FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Ciprian Tatarusanu

«1234568»
mountytoma01.10.2010 11:17
Tatarsuanu a dovedit inca o data ce mare portar e...ma refer la golul 2 al lui Hamsik.Daca se mai intindea putin o lua , dar nuu el e mare tanar talent , aproape face 25 de ani si tot tanar de perspectiva e..

eu cred ca gresesti. a fost cel mai bun jucator in meciul cu napoli. nu are vreo vina la nici un gol, in schimb ne-a scapat de cateva.

mie mi se pare ca a dobandit ceva incredere in el si e parca altul fata de anul trecut. o fi tot mana lui Piturca si aici ?

Lari28.10.2010 23:26

E nevoit să se lupte practic nu numai cu jucatorii echipei adverse, ci chiar si cu propriul corp in tentativa de a deveni un mare portar in istoria Stelei.

Primul secret este faptul că a fost nevoit să treacă peste o problemă medicală din perioada junioratului. A suferit o operatie de menisc in urmă cu 8-9 ani, raminind de atunci cu o sensibilitate la genunchi.

Ulterior, dezvoltindu-se foarte mult si fiind foarte inalt, a capatat o fragilitate in privinta genunchilor. "Tocmai de aceea in ultimii ani a trecut peste acest lucru doar cu multă ambitie si determinare. E un tip constiincios si dacă era altcineva in locul lui i-ar fi fost greu să ajungă si un simplu sportiv, nicidecum un portar de mare performanță", explică medicul Stelei, Radu Paligora.

Corpul dezvoltat, picioarele in curs de dezvoltare

În momentul in care a ajuns la Steaua, vizita medicală a scos la iveală deficiente musculare. "Partea lui superioară este foarte bine dezvoltata in timp ce partea inferioară e in curs de dezvoltare. Din acest motiv e predispus la dureri de spate, la pierderea mobilității, el fiind si un tip longilin. Are nevoie mereu de exercitii de echilibrare de bazin", explică cei din Ghencea.

Lui Tatarusanu i s-au aratat analizele si din acel moment a inceput o luptă teribilă cu el insusi. Desi problemele nu ii pun cariera in pericol, portarul i-a socat pe cei de la echipă cu determinarea lui. "Vine cu o oră inaintea tuturor la stadion si se antrenează dublu față de orice jucator pentru a acoperi aceste deficiente. E un luptator adevarat", a adaugat Radu Paligora, care mai spune: "Nu există nici un meci sau simplu antrenament fară ca el să-și facă programul de mobilitate si apoi exercitiile de forță".

Cu Napoli n-a tras de timp, a suferit o entorsă

Ultima piedică aparută in calea ascensiunii lui Tatarusanu a fost tot o problemă medicala S-a ivit inaintea meciului cu Napoli, cind portarul a suferit o contuzie puternică la două degete de la mina A intrat si impotriva italienilor, iar la faza din minutul 90, cind toată lumea l-a acuzat că trage de timp, a suferit, de fapt, o entorsă la cele două falange! După meci, degetele i s-au umflat. Tatarusanu a refuzat insă să ia o pauză si a jucat meci de meci cu dureri mari. "Orice sut respins de el era o lovitură teribilă pentru cele două degete si prelungea refacerea acestei accidentari", a spus ieri unul dintre antrenori.

Miercuri seara după ce a aparat penalty-ul decisiv la sutul lui Varga, impingindu-se si in genunchiul operat in perioada junioratului, atingind mingea si cu cele două degete luxate acum o lună si ajutindu-se si de talia care i-a creat mereu multe probleme, Tatarusanu s-a ridicat, s-a intors cu spatele si si-a aratat numele de pe spate. Primul argument că toate suferintele si chinurile din acesti ani au meritat. A ajuns MVP-ul Stelei si miezul bucuriei unei echipe si a unui stadion intreg.

"Din cauza unor particularități anatomice, Tatarusanu a fost nevoit să stringă din dinti si să indure antrenamente duble față de colegii sai. E un model de ambitie demn de urmat pentru orice jucator" - Radu Paligora, medic Steaua

"Tatarusanu e cel mai bun portar din Liga 1, o dovedeste meci de meci" - Janos Szekely

Duckadam n-a avut incredere in el

Actualul presedinte al Stelei, Helmuth Duckadam, fost mare portar in Ghencea, l-a criticat pe Taturusanu in momentul in care a preluat functia executiva "Nu are curaj, nu prea iese pe centrari. Pai, eu cind eram in activitate, ieseam si dacă indraznea cineva să sara ii zburam capul de pe umeri. Asa ar trebui să facă si el", a spus atunci eroul de la Sevilla.

