Fabianni, Vieri, Ianker(exemplele sunt doar ca sa se identifice tipul, nu comentam valoarea).

Sistemul actual (ori cel putin ce se intentioneaza) este 4-1-4-1 dupa modelul Spaniei: un inchizator, doua "aripi", doi mijlocasi centrali (atentie... nu doi ofensivi), varf. Foarte bine- viteza, combinatii, spectacol. Daca tot luam un model haideti intai sa jucam exact ca spaniolii si apoi sa improvizam. Aspectul jocului: echipa se apara foarte sus cu presiune pe fundasii adversi, recuperarile cer solutii rapide si tehnice cu posibilitatea de finalizare imediata. Rolul atacantului: participa la pressing pe fundasii adversi, primeste mingea cu fata la poarta si cauta patrunderea si finalizarea imediata. Atacanti potriviti: Badea, Stancu, Lacatus, Thereau, Habibou, Torres, David Villa, Costea...

"Ce n-a mers"

- Goian ar fi adus un plus de pericol la fazele fixe

-La mijloc Tiago e un ratacit, un etern suspendat intre mijlocas central si inchizator;

-Dayro Moreno e un impostor in tricoul cu numarul 10 (are dreptate Radoi cand spune ca nu tricoul joaca), nici nu coboara cand e cazul sa ajute apararea, nici nu e in stare sa ramana in centru si sa gestioneze de acolo mingiile ci alearga deseori in margini unde aglomereaza zona, impiedica jucatorii de viteza sa joace ce stiu mai bine si nici nu mai ajunge in careu pentru finalizare;

-Nicolita;

-Lacatus continua sa faca manevra cu schimbat extremele intre ele ca sa deruteze adversarul: 15-20 de minute bune in loc sa joace cu mijlocasii de banda pe postul favorit ca sa poata centra ii suceste pe pozitii unde randamentul e mai mic si sunt mai usor de blocat. E simplu: orice fundas de la divizia D si pana in Champions League stie ca trebuie sa apere centrul si sa isi scoata adversarul spre tusa... asta o aplica indiferent cine ii este in fata. Daca il muti pe Ochirosii, un stangaci pe dreapta, el va incerca sa isi faca culoar de sut (cum a facut cu AS Roma) ori sa isi intoarca adversarul inainte de a centra cu stangul (pentru ca centrarea in viteza se face cu dreptul de acolo) in locul unei centrari excelente de pe stanga (gol Bogdan Stancu cu Italia la tineret). Va amintiti faza la care a luat foc Hizo aseara? cand Szekely pe partea stanga a driblat un vasluian in careu pe linia de fund? Sigur ca driblingul e de efect dar a facut-o si casa isi puna mingea pe dreptul pentru ca locul lui nu e acolo.

-in fine Arthuro/Kapetanos nu au loc in sistemul asta. Stancu, Badea sau Dayro Moreno ar trebui sa fie pe postul de varf. Nu de namile avem nevoie acolo ci de viteza.

Ce e de facut?

Zapata - Golanski, Radoi, Goian, P. Marin par batuti in cuie

Szekely pe dreapta, Ochirosii pe stanga, O. Petre la inchidere sunt musai

Problema ar fi cei doi mijlocasi centrali - eu l-as asculta pe Dica si l-a pune pe Neaga pe centru, Rica are inima cat pentru doi si face si faza defensiva. Omul cu care s-ar completa ar fi Plesan pentru ca si el vine des inapoi.

Varf: Dayro, Stancu, Badea... eventual jucati fiecare cate 30 de minute in care sa manance pamantul pana cand se impune unul dintre ei.

armin31.07.2008 08:32

Stimate domnule ANTRENOR Cosmin Olaroiu, imi cer scuze pentru tot ce am afirmat despre dumneavoastra, si sper sa reveniti in Ghencea.

Din pacate, Steaua arata ca o echipa fara un MANAGER capabil sa aduca un ANTRENOR capabil. Adica, arata ca o turma de oi.

AdrianUltras2531.07.2008 08:38

Tiago nu e mijlocas defensiv asa cum nici Dayro nu e mijlocas.

Lacatus vad ca face ce stie el mai bine: reprofileaza.

L-a avut pe Mendoza, un bine cunoscut atacant, l-a reprofilat in mijlocas stanga.

A venit Dayro, atacant golgeter din Columbia, l-a pus playmaker.

Pe Nicolita, un simplu om de pe strada, l-a facut fotbalist.

De ce nu a mers mijlocul?

Pai nu a mers pt ca Dayro si Tiago se calcau pe picioare.

