FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Prevenirea și combaterea... bișniței

«1234»
LUPANU13.03.2008 23:02
Solutia ar fi sa aiba toata lumea abonamente! Asa scapi si de bisnita, scapi si de coada si e si mult mai ieftin fiindca un bilet la un meci important cumparat de la bisnitari poate ajunge usor la pretul unui abonament la peluza.

si un abonament il poti cumpara tot de la bisnitari ;)

Joga Bonito14.03.2008 00:30

Bisnita si prostitutia sunt cele mai vechi boli ale omenirii. Greu de combatut, singura solutie fiind limitarea lor.

Lipsa de interes a politiei si a clubului, duce la o singura solutie: suporterii. Da, singura metoda eficienta pe care eu o vad, e organizarea ultrasilor intr-o brigada speciala anti-bisnita. Acesti nenorociti trebuie urmariti si extirpati de noi! Sa nu mai pierdem timpul degeaba. PE EI!

Dar sunt multe vorbe goale, fara fapte concludente.... Ca de obicei. :chair:

alpopa14.03.2008 01:35

Politia si jandarmeria e mana-n mana cu bisnitarii... Inainte de meciul cu CFR, pe trotuarul din fata Design Mall, am asistat la o discutie in care vreo 5 jandarmi se rugau de un bisnitar : "Te rugam noi du-te mai incolo, ca n-ai voie aici... Du-te pe partea aia si vinde acolo !". Imediat dupa i-am intrebat pe jandarmi : "De unde pot lua si eu un bilet ?" iar ei mi l-au indicat pe "baiatu' care a luat-o incolo".......

Pe bisnitari, jandarmi si politisti i-as trezi cu pumni in gura si i-as chema la tratari similare la ore fixe, de n-ori pe zi...

dee14.03.2008 05:42

Nu vad cum poate clubul sa-ti returneze suma respectiva inapoi, nu are de ce. Sincer, nu te-a "obligat" nimeni sa cumperi bilete de la ei.

Cel mai bine ar fi ca intrarea pe stadion sa se faca cu buletinul si biletul, atunci, s-ar vedea clar daca datele coincid si s-ar depista biletele cumparate la negru. Nu trebuie sa existe o limita a numarului de bilete cumparate, nici macar nu le-as cere buletinul,cel care cumpara trebuie doar sa declare CNP-urile prietenilor,acestea vor fi tiparite pe bilet, iar la intrarea pe stadion se va face confruntarea. Daca s-ar interzice accesul pe stadion cu bilete apartinand altor persoane, atunci s-ar stopa si bisnita. Ar fi si un incovenient, adica, pana sa-ti verifice CNP-ul se termina meciul :)

De asemenea, trebuie sa existe o baza de date in care sa se vada clar care-s persoanele care cumpara constant mai multe bilete, adica, in momentul in care X vine cu 50 de buletine, sa se retina si numele delegatului, adica a lui X. Probabil in 2, 3 luni s-ar observa clar care-s speculantii.

Maresal14.03.2008 07:22

Singura solutie e sa-si faca militia datoria si sa faca flagrante, sa ii bage la puscarie pe cioroi. Dar ei nu fac asta, ei iau spagi, freaca menta pe banii nostri si din cand in cand mai bat nevinovati.

ssinpadureacualune14.03.2008 08:05

Ce zice Greco nu e rau,dar sincer nu cred ca ar putea fi eficient din cauza ca cei din club nu au niciun interes.Pe ei nu-i intereseaza ca sunt bisnitari atata timp cat stiu ca oricum biletele sunt vandute si ca lumea va veni la greu la meci.Nu-i intereseaza pe ei ca au luat suporterii biletele sau ca le-au luat bisnitarii.Important e sa le ia cineva ca sa poata sa anunte rpd ca se joaca cu casa inchisa,trimitand astfel lumea mai rau catre bisnitari.

