FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Ciprian Tatarusanu

«1345678»
RobYnho13.11.2010 09:49

Tatarusanu, portarul salvator al Stelei, se antrenează mai mult decit un goalkeeper obisnuit, apară cu dureri la degete si il admiră pe Petr Ceh.

Steaua n-a luat gol in două meciuri jucate pe Giulesti, in primul rind gratie portarului Tatarusanu. Ciprian a aparat formidabil mai ales joi seară si l-a facut pe Șumudică să se plingă la conferinta de presă: "Am avut ghinionul să dam peste Tatarusanu!". Derby-urile aparate perfect au venit după lovituri de departajare salvate contra lui Grasshopper si a Sportului. Cum de apară atit de bine un goalkeeper care suportă dureri de la fracturi ale degetelor si care e fortat să se antreneze suplimentar din cauza unor probleme medicale la genunchi? Tatarusanu a povestit pentru cititorii Gazetei care sunt secretele momentului excelent pe care il traverseaza

- Ciprian, ai luat nota 9 in Gazetă după meciul cîștigat in Giulesti joi seara Tu ce notă ti-ai fi dat?

- Nu mă pasionează chestia asta cu notele. Să stii că nici in ziare nu mă uit niciodată după notele mele.

- Care a fost cea mai grea minge pe care ai aparat-o contra Rapidului?

- Crezi că a fost vreuna usoara Toate-s grele si d-asta trebuie să ramin permanent concentrat.

- E vreun secret pentru forma bună pe care o traversezi?

- Muncesc mult de tot, trag ca nebunul si am un antrenor care mă ajuta adică mă pregateste perfect. Cam astea ar fi datele, nimic spectaculos.

- Care a fost ultima gafă pe care ai facut-o?

- Nici n-o mai tin minte!

- Te ajut. Ciobanul te-a criticat pentru golul pe care l-ai luat la Galati. Îți reprosezi acea faza

- Nu vreau să raspund la intrebarea asta.

- Dar e mai greu să fii portar la Steaua decit la Gloria Bistrita?

- E mult mai greu la Steaua. De ce? Acum sunt la cel mai mare club din Romania, mediatizat atit de intens incit toată lumea remarcă orice greseală pe care o fac. Nimic nu ti se trece cu vederea cind esti la Steaua. Toti se asteaptă să am evolutii doar de la foarte bine in sus.

"Mă dor degetele, dar rezist"

- Cum a fost să aperi in repriza a doua cu galeria Rapidului in spate?

- N-a fost o presiune in plus pentru mine. A fost chiar placut, o mare placere. Tot timpul aș alege să joc astfel, cu tribunele pline, cu atmosferă incinsa Mă ajută să fiu concentrat.

- Te mai dor degetele la care ai avut entorse?

- Acum nu mă dor.

- Dar in timpul meciului ai dureri?

- Simt durere, da, la fiecare interventie pe care o am. Dar norocul meu că este o durere suportabila nu e vorba despre ceva care să mă impiedice să joc.

- Gazeta a analizat felul in care aperi penalty-urile si a dedus că plonjezi o dată in stinga, a doua oară in dreapta si tot asa. Iar la loviturile de departajare, sari de cite două ori in fiecare colt Cum ti-ai facut strategia asta?

- (Se gindeste inainte să raspundă). Pură coincidență. Serios! S-a intimplat să mă arunc asa, dar n-am tinut cont, nu mi-am stabilit o tactica

"Cech e pe stilul meu"

- Dar analizezi executantii penalty-urilor inaintea partidelor?

- Niciodată! Știi de ce? Ar fi o muncă inutila Un fotbalist nu respectă niciodată o ordine atunci cind bate un penalty, schimbă foarte des colturile si felul in care trage. Și-atunci la ce mi-ar folosi să-l studiez?

- Oliver Kahn zicea că preferă să n-aibă zid in față la loviturile libere de la peste 25 de metri. E mai bine asa?

- Știi care-i avantajul? Dacă n-ai zid intre tine si executant, poti să vezi mingea tot timpul, pe cind zidul mai poate să te mascheze citeodata Și eu zic că uneori e mai bine fară zid in față.

