Ocazii: 6-1 // Scor: 1-2
25 February, 2008 | Andrei Vochin
Superioarã la aproape toate capitolele statisticii, Steaua a pierdut meciul de la Iași pentru cã a pierdut o singurã bãtãlie, dar cea mai importantã: a eficacitãții
Gigi Becali a luat foc dupã eșecul Stelei de la Iași și a anunțat cã de acum se va implica la echipã. Nu e o știre de presã, deoarece am mai vizionat acest film. Graba lui de a tãia în carne vie e confirmatã de informațiile colegilor mei, care au aflat și schimbãrile pe care preconizeazã a le face patronul în primul "11″ pentru meciul cu CFR Cluj, de duminicã. Numai cã, analizînd raportul meciului, constatãm cã, în ciuda rezultatului final, Steaua a jucat mult mai bine decît a fãcut-o în turul de campionat.
Marii antrenori nu fac referire la joc sau jucãtori decît la cel puțin 24 de ore de la finalul întîlnirii. Houllier explicã: "E firesc sã fie așa. Imediat te poți înșela. N-ai nici rapoartele tehnice complete, te afli și într-o stare psihicã, euforicã sau deterioratã, motive pentru care, de cele mai multe ori, greșești în aprecieri". Evident, vorbele francezului se aplicã și Stelei.
Ce a fost rãu
Raportul jocului indicã suferința în special în prima reprizã. Pe un teren prost și în fața unui adversar disciplinat, montat și deștept, grație unui antrenor, Ionuț Popa, maestru în strategii defensive, Steaua a ajuns rar la poarta lui Brãneț din faze de joc. Din pricina faptului cã viteza de joc a fost scãzutã și presingul aproape inexistent. Oaspeții au suferit și pe flancuri, în special pe partea lui Emeghara, depãșit cu ușurințã în start de Cristea în faza defensivã, și inexistent în cea ofensivã. Fazele fixe, al doilea moment de evitat de ieșeni, au apãrut abia dupã prima jumãtate de orã, iar la singurul corner și la cele 4 lovituri libere din preajma careului, bucureștenii nu și-au putut impune forța fizicã.
0 ocazii clare de gol a avut Steaua în prima reprizã
17-7 pentru Steaua a fost raportul șuturilor la poartã în meciul de la Iași
60% a fost posesia Stelei în meciul cu Poli Iași
6 intervenții salvatoare a avut portarul Iașiului, Brãneț, de 3 ori în situație de unu la unu cu atacanții Stelei. Spre disperarea lui Pepe Moreno
Ce a fost bine
Cu excepția farsei pe care gazonul i-a jucat-o în start lui Nicolițã, defensiva Stelei a fost ermeticã. Iașiul a tras primul șut pe poartã la o orã dupã ce deschisese scorul! În ofensivã, începutul de reprizã secundã a fost total diferit de cel al jocului. Coincidențã sau nu, prima urcare în atac a lui Emeghara a însemnat și pasa pentru golul lui Mendoza. Coincidențã sau nu, intrarea lui Dayro Moreno a adus dupã sine suita de ocazii mari la poarta lui Brãneț. Jocul a balansat de pe o parte pe alta, pericolul n-a mai venit doar din dreapta, ci și din stînga, viteza de circulație a mingii a crescut, numãrul șuturilor la poartã din acțiune s-a triplat.
Una peste alta, monitorizarea italienilor de la DSP vrea parcã sã contrazicã și scorul, și pe patronul din Ghencea.
Gigi Becali: "Am jucat mai prost decît în tur pentru cã nu m-am mai implicat eu la echipã"
Fals. Cifrele indicã un joc ofensiv al Stelei mult peste media meciurilor din deplasare din turul campionatului. Priviți tabelul și constatați cã fotbalul nu-i științã exactã! Dar nici tãrîm al primului impuls, sub securea cãruia autoritatea lui Lãcãtuș sã cadã doar dupã scorul primului meci.
Sursa: http://[site din caracatita Gazetei Sporturilor]/wp-content/uploads/2008/02/az.jpg
Daca echipa a jucat rau sau daca Lacatus e un antrenor slab, ramane sa spuneti voi.