DE CE A AJUNS VEDETA Stelei

Numarul 1 la minute jucate

1. Tatarusanu 1.681

2. Latovlevici 1.583

3. B. Stancu 1.557

4. Geraldo 1.470

5. Cr. Tanase 1.337

Numarul 1 la media notelor gsp:

1. Tatarusanu 6,61

2. B. Stancu 6,56

3. Tanase 6,53

4. Ricardo 6,14

5. Nicoliță 6,07

Eugen Nae: "Se incalzeste dublu față de un portar normal!"

Eugen Nae, antrenorul lui Tatarusanu, explică de ce goalkeeperul Stelei trebuie să muncească mai mult

- Eugen, e adevarat că Tatarusanu a capatat o sensibilitate la genunchi si că de aceea e nevoit să se antreneze mai mult?

- E vorba doar despre incalzire, nu despre antrenamentul in sine. Ciprian a avut o problemă la genunchi in trecut si de aceea se incalzeste inaintea antrenamentelor mai mult decit o face un portar, in mod obisnuit.

- E o problemă medicală serioasa

- Aaa, nu! El n-are nimic, e perfect sanatos, numai că e mai mult o chestie mentala se gindeste el că are nevoie să muncească in plus. Chiar doctorul Paligora i-a zis că e sanatos, că nu mai are nici un fel de probleme la genunchi. Dar stii cum e, dacă Ciprian simte că are nevoie să lucreze in plus... Oricum, el e un tip foarte constiincios, ii place să se antreneze.

- Ce calități are Tatarusanu?

- E cel mai bun portar din Romania! Asa zic eu. Și nu e vorba doar despre faptul că ne-am calificat după loviturile de departajare cu ajutorul lui si in Cupa si in Europa League. Pur si simplu, are toate calitățile. Și fizic, si reflexe, e puternic psihic. E superportar!

"Eu il antrenez pe Tatarusanu si impart rezultatele cu el, dar numai cind lucrurile ies rau. Pentru miercuri seară e sută la sută meritul lui Ciprian" - Eugen Nae, antrenorul portarilor Stelei

6 penalty-uri au fost trase la poarta lui Tatarusanu in meciurile din Liga 1, fară ca portarul Stelei să apere vreunul

9 lovituri de pedeapsă au executat adversarele Stelei in Europa League si in Cupa Romaniei, din care Tatarusanu a primit doar patru goluri

"În mod normal, Tatarusanu ar trebui să ia gol greu de tot, dar el mai adoarme in poarta nu se concentreaza Pacat, fiindcă e mare, agil, poate fi senzational!" - 2gi

Meciurile in care Tatarusanu a fost decisiv in acest sezon:

Partida (scorul) Competitia Nota din Gazetă Ce a facut

Steaua-Grasshopper (1-0) Europa League 7 A salvat de citeva ori in fata elvetienilor si a pastrat avantajul minim al roș-albastrilor

Grasshopper-Steaua (1-0) Europa League 9 A fost cel mai bun stelist in timpul regulamentar, după care a salvat trei penalty-uri si si-a calificat echipa

Utrecht-Steaua (1-1) Europa League 8 A cîștigat aproape de unul singur un punct in Olanda, aparind fantastic

Steaua-Sportul (1-1) Cupa Romaniei 7 A luat un singur gol din patru penalty-uri ale "studentilor" si Steaua s-a calificat in "sferturi"

Titularii Stelei in ultimii 30 de ani

Perioada Nume

1981-1983 Vasile Iordache

1984-1986 Helmuth Duckadam

1986-1988 Dumitru Stingaciu

1988-1990 Silviu Lung

1990-1995 Dumitru Stingaciu

1995-1997 Bogdan Stelea

1997-1999 Zoltan Ritli

1999-2003 Martin Tudor

2003-2005 Vasili Hamutovski

2006-2007 Carlos Fernandes

2007-2008 Cornel Cernea

2008-2010 Robinson Zapata

2010- ? Ciprian Tatarusanu

gsp

bogdinho'05.11.2010 17:41

El ar trebui sa fie capitanul Stelei ! Are personalitate , stie sa se impuna , striga la jucatori si e mai bun de la meci la meci , fara el nu stiu unde am fi fost acum !