- Îți place vreun portar din strainatate?

- Petr Cech, de la Chelsea, pentru că mă aseman cu el, ca stil. Adică amindoi sintem genul de portari inalti.

"Spiderman si Captain Planet erau personajele mele favorite. Ei sunt salvatori, eu, nu. Eu sunt doar un portar de fotbal"

Ciprian Tatarusanu, portar Steaua

"Dacă eu apar bine si mă remarcă lumea nu inseamnă că Steaua joacă prost si că d-aia aș avea mai mult de munca Doar asta e treaba mea, să apar!"

Ciprian Tatarusanu, portar Steaua

Ce ii datorează Steaua lui Tatarusanu in acest sezon

- calificarea in grupele Europa League: Grasshopper - Steaua 3-4 după penalty-uri

- calificarea in "sferturile" Cupei Romaniei: Steaua - Sportul 4-2 după penalty-uri

- calificarea in semifinalele Cupei Romaniei: Rapid - Steaua 0-1 (nota 9 in GSP)

- două dintre cele 5 puncte din Europa League: Steaua - Napoli 3-3 (nota 9 in GSP), Utrecht - Steaua 1-1 (nota 8 in GSP)

- punctul din campionat scos in Giulesti: Rapid - Steaua 0-0 (nota 8 in GSP)

6,82 e media notelor GSP a lui Tatarusanu din actualul sezon, fiind primul intre toti portarii din Liga 1 si primul si in lotul Stelei, urmat de Stancu (6,52), Tanase (6,50) si Gardoș (6,20)

gesepe

Adrian13.11.2010 09:52

E bine ca primele 4 locuri sunt ocupate de fotbalisti tineri. Poate vede si Lacatus asta si o sa le dea mai mult credit si lui Radut sau Matei. Desi ma indoiesc de asta. Si nu m-ar surprinde nici sa il vad pe Gardos scos din echipa in favoarea fosilei Galamaz.

Ronnie13.11.2010 11:02

Tatarusanu nu a aratat o forma prea buna in primul sezon la Steaua, dar sezonul acesta a fost cel mai bun stelist din lot, alaturi de Stancu. Inca nu a aratat ca e un portar de baza si nu s-a impus, cum a facut Hamutovski sau Martin Tudor (Zapata a facut prea multe gafe sa il pot include aici, desi in vestiar cred ca juca un rol important), dar mai are mult timp, fata de restul, este foarte tanar (avand in vedere ca un portar poate juca lejer pana la 37-38 de ani la acelasi nivel maxim).

Referitor la golul lui Martens din meciul Steaua-Ultrecht, 9 din 10 portari mari ar fi luat gol la faza respectiva, si probabil al 10-lea ar fi fost noroc si mingea se ducea in bara. Serios Adriane, stii doar ca nu imi place sa ii tin partea unui utilizator fara bun simt, dar la golul respectiv nu are absolut nicio vina portarul.

bogdinho'13.11.2010 11:46

Nimeni nu se mai poate indoi de Tatarusanu , fara el am fi fost foarte jos in clasament...ca sa nu mai zic de meciurile eruopene unde ne-a scos de fiecare data ! In plus spune ca apara cu durerei , este demn de admirat...merita RESPECTUL nostru ! Desi mai sunt unii necunoscatori ai fenomenului care il critica , el nu face decat sa le inchida gura prin evolutii extraordinare de la meci la meci...

Chiar daca are doar 24 de ani , are un calm iesit din comun si o seriozitate aparte ! Eu pe el l-as pune capitan...

@Ronnie : mingea din meciul cu Utrecht putea fi scoasa doar de Adrian :)) la Fifa sau PES ! In realitate este imposibil ca un portar sa faca ceva la o asemenea executie !

blindica13.11.2010 12:12

Nene,la golul celui de la Utrecht,Tatarasanu s-a vazut c-a fost prost plasat inca dinainte sa execute lovitura libera.La fel a stat si la 3-3 cu Napoli,la faza premergatoare primului gol napoletan.La fel a fost si la meciul cu Astra,din Ghencea.

