FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

TRANSFERURI 2005-2006

«1252627282983»
sorin_77707.12.2005 04:39

ma macina un mare semn de intrebare... :?

De ce nu incearca GG sa aduca un jucator bun de afara la mijlocul terenului. Ca vad ca pe Oleg l-au adus ca antrenor...

Virgil07.12.2005 05:11

Care jucator mare crezi ca ar veni pentru 60-70.000 pe care ii ofera Gigi anual?

Mie Cristocea mi se pare foarte bun pentru mijlocul Stelei.E un jucator laborios,talentat,de constructie,care ar putea creste in valoare printre valorile Stelei.

De Oprita,sincer,imi pare rau.Dar cine poate sti socotelile care au stat la baza acestui transfer ?

Poate ca el a cerut sa plece,postura de rezerva neconvenindu-i.

sorin_77707.12.2005 05:26

Nu zic ca ar trebui sa vina un jucator pentru doar 70-80.000 euro salariu pe an... eu ma gandesc la un 180.000 de euro macar... mai bine unul si BUN, decat 5 si slabi.

strezahuzum07.12.2005 07:51

GSP sustine ca Rednic vrea sa renunte la Claudiu Raducanu, acesta urmand sa-si caute echipa. Ce parere aveti ? Ar merita Raducanu o sansa in Ghencea ?

alex ripper07.12.2005 08:09

Finanțatorul FC Steaua București, Gigi Becali, a declarat pentru MEDIAFAX că in proporție de 99 la sută mijlocașul constănțean Vasilică Cristocea va fi transferat in această iarnă la formația roș-albastră. Jucătorul s-a ințeles cu oficialii steliști, urmând acum ca grupările să ajungă la un acord. Gigi Becali a precizat că prin eventuala cedare a fundașului Eugen Baciu și a atacantului Daniel Oprița la Poli Timișoara nu intărește o posibilă contracandidată la titlu. "Nu mă tem de Timișoara. Este posibil să-i cedez pe cei doi, este posibil să mai fie și alții, să vedem", a spus oficialul FC Steaua. Finanțatorul gruparii steliste a negat că odată cu venirea in Ghencea a antrenorului Cosmin Olăroiu vor fi transferați și jucătorii timișoreni Gigel Coman, Gabriel Caramarin și Viorel Moldovan.(www.gsp.ro)

Bisquit07.12.2005 09:02

Este posibil să-i cedez pe cei doi, este posibil să mai fie și alții, să vedem", a spus oficialul FC Steaua. Finanțatorul gruparii steliste a negat că odată cu venirea in Ghencea a antrenorului Cosmin Olăroiu vor fi transferați și jucătorii timișoreni Gigel Coman, Gabriel Caramarin și Viorel Moldovan...

sursa GSP

O aiureala. Oprita era laudat de toata presa internationala acum ceva timp in urma evolutiilor sale din UEFA. Se zice ca suma de trensfer pentru cei doi ar fi de 500.000......oare doar atat valoreaza 2 jucatori ai achipei campioane??? Nu uitati ca si Baciu pe vremea lui Zenga a facut cateva meciuri bune....Nu ma intelegeti gresit dar mi se pare un management total aiurea....

Mai grav e ca se spune ca vor fii si altii....care???..mi-e frica!!!!!!!

Virgil07.12.2005 09:19
GSP sustine ca Rednic vrea sa renunte la Claudiu Raducanu, acesta urmand sa-si caute echipa. Ce parere aveti ? Ar merita Raducanu o sansa in Ghencea ?

Nu pot sa-mi dau seama ce se intampla cu Claudiu.Nu mai este jucatorul pe care il stiam.Cred ca nici la divizia a II-a nu ar mai face fata.Afirm aceste lucruri in cunostinta de cauza.L-am vazut jucand.Timp de 90 de minute nu face altceva decat sa fuga de minge.