Bravo Cipriane...

Bogdan05.11.2010 18:02

Exact, de asta il plesneste Gigi in vestiar.

Omdrem05.11.2010 19:18

Nu inteleg de ce marele selectioner al Romaniei nu-l baga in poarta pe Tatarusanu. E de departe cel mai bun portar din Romania, cu cateva clase peste Lobont si pantilimon!

f234567k05.11.2010 19:51

Gata, mare erou Tatarusanu, ce sa-ti povestesc... Daca a facut patru meciuri bune asta inseamna ca a demonstrat ceva? Cand o sa fie constant si nu o sa mai comita cate patru-cinci greseli intr-o jumatate de sezon(vezi faza penalty-ului la Torje si pozitionarea la lovitura libera de aseara unde era clar ca e gol dinainte sa loveasca Mertens mingea), atunci o sa am mare incredere in el, dar sa zici ca e peste Pantilimon si Lobont cu cateva clase...bine, nici cu aia nu imi e rusine, o comit si ei destul de des in ultimul timp.

dee05.11.2010 20:42
Daca a facut patru meciuri bune asta inseamna ca a demonstrat ceva?

A demonstrat ca a progresat la nivel mental,reusind sa-si mentina concentrata atentia pe tot parcursul meciului. Nu-l vad peste Lobont, sa fim seriosi, de fapt, eu nu-l vad nici peste Zapata, care e mai agil, are intuitie, viteza in reactii, insa probleme mari de concentrare. Tatarusanu mi se pare un pic rigid, n-are o mare flexibilitate si probleme cu plasamentul, insa prin evolutii bune poate transmite incredere si siguranta. Cred ca un portar bun trebuie prin simpla sa prezenta pe teren sa linisteasca coechipierii si sa intimideze adversarii :P

Gabi1998Tatarusanu12.11.2010 06:57

Frate Orce portar mai greseste si el:) nui vrun robot sa respinga mingile cu o mana in sus:) e dor un om:) mai face si el greseli

Gg Tatarusanule pt fiecare meci :oleole:

bogdinho'12.11.2010 07:35
Gata, mare erou Tatarusanu, ce sa-ti povestesc... Daca a facut patru meciuri bune asta inseamna ca a demonstrat ceva? Cand o sa fie constant si nu o sa mai comita cate patru-cinci greseli intr-o jumatate de sezon(vezi faza penalty-ului la Torje si pozitionarea la lovitura libera de aseara unde era clar ca e gol dinainte sa loveasca Mertens mingea), atunci o sa am mare incredere in el, dar sa zici ca e peste Pantilimon si Lobont cu cateva clase...bine, nici cu aia nu imi e rusine, o comit si ei destul de des in ultimul timp.

@Contestatarii lui Tatarusanu: nu mai postati aiurea , nu mai spuneti ca nu e portar si ca nu a demonstrat nimic ! VA FACETI DE RAS cand spuneti lucrurile acestea !

A facut meciuri mari de la inceputul sezonului si anume : Vaslui , Grasshopers ( tur / retur ) , Napoli , Utrecht ( tur / retur ) , Rapid ( cupa / campionat ) ... doar 8 meciuri in care a fost senzational , nu le mai pun si pe cele in care a fost foarte sigur pe el , deoarece le-as pune pe toate...

