FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Decizia

«1235»
fcsteaua.ro26.03.2008 08:38

Dupa zile intregi de isterie mediatica, in urma careia vinovatia pentru cele intamplate miercurea trecuta in Giulesti a fost treptat si in mod stupefiant translatata catre clubul Steaua, a sosit finalmente si momentul hotarator al luarii unei decizii de catre forurile competente.

Din capul locului tin sa precizez ca, din punctul meu de vedere, a venit timpul ca tigania specifica Giulestiului, ale carei consecinte au fost constatate pe propriul sacou, printre multi altii, de Cornel Dinu, Luis Fernandez sau MM Stoica, or fonic, de Mirel Radoi, de pilda, sa primeasca in sfarsit un vot de blam oficial. Prea mult a fost tolerat acest club in ceea ce priveste derapajele constante ale suporterilor aburiti si aiuriti de legendele unor locomotive de provenienta incerta, prea ridicat a ajuns nivelul nesimtirii si fariseismului conducatorilor din Grand, ale caror eforturi de a combate dejectiile propriilor suporteri, de orice natura ar fi acestea, au fost sublime, lipsind insa cu desavarsire. In afara de aceste lucruri, nu ma mai intereseaza absolut nimic legat de ceea ce se va decide in aceasta dupa-amiaza! Da, ati citit bine. Nimic!

La apoape 8 ani de la data la care, cu ajutorul nemijlocit al banilor si al unui fost ospatar, ajuns in mod fraudulos la sefia clubului etalon din fotbalul romanesc, Gigi Becali, ca unic factor de decizie in Ghencea, se afla in fata unui moment de o importanta cruciala, cu repercusiuni majore atat in ceea ce priveste propria-i imagine, cat mai ales a clubului pe care il patroneaza. Pentru prima data de cand a intrat in fotbal, acest personaj are ocazia de a fi perceput si altfel decat un fatarnic fara scrupule, aflat intr-o pestera a dezvoltarii intelectuale si emotionale. Pentru prima data de cand a fost preluat in mod nefast de acest om, clubul Steaua Bucuresti are sansa de a reface capitalul de simpatie si imagine, erodat sever, in mod constant de actiunile celui care il patroneaza si de a palmui moral toti detractorii, de ieri sau de azi.

Pentru aceasta, pentru a proba, o data pentru totdeauna, ca cea mai mare legenda dintre toate cate au existat in fotbalul romanesc isi merita renumele, ca cel mai frumos brand sportiv autohton nu este lipsit de continut, ca spiritul sau valorile perene ale acestei echipe nu pot fi furate sau traficate vreodata, pentru a demonstra tuturor ca preferam sa transpiram in teren pentru un titlu decat sa-l castigam la masa verde sau prin mijloace echivoce, CERETI SAU ACCEPTATI REJUCAREA, pentru ca NOI SUNTEM Steaua, IAR EI, NIMIC!

Forza Steaua! Intotdeauna Superiori!

Alex (Piece)

sorinf26.03.2008 08:46

TOTAL de acord. BRAVO

insa nu o vor cere din pacate.

TOTAL de acord. BRAVO

insa nu o vor cere din pacate.

laur_2326.03.2008 09:26

Este prematur sa anticipam deznodamantul acestei comisii, cat si eventualul vot de blam dat Stelei de catre fotbalul romanesc...

Eu nu cred ca vom fi mai anipatizati decat suntem in momentul de fata( in cazul in care decizia-cum e firesc!-ne va apartine) sau ca ne vom pierde din capitalul de simpatie, acumulat dupa atatea si atatea ''razboaie'' purtate pe firmamentul sportului rege.

E clar ca NOI, in acesti ultimi 8 ani, am pierdut foarte mult la capitolul IMAGINE, datorita acestui grobian aflat la conducerea Stelei. Imi aduc aminte ca, acum vreo cativa ani, s-a incercat cooptarea marelui Cristian Topescu, in functia de purtator de cuvant sau director de imagine...bine-nteles ca acesta n-a rezistat mai mult de cateva saptamani, deoarece tot ceea ce el incerca sa implementeze la Steaua, sa ofere publicului larg, distrugea(prin iesirile sale animalice!) ''intaistatatorul'' echipei...

