FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Antrenor simbolic

«1234»
fcsteaua.ro25.02.2008 08:40

E foarte interesant cum noi ca suporteri ai Stelei, dar mai intai de toate ca romani, intelegem sa ne manifestam dezamagirea sau nemultumirea. E bine de mentionat ca noi ca romani, nu avem in gena reactitudinea. Noi avem lamentitudinea in sange. Cazul de fata: Poli Iasi - Steaua. Sa analizam putin contextul. Steaua: echipa pe care ne place sa o consideram "mare" - neindoios ca e si adevarat - situata pe locul 3 in clasament. Pe banca echipei un staff numeros, condus de Legenda Stelei, Marius Lacatus. Lot: au fost adusi jucatori de echipa nationala( Columbia, Peru) ca plombe la un lot care si-asa ii cuprindea pe Zapata, Golanski, Emeghara, Goian, Ghionea, Dica, Radoi, Plesan, Ov. Petre. Toti sunt jucatori de nationala. Sa vedem ce-i cu Poli Iasi: echipa considerata de toata lumea, drept echipa "mica", situatie demonstrata de locul din clasament.Pe banca se afla un antrenor capabil, scolit in Italia, dar care este contestat de "investitorii" echipei. Lot de jucatori: au fost adusi jucatori anonimi, pe sume modice, la o echipa fara jucatori de valoare, cei mai acatarii fiind Onut, Balba, Branet si Palimaru. Pe scurt, diferenta uriasa intre cele doua echipe.

Steaua avea toate conditiile sa invinga. Toate! Steaua a venit cu reputatia unei echipe infometate de victorie pentru a prinde liderul, cu jucatori de clasa adusi sa umple golurile din atac. Poli Iasi, echipa mica fiind, a jucat defensiv, folosind unicul sau aliat posibil pentru o astfel de lupta: terenul. Astea sunt faptele: de-aici incep lamentarile. Saracul Banel, cum i-a sarit mingea! Ce teren groaznic, nu poti juca fotbal! Aoleu, ce-a mai tolerat arbitrul tragerile de timp ale gazdelor, vai, vai, vai! Asta e reactia unor suporteri de echipa MARE? Ne plangem ca echipa mica si-a folosit toate armele - specifice unei echipe mici - sa ne bata? Sau poate ca trebuia sa ne atace Iasiul din primul minut, sa-i prindem noi si sa le dam 7! Asta trebuia sa faca nu?

In loc sa ne lamentam si sa gasim zeci de scuze si explicatii, pentru lucruri NORMALE( trageri de timp, greseli omenesti de arbitraj, teren slab, etc), preferam sa ne ascundem de realitatea dureroasa care ne arata ca avem un antrenor de paie,care a fost pus ca sa tacem din gura, in niciun caz pe meritul rezultatelor, avem un camatar care isi spune patron, care a tinut cu dintii de pretul lui Dica sau al lui Goian, care NU SUNT CU GANDUL LA Steaua ci la transferuri ratate. Pentru ei primul meci din 2008, va fi cel cu Franta de la Euro.

Da, am scris ca avem un antrenor de paie! O sa ziceti: baaaa, nu te lua de simbolul Stelei! Ce vina are el ca rateaza aia singur cu portarul? In primul rand ca Laca o sa ramana simbolul Stelei chiar daca ne duce in B si in al doilea rand, sa mi se raspunda la intrebarea: cum e posibil sa-l bagi titular pe Ghionea, care n-a mai jucat de 1 an! si sa-l tii in afara lotului pe Rada care a tinut apararea in spate in tur?!!! Sa-mi raspunda si mie cineva la intrebarea: de ce l-a bagat pe Nesu, intr-un moment in care trebuia sa fortam rezultatul?!! Cum este posibil ca in a doua repriza, atacurile Stelei sa fie coordonate de Ovidiu Petre? Cum este posibil sa joci cu atatea mingi direct pe varfuri, cand ai atatia jucatori tehnici in lot? Cum este posibil ca Banel Nicolita - asa cum excelent il descria colegul Piece, "un alergator ciocolatiu pierdut printre fotbalisti" - sa fie titular incontestabil? O spun cu cea mai mare responsabilitate, Surdu este mult peste Banel! Si lasati-ma cu scuza ca "pune suflet"! Dupa autogol, alerga spre centrul terenului, fara nicio urma de regret sau de deznadejde! Sau el e suparat doar la autogolurile din Europa? Cum este posibil sa nu-l fortezi din primul minut pe Dayro Moreno, cand ai nevoie de jucatori de viteza in fata unei echipe care stii ca se va apara aglomerat in fata careului?