Edit :

@Adriane : ti-ai dat si tu seama care dintre noi stie mai mult fotbal si care mai mult kyokushin ? :)) Ma bucur ca din nou te-ai inselat in legatura cu mine ca de fiecare data , de altfel te-ai facut de ras prin vorbele dure si acuzele care le-ai adus lui Tatarusanu si inclusiv mie : ai spus ca nu stiu fotbal ? :)) Uite ca stiu mai mult decat un luptator de kyokushin ! Oare de ce ? :))

Adrian12.11.2010 07:44

Vad ca postezi mesajul asta peste tot. Ce sa-i faci? Frustrarea mare :))

Nu il bagati in seama pe bogdinho. El e acum cel mai mare fan al lui Tatarusanu. Dupa cateva gafe o sa devina cel mai mare contestar al lui. Asta ii e firea si trebuie sa il acceptam asa.

p.s. Pentru cei care nu stiu, bogdinho se pricepe la fotbal mai bine ca noi toti pentru ca joaca la o echipa din Liga a patra. Cu toate astea, pana sa vina pe site, eroul lui era Banel Triciclita. A venit aici, a vazut argumentele aduse de oameni pentru a arata ca tiganel nu stie fotbal si, bazandu-se pe propriile sale cunostinte, a realizat foarte repede ca tiganel nu e fotbalist.

bogdinho'12.11.2010 07:54

@Adriane : :)) Te-ai inselat tot timpul in ceea ce ai spus despre mine ! Asa ca nu te mai chinui degeaba :))

Dovada ? Imi spuneai ca Tatarusanu este slab si uite ca nu a fost asa , de vreo 10 meciuri imi spui ca va face un meci slab si ca eu il voi injura , insa nu s-a intamplat nici asta :))

Frustrare e de partea ta ma kyokushinule :)) , sunt sigur ca aseara mai aveai putin si iti bagai unghia in gat de oftica cand ai vazut paradele lui Tatarusanu...

In legatura cu Banel , recunosc ca l-am sustinut si mi-a dat seama seama ca am gresit !

Edit : E rau sa am tot timpul dreptate ? Eu zic sa nu mai vorbesti prostii si sa caracterizezi jucatorii rai...Alexa cu siguranta e idolul tau :))))

Adrian12.11.2010 08:06

Pentru ca vorbim despre Tatarusanu, propun sa continuam discutia aici, nu pe un topic care nu are legatura.

Asa ca, expertule, ti-am pus mai sus fazele de la meciul cu Utrecht. Uita-te unde statea Tatarusanu, de unde tragea mertens si ce reactie a avut portarul Stelist.

Nu, nu a fost sut perfect. A fost un sut bun, cu o viteza medie, de la o distanta suficient de mare ca un portar aflat pe centrul portii sa poata sa respinga. Din pacate, Tatarusanu a stat la coltul lung, lasand zidul sa se ocupe de coltul scurt.

Pe vremuri, nu stiu daca tu l-ai prins, era un portar mare, Oliver Kahn, neamt. Asta, portar adevarat, zicea ca e mai bine la lovituri libere fara zid si asa se antrena, ca sa poata sa scoata singur mingea, nu sa se bazeze pe altii.

Dar eu nu ma pricep la fotbal ca tine, ca nu joc la un nivel asa inalt ca Liga a patra.

bogdinho'12.11.2010 08:09

Bine ma , tu le stii pe toate , dar toate nu te stiu pe tine :)) ! Cam asa esti tu , pe Kahn l-am prins , stai linistit ! Nu exista insa comparatie intre cei 2 , Tatarusanu are de muncit ca sa ajunga ca Oliver .

Lovitura libera din meciul cu Utrecht era imposibil de scos...sa fim seriosi , toata lumea spune acest lucru si numai tu spui altceva...

Era posibil sa scoata acea mingea , printr-o schema de k1 poate :)))) !

Adrian12.11.2010 08:20

Te-ai uitat macar la faza? Te-ai gandit ca Tatarusanu are peste 2 metri jumate cu mana ridicata, fara sa sara?

Tu nu vezi ca sta pe calcaie? De aia nu poate sa plece.

Imposibil de scos? Pai Zapata a scos multe astfel de suturi. Cauta pe youtube, ca te lamuresti. Daca ai fi vazut respectivele meciuri ale lui Zapata, ai stii despre ce vorbesc.

red&blue_boy12.11.2010 08:35

Eu zic sa mai avem rabdare,sa nu ne pripim.Da,apara bine Tatarusanu,e bine,sper sa continue tot asa,dar pana acum a fost vorba de cateva meciuri.Poate e prematur sa-l ridicam deja in slavi.Daca o sa duca bine tot sezonul,atunci e altceva.