Primul e atacant dar era obligat sa joace mijlocas ofensiv, al 2lea e obligat sa joace mijlocas defensiv dar din reflex urca pana la Dayro si se incurca reciproc.

4-1-4-1 asta pe care Lacatus pretinde ca il foloseste e un sistem de rahat.

O aglomerare de oameni la mijloc care nu stiu ce sa faca.

"Sa jucam ca Spania!!!"

Pai bai becaliotule, tu il compari pe Arthuro cu Torres?!

De ce nu au mers flancurile?Raspunsul e simplu: PILE!!!

DA! PILE!!! Ca cele de pe vremea lui Piturca.

In prima repriza foarte putine mingi au mers pe la Szekely.

Toate s-au dus pe STANGA, pe la Banel!!!

De ce joaca Banel titular?Pt ca cotizeaza la Lacatus!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Alta explicatie nu exista!!!

Ne batem cu pumnii in piept ca avem cea mai tare defensiva.

Si ne e frica de atacantii lui Vaslui: temwanjera si "celalalt" burdujan(asta cu "celalalt" e de pe vremea cand zicea burdujan:"de acum o sa vedeti un alt burdujan")

Hehehe!

Ca nu fac extremele faza de aparare.

Sa faci treaba mare pe faza de aparare prietene!

In Romania nimeni nu te ataca cu fundasii laterali daca te numesti Steaua!!!

De ce nu au jucat ca si cu AS Roma?

Pai nu au jucat asa pt ca Romanii nu au jucat tare.

In meciul cu Roma, Dayro a fost luat pe sus de foarte putine ori.

Cu Vaslui a fost luat pe sus non stop.Ca asta stiu astia sa joace. La rupere.

Nu ati vazut ce radea in'doaie ala dupa ce a vazut ca era sa ii rupa piciorul lui Tiago?

Lacatus trebuie sa plece!!!

Gata cu reprofilarile, gata cu pilele, gata cu jocurile chinuite si tacticile de rahat!

fsoica31.07.2008 08:45
Cum pot sa spui despre Ochirosii ca "inca nu e de nivelul lui Banel"? Pai daca declara Olaroiu asa ceva, era crucificat si ars pe rug.

Duffy, ne cunoastem de multa vreme...

Amandoi avem tarele noastre...

Imi place critica ta adresa antrenorilor recenti ai Stelei...ce suna aiurea e ca ai ramas cu placa cu Olaroiu...ce nu pricep e de ce un individ inteligent ca tine nu poate sa treaca peste orgoliul de a demonstra si altora ca a avut el dreptate atunci, demult...

E clar ca Olaroiu e mai bun antrenot decat Hagi sau Lacatus, dar daca plebea nu l-a iubit, ce vrei ?

Nu mai insista cu el ca e demult istorie si nu faci decat sa perpetuezi antipatia forumului impotriva-ti...rezuma-te la critica lui Lacatus, ca ai destule de scris pe tema asta, din pacate....

cat despre:

"""""

Cum pot sa spui despre Ochirosii ca "inca nu e de nivelul lui Banel"? Pai daca declara Olaroiu asa ceva, era crucificat si ars pe rug.

""""",

trebuie sa te hotarasti: ori crucificat, ori ars pe rug...ambele nu se poate, din moment ce la a doua ar fi fost deja mort; iar omul medieval sau antic dorea sa vada suferinta...la ce bun sa mai crucifici un cadavru carbonizat sau la ce bun sa mai arzi pe rug un les gaurit si ars de soare ?

raducelbun31.07.2008 08:50

Parerea mea fata de antrenorul Lacatus mi-am exprimat-o la rubrica rezervata lui si poate ca nu interveneam acum daca nu sesizam ca, pentru prima data in acest an, dupa pauza jocul echipei nu s-a imbunatatit.

Altfel, nici eu nu inteleg ce a jucat B. Stancu (sigur nici el nu stia), cum nu am inteles nici schimbarile pe benzi intre Szekely, Banel si apoi Ochirosii. tot la "rubrica bramburiti" l-as inscrie si pe D. Moreno din repriza a 2-a.

Per total nu am vazut nimic roz in jocul nostru. Nici chiar cele doua faze mai acatarii de care faceti vorbire, pentru ca pe langa faptul ca au fost doar doua (!) imi mai pun si intrebarea daca nu cumva au fost rodul intamplarii.

Pe scurt - sunt dezamagit. Pe deplin dejamagit!

Ma gandesc totusi ca este mai bine ca sunt abonat UPC si ca nu o sa vad toate meciurile Stelei din acest campionat. Macar nu ma mai enervez.