Este evident ca trebuie sa fie sfatuit mai bine pe acest aspect si altele,pe care ochiul meu neprofesionist,nu le vede.A facut niste meciuri bune pentru care merita lauda,si cand greseste,trebuie criticat si invatat.

De asemenea,desi era prost pozitionat cu Utrecht,pana sa vad reluarea,eram sigur ca putea sa opreasca mingea din a intra in poarta,dar a avut un sut perfect jucatorul olandezilor.Sa fim seriosi,era in coltul colturilor si poarta are 7 metri.

Macar sa lucreze la pozitionare,restul se va vedea pe parcurs.Deocamdata mai mult a ajutat echipa decat a incurcat-o.

Ronnie13.11.2010 12:16

Voi vorbiti de niste goluri luate la niste suturi la care mingea fie a atins bara fie a trecut razant pe langa ea. Daca astea sunt "gafele" lui Tatarusanu ar fi perfect.

bogdinho'13.11.2010 13:01

Contestatarii lui Tatarusanu...ati jucat vreodata fotbal ? Cum poti sa numesti gafa un sut care se duce in vinclu , adica este pus cu mana in vinclu , sau un sut care loveste bara si apoi intra in poarta ?

Eu nu stiu cum aveti tupeul sa apareti aici si sa il criticati dupa atatea meciuri bune...nu aveti pic de respect !

Daca facea gafele de cascadorii plansului si rasului care le-a facut Zapata...cum era ? Va zic eu...l-ati fi injurat si spurcat , dar din pacate nu va face pe plac...NESIMTITILOR ! RUSINE sa va fie , va agatati de orice argument ca sa criticati :wanker:

Ronnie13.11.2010 13:06

Bai dar mai termina si tu, fiecare are dreptul la o opinie, nu mai fa acum pe marele justitiar al forumului. Daca omul crede ca Zapata e mai bun decat Tatarusanu care este problema ta?

bogdinho'13.11.2010 13:09
Bai dar mai termina si tu, fiecare are dreptul la o opinie, nu mai fa acum pe marele justitiar al forumului. Daca omul crede ca Zapata e mai bun decat Tatarusanu care este problema ta?

Adica ? Eu sa tac din gura cand ma ataca si sa nu zic nimic ? Ei au dreptul sa imi comenteze opinia , dar eu oare de ce nu am acest drept ? :)

Degeaba compara ei gafele lui Zapata cu cele ale lui Tatarusanu ! Ciprian nu a gafat niciodata in halul in care a facut-o Zapata ! E limepede acest lucru...

Adrian13.11.2010 15:10

E amuzant sa citim ce are de spus acest baiat care habar nu are fotbal dar care se da mare ca joaca in Liga a patra.

Il lauda pe Tatarusanu pentru ca ne-a scos in Europa League dar alege sa uite ca Zapata a facut acelasi lucru in CL.

Il lauda pe Tatarusanu ca joaca accidentat dar alege sa uite faptul ca Zapata a jucat desi sotia lui pierduse sarcina.

Inca o data va spun, golul cu Utrecht putea fi scos de un portar care se plasa cum trebuia, care nu statea pe calcaie si care nu punea asa mare incredere in zid. Am pus filmul pe youtube, se poate vedea ca mingea nu a fost sutata tare, doar plasat. Portarul putea ajunge la ea. Dar asta nu conteaza. Haideti mai bine sa luam meciurile lui Tatarusanu din sezonul trecut. Risca cineva?

Ciprian nu a gafat niciodata in halul in care a facut-o Zapata !

Cu cat citesc mai multe postari de-ale tale cu atat imi dau mai mult seama ca tu esti stelist doar de vreo 3-4 luni si ca, pana in momentul ala, nu ai urmarit nici un meci de-al Stelei.

Da' continua, baga mare. Acum il vrei capitan. Ok. Sper doar sa nu il injuri prea tare la prima gafa, ca stii ca tu nu ai parere personala si ca intotdeauna iti insusesti parerea majoritatii :))

Cum era aia? Gafangiu?:))

4 ever stelist13.11.2010 16:24
E amuzant sa citim ce are de spus acest baiat care habar nu are fotbal dar care se da mare ca joaca in Liga a patra.