Adrian12.11.2010 08:39

Pai asta zic si eu. Tatarusanu a facut meciuri bune. Pana acum nu l-am vazut sa faca un sezon bun. E comparat cu Zapata dar se uita faptul ca Zapata a facut sezoane bune la Steaua, fiind numit chiar jucatorul sezonului si cel mai bun portar din campionat.

Sa ajunga si Tatarusanu la nivelul ala si atunci mai vorbim de valoare, nu dupa 10 meciuri bune.

bogdinho'12.11.2010 08:50
Eu zic sa mai avem rabdare,sa nu ne pripim.Da,apara bine Tatarusanu,e bine,sper sa continue tot asa,dar pana acum a fost vorba de cateva meciuri.Poate e prematur sa-l ridicam deja in slavi.Daca o sa duca bine tot sezonul,atunci e altceva.

Nu il ridica nimeni in slavi pe Tatarusanu ma , dar nici nu pot sa vad cum altii il critica intr-un stil de " mare gafangiu " !

Uita-te la Adrian , el zice ca putea sa scoata mingea din meciul cu Utrecht ? Pai ce spune el este o aberatie continuua,cum poti sa scoti o minge pusa cu mana in vinclu ? Chiar ma bucur ca Tatarusanu le da peste nas tuturor celor care il constesta...

Liviu94sud12.11.2010 09:02

Mie imi place atitudinea lui! Si respectul care il poarta pentru suporteri :x, De aparat numai vorbes....

Sumudel: Norocul este sa nu dai peste Tatarusanu !!

Adrian12.11.2010 09:08

Dumnezeule mare!!! Tu esti capos rau de tot(pe langa ca esti analfabet). Uita-te ba' la filmul ala, sa vezi golul. Daca mergea mingea mai incet, statea pe loc. Tatarusanu a stat pe calcaie si s-a uitat, atat. Ca sa nu mai vorbim de pozitionarea super proasta.

Da' ba, tu tine-o tot pe-a ta ca oricum esti prea batut in cap ca sa poti sa accepti un adevar. Tu vii cu argumente inventate si te miri ca nu poti castiga o dezbatere. E ok, fa ce vrei. Eu stau cuminte si astept sa gafeze Tatarusanu, sa vedem atunci ce mai zici. Probabil ca o sa fii primul care il injura, asa cum ai facut-o cu Banel.

bogdinho'12.11.2010 09:12

Bine ma ATOTSTIUTORULE ! Eu sunt analfabet , eu nu stiu fotbal...etc , privinte in care te-ai inselat amarnic pana acum...

Tine-o tot asa , fa-te de ras :))

Adrian12.11.2010 09:23

Vad ca postezi dar nu vad nici un argument pentru a sustine ceea ce spui. Doar offtopic, atat.

red&blue_boy12.11.2010 09:25
Nu il ridica nimeni in slavi pe Tatarusanu ma , dar nici nu pot sa vad cum altii il critica intr-un stil de " mare gafangiu " !

Nu cred ca l-a criticat cineva ca "mare gafangiu",inclusiv Adrian n-a facut asta.Doar ca sa asteptam,sa vedem cum apara in continuare.Ma bucur pentru el,dar sper sa aiba si constanta.Daca merge tot sezonul asa,tot respectul.Sper sa fie asa. :)

Liviu94sud12.11.2010 09:28

Eu sincer nu il vad la alta echipa decat Steaua! nu stiu de ce,are ceva care nu poate sa joace la alta echipa din strainatate in primul rand.... desi el poate rezista la o echipa ca Juventus, Roma, Bayarn, Tottenham, Villareal, Valencia, Marseille, Borussia DTM

Adrian12.11.2010 09:29

Daca e ceva pentru care l-am criticat vehement pe Tatarusanu, e faptul ca e blatist(nu mare "gafangiu" -se zice gafeur, dar nu conteaza. Bogdinho inventeaza argumente, e normal sa inventeze si cuvinte.).

Cat a fost la gloria, baiatul a participat la blaturi. Culmea, chiar cu cateii. Desi el, teoretic, era stelist.

Pentru asta, cel putin in ochii mei, trebuie baiatul sa apere bine foarte mult timp de acum inainte ca sa il pot considera demn de a purta tricoul ros-albastru.

Liviu94sud12.11.2010 10:04

Bine zis nu m-am gandit la asta +prea aprecieaza el suporterii Stelei si dedica victoriile ....

«1234568»