Steaua întâlnește Gloria Buzãu în ultima etapã a sezonului intern 2007-2008. Meciul se disputã pe stadionul Steaua, începând cu ora 17:00 și va fi transmis în direct de postul Antena 1.
Înaintea ultimei etape, roș-albaștrii ocupã poziția a doua a clasamentului, cu 72 de puncte, la un punct în spatele liderului CFR Cluj. Steaua are neapãrat nevoie de o victorie pentru a pãstra șanse la titlu, chiar dacã un alt rezultat decât victoria CFRului pe terenul concitadinei "U" este greu de anticipat.
De partea cealaltã, Gloria Buzãu are 37 de puncte și se aflã pe locul 14, ultimul care asigurã prezența în prima Ligã. Elevii lui ªtefan Stoica au nevoie de cel puțin un punct în Ghencea pentru a spera la rãmânerea în Liga I, dar depind și de rezultatul partidei de la Craiova, unde Universitatea întâlnește Ceahlãul Piatra Neamț.
Steliștii vin probabil cu încrederea serios zdruncinatã dupã înfrângerea suferitã duminicã seara în Derby și dupã ce șansele lor la titlu au rãmas mai degrabã teoretice. Marius Lãcãtuș nu va putea conta pe serviciile lui Emeghara, Petre Marin (accidentați), dar nici pe ale lui Goian, Golanski, Dicã (suspendați). Va reveni în lot Pleșan, care și-a ispãșit etapa de suspendare. Probabil Steaua va alinia urmãtorul 11:
Zapata - Nicolițã, Rãdoi, Ghionea, Neșu - Ovidiu Petre, Lovin (Pleșan) - Neaga, Dayro Moreno, Mendoza - Pepe Moreno.
În legãturã cu zvonurile din jurul acestei partide, conform cãrora Steaua ar putea sã ofere Buzãului puncte dacã rezultatul de la Cluj va deveni clar încã din prima reprizã, refuz sã cred cã jucãtorii noștri s-ar putea înjosi de o asemenea manierã. Mi-aduc aminte cã în ultima etapã a sezonului 2000-2001, Steaua a retrogradat Oțelul Galați cu un egal 1-1 pe terenul acesteia, deși era deja campioanã, iar la conducerea Stelei venise Mihai Stoica, proaspãt plecat de la Galați. Sper și cred cã Steaua își va apãra onoarea și blazonul și cã nici nu se pune problema unui alt deznodãmânt mâine searã decât victoria noastrã! Într-o zi de 7 Mai, în care gândul ne zboarã spre seara magicã de la Sevilla, Steaua nu poate, nu are voie sã se predea! Ar fi strigãtor la cer!
În caz contrar, sunt sigur cã suporterii Stelei vor gãsi calea sã protesteze chiar mâine, pe stadion.
Forza Steaua! Hai Lãcã! Hai bãieții!
Apãrați blazonul Stelei și onoarea voastrã de fotbaliști!
Ovidiu