FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Antrenor simbolic

«1234»
eduardo_stelist25.02.2008 11:24
.... si inca ceva. oare ce o fi avut in cap Lacatus la ultima schimbare !? ce a urmarit el din punct de vedere tactic ? daca as fi fost ziarist, l-as fi intrebat la conferinta . de l-a bagat pe nesu si l-a scos p golanski ? vreau eu sa stiu ce a gandit el in momentul acela.

iti raspund eu..nu trebuie sa fii ziarist ca sa intrebi..golanski era accidentat...nu mai facea fata....ce vroiai sa faca Laca.....pentru ce alt atacant...pentru ce Badea....c crezi ca facea.....ne-am mirat toti..toata peluza aseara cand am vazut ca e nesu..pe moment toata lumea in jur intreba...nesu? ? ? !!! apoi s-a realizat de ce.....nu doresc sa il "scot" pe Laca...nu e de Steaua...dar la asta nu a gresit!!!

piturca200225.02.2008 11:34

Zic de ceva timp ca un sistem cu mijlocasi laterali la Steaua nu-i deloc potrivit!Nu avem extreme de valoare,pentru un sistem cu mijlocasi laterali!Poate Laca ar trebui sa vada asta!Nu mau dau eu antrenor,dar e doar o observatie!N-are rost sa scoatem mingea pe flancuri,pentru ca de acolo mingea ori e pierduta ori e centrata aiurea...

P.S.Mendoza e atacant!Nu extrema,nu mijlocas...ATACANT!Uite cum vad eu actuala Steaua:Zapata-Eme,Ghionea,Goian(Rada),Golanski-Radoi-Plesan,Dica-Dayro M-Mendoza,Pepe Moreno(Badea)-4-1-2-1-2!

P.S.Sau poate trebuie sa-l asteptam pe Ochirosii pana revine!Ce bun era Bicflavi in sistemul asta...

[/qu

eu zic , ca mai degraba si mai logic ar fi un 4-1-2-2-1 pentru a avea un varf un atcant de careu percutant iar in locul lui Dica l-as prefera pe romeo surdu (fara huduieli sau tampeni din astea sa fie si el incurajat sa i se dea o sansa macar odata ) sau pe Neaga

nu inteleg ce aveti cu plesan (este notat sub 5 ) cand acesta in prima repriza a fost singurul care a driblat si a incercat sa puna mingea jos sa joace repede

la Steaua exista inca frica de a juca pe jos dintr-o atingere repede , trebuie exersat acest stil de joc si chiar daca la inceputnu ne iese prea bine in timp vor incepe sa mearga lucrurile (o mica comparatie meciul cu shelbourne si meciul cu sampdoria cand Protasov adusese acest stil la grad de mare arta ) dar pentru a juca asa trebuie elimanati din echipa Nicolita ovidu Petre Nicolae Dica

Joga Bonito25.02.2008 11:45

Articol tipic Somanescu. Desfiintezi antrenorii dupa prima etapa.

Vii si cu niste argumente penibile, sa zicem ca ar fi jucat Rada si gafa impardonabil la cateva faze, inclusiv faza golului. Laca a alcatuit gresit echipa! Trebuia Ghionea in locul ex-rapidistului, Rada nu prea jucase in pregatiri, aproape in toate meciurile amicale cuplul Goian-Ghionea a mers perfect. Penibil!

Normal ca dupa joc se gasesc multi indivizi sa critice. Ca asa e romanul. Cum bine ai punctat in prima parte a articolului. Pe de alta parte, schimbarile lui Laca din timpul jocului au fost cam singurele posibilitati viabile.

Daca nu isi dadea nulitatea de fotbalist, pe nume Banel Nicolita, autogol in minutul 3! Am fi castigat lejer partida, 1-0 sau 2-0. Cu toata opozitia moldovenilor. Sa fi vazut atunci articolul tau. Is curios ce ai fi scris... : "Avem antrenor!" , "Fiara se impune", "Laca te iubesc" :laugh:

La fel il desfiintai si pe Oli, perioada Hagi nu am prins-o, dar o sa caut prin arhive.

Dc ai nelamuriri mergi la primul oier al tarii si cere-l pe Jose Mourinho, dar cum bine zicea Borcea: "Nici daca vine Mourinho nu face treaba la Steaua."

AdrianUltras2525.02.2008 11:51

E adevarat tot ce e scris in acest articol.

Si as vrea sa mai adaug ceva.

Iesenii chiar ne-au atacat in primele minute, si ne-au dominat pentru ca jucatorii Stelei erau visatori.

Lipsa de concentrare, eu cred, e din cauza ca jucatorii au pus botul la toate fabulatiile lui becalii si ale celor de la cefere care dadeau jocul cu iesenii ca si castigat de catre echipa noastra.

Ciobanasului ii place sa se dea mare cu banii pe care ii are si de aia tot zice ca da sa stimuleze.

De fapt nu da nici un ban!

Jucatorii straini au fost cumparati din banii de CL.

Nicidecum din banii ciobanului.

Si cum probabil ca desi Lacatus le-a zis ca e pe bune, ei nu au crezut, iar unii din jucatori(Dica in special) nu prea aveau chef sa joace, asa s-a ajuns la rezultatul final.

