Tatarusanu, portarul salvator al Stelei, se antrenează mai mult decit un goalkeeper obisnuit, apară cu dureri la degete si il admiră pe Petr Ceh.
Steaua n-a luat gol in două meciuri jucate pe Giulesti, in primul rind gratie portarului Tatarusanu. Ciprian a aparat formidabil mai ales joi seară si l-a facut pe Șumudică să se plingă la conferinta de presă: "Am avut ghinionul să dam peste Tatarusanu!". Derby-urile aparate perfect au venit după lovituri de departajare salvate contra lui Grasshopper si a Sportului. Cum de apară atit de bine un goalkeeper care suportă dureri de la fracturi ale degetelor si care e fortat să se antreneze suplimentar din cauza unor probleme medicale la genunchi? Tatarusanu a povestit pentru cititorii Gazetei care sunt secretele momentului excelent pe care il traverseaza
- Ciprian, ai luat nota 9 in Gazetă după meciul cîștigat in Giulesti joi seara Tu ce notă ti-ai fi dat?
- Nu mă pasionează chestia asta cu notele. Să stii că nici in ziare nu mă uit niciodată după notele mele.
- Care a fost cea mai grea minge pe care ai aparat-o contra Rapidului?
- Crezi că a fost vreuna usoara Toate-s grele si d-asta trebuie să ramin permanent concentrat.
- E vreun secret pentru forma bună pe care o traversezi?
- Muncesc mult de tot, trag ca nebunul si am un antrenor care mă ajuta adică mă pregateste perfect. Cam astea ar fi datele, nimic spectaculos.
- Care a fost ultima gafă pe care ai facut-o?
- Nici n-o mai tin minte!
- Te ajut. Ciobanul te-a criticat pentru golul pe care l-ai luat la Galati. Îți reprosezi acea faza
- Nu vreau să raspund la intrebarea asta.
- Dar e mai greu să fii portar la Steaua decit la Gloria Bistrita?
- E mult mai greu la Steaua. De ce? Acum sunt la cel mai mare club din Romania, mediatizat atit de intens incit toată lumea remarcă orice greseală pe care o fac. Nimic nu ti se trece cu vederea cind esti la Steaua. Toti se asteaptă să am evolutii doar de la foarte bine in sus.
"Mă dor degetele, dar rezist"
- Cum a fost să aperi in repriza a doua cu galeria Rapidului in spate?
- N-a fost o presiune in plus pentru mine. A fost chiar placut, o mare placere. Tot timpul aș alege să joc astfel, cu tribunele pline, cu atmosferă incinsa Mă ajută să fiu concentrat.
- Te mai dor degetele la care ai avut entorse?
- Acum nu mă dor.
- Dar in timpul meciului ai dureri?
- Simt durere, da, la fiecare interventie pe care o am. Dar norocul meu că este o durere suportabila nu e vorba despre ceva care să mă impiedice să joc.
- Gazeta a analizat felul in care aperi penalty-urile si a dedus că plonjezi o dată in stinga, a doua oară in dreapta si tot asa. Iar la loviturile de departajare, sari de cite două ori in fiecare colt Cum ti-ai facut strategia asta?
- (Se gindeste inainte să raspundă). Pură coincidență. Serios! S-a intimplat să mă arunc asa, dar n-am tinut cont, nu mi-am stabilit o tactica
"Cech e pe stilul meu"
- Dar analizezi executantii penalty-urilor inaintea partidelor?
- Niciodată! Știi de ce? Ar fi o muncă inutila Un fotbalist nu respectă niciodată o ordine atunci cind bate un penalty, schimbă foarte des colturile si felul in care trage. Și-atunci la ce mi-ar folosi să-l studiez?
- Oliver Kahn zicea că preferă să n-aibă zid in față la loviturile libere de la peste 25 de metri. E mai bine asa?
- Știi care-i avantajul? Dacă n-ai zid intre tine si executant, poti să vezi mingea tot timpul, pe cind zidul mai poate să te mascheze citeodata Și eu zic că uneori e mai bine fară zid in față.
- Îți place vreun portar din strainatate?
- Petr Cech, de la Chelsea, pentru că mă aseman cu el, ca stil. Adică amindoi sintem genul de portari inalti.
"Spiderman si Captain Planet erau personajele mele favorite. Ei sunt salvatori, eu, nu. Eu sunt doar un portar de fotbal"
Ciprian Tatarusanu, portar Steaua
"Dacă eu apar bine si mă remarcă lumea nu inseamnă că Steaua joacă prost si că d-aia aș avea mai mult de munca Doar asta e treaba mea, să apar!"
Ciprian Tatarusanu, portar Steaua
Ce ii datorează Steaua lui Tatarusanu in acest sezon
- calificarea in grupele Europa League: Grasshopper - Steaua 3-4 după penalty-uri
- calificarea in "sferturile" Cupei Romaniei: Steaua - Sportul 4-2 după penalty-uri
- calificarea in semifinalele Cupei Romaniei: Rapid - Steaua 0-1 (nota 9 in GSP)
- două dintre cele 5 puncte din Europa League: Steaua - Napoli 3-3 (nota 9 in GSP), Utrecht - Steaua 1-1 (nota 8 in GSP)
- punctul din campionat scos in Giulesti: Rapid - Steaua 0-0 (nota 8 in GSP)
6,82 e media notelor GSP a lui Tatarusanu din actualul sezon, fiind primul intre toti portarii din Liga 1 si primul si in lotul Stelei, urmat de Stancu (6,52), Tanase (6,50) si Gardoș (6,20)
gesepe