Durerea este cu atat mai mare, cu cat de data aceasta, avem echipa. Avem jucatori cu potential, avem jucatori care au confirmat, avem jucatori care pot face diferenta. Din pacate, avem conducerea pe care o meritam. Stam cu mainile in san, suntem toti curajosi pe net, dar cand e vorba sa REACTIONAM, gasim scuze si explicatii.

Mihai Somanescu

danciu1925.02.2008 08:48

Doar ghinionul,Branet si Goian(o zi foarte slaba pentru el) ne-au impiedicat sa castigam la Iasi.

Stai linistit ca nu Laca e de vina si o sa vezi forta echipei cu Dayro in teren in meciul cu CFR si dupa aceea.

FORZA Steaua!!!

joe2125.02.2008 08:56

Mda trist dar adevarat...Aseara Ilie Dumitrescu la Realitatea TV a facut si el o remarca demna de luat in seama, ar fi jucat cu Mirel inca din primul minut pentru ca alta ar fi fost determinarea in teren.Pacat caci de cioban si de "experienta" lui in antrenorat nu vom scapa.Cel mai grav insa mi se pare faptul ca Oli e pe faras la arabi si cred ca ciobanul il va chema inapoi, caci nu exista o carpa mai perfecta.Lucrul a fost confirmat indirect si de MM Stoica la una din televiziuni, apropos parca se simte lipsa lui...Tuturor numai bine si sa ne vedem cu bine la meciul cu CFR-ul

ariven2125.02.2008 08:58

by by titlul 24... :sleep:

IAMLEGEND25.02.2008 09:02

MDA....Se prea poate sa ai dreptate cu articolul tau..... Sincer aseara dupa finalul meciului aveam palpitatii de nervi..:((..!!! M-am saturat sa vad o Steaua atat de lipsita de idei.... Iar de Lacatus ce ar mai fi de zis.... Pe Dica trebuia sa`l scoata din minutul 5...La fel si pe Nicolita!!! E pacat de investitiile astea ... e pacat de acest Dayro Moreno ca este tinut pe banca.... Singura mea bucurie de aseara a fost Mendoza!!! Din pacate asta este!!!.... Sper sa ne auzim de mai bine... SI FELICITARI PENTRU ARTICOL!!! mie mi-a placut...numai bine si Forza Steaua!!!

mountytoma25.02.2008 09:02

cu Ghionea gresesti rau, e cel mai bun din aparare, chiar si daca nu a mai jucat de un an. gresesti si cu surdu, care nu e deloc diferit de Banel: amandoi alearga mult si degeaba, iar mingea sare din ei ca din coltul mesei, mai putin la autogoluri, unde au o precizie de lunetist!

nu as vrea sa fiu in pielea lui Lacatus acum. ca sa fac un bine Stelei, as vrea sa fiu Gigi Becali. m-as impusca in cap!

venin Iasi25.02.2008 09:05

echipa puternica..acelasi haos pe teren..rar o faza bine construita...toate mingile in fata la noroc..asa dezamagire mai rar..sa speram la locul 2..forza Steaua

Cipper25.02.2008 09:08

E bine ca exista destui suporteri realisti. Nu trebuie sa-l tinem pe Lacatus in brate doar pentru ca a fost un mare jucator. Nu are valoare de Steaua. Intr-adevar nu e vina lui ca rateaza Mendosa singur cu portarul, insa o echipa cu pretentiile Stelei, intr-un meci cu o echipa gen Poli Iasi ar trebui sa rateze 3 4 faze singur cu portarul si sa dea 3 4 goluri.

Din pacate problema de find a ramas. Si aceasta problema se cheama Dica. Fara sa-i contest valoarea clara, el nu e un numar 10 clasic. Plus ca uneori parca nici nu mai are chef. Sunt si eu de parere ca trebuia vandut la prima oferta mai acatari. Si nu numai el. Si Banel(daca a fost adevarta oferta de la spanioli), si Goian, si Radoi acu ceva vreme. Ei si-au facut asa cum au putut datoria, insa sunt cu gandul la transferuri. Cine nu si-ar dori cativa ani un salariu mare care sa-i asigure traiul si dupa ce agata ghetele in cui?