Alin B.25.02.2008 11:54

ce note au dat astia in gazeta. Banel nota 5 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! la fel ca Dayro moreno, zapata. rufay a gresit la primul gol cred. Dica nota 6... imi dau seama ca nu ma pricep deloc la fotbal. ce trebuia sa faca Banel sa ia o nota mai mica de 5 !?

Virgil25.02.2008 11:58

Reactitudine si lamentitudine. Doua cuvinte inventate de domnul academician Somanescu. Poate o reproducere eronata a cuvintelor rectitudine si lamentare, cauzata de "reactitudinea" din propria gena.

Ma limitez sa spun doar atat. Ce am avut de spus, am comentat la cronica meciului.

adi_steaua25.02.2008 12:06

Nu-mi place Lacatus! A acceptat Steaua desi stia foarte clar ca Becali a apelat la el, exclusiv sa inchida gura suporterilor.

Iertati-ma, impreuna cu Adi Ilie si Becali desavarsesc opera.

Personal, m-a adus Becali intr-o situatie incat nu ma mai sinchisesc de evolutia echipei. Voi fi prezent insa cand ne hotaram sa-l alergam prin Ghencea si sa-l facem sa plece naiba de la echipa.

Stiti refrenul ala : "Sunt inofensiv dar am ganduri criminale"

yo_marius25.02.2008 12:08

Marius Lacatus, antrenorul

Asadar, am pierdut la Iasi. Ce se poate spune dupa acest meci? Mai nimic. Noua nu ne-a iesit absolut nimic, in timp ce moldovenilor le-a iesit totul, ba inca si ceva in plus.

Vad ca trendul acum este acuzarea antrenorului. Intrebarile sunt nenumarate si toate incep cu formula "de ce...". Ca unul care a jucat ceva fotbal si are o vaga idee despre meseria de antrenor, n-o sa ma inscriu in acest trend. Lacatus este de 5 luni la echipa. Aproape zi de zi lucreaza cu baietii. Le stie punctele forte si punctele slabe. La naiba, stie si ce au mancat acum 2 zile. Ii cunoaste pe jucatori mai bine ca noi toti la un loc. Si atunci cum as putea eu, suporterul x-ulescu, sa-l trag la raspundere si sa-l intreb de ce l-a schimbat pe Golanski cu Nesu? Sau de ce nu a fost Dayro titular?

"Replica" de buzele majoritatii este ca "Lacatus nu e antrenor". Domnilor, Fiara are licenta de antrenor, in caz ca nu stiati. Faptul ca noi nu intelegem unele decizii ale lui nu ne da dreptul sa-l contestam sau, mai rau, sa-l acuzam.

Apoi, se tot vorbeste de jucatorii impusi in echipa. Faceti domnilor un exercitiu de imaginatie. Toti avem un servici, toti avem unul sau mai multi sefi. Tuturor ni s-a intamplat sa ca seful sa ne impuna ceva. Este cineva care i-a spus sefului "du-te ba de aici ca eu stiu mai bine!"? Sunt sigur ca nu. In aceasta situatie este si Marius. Nici unul dintre noi, in situatia lui Lacatus, nu i-ar spune oierului " du-te ba ciobane!" Situatia asta se intampla la orice echipa din lume.

Va mai amintiti domnilor cum, dupa infrangerile din trecut, la conferintele de presa era trimis cate un secund? Va amintiti cum alti antrenori ai Stelei intrau in jocul tampit al presei si erau interesati mai mult de ce declara cutarescu decat de echipa lui?

Cu venirea lui Lacatus, lucrurile astea s-au schimbat! Este un antrenor in genul Protasov, pasionat de meseria lui si, extrem de important, pasionat de Steaua! Cate "intepaturi" spre rivali ati auzit de la Laca?

Pentru crearea unei echipe este nevoie de timp si liniste. Lacatus nu a avut, nu are si nu va avea nici una din cele doua conditii. Iar faptul ca unii arunca cu noroi intr-un om, dupa doar un singur meci, mi se pare "jenibil".

Inchei cu un mare adevar pe care mi l-a spus un amic. La FIFA si Manager toti casticam cupe si campionate, toti suntem "manager of the year". Trist este ca unii nu fac diferenta intre un joc si viata de zi cu zi.

P.S. :Daca intrau golurile in fazele de 1 la 1 de la Iasi, si castigam cu 3-2, nimeni nu mai dadea in Marius.

Respect Lacatus!

FORZZA Steaua! SEMPER SUPERIORES!

the quiet romanian25.02.2008 12:22

exact genul de articol cu care nu pot sa fiu de acord niciodata in 1000 de ani. si spunand asta ma abtin cu greu sa fac orice fel de alte comentarii...

nu pot sa spun decat atat: dupa ce pregatesti tactic o partida cat ai putut de bine( tu ca antrenor simbol si nu antrenor adevarat, cum au fost desigur si Zenga, si Protasov si Olaroiu si chiar si Hagi parca era mai bun, nu?. Si desi i-am sprijinit pe toti acesti antrenori cat am putut eu, nu pot sa uit episoadele cu Galatiul si Nationalul ale lui Zenga, Rosenborg si Gloria ale lui Protasov sau nenumaratele meciuri ale neputinței cu Olaroiu. La fel cum nu uit momentele speciale numite Valencia, Lens sau sfertul cu Rapid.), primesti cel mai penibil CRETINOGOL posibil.

