FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Pledoarie pentru MM

«1234»
fcsteaua.ro02.04.2008 13:19

Undeva prin vara, atunci cand F.C. Steaua anuntase ca nu mai vinde abonamente pentru peluze, i-am simtit prima oara lipsa lui MM. Stiam ca el nu ar fi fost niciodata de acord cu asa ceva, aducandu-mi aminte declaratiile sale referitoare la suporteri. I-am simtit apoi lipsa la orice interactiune dintre suporteri si club, inainte si dupa legea Dragomir. I-am simtit lipsa cand am vazut performantele majoritatii transferurilor din vara. I-am simtit lipsa cand am vazut tribunele semi-goale in meciurile de Liga Campionilor. I-am simtit lipsa atunci cand am vazut cum au fost tratati Andrey, Elton, Gurita, Zaharia, si altii. Ii simt si acum lipsa, cand vad ca traim din rezultate la limita, goluri inscrise in ultimul minut sau din singurul sut pe poarta in 90 de minute in timp ce toti sunt de parere ca totul e bine si frumos pentru ca suntem la 3 puncte in spatele CFRului.

Dar cel mai mult am resimtit lipsa lui MM in ultimele saptamani. Atunci cand din toate partile se arunca laturi si vome spre Ghencea, si nimeni nu a iesit in fata sa zica CEVA. Daca stau sa ma gandesc, nici n-ar fi avut cine. Aditza, Argaseala ? In timp ce loviturile veneau ba din Ghiulesti, ba din Cluj, ba din Timisoara si apoi din GSP, Prosport sau Sport.ro, nimeni nu a zis nimc. Atunci cand Lovin a fost suspendat 4 etape (personal, nu am inteles pentru ce), iar Sapunaru, Maftei, Constantin si vreo 2 oficiali rapidisti - unii FILMATI in timp ce injurau, instigau, sau cum vreti sa numiti acea atitudine - sunt curati ca lacrima. Atunci cand acelasi Lovin era facut in toate felurile pe diverse posturi de televiziune, in diverse ziare si declaratii pentru bucuria de la terminarea meciului, in timp ce in fiecare etapa jucatorii se tavalesc minute in sir pe gazon pentru un rezultat bun. Atunci cand au fost facuti toti jucatorii in toate felurile, incepand de la "lasi" si terminand cu "fetite", pentru ca au ales sa respecte regulamentul si nu sa se ia la pumni si picioare cu rapidistii ramasi pe teren si sa fie la randul lor suspendati - dupa intamplarile de la vestiare cel mai probabil asta s-ar fi intamplat.

Atunci cand s-au dictat doar 2 etape de suspendare dupa ce "s-a aruncat TOT MECIUL, cu orice, de la telefoane, pungi de seminte, la brichete, monede."(citat dintr-un editorial fzr.ro)

Cineva de pe acest forum il condamna pe MM ca a stricat relatia cu presa, certandu-se cu mai multi gazetari. Iata ca acum nu se mai cearta nimeni, stam blanzi, umili, cu capul plecat, in timp ce toti dau in noi fara nici o retinere. Rezultatul ? Ironii precum bannerele din meciul cu Vaslui, precum discutiile pe care le avem zilnic cu prietenii, si patarea imaginii Stelei in fata opiniei publice. Nu pentru ca cei care au patat-o ar fi avut argumente credibile, ci pentru ca nimeni nu s-a ridicat sa o apere.

Andyro

MoWeed02.04.2008 13:23

Foarte bun articolul! Intr-adevar lipseste un om care sa le raspunda acestor ziaristi...daca pe vremea lui MM si eu consideram ca unele iesiri la adresa presei erau exagerate acum imi dau seama ca e mai rau fara unul ca el...

ss lucki02.04.2008 13:31

Chestia asta am presimtit-o de cand a plecat MM... Stiam ca nu mai are cine sa ne ia apararea, sa iasa in fata... MM era acuzat ca taraste Steaua in scandaluri, dar in lumea fotbalului romanesc daca stai cuminte te calca toti jegosii in picioare. La Adi Ilie ma indoiesc in primul rand de capacitatile lui intelectuale, iar Argaseala e doar un slugarnic...