In mod cert nu se poate vorbi de revenirea lui la Steaua.

pablos07.12.2005 09:26

plecarea celor doi mi se pare de cacao, deoarece ramanem cam descoperiti. Si asa nu aveam un lot destul de puternic, un 11 de baza da, insa lot nu. Odata cu desfacerea unilaterala a contractului lui Curt, pe cine mai avem fundas dupa plecarea lui Baciu. ma refer la rezerve. Stiu ca este acel baiat adus de la Galati, tanar si de perspectiva insa nu prea l-am vazut jucand si nu stiu prea multe despre el.

Daca pleaca si Dinita si Litu si cu cine mai jucam in fata in caz ca se accidenteaza titularii. Cristea e o solutie insa o echipa de top, care joaca pe 2 fronturi are nevoie de mai multi jucatori.

Acuma legat de achizitii, daca vine Cristocea e de bine. Citeam cateva mesaje mai sus de jucatori straini. Noi nu prea avem departament de scout si asa ca mas mira sa vina solutii de afara. Eu unul am ramas impresionat de ianev ala de la cska sofia de am jucat anul trecut cu ei. Cred ca macar asa ceva ar putea incerca sa transfere. Si nu ar cere mai mult de 150-200 de $

Virgil07.12.2005 10:16

La inceputul sezonului l-am luat gratis pe V.Iacob.Si a fost un transfer inspirat.Cred ca politica noastra de transferuri se bazeaza pe aducerea de jucatori la preturi cat se poate de mici sau degeaba.Asa cum se procedeaza acum cu Cristocea.

Hai ca si astia din Conducere sunt de râs.Au dat 1 milion de dolari pe Cristea si sta pe tusa.In schimb joaca,si inca foarte bine,Iacob care nu a costat clubul nici macar un surâs.

Exemple mai sunt.

nemilosul07.12.2005 10:24

daca tot vroiau aia de la Timisoara un mijlocas de ce nu l-a dat pe Dumitru

ca de figurantul ala fitos sunt satul

nu o sa uit niciodata gestul din meciul cu villareal cand nu a vrut sa intre sau cand s-a dus si l-a parat la cioban pe WZ--auzi la vedeta nu ii convine 80000 pe sezon

cel mai prost jucator el e din lotul Stelei el merita sa plece nu oprita care NUMAI accidentarea l-a tinut departe de marea performanta

nu pot sa uit meciurile memorabile facute de el cand tragea toata echipa in pressing dupa el

sa iti fie rusine lingaule sa vdm ce o sa "creezi" cu jucatori luati gratis si cu tinerea lingailor alaturi de echipa

as da orice sa il vad pe mheemheelushul ala spurcat afara din Ghencea

victor07.12.2005 10:53

plecarea lui Oprita nu ar trebui sa fie o surpriza. mai acum o saptamana chiar v-am propus ca tema de comentariu care ar fi pretul corect pentru. eventuala vanzare a lui Dany?! tot atunci am mentionat ca Steaua are interes pentru. 1 + 1 jucatori de la Timisoara.

Dany este dorit de neaparat de Hagi. dupa cum am inteles propunerea este avantajoasa azi! parerile au fost impartite si s-a discutat mult: daca Oprita ramane "blocat" in pasa negativa actuala, mutarea este o excelenta decizie, daca isi revine la forma initiala, cand tragea echipa dupa el, ne-am fript. as zice ca situatia are foarte multe asemanari, din toate punctele de vedere, cu transferul lui sabin.

daca pentru. Oprita decizia a ramas la nivelul staff-ului si a lui Oli, alaturarea lui Baciu a fost ideea lui Gigi, care are deja in cap un inlocuitor pentru. el. mie personal mi-a placut Baciu si era un jucator relativ sigur. obiectia era ca totusi nu are fizic pentru.un fundas central competitiv pe plan international si posibilitatile de crestere sunt limitate.