Deci toata tactica ta se duce dracului. Si trebuie sa reactionezi rapid. Dar cati antrenori din 1000 ar fi reactionat corect aseara.

Da, Lacatus a gresit imens aseara intr-un moment. Nicolita trebuia scos in suturi afara in secunda 2 de dupa autogol. Insa sa nu uitam ca dupa un tontogol pe Bernabeu aceluiasi Nicolita i s-a dat banderola de capitan la Piatra Neamt. Iar lucrul asta nu l-a mai facut Lacatus.

Cu ce e de vina Lacatus ca Dica aseara a fost capat de linie. Ca Goian a facut un fault absolut inutil si tampit la faza golului 2? Ca portarul Iasului a facut un meci cum nu cred ca va mai prinde altul in toata cariera lui?

Poate ca n-o fi Lacatus antrenor de Steaua. Poate nu e antrenor deloc. Dar eu unul ma incapatanez sa cred ca nu merita in nici un caz astfel de aprecieri de la vreun stelist.

Pentru ca altfel, cel care le face nu e cu nimic mai bun decat persoana care l-a terfelit pe Hagi....

Sau suntem o familie numai cand ne convine?

Ma incapatanez sa cred ca mebrii unei familii nu se arunca la aprecieri hazardate la prima nereusita. Ca membrii familiei ar trebui sa-si acorde macar o sansa...

La urma urmei chiar daca sezonul asta ar fi dezastruos care ar fi tragedia?

Sau deja simtim imboldul de a ne baga la echipa pentru. ca noi stim cel mai bine?

Si oare de ce asta imi aduce aminte de un anume tip de personaj?

Joga Bonito25.02.2008 12:26

@Marus, AdrianUltras25 e noul antrenor a lui Inter, piturca2002 o sa-i ia locul adevaratului Piturca si o sa ne scoata din grupe la Euro, si mai sunt 2-3 experti... Imi cer scuze daca v-am omis, dar o sa va trimit un fax in zilele urmatoare. Faceti-va bagajele, marile cluburi ale Europei va asteapta!

Se compara Laca cu "antrenorii viitorului"? Pfff

Cum am subliniat la cald, la vreo ora dupa meci, coferinta de presa a lui Laca mi-a luat din amaraciunea infangerii. Mare caracter! Singurul, alaturi de Oleg, care nu a intrat in polemica cu nimeni.

Sunt aproape convins ca daca o sa invingem pe CFR acasa (si e foarte probabil), o sa zburde de optimism pe aici. Laca antrenorul anului, note de 8-9 pe linie pentru jucatori, etc...

MD_4Steaua25.02.2008 12:28

Yo-Marius, TQR, sunteti mari, fratilor. Tot respectul pentru voi.

AU25.02.2008 12:30

Cand faci analiza echipei trebuie sa o faci strict din punct de vedere tehnico-tactic pe eficientza si performantza. La echipa noastra de la un timp se fac analize din punct de vedere al preferintzelor creditorului , ca au sau nu au caracter( la el caracter = subordonare). Pe aceste criterii s-a creat nucleul de baza al acestui club.De aceea Olaroiu era mentinut in functie, de aceea joaca Nicolita titular ; cu Dica si Goian e alta poveste , pe ei trebuind sa-i vanda. si asa Steaua nu are performantze sau vreo strategie de viitor. Cel putin de vreo doi ani am obtinut ceva doar prin ciupeli sau alte manevre ale lui Becali. Din pacate asta e realitatea si nu trebuie sa ne ascundem sau sa ne ferim sa o spunem. PROBLEMA MARE ESTE LA NIVELUL CONDUCERII. Acum avem un lot bun si prin liniste putem avea un campionat viitor de succes pentru ca in acest final nu trebuie sa mai avem pretentii deoarece in prima jumatate conducerea manageriala si-a batut joc si nu poti castiga un campionat jucand doar jumatate.

De ce am vorbit de acele ciupeli? pai prin Acele ciupeli s-au acoperit marile probleme ale echipei doar pentru obtinere unor importante sume de bani din Liga Campionilor. Dar a venit momentul cand nu mai merg nici ciupelile sau carpelile si asa ies in evindentza problemele clubului dar si intentziile adevarate ale creditorului (observate de unii dar si neobservate de multi altii).

Noi suporterii vrem Steaua cu performantze bazate pe calitate in tot ce inseamna un club de fotbal, cu o strategie de viitor. Diferentza sumbra e ca aceasta conducere doreste performantza doar prin prisma banilor sau a orgoliului ciobanesc nu a orgoliului stelist sau de invingator. VEDETI? E O DIFERENTZA TOTALA DE ATITUDINE si Becali a reusit sa-si aduca oameni langa el la club care sa gandeasca la fel sau fara personalitate , ce se supun fara niciun comentariu. ASTEA SUNT PROBLEMELE DE FOND.