axl02.04.2008 13:39

Am un amic neutru la fotbal, si cand zic neutru zic paralel, adica stie mai multe despre filatelie decat despre Liga I, si despre filatelie nu stie nimic. Zilele trecute imi spunea ca s-a saturat de ce vede la TV legat de meciul din Giulesti si ca i s-a facut scarba de cei care ataca Steaua, imi spunea ca se vede pe fetele lor patima si rea-vointa. Si ma intreba de ce nu vede si stelisti contra-atacand. L-am mintit, raspunzandu-i ca nu ne sta in fire sa ne luam in gura cu toti prostii.

iulianbarlad02.04.2008 13:45

daca am putea sa discernem la momentul potrivit nu am mai avea regretel tardive.totusi MM a lovit un suporterstelist si a fost luat la tinta de toti .poate peste cativa ani vom regreta discretia lui Adi Ilie in relatia cu presa si transferurile bine gandite pe care le facea.ar trebui sa se ocupe cineva de la club cu imaginea Stelei in timpul scandalurilor declansate de unii sau de altii.nu cred ca asta este treaba unui manager sau a lui Argaseala.daca am avea un om platit pentru asta cu siguranta nu l-am mai regreta pe MM despre care s-au spus multe,inclusiv ca nu e de vita stelista.imaginea Stelei e la pamant si ar trebui sa se faca ceva pana nu ne trezim ca e prea tarziu-vezi chiar si coalitia anti-Steaua care se cloceste de catre cei de la CFR.

baraJa02.04.2008 13:47

bun bun Hahalero...stiu ca undeva acolo te-am inspirat!:))...cat despre MM..hmm..nu ar trebui sa il idolatrizam,dar corect este sa il regretam,prelua toata ura intreptata spre Steaua asupra lui!

Azzido02.04.2008 13:54

de acord cu articolul.

MM nu ar fi lasat capul jos si ar fi aparat imaginea Stelei.

Chiar ii simt lipsa !

Ma simteam mai in siguranta cand il stiam la club, acum il avem pe Argaseala care oricat ar fi el de diplomat, se vede ca nu e un stelist adevarat.

E mult prea pasiv...

Mihai Somanescu02.04.2008 14:21

Azzido a zis perfect: se vede ca Argaseala nu e stelist. Un stelist adevarat nu poate sta asa de pasiv si sa accepte, ar fi avut un orgoliu care sa-l trezeasca...

dr.adrian902.04.2008 14:26

asa jos a ajuns Steaua sa se ia in gura cu niste nimicuri???

vrei scandal???

MM face numai show nimic nu e adevarat din ceea ce face. si multi il cred

cum a reactionat Steaua in aceste momente este perfect!!! club profesionist. nu intra in polemici cu nimeni. si isi vede de treaba.

Raulredblue02.04.2008 14:26

pai nu avem cum sa gasim un om care sa ne apere preacum MM.....Adi si Argaseala.....ii intereseaza prea mult banii lu frecali ca sa mai iasa sa ia apararea....si + cum a mai zis cineva mai sus...Adi nu prea ar multa cultura....pe cand MM ( din cate am obs eu) ..il interesau si banii da park il interesa la fel de mult si Steaua.....da asta e...noi din cate se pare , nu mai avem niciun cuv de spus .....Forza Steaua

enjoy02.04.2008 14:43

desigur fiecare are dreptul la o parere! eu in schimb am o parere de rau ca un asemenea element a ajuns la conducerea clubului Steaua. analizati cu sange rece, nu ca stelisti activitatea acestei otravi pentru Steaua si veti vedea ca am dreptate. 1. la originea iesirilor oierului este MM. el l-a invatat cum sa reactionneze si i-a "bagat" in cap idei de paranoia; 2. el n-a fost mare, mare l-a facut Steaua, prin ce reprezenta la acea data; 3.jegul a venit pur pentru. bani si imagine proprie in detrimentul Stelei; 4. jegul a deschis cutia pandorei (balacareala). pana la venirea lui Steaua nu fusese implicata cu nimic in astfel de fenomene; 5. toate transferurile executate la propunerile lui ( sunt si unele mici exceptii) au fost ratate si n-au fost putine; 6. jegul s-a amestecat uneori si in treburile antrenorilor, urmarindu-si scopurile legate de realizarea transferurilor. as putea continua dar ma opresc aici fiindca persoana imi produce greata. prefer linistea din aceste zile si exprimarea protestului in scris la federatie. poate d-zeu ii da minte si patronului si se linisteste. cu linistea vom castiga mai mult. frustratii vor muri de necaz ca nu lise raspunde si vor cadea prada deznadejdii iar noi vom fi linistiti si ne vom vedea de ale noastre. HAIDE Steaua!