Cert e ca, in pofida tuturor derapajelor produse de grobian, decizia trebuie sa fie in conformitate cu prevederile legale si sa dea MARE VOT DE BLAM crrraaapidului, pentru ca ceea se intampla in acea tiganie de ani de zile depaseste cu mult orice forma de sportivitate, bun simt si este ca o adevarata pata neagra pe blazonului fotbalului romanesc!

JDERUL26.03.2008 09:32

Domnilor,arbitrul Deaconu a procedat regulamentar,iar comisia FRF trebuie sa se exprime in cinsecinta.Daca acest lucru este sau nu moral nu putem discuta decat adiacent.Nu se poate pune in discutie daca respecti sau nu legea!Legile tind spre functionalitatea societatii si mai putin spre moralitate.Multe popoare datoreaza gradul de civilizatie de astazi unor legi care la timpul lor au fost despotice si imorale.In timp s-a renuntat la ele pentru ca devenisera anacronice.Tocmai respectarea lor a dus la anacronism.Daca ,,arbitrul Deaconu a devenit erou national numai pentru ca si-a facut datoria si a respectat legea,trebuie sa ne dea de gandit serios vis-a vis de societate in care traim!",spuneam deunazi pe un alt topic.Imi mentin opinia si acum.

Si intreb: ce este moral -fiecare sa ia hotarari asa cum crede el de cuviinta?

sau

-fiecare sa respecte legea?

Extrapoland,si cei care au aruncat in teren cu anumite obiecte au savarsit in opinia lor un act de moralitate!

Total gresit.Moral este sa te supui regulilor interesului general chiar daca acestea contravin ineresului propriu sau al unui grup restrans.

Si sa fie foarte clar: Steaua nu primeste pomana cele 3 puncte. Este beneficiara unei snctiuni.Este o reparatie morala daca vreti venita sa compenseze lipsa de fair-play cu care a fost tratata!

Putem sa acceptam sa jucam un meci amical.Dar sa rejucam meciul,categoric NU. Nu, pentru ca asta ar insemna sa fim si noi partasi la eludarea legii.Am fii la fel de vinovati ca ciripoii care s-au comportat execrabil.

Poate Deaconu a dat semnalul ca,daca ai curaj si coloana vertebrala si in Romania poti aplica legea!

Presedintele Basescu a apreciat tocmai acest lucru si de aceea l-a decorat.

De aici a inceput isteria,nu cumva sa le mai vina si altora ideea de a fii corecti si sa intram in normalitate.Ar fiiun adevarat dezastru pentru toti miliardarii de mucava si baieti smecheri care fac ce vor si cum vor totul in tara asta.Aceasta este adevarata tinta a tuturor luarilor de pozitie in cazul ,,bricheta"! Frica de a se respecta legea,i-a facut pe toti sa intre in ,,sevraj"!

Sorin Camner26.03.2008 09:33

As sustine acest punct de vedere daca in locul Rapidului ar fi vorba despre altcineva, chiar si Dinamo. Din pacate cavalerismul nu are ce cauta in relatiile cu acest club. Din 2 motive:

1. Cererile formulate de catre Copos dupa intamplarile de dupa meciul Sportul - Steaua, cereri care se refereau la depunctarea Stelei si castigarea campionatului la masa verde.

2. Comportamentul rapidistilor la meciul Jiul - Rapid de acum 2 ani, din ultima etapa.

De ce ar trebui sa fim cavaleri? Cred ca acum vreo 20 de ani as fi spus la fel. In acea vreme aveam vise, sperante, credeam ca lumea e buna in fond si ca oamenii sunt capabile de comportamente sublime. Intre timp am albit si-am descoperit ca oamenii sunt altfel decat credeam si nu pot fi schimbati, fiecare vazandu-si propriul interes, netinand seama de cei din jurul sau. Asa ca sa ne vedem si noi de interesul nostru. In fond si ceilalti ar face la fel si, daca la Milan Dida a putut sa faca asta, cine suntem noi sa ne comportam altfel. Doar nu suntem cavalerii fara teama si prihana din evul mediu. Interesul nostru este sa castigam titlul. Pai sa-l castigam. Credeti ca ceilalti ar striga dupa noi: "O, voi, cavaleri;lor drepti si buni"? Nu, tot oieri ne vor numi!