Il lauda pe Tatarusanu pentru ca ne-a scos in Europa League dar alege sa uite ca Zapata a facut acelasi lucru in CL.

Il lauda pe Tatarusanu ca joaca accidentat dar alege sa uite faptul ca Zapata a jucat desi sotia lui pierduse sarcina.

Inca o data va spun, golul cu Utrecht putea fi scos de un portar care se plasa cum trebuia, care nu statea pe calcaie si care nu punea asa mare incredere in zid. Am pus filmul pe youtube, se poate vedea ca mingea nu a fost sutata tare, doar plasat. Portarul putea ajunge la ea. Dar asta nu conteaza. Haideti mai bine sa luam meciurile lui Tatarusanu din sezonul trecut. Risca cineva?

Cu cat citesc mai multe postari de-ale tale cu atat imi dau mai mult seama ca tu esti stelist doar de vreo 3-4 luni si ca, pana in momentul ala, nu ai urmarit nici un meci de-al Stelei.

Da' continua, baga mare. Acum il vrei capitan. Ok. Sper doar sa nu il injuri prea tare la prima gafa, ca stii ca tu nu ai parere personala si ca intotdeauna iti insusesti parerea majoritatii :))

Cum era aia? Gafangiu?:))

is deacord cu tn pana la un punct cum k zapata sa sacrificat si el pntr Steaua si k a jukat bn da nu peste Tatarusanu. In ultimu timp Zapata gafa naspa rau... oricum varsta isi spune cuvantu... in timp ce Cipi ii tanar are reflexe si dupa Dukadam ii cel mai bun portar al Stelei din todeauna. :steag_sah_mic:

bogdinho'13.11.2010 16:54

@Adriane : Mamaliga...go home :)))))))

Edit : ma minunez ce aberatii debitezi :)))) ! Toata lumea spune ca golul ala era imposibil de scos , doar tu spui ca nu ! :)) Ti-am spus , printr-o schema de k1 poate :))

David13.11.2010 17:01
is deacord cu tn pana la un punct cum k zapata sa sacrificat si el pntr Steaua si k a jukat bn da nu peste Tatarusanu. In ultimu timp Zapata gafa naspa rau... oricum varsta isi spune cuvantu... in timp ce Cipi ii tanar are reflexe si dupa Dukadam ii cel mai bun portar al Stelei din todeauna. :steag_sah_mic:

Tu est sensationnel.

Ronnie13.11.2010 17:04

Daca Tatarusanu se plasa mai mult spre bara din dreapta ar fi lasat partea din stanga complet libera. Si un gol luat pe coltul portarului era vina 90% a sa.

Eu spun ca golul lui Martens era imparabil, niciun portar din lume nu l-ar fi scos. Este opinia mea.

bogdinho'13.11.2010 17:06

Doar un nebun poate spune ca acel gol era parabil :)

Ronnie13.11.2010 17:08

Si doar un tampit poate spune ce spui tu. Ma repet, care e problema ca altcineva are alta opinie?!

Adrian13.11.2010 17:11

Si asta e argumentul tau? Ca zice toata lumea?

Eu zic sa revezi faza si sa ne spui daca Tatarusanu e plasat bine si daca sutul e foarte puternic. Ti-am mai zis, tu nu ai parere proprie. Tu intotdeauna mergi pe ce zic altii.

Vino si tu cu un argument si mai discutam.

http://www.youtube.com/watch?v=NJHlnAtJoRA...feature=related

Cand o sa faca Tatarusanu ce a facut si Zapata, mai discutam. Uitati-va la filmuletul de mai sus, mai ales la ultima parte, cand sunt faze din meciul cu Arsenal.

Oricum, dupa cum am mai spus, in momente ca astea se vad curvele adevarate.

Cat timp Zapata apara extraordinar, nimeni nu l-a laudat. In momentul cand a facut gafe, toti au dat in el.

Cu Tatarusanu e invers. Nimanui nu i-a pasat cand a gafat. Toti il pupa in fund dupa cateva meciuri bune.