Virgil02.04.2008 14:44

Ce ar fi putut face MM impotriva bannerelor Vasluiului si ale Rapidului? Nimic. Ce ar fi putut face Mikele pentru a-l apara pe Lovin cang creditorul a spus pas? Nimic. E adevarat ca suntem sub presiune. Ce faci cand esti sub presiune intr-un meci de fotbal? Astepti momentul prielnic pentru a contraataca. Tot asa cred ca e si in situatia propusa de andyro. Apoi ce am realiza daca am raspunde provocarilor venite dinspre din Giulesti, Cluj, Vaslui si de aiurea. Un scandal imens. Nu avem nevoie de asta.

Am observat ca tactica de a nu raspunde la provocarile conducatorilor echipelor numite mai sus, a adus un plus de liniste. Curand se vor stinge de tot toate vocile detractorilor si atunci cand vom lua titlul, toti vor da Cezarului cele ale Cezarului. Tactica e veche de pe cand era bunica fata: cainii latra, ursul merge.

andyro02.04.2008 14:46

@dr.adrian9 - avea cineva (de fapt mai multi, cred) o semnatura in genul "pentru ca raul sa triumfe e de ajuns ca oamenii buni sa nu faca nimic". Ma vad nevoit sa o repet. Atitudinea ta poate ar merge intr-o societate normala, nu intr-o societate care traieste din scandaluri. Atunci cand cineva te injura pe strada, poate esti indiferent si e normal. Dar a fi indiferent si cand iti da o palma dupa cap, un sut in fund si-ti mai bate si prietena, e deja prostie.

MoWeed02.04.2008 14:50

@Virgil

Intr-adevar ca MM nu putea face nimic impotriva bannerelor de la Vaslui aici sunt de acord cu tine. Dar nu sunt de acord ca tactica de a nu raspunde la provocarile conducatorilor echipelor numite mai sus, a adus un plus de liniste.

Ce liniste vezi tu ca de vreo luna suntem atacati din toate partile si din partea presei si din partea adversarilor. Cand o sa luam campionatul(daca o sa-l luam) nu o sa taca acesti nenoroctiti ci o sa tipe si mai tare ca si-au pierdut milioanele din CL pentru ca Steaua a luat necinstit campionatul si presa le va sustine demersul.

capone02.04.2008 14:50

Nu am mai postat de mult ... dar acum simt nevoia sa o fac.

Vad ca exista 2 tabere, pro MM si contra MM, personal fac parte din prima. MM ne lua apararea mereu, nu suporta ca sa se ia cineva de Steaua ... spun unii ca se certa cu prea multa lume ... frate tu cand vb cu prietenii tai si ei vorbesc Steaua de rau nu iti vine sa ii iei la pumni? nu iti vine sa reactionezi? asa era si MM, el traia prin Steaua si Steaua traia prin el.

Cica l-ar fi interesat banii ... frate tu crezi ca munceste cineva pe nasturi??? are si el de intretinut o familie, de crescut un copil, cum crezi ca poti face asta fara bani?? ... probabil simtea ca merita mai multi bani pentru ceea ce face ... nu vedeti ca ciobanu asta idiot plateste cu o gramada de bani numai pe cine nu merita si da milioane pe jucatori care isi dau cu stangu in dreptu.