eu nu cred in venirea lui Moldovan. se arunca si mult praf pentru. confuzionarea adversarilor. cat despre caramarin, imi pare ca Oli isi asuma un mare risc fortand anumite transferuri. in orice caz, ca jucator international caramarin este limitat si in plus e complementar cu Carstocea.

banca va suferi si alte mutatii majore. exista impresia ca rezervele actuale s-au plafonat si e greu sa astepti ceva de la ele?! problema este daca exista jucatori in tara capabili sa intre imediat in echipa.

aducerea unor jucatori straini are aceleasi "limitari" ca si in cazul antrenorilor. cum isi fac un nume, cum vor imediat s-o intinda la un salariu mai mare (vezi cazul lui Hamu care in fiecare iarna / vara incepe sa planga pe la usa lui Gigi cerandu-si foaia de transfer). sa le maresti pe masura pretentiilor castigul e dificil, pentru. ca imediat incep sa caraie ceilalti titulari.

Piece of Mind07.12.2005 11:10

Asteptam cu interes parerea ta Victore legata de subiectul Oprita. Mie mi se pare ca transferul lui este o masura fortata si hazardata, in conditiile subtirimii lotului actual si al lipsei unei alternative concrete pe acelasi post. Dinita si Cristea nu se pot ridica sub nici o forma la valoarea lui Oprita. Iar daca Dinita va pleca (mai mult ca sigur), ramane tot returul, cu meciuri infernale in UEFA si campionat, in 3 jucatori (Iacob, Dica si Cristea)??? Ce decizie ar mai fi si asta?

Caramarin e un jucator foarte bun, cu o tehnica si o viziune a jocului excelenta, insa din pacate face parte din categoria "piticilor", ca si Fl. Dumitru si acest lucru are clar un impact negativ in fotbalul de astazi. Cand in sfarsit echipa arata din punct de vedere fizic foarte bine, hopa vrem sa revenim la vremurile in care in Ghencea erau "adulati" (de catre stim noi cine...) jucatori gen Mitrita, Dumitru, P. Stoica, etc.

Nu imi amintesc de jocul lui Cristocea la Farul, dar sa remarcam ca Oli este adeptul jocului modern cu 2 inchizatori si ma indoiesc ca in acest moment un "playmaker" isi poate face loc in echipa.

Bref, cred ca asistam la inca o gafa manageriala din partea conducerii clubului. Sper din tot sufletul sa ma insel.

P.S. Nu inteleg totusi de ce intarim contracandidate la titlu (cum am facut cu Aliuta, transferandu-l la Rapid)!!!??!!!!!??

victor07.12.2005 11:45

- lotul se va completa in mod sigur! in toate compartimentele sunt vizati jucatori, dar problema este si de pretul lor, comparat cu valoarea actuala!

- de la Timisoara ne intereseaza in mod absolut un anume jucator si eventual inca unul (care de fapt i-a cazut cu tronc lui Gigi - nu e Moldovan);

- plecarea lui Oprita s-a tot discutat si analizat. propunerea timisoarei este extrem de buna si in ROM e greu sa mai gasesti asa ceva (daca intr-adevar ei accepta solicitarea noastra si avand in vedere nivelul ei, inca am dubii). am mai spus, daca insa Oprita isi revine ne-am ars, daca ramane la nivelul actual e o afacere pentru. noi. riscuri si avantaje?! nu uitati ca Dany concureaza pe post cu Banel sau cu Iacob, care par oarecum insurubati ferm ca titulari! pana la urma trebuie avut in vedere ca transferurile atrag lumea la stadion si din cand in cand e bine sa mai schimbi unele nume!

- politica este ca jucatorii mai varstnici, care au contractele scadente in urmatorul an iar perspectiva prelungirii lor la acelasi nivel e discutabila, sa fie cedati acum, cand inca putem lua ceva pe ei. altfel riscam sa patim ca si cu Tudor, care a plecat gratis.

- pentru. Baciu a aparut deja un inlocuitor tinta pe care suntem decisi sa-l aducem. eu nu prea l-am urmarit atent asa ca imi e greu sa ma pronunt, dar aud ca toata lumea il lauda si e mai tanar decat Baciu.