Cel mai penibil lucru care s-a intamplat a fost faptul ca tot sezonul prost facut de Lacatus i-a fost pus in spate lui Zapata. Toata lumea l-a acuzat pe el ca gafa ca sa nu se vada cat de varza era marele antrenor si simbol Lacatus. Din sezonul ala cand am terminat pe 6, de atunci ati inceput sa dati in Zapata, ca sa nu se supere simbolul.

Si curve e un cuvant prea bland. Pentru ca foarte multi oameni au sarit sa dea intr-un om de bun simt, un profesionist, un om care iubeste Steaua si care intotdeauna i-a respectat pe suporteri, un om adevarat. Si au dat in el dupa ce acesta isi pierduse copilul.

Zapata nu trebuie sa demonstreze nimic. Zapata a demonstrat ca e un portar bun. Tatarusanu, in schimb, trebuie sa mai traga tare foarte mult timp pentru a sterge stampila de blatist de pe fruntea sa.

p.s.

Ronnie, coltul portarului e coltul scurt. Tatarusanu statea la lung. De aia am spus ca a gafat. A luat gol la coltul portarului. A pus prea multa incredere in zid. Oricum, asta nu e vina lui. Asta tine de experienta. Cu timpul rezolvi astfel de greseli. La 24 de ani, asa cum ai zis si tu, omul mai poate invata.

bogdinho'13.11.2010 17:13
Si doar un tampit poate spune ce spui tu. Ma repet, care e problema ca altcineva are alta opinie?!

Mai tampit ca tine nu sunt...parerea mea :) Sunt curios daca imi dai ban , daca faci asta...inseamna ca trebuie sa fi si tu bannat !

Prea sunt atacant din toate partile...nu mai rezist ! :shutup2:

Si asta e argumentul tau? Ca zice toata lumea?

Eu zic sa revezi faza si sa ne spui daca Tatarusanu e plasat bine si daca sutul e foarte puternic. Ti-am mai zis, tu nu ai parere proprie. Tu intotdeauna mergi pe ce zic altii.

Vino si tu cu un argument si mai discutam.

Tu nu ai nicio treaba cu realitate ! Ce dovada mai clara decat executia perfecta a lui Maertens vrei ? :))

Adrian13.11.2010 17:16

Tinere rebutant... scuze... debutant in ceea ce inseamna Steaua, imi aduc aminte ca tu, incercand sa ne arati cat de multe gafe a facut Zapata, i-ai pus in carca si un gol luat de la Juninho, din lovitura libera. Aia nu era executie perfecta?

Mertens da mai bine ca Juninho? Asa zici tu?

Si vezi ca e Mertens nu Maertens, ca baiatul e belgian, nu olandez.

M-as bucura sa ajunga si tatarusanu sa fie premiat asa, ca Rufay. M-as bucura si daca ar ajunge un om de calitatea lui Rufay.

bogdinho'13.11.2010 18:26
:)) Mamaliga...GO HOME :))
Adrian13.11.2010 18:32

Asta e alt argument de-al tau prin care incerci sa nu te faci de rahat?

E interesant cum folosesti o jignire adresata romanilor. Probabil ca in curand vei incepe cu "s'il vous plait, monsieur", asta dupa ce iti iei iar ban :))

Bogdan13.11.2010 18:51

Astia 2.. pe privat despre mamaligi sau alte cele

@Bogdan_in_stil_sudamerican... poate vrei pauza, again!

Daniel-Ionut30.12.2010 09:17

Multa sanatate si un an plin de bucurii tuturor suporterilor Stelei

Ciprian Tatarusanu

Lari19.01.2011 15:56

"Avem sanse minime la titlu, doar matematice. E o concurență deja la Steaua la portari. De cand joc fotbal stiu că e nevoie la o echipă de trei portari. Nu e treaba mea dacă conducerea vrea să mai aducă unul. Noi trei suntem prieteni, ne intelegem bine si in afara terenului", a declarat Ciprian Tatarusanu.

tatarusanu.jpg

bogdinho'09.02.2011 11:13

La Multi Ani Cipriane ! Sper sa ai evolutii mai bune decat cele fantastice din prima parte a sezonului...

RESPECT...

«1345678»