La meciul cu Unirea MM a fost aplaudat cand a iesit pe teren ... asta denota ca lumea l-a apreciat pentru ceea ce a facut la Steaua ... si mai lasa-ti-o balta cu "a lovit un suporter stelist" , ala e un tzigan jegos, lucreaza la RATB ... suporter inseamna sa iti injuri echipa?? nu cred .... SUPORTERII STAU IN PELUZE SI CANTA 90 DE MINUTE, SUPORTERI SUNT ACEIA CARE FAC SACRIFICII PENTRU Steaua, CARE STRABAT TARA IN LUNG SI'N LAT pentru A FI ALATURI DE ECHIPA.

Cat despre Adi si Argaseala ... Adi e mai mult preocupat de moda din cate vad eu, nu de Steaua ... iar Argaseala ... Argaseala e un atarnache

HAIIIII in numar cat mai mare la meciul cu Dacia!!!!!!!!!!!!!!!!!!11

dee02.04.2008 14:53
Azzido a zis perfect: se vede ca Argaseala nu e stelist. Un stelist adevarat nu poate sta asa de pasiv si sa accepte, ar fi avut un orgoliu care sa-l trezeasca...

Patima unui suporter n-ar trebui extrapolata si asupra conducerii tehnice a clubului. Valeriu Argaseala e directorul executiv si ma indoiesc ca a fost numit in functie pentru calitatea sa de 'stelist adevarat', ci mai degraba pentru cea de manager sau asa ar trebui sa se intample. Credeti ca e important ca medicul echipei Steaua sa fie stelist sau sa fie un bun profesionist? Nu vad de ce Valeriu Argaseala ar trebui judecat prin prisma stelismului sau si nu a muncii sale de la club. Mie una imi place ca pastreaza o nota rezervata si nu iasa in fata atat de agresiv cum o facea MM. Probabil ar fi bine sa existe o persoana la club care sa se ocupe doar de acest aspect: relatia cu presa, iar ceilalti sa-si indeplineasca atributiunile pentru care au fost numiti. MM ocupa intr-un fel doua pozitii la club, insa cea de "show man" nu era compatimbila cu cea de manager.

mikutu02.04.2008 14:54
asa jos a ajuns Steaua sa se ia in gura cu niste nimicuri???

vrei scandal???

MM face numai show nimic nu e adevarat din ceea ce face. si multi il cred

cum a reactionat Steaua in aceste momente este perfect!!! club profesionist. nu intra in polemici cu nimeni. si isi vede de treaba.

foarte corect ce spui! raspunzi la provocari, dai nastere la altele.si pe mine ma rod sufleteste toate jignirile aduse Stelei, dar pe de alta parte m-am saturat de balacareala de la TV si din presa. cea mai buna varianta la ora actuala e sa-i dai pe tava ligii, vezi cazul lui porumboiu.vorbesti aiurea=explici la comisie.ai ce explica ... bine...nu...amenda tata,suspendari...si pana la urma or inceta cu declaratiile idioate.daca vreti scandal incontinuare si stirii de juma de pagina in ziare......da e foarte bun MM-ul.!

andyro02.04.2008 14:57

@enjoy - da, e foarte usor sa arunci niste pareri nefondate; habar nu ai ce l-a invatat MM pe Jiji, in treaba cui s-a amestecat, de ce a venit la Steaua sau ce bani a luat din transferuri. Dar ne place sa ne bagam asa in seama, arucand vorbe, in lipsa de ocupatie. Cat despre transferuri...pe langa faptul ca "toate transferurile cu unele mici exceptii" este o exprimare cel putin amuzanta, te invit sa arunci o privire pe jucatorii care au fost adusi in perioada MM si pe care se bazeaza echipa Steaua de vreo 2 ani. Ii gasesti in sectiunea Club->Jucatori a siteului.

Iar daca tie ti se pare ca in aceste zile este liniste, probabil ca nu ai o tangenta foarte concreta cu realitatea.

Virgil02.04.2008 15:05
@Virgil

Ce liniste vezi tu ca de vreo luna suntem atacati din toate partile si din partea presei si din partea adversarilor. Cand o sa luam campionatul(daca o sa-l luam) nu o sa taca acesti nenoroctiti ci o sa tipe si mai tare ca si-au pierdut milioanele din CL pentru ca Steaua a luat necinstit campionatul si presa le va sustine demersul.

