Despre rusinea traita duminica seara in fieful spurcaciunilor ne vom aminti probabil si peste 20 de ani. Steaua a mai pierdut doua titluri in mod penibil, ambele la golaveraj, in 1980 si in 1991 , inclinand steagul pe final in fata a doua echipe retrogradate (Targoviste 0-4 si U Cluj 0-2) punandu-le astfel altor provinciali (Craiova) cele doua trofee in traista, dar acum, in fata unor rivali neputinciosi tot restul anului, a fost prea de tot !
Judecand la rece, dupa o zi si un pic de la dezastru, deznodamantul era previzibil. Pe site, suporterii ii atribuie vina ba lui Becali, ba lui Lacatus. O sa ma refer in special la "meritele" primului, cred eu ,principalul vinovat, desi aparatorii lui,deloc putini, ma vor intreba: "da' ce, el a jucat ?" Nu, n-a jucat el, ba chiar o sa trec si peste energiile divine negative atrase impotriva noastra ,prin referirea la Dumnezeu aproape ca la propriul bodyguard .Il acuz pe insa pe acest om de nepasare, ba chiar de tradare in finalul de campionat ,ducand astfel frangerea inimilor a mii de suporteri care au plans in hohote duminica seara.
Nu sufar neaparat de teoria conspiratiei si nu sunt bolnav de scenarita, dar stiu in ce tara traiesc . Aici, cand e vorba de pus mana pe bani, bani multi, e clar ca trebuie sa fi tare si in spatele cortinei, fiindca indiferent ce poti construi la vedere (in cazul de fata ,o echipa puternica), Mafia omniprezenta in Romania te inghite si-ti rade apoi in nas !
E clar ca in tur, loserii din fata Famagustei au fost purtati pe brate de structurile federale. N-au avut numai arbitraje benefice, dar fiti convinsi ca si blaturi, despre care, chiar daca nu scrie presa aservita si ea Caracatitei, nu inseamna ca au lipsit. Deci trebuia sa fie anul lor, baietii au dat banul puternic la Federatie, iar cine se indoieste de acest lucru sa caste ochii la tunul imobiliar imens pe care-l vor da UDMR prin Paskani (parerea mea,unul dintre cei mai puternici oameni din tara) , din zona Bulevardului Unirii. Daca sunt ei in stare sa cumpere un Guvern, de ce sa nu poata o amarata de FRF?
Asadar in iarna, toata lumea era impacata cu gandul ca gruienii aveau sa umfle potul din UCL.
Tot pe atunci insa s-a petrecut si apropierea decisiva intre verii Becali, iar Giovani, vrand sa intoarca periile nesfarsite aplicate de mezin, i-a deschis niste usi la Federatie omului, pe care pana atunci le avea inchise. Doar a recunoscut si el ca era singurul omis de pe lista de invitati la chiolhanurile federale. Ramasese de luat locul 2, iar adversarii erau redutabili ,cainii si gunoierii avand acces oricum mai rapid la borcanul cu miere. Gigel al nostru s-a infipt insa bine si el in sistem, iar Steaua a avut parte de niste arbitraje privilegiate de care nu mai beneficiase in ultimii ani ,cand vorba lui , "Steaua a fost hingherita"(sa nu-i uitam pe Serea,Corpodean, Deaconu,Lajos ). Toate aveau ca miza insa locul secund , clujenii crezand pe "buna dreptate" ca titlul fusese amanetat.
Insa nimicnicia lor a iesit la suprafata cand au simtit un pic presiune , iar de la +11 s-au vazut la -2 in doar o luna. Normal acum pentru patronul nostru camatar sa-si doreasca locul intai, care te scuteste de emotiile unui baraj pentru cei 15 milioane ! "Udemeristii" (catalogare corecta,dupa cum am aratat) s-au ofuscat peste masura in acele momente, tocmai ei , "sponsorii" de baza ai FRF sa se trezeasca in afara Ligi. S-a vazut si in cazul javrelor ce-ti poate oferi barajul in care nu esti cap de serie.