Bodanel26.03.2008 09:43

Nu sunt de acord cu articolul. Moral poate ar fi sa se rejoace meciul insa legea e lege si trebuie aplicata. 3-0 e decizia corecta. Noi am avut terenul suspendat pentru rasism iar ei ca striga la fiecare meci "Mirel Radoi sa-mi bag **** in *** tai" nimic. S-a incalcat legea sa se aplice sanctiuni + ca declaratiile lor de dupa meci cum ca un stelist ar fi aruncat spune multe despre cum vor ei sa se scoata. Pai acolo a fost o ploaie de brichete insa numai una la nimerit pe arbitru. Suporterul stelist avea mitraliera cu brichete? Hai sictir bai aviarilor. 3-0, 10 etape suspendarea stadionului si poate se linistesc si ceilalti huligani de pe la alte echipe. Pacat ca nu l-au prins pe ala care a aruncat.

ps. Deficientele organizatorice sunt din vina Rapidului. Cu toate ca noi suntem controlati la sange pe Ghencea nu prea am mai vazut sa se arunce cu obiecte in teren.

DelPiero1026.03.2008 09:49

Nimeni nu va cere rejucare,nu mai fiti copii!Noi am vrea,pentru ca vrem sa vedem o Stea care sa castige numai pe teren,dar banii din CL ii fac pe conducatorii nostri de club sa se bata precum chiorii,prin orice mijloace...

P.S.Si pana e vorba de Rapid,daca stau bine sa ma gandesc,tiganii astia nu ar merita rejucare!Ei vor rejucare din min 73,cat tupeu pot sa aiba!

iulianbarlad26.03.2008 09:56

sa spunem ca la comisia de diciplina se hotaraste ca se va relua partida din min.73.sa zicem.sa mai spunem ca ni se va mangaia orgoliul ranit si ii vom bate.sa zicem.asta nu inseamna ca daca ne vom duce in giulesti vom fi primiti cu flori.ba dimpotriva .vor profita de precedentul creat si vor arunca in toti dusmanii de pe teren inclusiv in arbitru care de data asta nu-si va mai uda chilotii ,vorba nebunului de buzarin,si nu va mai avea curaj sa intrerupa partida.sa zicem...si unde ajungem daca vom fi mereu umiliti de dragul mandriei .chiar si Radoi s-a saturat .

Azazello26.03.2008 10:08

Statistica nu va retine gesturile cavaleresti sau eroice ci doar castigatoarea campionatului. Iar cu rapid nu se merita sa fi domn. Punct. Atitudinea lor de a acuza Steaua de ce s-a intamplat, de a ameninta si a poza in victima a fost cavalereasca? NU! Ar fi trebuit sa spuna: da , am gresit, suportam consecintele ! Si poate atunci intreaga suflare stelista ar fi acceptat rejucarea! La cavalerism se raspunde cu cavalerism. La mojicie si falsitate cu lege si nepasare :)

Decizie normala si PERFECT REGULAMENTARA 3-0 pentru ai nostri.

RoughSilk26.03.2008 10:11

Alex.. prietene ... mi`ai ridicat parul pe tot corpul ...superb

yozisss26.03.2008 10:15

Eu nu sunt de acord cu rejucarea meciului. Cu atat mai putin cu ideea vehiculata de rapidisti, cu reluarea meciului din minutul intreruperii. In primul rand, nu este logic sa se rejoace, atata timp cat intreruperea nu a avut loc din vina stelistilor. Oamenii au venit, si-au facut datoria, nu este vina lor ca s-a ajuns aici, nu este logic sa fie pusi sa mai joace o data. Voi daca mergeti la serviciu si nu puteti sa lucrati o zi din cauze care nu depind de voi (de exemplu nu merg calculatoarele, nu aveti curent), vi s-ar parea logic sa fiti chemati duminica sa recuperati ziua respectiva? Ca sa nu mai vorbim ca pana atunci echipele pot sa aiba diverse probleme legate de accidentari sau forma jucatorilor. De exemplu, ciorile deja nu prea cred ca vor putea conta pe Coman in cazul unei rejucari (ceea ce ar fi in favoarea noastra). Asta din punct de vedere logic.