Titlul e intangibil. Si umbra aia de speranta a disparut. Sper ca sapt viitoare sa spalam rusinea si sa nu pierdem contactul cu locul 2...

Mihai Somanescu25.02.2008 09:12

@mountytoma

Si eu sunt de parere ca Ghionea este cel mai bun fundas al nostru, dar nu trebuia introdus direct titular dupa 1 an de pauza. Nicaieri nu se face asa.

alexmk1725.02.2008 09:21

Problema nu e ca Banel nu are decat o singura calitate de fotbalist si anume viteza, in rest fiind ZERO, ci faptul ca Lovin va fi titular cu CFR! Asta e sigur, 100%! CA antrenorul l-a scos pe Golanski si l-a bagat pe Nesu, nu cred ca e atat de grav, poate Golanski era accidentat si inca un varf acolo ar fi insemnat calcaturi pe picioare intre jucatorii nostri si adversari!

A fost primul meci, si terenul chiar a contat! Scuze vor fi! Banel va fi! Surdu va fi! Lovin va fi! Chiar si Baciu va fi!

Concluzii finale nu se pot trage dupa un singur meci! Problema va fi ca o sa batem cefereul arbitrilor (Bravo arbitru ungur ca ai martelit Craiova) si vom regreta puncte buzoiene, uclujene,panduriene si iesene!

PS: Am vazut aseara o emisiune cu un pupincurism adanc facut de un spagar nemernic ce poarta numele de Horya Yvanovycy (orice asemanare de nume cu persoane reale este pur intamplatoare)! El ne spunea cum Steaua nu mai joaca nimic de un an, de cand a plecat (invitatul in emisiune) MM Michele! Ne spune de ce frumos juca Steaua pe vremea lui Zenga, Protasov si Oli si ca de cand Michele a plecat nu mai e nimic! Problema e ca, pupincuristul ma-tii de yvanovycy spagar care cere mii de parai si cand Chivu nu-i da spaga il face praf peste tot, noi stelistii, ne cam amintim de perioada Zenga, cand numai spectacol nu era in infrangeri gen Galati, Farul, National 1-0, si nu aveam decat maxim O ocazie pe meci, sau de perioada Olaroiu, cand tocmai invitatul vorbea de autobaze! AAAA, ca Steaua reausea un meci mare in 45 dintr-un sezon, da! Dar atat???

PS2: (nu playstation 2) MM Michele ne spunea cum unii suporteri stelisti se vor lua de Banel si cum el, Banel, este un copil bun de tot! Mai Michele, Meme, eu am spus de ani de zile ca Banel e o catastrofa de fotbalist! O fi bun la suflet si alearga si se daruieste, si pentru asta: NOTA 10, dar ma intereseaza calitatea de fotbalist! El nu stie! Nici Lovin, nici Baciu! Nu-i mai vrem pe astia la echipa! Bine ca i-am dat pe Bicfalvi si Ochirosii la altii, cand puteau creste la noi!

CELINEE25.02.2008 09:25
E bine ca exista destui suporteri realisti. Nu trebuie sa-l tinem pe Lacatus in brate doar pentru ca a fost un mare jucator. Nu are valoare de Steaua. Intr-adevar nu e vina lui ca rateaza Mendosa singur cu portarul, insa o echipa cu pretentiile Stelei, intr-un meci cu o echipa gen Poli Iasi ar trebui sa rateze 3 4 faze singur cu portarul si sa dea 3 4 goluri.

Din pacate problema de find a ramas. Si aceasta problema se cheama Dica. Fara sa-i contest valoarea clara, el nu e un numar 10 clasic. Plus ca uneori parca nici nu mai are chef. Sunt si eu de parere ca trebuia vandut la prima oferta mai acatari. Si nu numai el. Si Banel(daca a fost adevarta oferta de la spanioli), si Goian, si Radoi acu ceva vreme. Ei si-au facut asa cum au putut datoria, insa sunt cu gandul la transferuri. Cine nu si-ar dori cativa ani un salariu mare care sa-i asigure traiul si dupa ce agata ghetele in cui?

Titlul e intangibil. Si umbra aia de speranta a disparut. Sper ca sapt viitoare sa spalam rusinea si sa nu pierdem contactul cu locul 2...