Trebuie liniste la echipa ( antrenori si jucatori) pentru ca de data asta avem potential si la nivelul lotului dar si la nivelul antrenorilor( pentru ca nu e posibil sa schimbam atati antrenori intr-un timp asa de scurt). Astea insa se pare ca le intelegem noi ca suporteri pentru ca am scris mai sus despre diferentza dintre dorintzele celor 2 parti. Insa din pacate sunt sanse slabe ca actuala conducere sa inteleaga sau mai mult , chiar sa-si doreasca. Din pacate aici la club sunt 2 tabere . intr-una suntem noi suporterii si in alta este conducerea. echipa e la mijloc. REALITATEA E CRUDA.

FARA BUTOANE CA DOARE!!!!!!!!

PS: facand un rezumat. Becali vrea doar Liga Campionilor adica bani si daca locul 5 ar asigura un loc in Liga pentru el asta ar insemna performantza si cu asta s-ar multumi ( interesant ca declaratii de acelasi gen se aud si din partea lu' Argaseala si Adi Ilie. Si o DIFERENTZA mare este ca noi SUPORTERII dorim si tintim locul 1 indeferent de ce aduce acest loc , noi vrem dor sa fim cei mai buni si doar cu asta ne multumim. Nu stiu cum ar trebui sa gestionam acesta situatie fazta de Becali si sclavii sai pentru ca asta e problema, ei pot strica inca odata ceva ce promite pentru ca acest lot promite in momentul de fatza in frunte cu Lacatus.

EI PE BUTOANE!!!!!! NOI PE SCAUNE!!!!!!!!

Mihai Somanescu25.02.2008 12:30

@Joga Bonito

Argumente penibile? Adica vrei sa spui ca un jucator care n-a jucat de 1 an ( un an) poate fi introdus titular dupa cateva amicale, direct pe un teren greu ca la Iasi? Cum iti explici ca acelasi Rada a fost titular mereu sub Lacatus in tur, iar acum nu mai prinde lotul??!!! Ce coincidenta ca inlocuitorul sau, Ghionea, e acelasi cu unul din acele "transferuri" cu care se lauda creditorul.

In orice caz, eu n-am spus ca Ghionea a gafat, asta ai inteles tu, eu am spus doar ca nejucand demult i-a facut si mai grea viata lui Goian, care oricum e cu gandul in alta parte. Iti garantez eu ca Goian si Rada, la momentul asta se inteleg mai bine decat Goian si Ghionea, care nu s-au vazut 1 an pe terenuri.

Eu iti inteleg supararea, dar nu sari calul. NU am atacat niciun antrenor dupa 1,2 sau 3 meciuri. Cauta, te rog in arhiva articolele mele, in care il aparam pe Oli si imi doream sa revina la Steaua, la fel si Lacatus sau Hagi.

Crezi ca eu nu vreau sa reuseasca Lacatus? Esti orbit de pasiune, fa distinctia intre jucator si antrenor.Daca spun ca Laca nu are valoare ca antrenor nu inseamna ca nu mai e sau n-o sa mai fie simbolul Stelei. Asta trebuie sa intelegi.

@ TQR

La ce tactica ne referim cand spui s-a dus naibii dupa autogol? Tactica de a ne apara??! Sau nu cumva trebuia sa atacam oricum?

Tot autogolul a fost de vina cand l-a tinut pe Dica 90 de minute desi se plimba pe teren? Spui ca portarul lor a facut meciul vietii? Te inseli, da-mi voie sa-ti reamintesc doar meciul de pe Ghencea, din tur, in care acelasi portar a jucat la fel, doar executia magnifica a lui Bicfalvi l-a invins.

Imi pare rau ca faci comparatii neavenite, doar pentru ca ii pun calitatile de antrenor la indoiala. Eu o fac cu argumente, pun niste intrebari legitime, nu vin cu dezvaluiri sordide. Oricum, cum numesti un antrenor care asculta de vocea patronului nu de propria-i constiinta?

the quiet romanian25.02.2008 12:47
@Joga Bonito

Daca spun ca Laca nu are valoare ca antrenor nu inseamna ca ...

Mi-e imposibil sa citesc astfel de aprecieri fara sa reactionez....

Deci daca inteleg eu bine:

1. Lacatus e singurul antrenor care l-a folosit cu obstinatie pe Nicolita ca titular.

2. Daca aseara am fi jucat cu Goian si Rada, Goian n-ar mai fi fost asa de solicitat si :

- n-ar mai fi facut faultul ala gratuit si cretin dela golul 2

- n-ar mai fi facut greseala de plasament de la faza golului 2

3. Dica - singurul fuori clase dovedit din lotul Stelei- a facut aseara un joc oribil pentru ca Lacatus nu l-a inteles ca el e cu mintea la transferuri si nu la jocurile din campionat. Deci n-ar fi trebuit sa-l bage.

4. Lacatus e vinovat ca Ov. Petre a trebuit sa faca pe coordonatorul de joc in ultimele 30 de minute. faptul ca Dica a facut un joc mizerabil si a fost cap de linie la toate mingile jucate nu are nimic de a face cu asta. Faptul ca si dupa intrare Dayro Moreno a aratat ca nu e inca complet acomodat cu lotul (si cu jocul gandit de "antrenorul simbol") n-are iar nici o legatura.