Iar din punct de vedere moral, nu vad de ce ar trebui sa fim noi cei fair-play cu aceste mizerii.. m-am saturat. M-am saturat sa fie Banel fair-play cand arunca cu sticla in el, m-am saturat sa il aud pe Radoi injurat in cel mai abject fel, m-am saturat de scuipatii plini de boli ai ocupantilor tribunei 1 (asa zisii aristocrati). Rahat.. de ce sa propunem noi sa se rejoace. NU. Sa plateasca pentru faptele lor. Sa plateasca si sa taca. Daca eram noi in locul lor, aveam aceeasi pozitie.. chiar e timpul sa se opreasca aceste gesturi.. nu vreau sa mai vad personaje gen ultrasul in papuci pe teren.. Iata, nici noi nu suntem usa de biserica, dar jegosii aia au intrecut orice limita. Si cand un om se hotareste sa termine cu mizeria, este facut in fel si chip de asa zisii jurnalisti.

Gata cu mizeriile astea. . cine greseste sa plateasca... si pe urma o sa putem juca si fotbal.

axl26.03.2008 10:18

Daca decizia comisiei ne este favorabila nu sunt de parere ca ar trebui sa fim noi mai cu mot si sa cerem rejucarea. Pentru ca, psihologic privind situatia, printre multe altele, dupa ce te vezi cu trei puncte in caciula nu-ti vine sa le pui la bataie din nou. Pe cand Rapidul n-are nimic de pierdut, doar de castigat.

Miaus26.03.2008 10:21

Vai ce dragut Piece sa cerem rejucarea meciului ca asa ar fi "moral"...

BLEAH.

Dar nu mai bine cerem sa rejucam si cu CFR Cluj ca au avut penaltiuri neacordate? Si cu Urziceni? Sau poate si cu UTA.

In caz ca nu stiati traiti in Romania, stat suveran care are o constitutie.Si ia uite ce lucruri frumoase ne spune ea:

ARTICOLUL 16

(1) Cetãțenii sunt egali în fața legii și a autoritãților publice, fãrã privilegii și fãrã discriminãri.

(2) Nimeni nu este mai presus de lege.

Sa fie bine inteles, regulamentul TREBUIE aplicat, si noi TREBUIE sa castigam INDIFERENT daca ne convine sau nu.

Sa fie LEGE nu TOCMEALA!

ariven2126.03.2008 10:51

Prea complicata situatia...

Nu stiu de ce am un feeling ca decizia va fi "surpinzatoare" si total in defavoarea noastra.

A icey shiver on my spine...

AdrianUltras2526.03.2008 11:01

Stati linistiti ca de rejucat se va rejuca.

Nu stiu daca din min 71 de la 1-0 pentru aripiosi sau de la 0-0 din min 1,dar se va rejuca.

De ce?

pentru ca daca totul s-ar fi rezumat la respectarea regulamentelor, raspunsul ar fi trebuit dat vineri.

Dar avand in vedere ca problema e judecata de abia dupa o saptamana inseamna ca baietii de acolo de sus nu prea vor sa respecte regulamentul.

In 10 ore nu avea nimeni ce sa faca, nu se puteau gasi cai de scapare in regulament sau alte exemple sau alte scuze.

Dar in o saptamana e timp destul ca sa iti cladesti o aparare solida!

Deaconu - Sergent Major - junior la Steaua.

Astea nu au aparut inaintea meciului sau imediat dupa meci.Astea au aparut la cateva zile.Si cred ca vor fi luate in considerare cand se va judeca.

Intr-o saptamana se pot uita multe.Se vor uita degetele mijlocii ridicate de jucatorii rapidisti inainte de meci,brichetele aruncate inca dinainte sa fie lovit arbitrul,ambuscada organizata de suporterii rapidului inainte de meci,etc.