Repet,bisnita a fost mereu,dar VINA ESTE A CLUBULUI,care in loc sa ajute suporterii isi bate joc de ei.Pe langa faptul ca nu reusesc sa rezolve aceasta problema,nu ai pic de conditii...la meciul cu CFR am fost nevoiti sa intram in forta in oamenii care stateau la coada de la intrarea de la tribuna a-2-a(cea dinspre SUD) pentru ca pur si simplu nu aveam loc sa trecem de ei.Nu puteam trece,si dece...ca nu sunt in stare sa faca mai multe porti.E si greu...Nu mai vorbesc de drumul spre Peluza Sud...plin de gropi si noroi si ingust ca nu poti merge mai mult de 2 insi unu langa altu.WC'urile infecte,sau lipsa apei potabile sunt iarasi niste probleme esentiale (din punctul meu de vedere) de care nu se ocupa nimeni.

Plus ca nu au nicio intentie de a ajuta suporterii pentru a trece de aceasta lege Dragomir.Pai la Timisoara steagurile zburdau,alea de gard erau pe dinafara alea mari de fluturat o gramada,alea de 2bete si mai multe...pai dece??Pai pentru ca si-a asumat raspunderea clubul si i-a ajutat.La noi nu exista acest termen...de ajutor...nici macar o portavoce sa dai un ton...nu mai vb de statie sau alte lucuri.Deci ce sa mai spunem,suntem la pamant,varza la toate capitolele cand vine vorba de ajutorul de la club.Si la cati oameni destepti avem refuz sa cred ca nu a specificat nimeni toate astea.Dar asta e,nu ne vor!!!!

Parerea mea,faza cu bisnita e super simpla daca exista dorinta de a rezolva problema.Exact cum au facut clubul schimband firma d paza,asa ar trebui si la casele de bilete.Dar sa arate aceeasi atitudine ca la intrarea in stadion.Puse camere de filmat si pusi agenti BGS acolo,unu la 3 case sa zicem.Si acesti oameni sa fie platiti ca sa asigure ordinea si lipsa bisnitei.Pai jandarmii ce treaba au...n-au niciun interes...mai fac si ei un ban.Asa daca s-ar pune camere de supraveghere si paza de la BGS (repet,care sa fie supravegheati) nu cred ca s-ar mai apropia niciun bisnitar.Totul tine de vointa si de respectul fata de suporteri...iar la noi la club...niciuna NU EXISTA!

axl14.03.2008 09:16

Cred ca o solutie nu de eradicare dar de "micsorare" a bisnitei ar fi scumpirea biletelor.

korps14.03.2008 09:56

o solutie inteligenta ar fi ca la inceputul campionatului(sa la cumpararea primului bilet din sezon) in afara de abonati ,fiecare spectator sa primeasca un card pe care sa si-l alimenteze cu bani(costul unui bilet) la fiecare meci.

atat timp cat acel card are bani pe el intri,nu are bani stai acasa.Alimentarea poate fi facuta si de pe internet sau de la un ghiseu(sau mai multe)specializate.Ceva de genul unei cartele de telefon(ai credit pe ea suni/intri nu ai credit nu intri dar nici nu iti fura nimeni locul)...

ps:poate fi o idee nu neaparat cea mai buna

ssinpadureacualune14.03.2008 10:55
Cred ca o solutie nu de eradicare dar de "micsorare" a bisnitei ar fi scumpirea biletelor.

Oricum ar fi mult mai bine decat cu 5 lei sa se umple stadionu de samantari care n-au ce face acasa si vin la stadion ca e ieftin biletu.Si care daca ar fi 20 de lei nu ar veni in viata lor pentru ca ar considera ca nu se merita.E plin de astfel de personaje,iar ei pentru mine nu sunt suporteri.

yo_marius14.03.2008 11:02

si acum privit dpdv al clubului, cum e mai ok? 25.000 de oameni care dau 5 sau 15 lei, sau 10.000 de oameni (optimist) care sa plateasca 20 sau 50 de lei pe bilet?

ideea e ca intr-adevar se dau foarte multe bilete pe un singur buletin, si ca se permite (asta n-o s-o inteleg niciodata) ca un individ sa cumpere bilete cu mai multe buletine, si aici o mare vina o au vanzatorii.

dincolo de lamentarile forumoste, bisnita ramane, si nu cred ca cei la club vor lua vreo masura in lipsa unei atitudini oficiale a suporterilor, si poate ca aici AISS ar putea interveni...

greco14.03.2008 11:04
Nu vad cum poate clubul sa-ti returneze suma respectiva inapoi, nu are de ce. Sincer, nu te-a "obligat" nimeni sa cumperi bilete de la ei.