Orice minune tine trei zile. Aminteste-ti ce scandal monstru a fost dupa Steaua-CFR? A trecut sau nu? Aminteste-ti de golul inscris in poarta lui Stelea. A fost o incercare de manipulare a presei, care a dat chix. Aminteste-ti de incercarea lui Porumboul de a arunca in noi cu noroi. Singur si-a schimbat declaratia. Rapidul mai maraie, isi mai arata coltii, dar se va obisnui. Ei stiu ca avem dreptate, dar suporta greu acest lucru. Presa? O sa se obisnuiasca si ea daca nu-i mai dam apa la moara. Stii cum e atunci cand o echipa pierde dupa grave erori de arbitraj? In istorie va ramane doar rezultatul.

dr.adrian902.04.2008 15:16

@andryo

spunemi tu mie sincer??? nu teai saturat sa il vezi pe cioban tarand Steaua in ceva scandal??? la fel si MM era. ei 2 actionau impreuna. Becali si MM sa se ia de mana si sa se duca ...

cat de linistiti suntem ca Adi Ilie si Argaseala tac. ce rost are sa intri in scandal. pac iai parat la comisie si isi retrag vorbele si se scuza. intelegi. in circul asta nu e nimic adevarat. doar un show de 1 leu (nu stiu cat costa ziarele). e doar un joc psihologic pentru a destrama Steaua si a o pune sub presiune.

m-am saturat de aceste jocuri de declaratii. jocurile de culise nu mai exista.

ce ne intereseaza pe noi ce spun cei de la Dinamo Cluj rapid sau etc. traim intr-o tara democratica unde fiecare are dreptul la opinie. daca ne simtim insultati PAC (vorba lu Becali) la comisie cu ei.

chiar asa am ajuns sa ne justificam faptele in fata unor cretini care mint injura si se cred corecti.

apropo de Adi Ilie si Argaseala. eu am mare incredere in ei, in special in primul. Adi e un baiat la locul lui. nu e (inca) (sper sa nu fie) cu fite in cap. nu da declaratii aberante gen "hegemonia Stelei"

si Argaseala e un bun organizator.

andyro02.04.2008 15:18

@Virgil

E clar ca rezultatul (rezultatele) ne sunt favorabile. Dar au fost scandalurile inaintea meciului cu Rapid (arbitrii de la meciurile cu CFR, Urziceni), meciul cu Rapid, si apoi declaratiile lui Porumboiu. Opinia publica, despre ea fiind vorba, nu despre suporterii stelisti care cunosc adevarul, va ramane cu impresia ca e un campionat manjit, cumparat de Becali prin toate metodele posibile. Si tacerea noastra nu inseamna doar superioritate, poate insemna si vinovatie - depinde de fiecare cum o interpreteaza.

Adu-ti aminte de Dinamo in urma cu vreo cativa ani, si contra lor presa a fost mult mai blanda - opinia publica a ramas cu impresia (corecta) ca au fost vreo 2 campionate pline de blaturi facute de Dinamo. Da, si ei au ramas cu puntele castigate. Ce si cati suporteri mai atrage o astfel de echipa - se vede acum, cand la meciurile de acasa vin cateva sute de oameni.

Ce vreau eu e o voce clara, limpede, care sa explice argumentat de ce noi avem dreptate, de ce decizia lui Deaconu a fost corecta, de ce Lovin nu trebuia suspendat si trebuiau suspendati altii, de ce jucatorii au plecat la cabine, si multe alte chestii care trebuiesc explicate, o voce care sa respinga ironiile si acuzatiile prin fapte. Nu maraituri la coltul blocului cu jumatate de gura cum scoate acum Argaseala. Tocmai pentru a nu risca sa ajungem sa fim priviti asa cum era privita Dinamo (repet, de catre opinia publica, viitorii suporteri, samd, nu de catre noi).