Se pot uita multe!

Toate antepronuntarile acestea, de asemenea, nu pot decat sa imi intareasca parerea ca regulamentul nu va fi respectat. Se stie foarte bine ca la o judecata, daca judecatorul se pronunta asupra verdictului inainte ca juratii sa ajunga la el, cazul cade si acuzatul scapa.

Asadar eu zic ca daca era vorba sa fie respectate regulamentele, Steaua ar fi castigat la masa verde inca de vineri.

Dar asa, probabil ca maine vom afla data in care se va rejuca meciul rapid - Steaua.

vlad7526.03.2008 11:05

@Alex ,imi pare rau dar nu sunt de acord cu tine. Regulile sunt regului.

PSG a pierdut un meci la masa verde cu noi pentru ca folosit un jucator far drept de joc. Apoi ne-au rupt cu 5-0 . Daca Rapidul este buna,cum s-a laudat in acel meci,isi poate reveni.Dar intamplarea a facut sa dea un gol si acum vor cu disperare rejucarea meciului din minutul 72. E una sa vii sa joci doar 18 minute odihnit ,sa aperi un rezultat si alta este sa joci un meci pana la capat din minutul 72. Dayro Moreno a fost la greu tinta suporterilor rapidisti. Poate baiatul ala chiar se temea pentru el,nestiind treburile prin tara noastra;cum mai putea el da randament? Suporterii rapidisti trebuie sa plateasca pentru gesturile lor barbare. Si jucatorii Rapidului au gesturii primitive,de cort!

Nu stiu daca din min 71 de la 1-0 pentru aripiosi sau de la 0-0 din min 1,dar se va rejuca.

De ce?

pentru ca daca totul s-ar fi rezumat la respectarea regulamentelor, raspunsul ar fi trebuit dat vineri.

Dar avand in vedere ca problema e judecata de abia dupa o saptamana inseamna ca baietii de acolo de sus nu prea vor sa respecte regulamentul.

In 10 ore nu avea nimeni ce sa faca, nu se puteau gasi cai de scapare in regulament sau alte exemple sau alte scuze.

Astea nu au aparut inaintea meciului sau imediat dupa meci.Astea au aparut la cateva zile.Si cred ca vor fi luate in considerare cand se va judeca.

Intr-o saptamana se pot uita multe.Se vor uita degetele mijlocii ridicate de jucatorii rapidisti inainte de meci,brichetele aruncate inca dinainte sa fie lovit arbitrul,ambuscada organizata de suporterii rapidului inainte de meci,etc.

Se pot uita multe!

Toate antepronuntarile acestea, de asemenea, nu pot decat sa imi intareasca parerea ca regulamentul nu va fi respectat. Se stie foarte bine ca la o judecata, daca judecatorul se pronunta asupra verdictului inainte ca juratii sa ajunga la el, cazul cade si acuzatul scapa.

Asadar eu zic ca daca era vorba sa fie respectate regulamentele, Steaua ar fi castigat la masa verde inca de vineri.

Dar asa, probabil ca maine vom afla data in care se va rejuca meciul rapid - Steaua.

Ma tem ca ai dreptate.

raducelbun26.03.2008 11:07

Am tot incercat sa vad care sunt reglementarile in vigoare vis-a- vis de ceea ce s-a petrecut la meciul cu Rapid dar nu am gasit acest Regulament disciplinar, despre care se tot face vorbire, pe nicaieri. Am vazut doar niste spicuiri din acest regulament si, sincer va spun ca, nu am gasit paragraful in baza caruia s-ar putea da 3-0 pentru Steaua. Poate doar daca se va face trimitere la dispozitiile UEFA pe motiv ca regulamentul nostru nu dispune in aceasta situatie. Repet insa ca aceasta parere a mea vine ca o consecinta a faptului ca pana la ora asta nu am avut acces la acest regulament in intregul lui.