- pentru. mijloc exista ideea ca e absolut nevoie de un jucator care sa joace in pereche cu Dica, sau sa-l suplineasca in momentele de absenta. de aici discutiile cu Cristocea. acum insa Oli il cere in mod explicit si pe Caramarin si asta incurca oarecum sahul initial.

- cum Florica inca ezita sa semneze prelungirea propusa, e posibil sa sara si el imediat din schema. decizia este ca banca de rezerve sa aiba mai multi jucatori tineri si cu putere de lupta, care pot creste si exploda ulterior. de aici fiecare ar putea ntelegete cam cam ce urmeaza?!

- trebuie avut in vedere ca dincolo de intentii exista si putinta, mai ales ca suntem intr-o competitie acerba si multi jucatori sunt blocati de cuplul giovani - Popescu. sa vedem ce reusim sa facem? in acest context probabil ca vor pleca numai jucatori pentru. care avem inlocuitorii acontati.

Ayrton07.12.2005 12:49

Din punctul meu de vedere cedarea lui Oprita este o decizie foarte riscanta pentru ca are sanse mari sa revina la forma de anul trecut. Nu stiu care sunt jucatorii care ar putea veni de la Poli, dar in afara de Mansour (cu mari rezerve - o oarecare lipsa de viteza si probleme mari la preluari) nu vad pe altcineva care ar putea avea loc la Steaua(cu exceptia lui Daminuta inca foarte tanar, insa foarte talentat). Caramarin e bun, dar nu e chiar potrivit pentru ceea ce joaca Steaua, iar Coman cred ca e o mare deziluzie. Din ceea ce vad, lotul Stelei este structurat pe doua "grupe" de varsta.

1. Jucatori cu experienta (si ceva talent), majoritatea la varsta maturitatii (24-26ani) care pot avea rezultate notabile in viitorul foarte apropiat. Venirea lui Cristocea (25ani) si posibila venire a altor jucatori ( ex: Tanasa - 24ani) imi intaresc parerea ca se incearca aducerea de jucatori maturi care sa intre in primul 11.

2. Jucatori foarte tineri, multi care nu au jucat in prima echipa si care au nevoie sa confirme (Enescu, Litu, Simion, Tudose, eventual Filip) si cei care au prins prima echipa (Nicolita, Cristea), avand 18-21ani. Venirea lui Prepelitza(19ani) si/sau a lui Mansour(20ani) ar completa lotul.

Ar mai fi si jucatori ca Nesu(22ani), de "tranzitie".

Steaua cred ca ar trebui sa inlocuiasca pe unii jucatori care nu mai au randament (rezervele Baciu, Dumitru, Marin, Dinita), cei mai multi dintre ei la o varsta la care nu mai pot demonstra nimic si inlocuiti cu jucatori ceva mai tineri si mai ambitiosi.

Bogdan4Steaua07.12.2005 13:47

Trebuie sa insistam pe filiera FC Arges. Prepelita si Tanasa sunt jucatori care merita sa fie adusi in Ghencea. Eu unul nu as renunta nici la Pascovici. Petre Marin nu mai merge deloc si Pascovici ar putea intra in concurenta cu Nesu care e un jucator bataios, dar de multe ori nu face cum trebuie faza defensiva.

I.N.Money07.12.2005 14:27

Stai asa...ca daca vine Oli s-ar putea sa avem o mare supriza pe flancul stang al apararii... :roll:

Virgil07.12.2005 14:30

Ce surpriza ? Joaca el sau joaca fara banda stanga ?

dbd07.12.2005 14:30

cred ca la sectiunea asta de transferuri trebuie sa ne gandim mai intai la un antrenor potrivit...

armanovici07.12.2005 19:11

cred ca nu are rost sa ne mai gandim la asa ceva..hai sa fim seriosi...