Ba da, un club normal are de ce sa-ți înapoieze banii pentru cã un club normal investește în combaterea acestor fenomene din respect pentru suporterii sãi. Dar de ce sã vorbim despre respect și normalitate în România, și mai ales la Steaua?

În orice caz... se pare cã nu s-a schimbat mare lucru. În 3 pagini de forum s-au aruncat 50 de soluții, fiecare cu partizanii și criticii sãi, și pânã la urmã nu vom face nimic propriu-zis.

Trebuie sã gãsim moduri de a organiza mai bine, cã discuțiile de aici n-au nicio valoare.

SSK14.03.2008 16:49

Solutia lui Greco e clar irealizabila si pe deasupra si foarte alambicata :) De fapt, daca clubul ar avea cu adevarat interesul sa stopeze bisnita, exista solutii mult mai facile si mai la indemana. Dar atata timp cat toti inchid ochii (inclusiv cei care cumpara), se va merge tot asa.

De fapt, solutiile sunt simple, dar ele nu sunt dorite:

1. Calea legala: controale serioase si amenzi usturatoare (mai nou, conform Legii Dragomir, si ore in folosul comunitatii) pentru toti cei prinsi facand bisnita... nu ca acum, cand vand langa jandarmi.

2. Calea personala: nu cumpara bilete de la bisnitari! Mult mai dureroasa, dar cu un desavarsit rol educativ (btw...felicitari Marius!).

Si ia-ti abonament!

MR.KILLER.ULTRAS14.03.2008 18:44

mamaaaa,sunteti culmea......jigodiile de la club ne considera inamicii publici nr1 si voi vreti stoparea bisnitei...of of of,idealistilor...

parerea mea:nu vom stopa in veci bisnita,vom vorbi la nesfarsit fara sa facem ceva in sensul asta...pe jandarmi ii doare undeva,chiar daca dau amenzi,nu le plateste nimeni,ii doare in cot pe bisnitari de amenzile lor...bgs-ul nu are atributii in sensul asta si chiar daca ar avea nu ar face altceva decat sa ii goneasca(la 100m de stadion)...

singura solutie suntem noi,cei carora ne pasa si noi nu putem decat apela la violenta(ati vazut ce aglomeratie era in jurul stadionului,de ce nu s-a riscat nimeni sa bage un bisnitar intre blocuri sa il invete minte?pentru ca printre blocuri,va asigur ca nu patruleaza nimeni...

lucvald-190214.03.2008 19:51

daca strangem 30-40 de simpatizanti....atunci demaram aplicatia !

cred ca poate doar asa mai putem tempera fenomenul asta mizerabil care a luat amploare...chiar daca nu vom eradica gunoiul , macar vor intelege ca totusi or sa castige banii cu spor de periculozitate !

makaan14.03.2008 19:56
de ce nu s-a riscat nimeni sa bage un bisnitar intre blocuri sa il invete minte?pentru ca printre blocuri,va asigur ca nu patruleaza nimeni...

Si ce ar trebui? Sa facem "patrule ale mortii" :)) care sa-i pedepseasca pe bisnitari? Oricat de atragatoare suna ideea, nu e o solutie...Trebuie tratate cauzele,nu efectele...Dar o sa mai dureze un pic,ca-n Romania noastra draga e jungla in momentul asta.

White Power14.03.2008 19:59

atata timp cat gaborii sunt mana in mana cu tiganii... ce sa faci?!

BATAIE PENTRU TOTI!