AdrianUltras2526.03.2008 11:10

Regulamentul disciplinar al FRF, 2002

CAPITOLUL II – Abaterile și sancțiunile disciplinare

Secțiunea I

2. Abateri în legãturã cu mãsurile de ordine

Articolul 32: (1) Amenințarea, bruscarea sau lovirea arbitrilor ori a oficialilor înainte de începerea jocului, la pauzã, în timpul sau dupã terminarea jocului se sancționeazã cu:

a. ridicarea dreptului de organizare pe teren propriu a jocurilor oficiale pentru minimum 4 etape;

b. dacã abaterea are drept consecințã întreruperea și nereluarea jocului în termen regulamentar, echipa vinovatã este sancționatã și cu penalizarea de minimum 6 puncte.

(2) Persoanele care au sãvârșit abaterile arãtate la alineatul (1) se sancționeazã cu suspendarea pe minimum un an.

(3) Vãtãmarea gravã a integritãții corporale a persoanelor oficiale care au necesitat spitalizarea acestora se sancționeazã cu ridicarea dreptului de organizare a jocurilor oficiale pe teren propriu pentru minimum un an.

(4) Dacã abaterea prevãzutã la alineatul (3) are drept consecințã întreruperea și nereluarea jocului în termenul regulamentar, echipa vinovatã este sancționatã cu ridicarea dreptului de organizare a jocurilor oficiale pe teren propriu pentru minimum 6 etape. În astfel de cazuri, jocul se omologheazã cu rezultatul de 3-0 în favoarea echipei adverse.

cicerone26.03.2008 11:24

Stati linistiti,punctele sunt la noi dar pana la contabilizarea lor milogii vor ataca cu apel,recurs si peste tot unde legal vor avea acces. Se va scurge ceva timp dar rezultatul nu poate fi altul.

MoWeed26.03.2008 11:25

In mod normal trebuie respecat regulamentul

Atat si nimic mai mult. Chiar daca am face acest gest Becali deja a facut mult prea multe rele ca sa mai drege imaginea clubului(din pacate afectata si ea de manifestarile analfabetului).

De aia a ajuns Romania asa rau pentru ca toata lumea a interpretat sau nu a bagat in seama legile.In orice alta tara civilizata din Europa nu se punea problema moralitatii ci doar daca s-a respectat legea sau nu. Daca nu au respectat legea sa plateasca....

Cat despre faptul ca daca nu cerem rejucarea o sa se zica la finalul campionatului ca am castigat titlul 24 pe blat(daca il castigam) nu mai fiti naivi. Orice am face noi, acelasi lucru o sa il zica mizeriile astea din presa...

Tavone26.03.2008 11:27

De ce?

Se pot uita multe!

Eu zic ca dimpotriva o sa se dea 3-0 pentru Steaua! De ce? Ei vroiau sa dea de vineri dar era prea din scurt si inca fierbinte! Intre timp s-au mai obisnuit cu ideea crapidistii si o sa suporte mai usor! Nu au vrut sa amplifice scandalul ci doar sa calmeze spiritele! Eu sunt optimist! Daca era vb de oricare alta echipa chiar si dINAMU, vroiam rejucarea.Dar cand vine vb de frustratii cenusii: NO FUCKING WAY!!!!!!!

enjoy26.03.2008 11:30

ma gandesc la il calcio si ma intreb de ce Inter a solicitat, si s-a realizat, acordarea titlului dupa ce Juventus a fost retrogradata iar AC Milan, etc depunctate. oare asta a fost fair play sau rezultatul legii? tocmai pentru ca suntem Steaua avem dreptul la respect, la aplicarea legii si nu la manifestarile desantate ale unor cetateni dezradacinati, labili psihic, manati doar de razbunare si umilire impotriva adversarului. aici e vorba de un comportament special pentru denigrarea Stelei, pornit de la cel mai inalt nivel al gastii (nu-l pot numi club), de folosire a celor mai abjecte mijloace pentru a-si asigura victoria. chiar nu vedeti domnilor cat de departe s-a ajuns? unii sunteti plini de bunavointa cu inamicul ( ei nupot fi adversari in aceste conditii) doar din dorinta de a brava sau pentru ca nu va place Becali. nici mie nu-mi place, va asigur ca l-am urat din prima clipa si m-am intrebat daca nu merita Steaua un patron mai bun (unul din vinovatii pentru asta este Hagi) ? dar pe Hagi l-am iertat pentru asta ( e prea mare sa tii suparare pe el) si am hotarat ca nu echipa si-a ales patronul si ca voi ramane alaturi de ea. Steaua merita sa fie respectata de toti si cu atat mai mult de proprii suporteri, atfel nu sunteti suporterii ei, va amagiti doar!