Imi pare enorm de mult dupa Oprita,numai eu stiu de cate ori l-am aparat in fata multor prieteni de-ai mei,spuneam despre el ca va ajunge un mare fotbalist,ma incanta de fiecare data cu efortul pe care il depunea..Din pacate s-a stins si nu am inteles de ce..probabil nu vom afla niciodata adevaratele motive care au stat la baza caderii sale..Decizia de a il vinde,dupa cum multi au punctat este riscanta cu sanse 50-50...Personal as fi vrut din tot sufletul sa ramana insa practic ar fi avut nevoie de o noua provocare...La noi nu cred ca depasea plafonarea in care a intrat cu bratele deschise...

Nu mai plangeti dupa rezerve...erau cu adevarat jalnice..Va amintiti cand au pierdut in Divizia C...plus ca majoritatea acuzau ca dupa schimbari Steaua era alta echipa..chiar numai vina lui Protasov era??..va aduceti aminte aportul lui Oprita in meciul cu Dinamo,intrat proaspat si dornic de lupta(nu vreau sa minimalizez realizarie sale pentru care merita si a castigat respectul meu)meci in care nu a reusit nimic??

Trebuia sa se faca o curatenie la Steaua si indiferent de sentimentul nutrit fatza de "il prezidente" sunt de acord cu politica clubului in acest moment vizavi de Baciu si Dinita...Nu mai aveau loc la Steaua..si cred ca sunteti de acord cu mine..

iancu dragosh07.12.2005 19:12

Eu inca imi puneam sperante mari in oprita si consider ca se face o mare greseala, insa sa lasam timpul sa decida. pe de alta parte, abordarea transferurilor de catre conducerea clubului mi se pare destul de paguboasa. De ce nu se creeaza un echilibru:aducem 2,3 jucatori noi si dupa aceea vindem fotbalistii care nu mai corespund. Este riscant mai intai sa vinzi tot ce ai de vandut. Daca pica dupa aceea 2 transferuri pe care le considerari incheiate. O sa ziceti ca ar fi prea mare ghinionul, insa nu se stie niciodata. o sa fim perceputi ca un club in mare nevoie de jucatori, asa ca s-ar putea sa creasca preturile in ultimul moment. Si tocmai, pentru ca se stie ca ISM blocheaza transferurile la Steaua, nu poti sa-ti permiti sa ajungi asa de descoperit cum suntem noi acum.

armanovici07.12.2005 19:15

Imi pare enorm de mult dupa Oprita,numai eu stiu de cate ori l-am aparat in fata multor prieteni de-ai mei,spuneam despre el ca va ajunge un mare fotbalist,ma incanta de fiecare data cu efortul pe care il depunea..Din pacate s-a stins si nu am inteles de ce..probabil nu vom afla niciodata adevaratele motive care au stat la baza caderii sale..Decizia de a il vinde,dupa cum multi au punctat este riscanta cu sanse 50-50...Personal as fi vrut din tot sufletul sa ramana insa practic ar fi avut nevoie de o noua provocare...La noi nu cred ca depasea plafonarea in care a intrat cu bratele deschise...

Nu mai plangeti dupa rezerve...erau cu adevarat jalnice..Va amintiti cand au pierdut in Divizia C...plus ca majoritatea acuzau ca dupa schimbari Steaua era alta echipa..chiar numai vina lui Protasov era??..va aduceti aminte aportul lui Oprita in meciul cu Dinamo,intrat proaspat si dornic de lupta(nu vreau sa minimalizez realizarie sale pentru care merita si a castigat respectul meu)meci in care nu a reusit nimic??

Trebuia sa se faca o curatenie la Steaua si indiferent de sentimentul nutrit fatza de "il prezidente" sunt de acord cu politica clubului in acest moment vizavi de Baciu si Dinita...Nu mai aveau loc la Steaua..si cred ca sunteti de acord cu mine..