fedora02.04.2008 15:21

L-am considerat mereu pe Mihai Stoica un mare stelist, am fost de partea lui la incidentul de la tribuna I si mi-a parut foarte rau ca a plecat. Dar acum, in ciuda tuturor atacurilor din presa si a lipsei unei aparari, nu l-as vrea inapoi. Nu in forma aceea aproape dezumanizata. Am ajuns la concluzia ca Meme era privit de adversarii nostri cam cum il privim noi pe Zotta (desi evident dpdv al inteligentei diferenta e semnificativa intre cei doi). Asa ca eu inca il apreciez pe Meme, dar nu mi-e dor de maniera lui de a apara clubul.

yo_marius02.04.2008 15:22

Parerea mea neavizata si subiectiva e ca e mai bine fara MM. Linistea nu trebuie sa fie in presa, linistea trebuie sa fie la echipa. Ma uit doar la ce declarau jucatorii in "era" MM, si ce declara acum. E un pas inainte, pentru mine.

Eu nu mai vreau sa vad numele Stelei legat de Jabba the hutt - Iancu, Muresan si altii... nu le mai citesc "declaratiile". E clar ca pentru ei, a vorbi de Steaua e pasaportul prime-time-ului, a aparitiilor media. Daca ma gandesc putin, un interviu cu Muresan despre CFR dureaza 5 minute. 3 intrebari si gata. Dar despre Steaua ar vorbi zile intregi.

Nu imi e antipatic MM. Nici simpatic. Imi e indiferent, ca orice arlechin (cu toate ce Bucsaru l-a linistit).

carminastan02.04.2008 15:29
Atitudinea ta poate ar merge intr-o societate normala, nu intr-o societate care traieste din scandaluri.
Poate ne normalizam si noi? Si nu asteptam sa se normalizeze 80% din societate si dupa aceea reactionam si noi normal, ca d ee societatea normala. Nu e niciodata prea devreme sa ne comportam normal.

Vad ca exista 2 tabere, pro MM si contra MM

Din start mi se pare impartirea gresita. Pentru ca discutia duce mai degraba spre vrem pe cineva cu gura mare la club care sa "apere" imaginea Stelei sau preferam pe cineva care tace.

Tactica e veche de pe cand era bunica fata: cainii latra, ursul merge.
E si nu e bine

De fapt, sunt de parere ca de cele mai mult ori nu ar trebui sa raspundem provocarilor. Tocmai ca din cauza acestor luari de pozitie repetate din ambele parti (club vs club, club vs presa, suporteri vs. club, suporteri vs presa) s-a ajuns la aceasta mare mizerie. Nu sunt nici de parere, insa, sa stam de fiecare data cu mainile in san si sa ne vedem de treaba noastra. Cred ca ar trebui sa ripostam doar cand e cazul si cand avem la dispozitie mijloacele legale de a o face. Cele mai recent si aprig disputat caz, este bineinteles cel al meciului cu rapid. Personal nu m-am indoit ca nu se va aplica regulamentul. De asemenea, declaratiile lui Porumboiu de dupa meci s-au un pic intors impotriva lui in momentul in care i s-au cerut probe. Si si-a schimbat declaratia.

Mie mi s-a luat de atatea declaratii, de atatea scandaluri, de atatea article "EXCLUSIV". Nu sunt dintre eci care 'boicoteaza' presa si gata nu mai cumpar ziarul, nu mai intru pe site, nu mai fac trafic. Ba da, citesc aproape zilnic titlurile articolelor. Si daca ma intereseaza citesc articolele.

E prea multa tziganie. ca la usa cortului. Asta vrem? Eu nu cred.

Presa se schimba. de la oz i la alta, de la un an la altul samd. Se va schimba si presa. Si poate in bine, dar asta depinde si de mine, si de tine, si de clubul Steaua si de clubul X.

enjoy02.04.2008 15:32

@andyro: imi amintesc ca la meciul cu urziceniul, pe aceeasi tema mi-ai raspuns cu formula "bati campii". te-am rugat sa argumentezi. vad ca acelasi raspuns mi-l dai si acum doar din spirit de fronda. cand esti in masura da-mi totusi un raspuns argumentat, pe puncte si daca ma convingi iti promit ca trec de partea ta!HAIDE Steaua!

«1234»