ariven2126.03.2008 11:42

ntttt...

a inceput balul si jongleria cu informatii/contrainformatii

Step 1: Onlinesport "Sanse mari sa se reia derby-ul din Giulesti. Desi foarte multi oameni din fotbal sunt de parere ca Steaua va castiga la masa verde derby-ul cu Rapid (iar unii chiar s-au antepronuntat), se pare ca sunt sanse mari ca meciul din Giulesti sa se reia din minutul 73, de cand a fost intrerupt de arbitrul Deaconu."

Virgil26.03.2008 11:46

Alex zice bine. Noi sa cerem rejucarea, iar ei conform regulamentului sa dea 3-0 pentru Steaua! Ar fi o adevarata lovitura de imagine pentru noi! Uite domne, noi am vrut, dar nemernicii de la comisie ne-au trimis dupa tigari...

Eu unul, pentru o si mai mare lovitura de imagine, as cere consemnarea rezultatului din minutul 73, ca rezultat final. Credeti ca membrii comisiei ma vor asculta pe mine sau vor aplica prevederile regulamentului?

Nu mai merge cum a mers. Violenta din tribuna trebuie eradicata si pentru asta trebuie respectata litera legii.

Vom castiga cu 3-0 si imi vine sa ma ascund de necaz si de rusine... Asta o spun asa, pentru imagine. In sinea mea ma bucur, aproape ca nu pot sa ascund fericirea, dar chipul trebuie sa-mi fie mahnit... Pentru imagine.

raducelbun26.03.2008 11:46
Regulamentul disciplinar al FRF, 2002

CAPITOLUL II – Abaterile și sancțiunile disciplinare

Secțiunea I

2. Abateri în legãturã cu mãsurile de ordine

Articolul 32: (1) Amenințarea, bruscarea sau lovirea arbitrilor ori a oficialilor înainte de începerea jocului, la pauzã, în timpul sau dupã terminarea jocului se sancționeazã cu:

a. ridicarea dreptului de organizare pe teren propriu a jocurilor oficiale pentru minimum 4 etape;

b. dacã abaterea are drept consecințã întreruperea și nereluarea jocului în termen regulamentar, echipa vinovatã este sancționatã și cu penalizarea de minimum 6 puncte.

(2) Persoanele care au sãvârșit abaterile arãtate la alineatul (1) se sancționeazã cu suspendarea pe minimum un an.

(3) Vãtãmarea gravã a integritãții corporale a persoanelor oficiale care au necesitat spitalizarea acestora se sancționeazã cu ridicarea dreptului de organizare a jocurilor oficiale pe teren propriu pentru minimum un an.

(4) Dacã abaterea prevãzutã la alineatul (3) are drept consecințã întreruperea și nereluarea jocului în termenul regulamentar, echipa vinovatã este sancționatã cu ridicarea dreptului de organizare a jocurilor oficiale pe teren propriu pentru minimum 6 etape. În astfel de cazuri, jocul se omologheazã cu rezultatul de 3-0 în favoarea echipei adverse.

Consider ca in cazul de fata nu sunt incidente dispozitiile art. 32 ailn. 4, pentru ca decizia de intrerupere a jocului nu a fost luata ca urmare a "varamarii garve a intagritatii corporale a...". Dupa parerea mea oficialii care s-au pronuntat deja asupra spetei fac trimitere la alte articole din Regulament (din cate am auzit ar fi vorba de art. 82 sau 83).

Altfel, Alin. 1 si 2 ale art. 32 se pot aplica in acest caz dar, asta nu inseamna ca se va decide castigarea meciului de care Steaua cu 3-0.

«1235»