Bogdan4Steaua07.12.2005 19:39

Oprita nu trebuia vandut ci mai degraba imprumutat la o echipa mai mica. Acolo ar fi putut creste mult mai usor. La Timisoara, daca nu ii ies 2-3 meciuri va trece din nou pe banca. Pe mine ma intristeaza mai mult ca l-a pierdut Steaua decat faptul ca s-ar putea intari Timisoara prin aducerea acestuia.

In alta ordine de idei, situatia este destul de nasoala pentru Steaua. Se pare ca Becali nu este dispus sa investeasca prea mult in transferuri.

Din declaratiile de azi am inteles ca refuza sa dea mai mult de 150.000$ pentru Cristocea. In cazul acesta dati-mi voie sa ma indoiesc ca vom face transferuri spectaculoase. Nu poti sa dai mereu lovitura achizitionand jucatori liberi de contract. Pe de alta parte, nu mai vad entuziasmul lui Becali de acum un an sau doi. Vom vedea in perioada urmatoare ce se va intampla. Sper sa ma insel.

armanovici07.12.2005 19:40

Bogdan4Steaua07.12.2005 19:50

Becali: Mîine il dau și pe Diniț㝠

"Finanțatorul Gigi Becali a declarat: "Nu vreau să-i iau meritele lui Protasov, pentru că a făcut performanță, dar vă spun acum că echipa va juca și mai bine cu Olăroiu. Dar să nu scrieți că am spus că Olăroiu e mai bun antrenor, pentru că nu e frumos, l-aș supăra pe băiatul ăla ( Oleg Protasov)".

"Oprița și Baciu vor pleca la Timișoara. Iar mâine il dau și pe Diniță. Ei nu au atacant ca Diniță vă spun eu. Noi insă nu o să luăm de la Timișoara, pentru că Timișoara ar trebui să aibă jucători să dea Stelei. Poate numai Gigel Coman, dar altul nu", a explicat finanțatorul grupării din Ghencea.

Eliminarea formației Poli Timișoara de către Petrolul Ploiești in sferturile de finală ale Cupei României l-a intristat pe Gigi Becali. "Mi-a părut rău pentru că astfel au ratat șansa la o cupă europeană. Pentru că in campionat ei nici pe locul doi nu termină. Îmi pare rău și pentru Hagi, cu care chiar dacă am avut discuții e nașul meu", a precizat Becali.

Finanțatorul a menționat că Steaua il va transfera in această iarnă pe mijlocașul echipei Farul Constanța, Vasile Cristocea: "El e jucătorul Stelei deja, mai trebuie să mă ințeleg cu Bosânceanu . Vom mai aduce și alți jucători, dar nu din străinătate".

Gigi Becali a precizat că FC Steaua a inchiriat stadionul din Ghencea pe doi ani. "Eu il vroiam pe 20 de ani, să bag 7-8 milioane de dolari și să-l acopăr. Dar mi-au dat pe doi ani și o să bag un milion numai in gazon. Va fi un teren ultra modern, 25 la sută sintetic și 75 la sută iarbă, exact ca cele din Liga Campionilor. E bine că mi l-au dat și doi ani, că nu mă dă nimeni pe mine afară din Ghencea. De fapt nici nu contează, că intru eu in Guvern și o să dau stadionul pe 70 de ani", a spus Becali.

Gigi Becali a afirmat că in urma lobby-ului făcut de conducerea FC Steaua, Guvernul va adopta, joi, o Orgonanță de Urgență pentru sprijinirea sportului."

Sursa: GSP

Incepe sa se subtieze banca noastra de rezerve....

Motanu D07.12.2005 19:53

Asa e. Dar de Dinita nu-mi pare rau. Pacat de el ca de cand a venit la Steaua practic nu si-a meritat banii. A facut figuratie...

A fost un transfer dezastrusos marca Piturca...

Sper ca daca tot il da sa aduca ceva mai bun. Altfel vom fi nevoiti sa tinem juniori pe banca !

«1252627282983»