5. faptul ca echipa a primit un CRETINOGOL absolut imparabil in startul partidei - pe langa faptul ca a fost EXCLUSIV vina lui Lacatus - n-a avut nici un impact psihologic asupra echipei.

6. faptul ca portarul ala a prins meciul VIETII lui (va mai aduceti aminte de meciul lui Vatca de anul trecut de la Otelul Steaua?) e iar vina lui Lacatus....

Si pentru ca toate astea trebuiau sa poarte un nume li s-a zis: Lacatus nu e antrenor! e un antrenor simbol! sau un simbol antrenor! inca nu-mi dau seama cum suna mai jignitor....

Deci eu zic asemeni unui clsic in viata: " de acum nu mai face Lacatus ce vrea el la echipa! Ma implic eu! trec la Butoane!"

tzac, pac...

Mihai Somanescu25.02.2008 12:55

@ Virgil

Am vrut sa imbin cuvintele reactie si lamentare cu cuvantul atitudine. O licenta poetica, nimic mai mult. Semnat, academicianul.

LARI25.02.2008 12:58

Si eu tind sa nu fiu de acord cu Mihai.

O sa fiu punctual:

1. Lamentarile referitoare la gazon - nenumarati antrenori imensi, nenumarati jucatori uriasi s-au plans in dese randuri de starea proasta a gazonului atunci cand au pierdut. Un exemplu recent: Wenger, dupa 0-4 pe "Old Trafford"! Mai mult, nici eu nu cred in fotbalistul Nicolita dar s-a vazut clar la reluari cum, in momentul cand a vrut sa degajeze, mingea i-a sarit in tibie. Pararea mea: ghinion; asta pentru mingea aia se putea duce oriunde in alta parte si s-a dus exact in coltul in care nu se afla Rufay.

Gazonul a fost execrabil aseara; ma uitam la bietu' Dayro cum incerca sa joace din prima, numai ca nu prea putea, mingea sarind ca pe ogor. Mai mult, pe un asemenea teren, arbitrul a tolrat jocul dur al gazdelor, nedand niciun cartonas galben. I-a incurajat, practic, sa intre la limita regulamentului.

2. Mie mi s-au parut slabi aseara atat Goian (pe care si eu il suspectez ca de-abia asteapta sa se carabaneasca "afara"), cat si Ghionea. La faza golului doi (unde cred ca Rufay a gresit nedeviind mingea in corner, preferand sa puna mana zdravan si s-o respinga in teren, la nimereala), Goian, alaturi de intreaga aparare, se uitau admirativ la cei 4 jucatori nemarcati din careul nostru de 6 metri!!! Asta mi s-a parut strigator la cer! Nu stiu daca Goian si Ghionea au facut doi pasi la faza aia... Pur si simplu au stat. Daca-mi zice careva ca si asta e vina lui Lacatus...

3. Schimbarea Golanski-Nesu. Si eu am injurat printre dintzi insa, daca e adevarat ca Pawel suferise o contuzie mai puternica, nu pot fi decat de acord cu Lacatus.

4. Steaua si-a creat ocazii de a marca. Treaba antrenorului este sa-si duca echipa la 25-30 de metri de poarta adversa. De acolo e treaba jucatorilor s-o bage in ate. Am ratat de 4-5 ori singuri cu portarul. Daca intra de doua ori in poarta, aia era... Sa nu mai spun ca am dat un gol care se vede rar din Romania: un jucator preia cu spatele la poatra, se intoarce si suteaza puternic, portarul neapucand nici sa reactioneze. Asta inseamna atacant! Bine, ca tot Mendoza a ratat singur cu Branet...

In sport, exista meciuri si meciuri, zile si zile, terenuri si terenuri. Pot da oricand exemple de meciuri intre echipe mici care au invins formatii mult mai puternice jucand precum Poli Iasi aseara. Ba una din echipele alea mici a castigat chiar un Campionat European.

Asta este un moment extrem, extrem de delicat. Daca acum nu suntem alaturi de echipa, inseamna ca degeaba ne dam toti cu parerea aici, cu ferma credinta ca o facem spre binele echipei.

Cat de antrenor e Lacatus? A batut Dinamo, fara ca aia sa aiba vreo ocazie de gol, a pierdut rusinos la Urziceni, a mancat bataie la Timisoara si Iasi dupa ce Steaua s-a trecut in cont cele mai mari ocazii ale meciului...

"Antrenorul are valoarea ultimului sau rezultat". Dar daca asta inseamna sa schimbam antrenorii la fiecare juma' de an, inseamna ca ceva nu e in regula.

Mihai, stii cat a durat pana cand Rijkaard a facut treaba cu Barcelona?

the quiet romanian25.02.2008 13:05
@ TQR

Imi pare rau ca faci comparatii neavenite, doar pentru ca ii pun calitatile de antrenor la indoiala. Eu o fac cu argumente, pun niste intrebari legitime, nu vin cu dezvaluiri sordide. Oricum, cum numesti un antrenor care asculta de vocea patronului nu de propria-i constiinta?

am doar cateva intrebari. te rog sa imi raspunzi punctual:

- daca n-am fi fost asa presati de nevoia disperata de puncte, ai admite ca in jocul Stelei s-a vazut o imbunatatire fata de jocul din tur? cum ai califica aceasta evolutie ascendenta: e vreun pic si meritul lui Lacatus ca Steaua a mutat aseara mai repede mingea in jumatatea Iasului si ca a reusit si sa isi creeze mai multe ocazii clare, chiar in conditiile in care adversarii au aglomerat zona din fata careului in disperare de cauza la fel ca de obicei?