DelPiero1031.07.2008 08:51
am vb cu un prieten acum care a fost la meci cu M... , fratele meu si spunea ca autocarele din spatele lui au fost implicate in grave incidente cu cainii!!!

cum poate fi posibil asa ceva can totusi s-a mers in nr mare la Vaslui oras de gay si cu toate ca si acolo ultrasii nostri au fost tratati mizerabil voua va arde de fotbal!!!

iar o sa rada tot anul cainii de noi ca ne-au facut!!!

Stii ceva?In fund ne intereseaza pe noi cu cn va bateti voi!Apropo,in numele cui va bateti?In numele Stelei?Cica sa nu ne arda de fotbal,da' de ce dreq sa ne arda?De huliganismele voastre care ne-au adus atatea suspendari!Apropo,sa nu sara hultrasii pe mine dupa acest post,nu-s samantar si nici suporter-TV,dar cand unora le arde de bataie cu javele in loc sa le pese de Steaua(care este la pamant acum),ma apuca pandaliile...

radutheodor31.07.2008 08:51

Prepeleak, JOS PALARIA.

Eu ma retrag, ai fost prea ZEU in explicatii, nu mai e nimic de adaugat, consider aceasta discutie incheiata in acest moment.

Cel mai bun comentariu legat de meciul Vaslui - Steaua pe care il puteam citi.

fsoica31.07.2008 08:52
Precum baietii din melodia asta cea mai tare:
, care cred despre ei ca au cea mai tare masina, dar e invizibila, si cea mai tare femeie, dar e invizibila si aia, cred si eu cu tarie ca avem cei mai tari mijlocasi ofensivi, dar invizibili, asa ca avem cel mai tare antrenor, dar invizibil si ala, care ii pune pe atacantii Dayro si Stancu sa joace mijlocasi ofensivi.

or fi femeile alea invizibile, dar tot bune sunt, iar masina o fi ea de nevazut, dar merge....

la noi ii vezi pe toti foarte bine, dar nu merge niciunul ;)

radutheodor31.07.2008 08:53
trebuie sa te hotarasti: ori crucificat, ori ars pe rug...ambele nu se poate, din moment ce la a doua ar fi fost deja mort; iar omul medieval sau antic dorea sa vada suferinta...la ce bun sa mai crucifici un cadavru carbonizat sau la ce bun sa mai arzi pe rug un les gaurit si ars de soare ?

Bine, atunci intrebarea ramane :

Cum pot sa spui despre Ochirosii ca "inca nu e de nivelul lui Banel"?

Si merge crucificat si ars pe rug: pui crucea pe un rug, il bati in cuie pe om acolo sa stea bine sa nu se poata da jos si apoi dai foc la rug :D

fsoica31.07.2008 09:00

Bine, atunci intrebarea ramane :

Cum pot sa spui despre Ochirosii ca "inca nu e de nivelul lui Banel"?

Si merge crucificat si ars pe rug: pui crucea pe un rug, il bati in cuie pe om acolo sa stea bine sa nu se poata da jos si apoi dai foc la rug :D

aia cu Nicolita e cea mai tare, dar din pacate nici Ochirosii nu e facut sa ma impresioneze..poate acel invizibil toja, ca tot veni vorba de invizibilitate...numai sa nu-l puna Laca sa joace in centru ;)

bodanelu31.07.2008 09:06

@AdrianUltras25

deja aberezi cu pile si alte nebunii.

Pe Nicolita nu l-a facut Lacatus antrenor. Cu el insista si Protasov si Oli si Hagi si Lacatus si antrenorul nationalei. Fotbalist l-a facut foamea. acum nu mai sufera, are bani si a uitat de fotbal.

dr.adrian931.07.2008 09:14

cuvintele sunt de prisos...

Living_Dead_Stripper31.07.2008 09:16
Stimate domnule ANTRENOR Cosmin Olaroiu, imi cer scuze pentru tot ce am afirmat despre dumneavoastra, si sper sa reveniti in Ghencea.

Din pacate, Steaua arata ca o echipa fara un MANAGER capabil sa aduca un ANTRENOR capabil. Adica, arata ca o turma de oi.

Stai linistit. Deja Gigi a declarat ca va incerca, ca prima optiune, reinstalarea sauditului si abia apoi aducerea lui Dan Petrescu. Pe mine unul ma lasa rece cine va fi antrenor la Steaua atata timp cat singurul antrenor adevarat e Gigi Becali.

Care intre noi fie vorba, incepand de la Olaroiu a inceput sa se bage la echipa. Poate mai tineti minte dialogul relatat de cioban, intre el si Olaroiu, dupa meciu de pomina pierdut de ilustrul tactician in Ghencea, cu dinam0, scor 2 - 4:

,,Ba Gigi, mi s-a sters fotbalu' din cap, nu mai inteleg nimic!''