Ei bine, in ultima saptamana, toate lucrurile au intrat in normal . Mafiotul tanar de Lupescu,omul lor din tur, a dat semnalul : "Prea multe greseli in favoarea Stelei" . Astfel, atentia era (ca in tot returul de altfel) pe Steaua ,in vreme ce echipa artificiala blatuiau tot, degringolada produsa de revenimentul ros-albastru, facandu-i incapabili sa mai castige un joc pe teren. Au urmat apoi suspendarile incalificabile ale lui Golanski si mai ales Goian, pentru ca cireasa de pe tort sa fie delegarea lui Tudor. Era clar ca fostul ultras dinamovist din anii 90 nu putea sa ajute (printr-o gresala intamplatoare si involuntara, evident ) pe Steaua, el trebuia sa echilibreze balanta dupa ce fusese terfelit in urma meciului direct. Si a si facut-o cu varf si indesat, nu doar prin neneliminarea lui Bratu, ci si prin maniera permisiva de arbitraj la circoteca javrelor din ultimul sfert de ora.
Asadar, aici am vrut sa ajung! Ce-mi face Maresalul, Prea-puternicul, Razboinicul luminii inainte si dupa partida capitala ? Urla (altminteri il stiam un coleric ?!) la manevra scarboasa cu suspendarile ? Ia foc la delegarea lui Tudor si pune presiune, fara de care in Romania ,din pacate, nu poti sa ai un arbitraj cat de cat corect ? Da ,de unde ! Ciobanul mioritic poate fi mandru privinu-si descendentul cu ridica resemnat din umeri dupa meci, doar nu pierduse omul mare lucru, un titlu-i o nimica toata , da-l incolo !
Astfel se poate trage clar concluzia ca in ultima saptamana fanfaronul Romaniei care-si cumpara prorietati numai la Nr. 1 stradal,(" pentru mine ,nr 2 nu exista ") a acceptat cu seninatate locul secund. Banii lui sunt acolo pusi deoparte in seiful UEFA, poate si complicitatea cu Piturca pentru selectia la Euro , ii vor mai aduce vreo cateva milioane la vara, se ocupa vericu' si de asta, stati linistiti !
Ce ramane in rest ? Raman lacrimile noastre din Groapa sau a miilor de suporteri din oricare colt de tara, ramane un palmares defrisat de la an la an de trofee interne, asemeni copacilor care cad zi de zi in Baneasa, in Cluj sau in oricare al oras al tarii sub tavalugul imbogatirii cu orice pret a unor astfel de indivizi maleefici ! Locul 2 , ba chiar si locul 7 , va deveni tot mai obisnuit pentru "simbolul Romaniei" daca "e profitabil" . Chiar daca si in tarile cu fotbal avansat , incasarile primeaza, nu vei vedea niciodata pe Barca multumita ca a obtinut loc de Liga
Ce am vrut sa arat in acest articol, nu este ca blesematului de patron putin ii pasa de vitrina cu trofee a Stelei. Asta e clar ! Mai dureros este ca el ne-a tradat in acest moment, nefiind alaturi de echipa pentru a-i asigura conditii corecte de desfasurare a meciului . Marele Alecsandrescu, cu tot geniul lui de a descoperi tineri jucatori, nu dormea niciodata inaintea unei asemenea partide.
Foarte probabilul pact pe care Ciobanul l-a incheiat cu mafia din fruntea fotbalului , sub pretextul atat de romanesc "de ce sa ne scoatem ochii cand putem castiga cu totii" , ma face sa-mi doresc din suflet ca pe 29 iulie, din urnele din Elvetia sa iasa Stelei in cale un Atletico Madrid. Sa vada si Nemernicia Sa ce inseamna suferinta!
P.S. Cei care cred ca-l voi uita pe Lacatus se insala. Dar si aici il pot invinovati tot pe patron pantru ca a cedat prostimii, inscaunand un antrenor mai degraba obisnuit cu Liga doua decat cu lupta pentru titlu . Cu toate ca ,repet, nu i s-a asigurat nici un spate la aceasta partida, cu lotul si cu motivatia avuta de echipa , Marius ar trebui sa intre in pamant de rusine ca l-a batut un bubos, mantaua de vreme rea in Groapa neputintei in 2008. Astept maine o demisia de onoare , desi aceasta virtute ti-o pierzi in timp daca accepti sa fi carpa unui derbedeu !
The Radical