- daca aveam un alt antrenor, unul cu constiinta, acela n-ar fi jucat cu Ghionea, Dica si Nicolita? Stiu ca esti fan Mourinho (ca si mine de altfel...), deci te intreb: cum era cu Smertin la Chelsea? sau Ze n-avea constiinta?

- daca ai vrea sa dovedesti ca esti bun pe meserie si ai avea de dus la capat 15 proiecte ca sa o dovedesti, insa l-ai rata pe primul in stil mare, cum ai vrea sa reactioneze apropiatii: sa te califice ca "manager de proiect simbol" sau sa astepte sa duci la capat cele 15 proiecte , timp in care sa te sustina neconditionat?

Multumesc pentru raspunsuri.

Mihai Somanescu25.02.2008 13:13

@ Lari

Salut. Stiu dupa cat timp a facut Rijkaard treaba la Barcelona, dar nu sufera comparatie. Lacatus a fost adus doar pentru a ne inchide gura. Oierul va scapa de el cu prima ocazie. Laporta a crezut mereu in Rijkaard si nu i-a impus niciodata public un jucator.

Nu tine faza cu terenul. Adica se vorbea de 1 luna despre terenul greu de la Iasi, nu stia pe ce conditii se joaca?

Ghinionul si Banel? De ce i se intampla toate numai lui?

@ TQR

Nu stiu ce se intampla daca juca Rada, cert e ca din toate punctele de vedere( sportiv, moral, fizic) e peste Ghionea, ACUM.

Dica este un fuori classe, dar trebuia scos de prin minutul 60, a aratat o indolenta crasa. Trebuia sa fie doar fuori. Pana si Raul a stat pe banca.

Nu e vina lui Laca ca Ov. Petre ajunsese conducator de joc? Dar a cui? Cine face tactica? Dica nu este si nu a fost vreodata un conducator de joc, dar pentru ca i-a dispus 4 in linie in spatele lui Pepe, sarcina a cazut pe Petre. Orice ai spune, oricat refuzati sa vedeti, Laca a gresit.

Daca sunt blamat ca ii pun la indoiala deciziile, dar fara contra argumente valide, imi pare rau ca am crezut apusa vremea in care anumite persoane erau de necontestat.

Raspunsurile:

1) Nu am spus ca nu s-ar vedea o imbunatatire in jocul Stelei. E clar ca a incercat sa aduca un pic de determinare in joc. De multe ori a si reusit. Doar ca asta nu e de ajuns.

2) Un antrenor cu constiinta nu ar fi acceptat sa lucreze cu creditorul, acelasi om care a jignit suporterii care l-au facut idol pe Lacatus. Un antrenor cu constiinta il cerea afara pe Nicolita de urgenta sau isi dadea demisia.

Alexey Smertin a fost sub contract cu Chelsea din 2003-2006. A fost adus de Claudio Ranieri de la Bordeaux, pana in 2004. Odata cu venirea lui Ze, acesta a jucat 16 meciuri in acel sezon, pana a fost cedat, imprumut la Charlton si apoi vandut la Dinamo Moscova. Iata constiinta lui Ze. Cate meciuri a jucat Nicolita?

3) Daca te referi la cariera de antrenor, atunci Laca a cam gresit o buna parte din aceste proiecte. Inter Gaz, Ceahlaul, UTA. In ceea ce priveste Steaua, primul lui proiect ar fi, dupa spusele sale - sa termine pe primele 2 locuri - , daca nu reuseste, va fi si ultimul. Din pacate, nu mai cred ca va reusi acest obiectiv. Am sperat dupa amicale, dar... Poate ma insel.

yo_marius25.02.2008 13:23
@ Lari

Salut. Stiu dupa cat timp a facut Rijkaard treaba la Barcelona, dar nu sufera comparatie. Lacatus a fost adus doar pentru a ne inchide gura. Oierul va scapa de el cu prima ocazie. Laporta a crezut mereu in Rijkaard si nu i-a impus niciodata public un jucator.

aici gresesti Mihai. aminteste-ti momentele cand Ronaldinho era marginalizat la Barca. aminteste-ti cum a iesit Laporta in presa spaniola spunand ca "spera" ca Ronaldinho va fi titular in curand, ceea ce in Spania e similar cu ce declara jijica la noi.

the quiet romanian25.02.2008 13:45

1) Nu am spus ca nu s-ar vedea o imbunatatire in jocul Stelei. E clar ca a incercat sa aduca un pic de determinare in joc. De multe ori a si reusit. Doar ca asta nu e de ajuns.