,,Bine ba Oli, atunci lasa ca fac EU echipa!''

Dupa care i-a dat un biletel...

joe2131.07.2008 09:26

Ma scuzati, nici acum nu-mi revin din socul de aseara, nu-mi aduc aminte sa fi suferit atat de mult in alte partide si asta poate datorita increderii pe care o aveam aseara in toata echipa, dezamagirea a fost crunta la sfarsit. Consider ca desi avem jucatori de talent indiscutabil, Szekely, Bogdan Stancu, sunt necopti si nu pot face fata in jocuri de tensiune. De la mijloc in sus, in meciuri ofciale jucam haotic si, desi nu-l suport pe cioban, inclin sa gandesc ca el, nu mai inteleg nici eu ce se-ntampla. Poate ca sunt eu prea pesimist acum si inca nu mi-am revenit din socul de aseara, dar nu cred ca vom iesi curand la liman, sa dea Dumnezeu sa ma-nsel eu, tuturor va doresc numai bine...

LAZIO31.07.2008 09:42

grav

AdrianUltras2531.07.2008 09:51

Bodanelu

Tiganu de 2 ani nu mai joaca.

Cand era Protasov intr-adevar juca foarte bine.

Se potrivea perfect pe ce ii cerea Protasov.

Dar de cand a venit Olaroiu, nu mai joaca nimic.

Si nu dau vina pe Olaroiu aici.

Vina e a lui Banel.S-a vazut in bani(intrarea in CL i-a adus niste banuti buni) si acum nu il mai intereseaza sa joace fotbal.Are alte lucruri pe cap.Sa faca case, sa ia masini, sa agate pitipoance,etc.

Scopul vietii lui Banel a fost sa scape de saracie.A scapat deci il doare in cot de viata!

AlexV31.07.2008 10:32

Singurul vinovat este Lacatus. Sper sa-l dea afara Becali inainte sa se auda "demisia" din tribune.

MoWeed31.07.2008 10:40

O analiza pertinenta si corecta a jocului Stelei de ieri.

O singura precizare mai am: trebuia zis ceva si despre Petre Marin care a facut un meci slab aseara...

satessa31.07.2008 10:42
Singurul vinovat este Lacatus. Sper sa-l dea afara Becali inainte sa se auda "demisia" din tribune.

Poti sa te impusti :yes: :wink:

bijoux_bz31.07.2008 10:55
Bodanelu

Tiganu de 2 ani nu mai joaca.

Cand era Protasov intr-adevar juca foarte bine.

Se potrivea perfect pe ce ii cerea Protasov.

Dar de cand a venit Olaroiu, nu mai joaca nimic.

de beis - Steaua 0 - 3 ce zici? nu ajucat nimik Banel nu?

MoWeed31.07.2008 11:01

@bijoux_bz

toti fanii lui Banel folosesc acelasi meci ca punct de referinta. Dar hai sa luam punctul de referinta al carierei lui meciul de la MAdrid.

A jucat bine atunci, dar in ultimii 2 ani a fost constant cel mai slab stelist de pe teren. Asa daca e sa judecam dupa trecut de ce nu-i aducem pe Miu, Claudiu Raducanu si Fl. Dumitru inapoi? Si ei au jucat bine candva....

AdrianUltras2531.07.2008 11:01

Bijoux_Bz

Da' de Dynamo Kiev - Steaua 1-4 ce zici?

Nu a antrenat bine Oli atunci?

Da' de Steaua-Galata 4-0 ce zici?

Nu i-a zdrobit atunci Hagi pe turci?

Da' de etc etc ce zici?

BAI!!!

Aia a fost acum 2 ani!!!

Pe Dica de ce l-ati injurat?

Pe Neaga de ce l-ati injurat?

Hai ba scuteste-ma cu prostii din astea.

Nu mai joaca nimic.

AFARA!

Steaua nu e organizatie caritabila.

Banel nu are ce cauta titular.

A jucat prost si ofensiv si defensiv.

Si acum ma doare capul cand ma gandesc ca la golul vasluienilor el statea singur la marginea careului si se uita cum mingea il depaseste pe Petre Marin.

bijoux_bz31.07.2008 11:12

ce dracu va agitati ma asa? si eu il vreu pe Banel afara de la Steaua de mult. nu contest faptul ca nu mai joaca nimic de mult timp. am contestat doar faptul ca nu a jucat nimic sub comanda lu Oli. atunci a avut si meciuri mai bune. atata tot am zis. nu sunt aparator al lui Banel in niciun caz. nu mai trageti concluzii aiurea.

«1234»