@ Ovidiu
Nu te pripi cu concluziile. Repet, nu cunosc exact circumstantele care au determinat gestul fanilor lui Boca. Cel putin, la TV, asa a fost prezentat gestul lor, ca venind in urma ratarii unui penalty, de aceea invit pe cei care cunosc mai bine intamplarea sa ne explice. Dar poate ca ratarea penaltyului a fost picatura care a umplut paharul. Sti cum judeca lumea si mai ales presa. Cum condamna ei ca nu e posibil ca in urma unei faze sau unui meci sa te-ntorci impotriva jucatorilor, echipei, antrenorului. Ei nu inteleg ca suporterii nu-l condamna pe Banel, Lacatus, Oli, etc, pt o faza sau un meci. E un sir intreag de etape sau ani de gafe, de indolenta, de nesimtire, care intr-un final rabufnesc.
Si iti mai spun ceva: din comportamentul post-eveniment al lui Maradona, am dedus ca el nu s-a dezis de suporteri....numai cine iubeste are taria sa nu condamne. Lacatus nu ne iubeste nici pe noi, nici clubul. E vizibil cu ochiu liber. Nu are caracter si nici bucuria sincera pa care am citit-o pe chipul lui Hagi, Ilie Dumitrescu si chair Balint la petrecerea de la Preoteasa. Sunt gata sa pun ramasag ca daca i s-ar intampla ce i s-a intamplat lui maradona ar fi in stare sa ne dea pe mana politiei pt ca el, simbolul, nu ar accepta asa ceva, ar reactiona ca Meme. Cine iubeste nu reactioneaza asa. Maradona stiu ca a plans atunci si nu a condamnat iar apoi a iertat. Drept urmare si suporterii l-au iertat si au revenit la sentimentele dinainte. Asta inseamna cu adevarat iubire impartasita nu uni directionala.
E posibil sa ma insel si voi fi primul care imi voi cere iertare daca am judecat gresit. Dar toata atitudinea lui Lacatus de pana acum nu ma face sa am decat aceasta parere.
Completare: mi-aduc aminte de o intamlare de prin anii 97-98 cand Laca juca pe final la Steaua si Marin vlad(fostul sef de galerie) a inceput sa-l conteste pt jocul imprastiat, indemnandu-ne si pe noi. Lumea nu prea a fost de acord cu el dar reactia lui Laca (la pauza a venit la peluza si a inceput sa-l injure pe Marin, sa-l ameninte ca nu mai calca in Ghencea, ca cum isi permite sa-i ceara socoteala lui Laca, etc,) pe mine m-a scarbit total.
Completare 2, legat de atitudinea spasita. A fost un meci prin 99-2000, cand Steaua o fura cu 5-0 de la petrolul, un an catrastofal, cand dupa o victorie pe regie, 2-1 cu sportu, echipa a venit la fel de spasita la finalul meciului, la galerie. Sti ce a facut galeria ? (ne pregatisem de la pauza, salutari lui Danciulescu, Guni, Avalansa si toata brigada care a participat) Am fost sa cumparam zeci de oua pregatite pt echipa indiferent de scorul final. Echipa si-a luat teapa pt ca la final, in loc de aplauze a primit oua. E unul din gesturile galeriei de care sunt cel mai mandru. Mai e nevoie sa spun cum am fost considerati de presa si echipa, ca vezi Doamne nu se faca asa ceva dupa o victorie? Ei nu intelegeau durerea noastra de a ne vedea echipa umilita de Bistrita, Arges si alti anonimi. si creadeau ca o victorie chinuita cu sportu poate spala rusinile indurate pana atunci.