Nu vreau sa te suspectez de rea credinta, dar... tot ce a adus Lacatus a fost "un pic de determinare in joc"? de cand n-a mai avut Steaua atatea ocazii clare ca aseara? si asta in fata unui adversar care s-a aparat supraaglomerat tot timpul....?

nu ti-a placut ca dupa multa vreme Steaua a ajucat si altceva decat decat "deci o bagam pe flancuri si apoi o centram plouata in careul mic. daca e gol apropiem liniile si jucam cu 5 inchizatori, dc. o prinde portarul, apropiem liniile si jucam cu 5 inchizatori. apoi cand prindem mingea... deci o bagam pe..."

nu stiu altii cum sunt... dar eu am vazut aseara combinatii in 16 m, devieri in careu, faze de joc cursiv...

Au fost putine? Asvrea sa am o statistica cu meciurile Stelei din ultimii 2 ani...

N-am avut forta sa ii sufocam tot timpul? ei au dat gol la 2 greseli individuale (la Goian a fost dubla in aceeasi faza: faultul gratuit si plasamentul faz golului)

2) Un antrenor cu constiinta nu ar fi acceptat sa lucreze cu creditorul, acelasi om care a jignit suporterii care l-au facut idol pe Lacatus. Un antrenor cu constiinta il cerea afara pe Nicolita de urgenta sau isi dadea demisia.

Alexey Smertin a fost sub contract cu Chelsea din 2003-2006. A fost adus de Claudio Ranieri de la Bordeaux, pana in 2004. Odata cu venirea lui Ze, acesta a jucat 16 meciuri in acel sezon, pana a fost cedat, imprumut la Charlton si apoi vandut la Dinamo Moscova. Iata constiinta lui Ze. Cate meciuri a jucat Nicolita?

Tu chiar vb serios? Serios serios?

Deci nici Hagi n-are constiinta. Nici Lacatus. Iar dc. ducem rationamentul pana la capat, Steaua ar trebui sa ramana fara antrenor cativa ani de acum incolo....

Nicolita....Si eu am scris ca n-are ce cauta la Steaua. Dar hai sa presupunem, prin absurd, ca Lacatus n-are constiinta. Ca Olaroiu nu se pricepea la fotbal. Ca Piturca il ia la nationala pentru. ca e stelist si atat.

Am fost vreunul din noi in cantonamentul Stelei sau al Nationalei. L-am vazut cum se integreaza in colectiv? Cum trage la antrenamente? Cat e de determinat? NU!

Deci...

Ze il baga pe Smertin fiindca i-l cerea patronul. Ca nu-l baga titular, ca nu mereu, Ze e unic... dar compromisul cu patronul il face orice antrenor. imi parerau ca ai deviat raspunsul. Prefer sa cred ca ai inteles la ce ma refeream.

3) Daca te referi la cariera de antrenor, atunci Laca a cam gresit o buna parte din aceste proiecte. Inter Gaz, Ceahlaul, UTA. In ceea ce priveste Steaua, primul lui proiect ar fi, dupa spusele sale - sa termine pe primele 2 locuri - , daca nu reuseste, va fi si ultimul. Din pacate, nu mai cred ca va reusi acest obiectiv. Am sperat dupa amicale, dar... Poate ma insel.

nu vreau sa iti dau exemplul si al altor antrenpori care au cam zbarcit-o in primii ani.

stii cati ani i-au trbuit lui Shankly sa ia un trofeu cu Liverpool? A, nu mai sunt aceleasi vremuri, de acord cu tine. dar sa nu uitam ca pana la urma rostul fotbalului e sa ne faca fericiti....

Si pentru mine, Lacatus poate. Cel putin pana la vara are sustinerea mea.

La vara se trage linie.

si iar ai evitat sa imi raspunzi direct.

asta e.

noroc.

georgecristian25.02.2008 13:51

Absolut de acord cu articolul, cu o exceptie:

Ai omis cea mai mare greseala a lui Lacatus, dincolo de cele legate de selectie a titularilor.

Anume, nu i-a motivat pe jucatori corespunzator cu importanta meciului. Iesenii au inceput furios meciul , cu sarjele lui Cristea si nu numai, in timp ce Steaua parca incepuse al n-lea joc amical din Cipru-Antalia! Ma iertati, dar daca nu antrenorul le insufla motivatia de joc, atunci cine? Argaseala, Adi Ilie, Gigi ciobanul, Sfantul Gheorghe? Am inceput jocul moale de tot, aici blamatul Olaroiu parca statea mai bine, echipa incepea agresiv, cadea pe final eventual! Primele minute sunt capitale in desfasurarea jocului, amintiti-va de victoria de la Kiev din CL.

Golul stramb al lui Banel nu a picat tocmai din cer, ci din presiunea gazdelor care au inceput cu mult tupeu meciul.

Este de neiertat contextul: avem o iarna intreaga la dispozitie pentru a intelege cat de importante sunt toate meciurile, fara exceptie si apoi incepi primul meci moale, lejer! Ca pe urma sa ai revelatia ca a inceput totusi campoionatul si se joaca pe puncte!

Virgil25.02.2008 13:54
@ Virgil

Am vrut sa imbin cuvintele reactie si lamentare cu cuvantul atitudine. O licenta poetica, nimic mai mult. Semnat, academicianul.

Bine domnule academician,... inteleg ca ai avut o poetitudine.

O constructie ciudata si periculoasa pentru limba româna. Dupa aceasta licenta, o atitudine tâmpita ar fi nici mai mult nici mai putin decat tampitudine? Tot asa Stelitudine, ciobanitudine sau bovinitudine?