1uLy4Nn14.03.2008 21:49

nu o sa se realizeze asta nici in 1000 de ani. raspunsul FC Steaua o sa fie:" Cumparati de la casele de bilete. Nu mai apucati de acolo vizionati meciul din fotoliu." si nush dc am impresia ca si asta ar putea functiona. bisnitarii nu ar vrea sa ramana cu biletele. asta e vedem meciul de acasa, dar macar scapam de astia. dupa 3-4 meciuri in care vor ramane cu biletele probabil ca vor renunta la aceasta metoda de a castiga bani

minymal14.03.2008 21:52

De ce nu va strangeti si cand ii prindeti sa le rupeti gura? oare pentru ca ei fac parte din galerie sunt prieteni cu cei care se vehiculeaza in peluze..

greco14.03.2008 22:06
Solutia lui Greco e clar irealizabila si pe deasupra si foarte alambicata :)

Mai ales pentru cine nu o înțelege. :biggrin:

ªtii ce-mi place mie? Cã dãm soluții pentru alții... suporterii CEILALÞI sã nu mai cumpere de la bișnițari, PoliÞIA sã dea amenzi. Soluția mea, de bine de rãu, e orientatã pe ce avem noi de fãcut, și anume pe a merge și a explica conducerii clubului cum anume sã aplice sistemul pe care l-am propus.

Dar... nu conteazã, rãmânem la nivelul de "cineva sã facã ceva".

1uLy4Nn14.03.2008 22:08

@greco

eu nu am cumparat niciodata de la cioroi. nu ii sufar. am preferat sa vad meciul de aks decat sa ii imbogatesc pe ei ;)

greco14.03.2008 23:03
@greco

eu nu am cumparat niciodata de la cioroi. nu ii sufar. am preferat sa vad meciul de aks decat sa ii imbogatesc pe ei ;)

Super! ªi cum propui sã facem câteva mii de oameni la fiecare meci sã-ți urmeze exemplul? Sunt de acord cã asta e soluția optimã, dar e similar cu a propune ca martorii la accidentele rutiere din București sã dea mereu cu subsemnatul. Nu se întâmplã asta orice-am face, și tocmai de aia se cautã alte soluții pentru a-i prinde pe infractorii de la volan.

SSK14.03.2008 23:14

De fapt, greco, din toata propunerea ta, asta e singurul lucru bun: sa mergem si sa expunem clubului o solutie. Mai departe insa, planul tau e alambicat, irealizabil si nefezabil.

dee15.03.2008 06:37
Soluția mea, de bine de rãu, e orientatã pe ce avem noi de fãcut, și anume pe a merge și a explica conducerii clubului cum anume sã aplice sistemul pe care l-am propus.

Solutia e irealizabila momentan pentru ca sunt orgolii mari la mijloc, iar atata timp cat unii refuza colaborarea cu clubul, ( adica un dialog bilateral, expunerea doleantelor) de teama de a nu fi catalogati ca "s-au vandut clubului", nu se va realiza nimic. Colaborarea nu presupune subordonare si trebuie sa existe intre suporteri si club. Ma bucur ca tu ai inteles asta, mai ramane sa-i convingi si pe ceilalti.

Intentia ta e buna, insa proiectul ca atare (despagubirea suporterului de catre club) mi se pare "ciudat", sau cum spunea Ovidiu alambicat ;) Daca se deschide o portita de dialog, sunt sigura ca se vor gasi si solutii.

greco15.03.2008 18:25

Mã rog, dacã ziceți voi așa o fi. Nu prea avem cum sã verificãm, nu?

Când o sã cumpãr io (deci... io, io) Steaua de la Gigi o sã îmi încerc ideea.

cannavaro16.03.2008 01:10
daca strangem 30-40 de simpatizanti....atunci demaram aplicatia !

cred ca poate doar asa mai putem tempera fenomenul asta mizerabil care a luat amploare...chiar daca nu vom eradica gunoiul , macar vor intelege ca totusi or sa castige banii cu spor de periculozitate !

aduna tu 40 de simpatizanti ai miscarii tale si apuca-te de lupte de strada in jurul stadionului :D

De ce nu va strangeti si cand ii prindeti sa le rupeti gura? oare pentru ca ei fac parte din galerie sunt prieteni cu cei care se vehiculeaza in peluze..

De ce nu le rupi tu gura daca tot dai sfaturi?

«1234»