Sa fim seriosi.

LARI25.02.2008 14:03
@ Lari

Nu tine faza cu terenul. Adica se vorbea de 1 luna despre terenul greu de la Iasi, nu stia pe ce conditii se joaca?

Ghinionul si Banel? De ce i se intampla toate numai lui?

In primul rand, iti multumesc pentru raspuns. Chiar iti admir puterea de a da atatea raspunsuri, la atatea persoane...

Cine sustine ca Lacatus nu a fost adus ca sa nu ne inchida gura, e complet pe dinafara subiectului, asta e clar.

Comparatia Laporta-Becali e inutila, e perfect adevarat. Pe de alta parte, nici Borcea&comp. nu i-au impus public lui Andone, Rednic, Talnare etc niciun jucator. Dar stim cu totii care-i adevarul. Incerc sa spun doar ca, din punct de vedere al relatiei patron (presedinte) - antrenor, comparatia Romania - Spania/Italia/Anglia etc e deplasata. Hai sa ne marginim la probleme care sufera o comparatie reala, cum e cea a relatiei antrenor-fani.

Cand am facut comparatia Lacatus - Rijkaard, ma gandeam la relatia tehnicianului olandez cu suporterii de pe Nou Camp. Antrenorul Barcei a facut in dese randuri, in primii doi ani,niste schimbari halucinante, iar fanii blau-grana erau in culmea furiei. Cam cum esti tu acum impotriva lui Lacatus. Cu toate astea, Rijkaard a aratat ca e un tehnician imens (dupa parerea mea). A avut sprijinul cuiva: al lui Laporta (si inca ce sprijin!).

Incerc doar sa spun ca ar fi bine ca daca cici jegali nu e in stare sa faca un plan de dezoltare cu bataie lunga, noi putem sa-i aratam lui Lacatus ca suntem alaturi de el in astfel de momente. Macar atat ii datoram, o jumatate de sezon, daca nu unul intreg.

Evident ca asta nu inseamna ca a-l critica inseamna automat a-l sterge din memorie. Numai ca eu consider ca acel teribil "Lacatus, Lacatus"din tribune (la auzul caruia mereu m-au trecut fiorii!) trebuie sa se auda in fiecare joc. Am pierdut cu Poli Iasi. Nu e mai intelept sa mai asteptam macar partida cu CFR sa vedem cat de antrenor e "Fiara"?

Rijkaard l-a avut pe Laporta alaturi. Daca Lacatus nu ne are pe noi, pe cine sa aiba alaturi in momente ca astea, cand jegali a anuntat public implicarea la echipa?

greenyes25.02.2008 14:09
.... si inca ceva. oare ce o fi avut in cap Lacatus la ultima schimbare !? ce a urmarit el din punct de vedere tactic ? daca as fi fost ziarist, l-as fi intrebat la conferinta . de l-a bagat pe nesu si l-a scos p golanski ? vreau eu sa stiu ce a gandit el in momentul acela.

Laca s a bazat pe faptul ca Nesu ar putea urca mai des pe stanga si ar contribui cu centrari pentru Pepe. Ca nu a iesit asta e, daca ii iesea toti "stelistii" i ar fi laudat inspiratia de mare antrenor.

Eu unul chiar nu am inteles articolul lui Tolontan cu privire la Plesan in care acesta din urama era laudat pana peste cap....poate nu vad eu fotbalul pana in toatalitatea profunzimii jocului dar un lucru e sigur, dupa intrarea lui Dayro Moreno atacul Stelei s a resuscitat, cam ciudat, Dayro a intrat in locul lui Plesan.

Poate Plesan o fi acoperit prin alergatura gaurile lasate de Dica dar Steaua de cativa ani buni duce lipsa de un mijloc care sa joace fotbal nu sa distruga fotbalul.

Mihai Somanescu25.02.2008 14:15

@ LARI

N-am atata putere, doar ca azi am avut ceva mi mult timp liber la munca. Oricum e o discutie care merita si trebuie purtata. Partea cea mai interesanta e ca nu sunt in culmea furiei cu Laca, desi poate tonul articolului meu e inflamat, doar ca sunt dezamagit. Ma asteptam la altceva, intelegi? M-am suparat ca a acceptat sa lucreze cu Jiji, okei, am trecut peste. Am inteles ca nu putea face mai mult in Liga. Dar sa ai asemenea jucatori de atac cum are el si in general, asemenea lot si iei asemenea decizii, mi se pare....

@ TQR

In fine, n-are rost sa polemizam, de ce juca Smertin sau nu. Problema e ca as prefera unul ca Smertin,care joaca 1 din 3 meciuri, decat pe Banel care se pare ca este de neclintit. Asta ma deranjeaza. Ca e de neclintit. De ce il baga Olaroiu, n-are rost sa discutam, pentru ca relatia Oli - cioban era f stransa. Piturca il convoaca pentru ca nu are pe cine chema pe postul de mijlocas dreapta. Il are doar pe Fl. Petre.

Hagi a fost singurul care a avut caracter. Si-a dat demisia. Nu a acceptat sa fie umilit.

«1234»