DE ACEIASI PARERE SUNT SI EU

MoWeed25.02.2008 09:31

S-a dus titlul anul asta....

Ai dreptate nu trebuie sa ne lamentam am pierdut pe greselile noastre si pe impotenta ofensiva care se pare ca nu a disparut odata cu transferurile sud-americanilor..

Chaos25.02.2008 09:34

Banel nu mai avea ce cauta ca titular de muuult timp. Nu se poate sa il ti pe teren doar ca fuge tare...si cu rost si fara rost...sau sa il ti cu motivul (pe care il dau multi) ca vezi Doamne cat a facut pentru Steaua si noi am uitat deja daca il tratam asa.Pai ce sa facem? sa-l pupam in fund pana i se rup picioarele de la atata fuga fara rost sau din cauza "tehnicii" inconfundabile?

In dimineata asta am mai primit o veste "buna".Becali se baga iar la echipa...deci de Banel nu vom scapa prea curand din primul 11.Sincer sa fiu nu m-as mira daca l-as vedea si capitan ca si dupa autogolul de la madrid.

Cat despre Laca , is de-acord cu tine ca a fost pus doar pentru a ne inchide gura.Am totala incredere in el ca o sa faca o cariera in Ghencea si ca antrenor , dar nu acum.Acum avem nevoie de un antrenor experimentat care nu cedeaza presiunii. Eu inca mai am incredere ca avem sanse la titlu mai ales daca ii batem pe clujeni etapa viitoare...

Alin B.25.02.2008 09:54

Lacatus este un antrenor foarte slab. Foarte slab. Vorbesc performantele sale. A lasat UTA la retrogradare, l-a eliminat sanatatea Cluj in Cupa Romaniei, in 2004 a retrogradat Ceahlaul, iar la Intergaz devenise Agentul 007. Sa lasam sentimentalismele... adevarul e ca Lacatus e 0 ca antrenor. Cred ca si Ilie Dumitrescu ar fi o solutie, dar mi-e teama ca se intoarce OLIgofrenu'-OLItza-camiloiu la vara.

Mai vreau sa adaug doar atat :

Vrem ANTRENOR, nu simbol !!!!!!

CaTaLiNsm StElIsTu25.02.2008 09:54

Mihai....ai respectul meu etern!!!Ai spus lucrurilor pe nume!Sincer ai perfecta dreptate si asta vroiam sa zic si eu ieri,dar eu nu am avut"curajul",pentru ca nu vroiam sa-mi "sara" toti in cap:"Sa nu uitam ca Laca a fost adus sa ne astupe gura,nu ca este un antrenor bun"!;legat de jucatori exact aceleasi probleme mi le-am pus si eu...probabil nu suntem niciunul antrenor in adevaratul sens al cuvantului,sau nu avem cunostinte vaste despre aceasta meserie...insa lucrurile acestea sunt vizibile pentru orice profan care doreste sa vada realitatea.

Tavone25.02.2008 09:58
Suntem si vom ramane tributari amintirilor,traim din ele,ne plac,le scoatem in fata dar altele noi si frumoase nu mai facem.Eu sunt din Sibiu si chiar o sa vin in Ghencea la meciul cu Cluj.Aseara nu mai vroiam sa fac asta,eram prea furios.Dar m-am gandit ca eu iubesc Steaua si ca orice ar fi eu voi fi alaturi de ea si ca indiferent de rezultat o sa imi tin capul sus pentru ca sunt STELIST!!! fularsteaua2

Respect mult pentru tine prietene! Asa ar trebui sa gadeasca toti!!!!!

DelPiero1025.02.2008 10:02

Zic de ceva timp ca un sistem cu mijlocasi laterali la Steaua nu-i deloc potrivit!Nu avem extreme de valoare,pentru un sistem cu mijlocasi laterali!Poate Laca ar trebui sa vada asta!Nu mau dau eu antrenor,dar e doar o observatie!N-are rost sa scoatem mingea pe flancuri,pentru ca de acolo mingea ori e pierduta ori e centrata aiurea...

P.S.Mendoza e atacant!Nu extrema,nu mijlocas...ATACANT!Uite cum vad eu actuala Steaua:Zapata-Eme,Ghionea,Goian(Rada),Golanski-Radoi-Plesan,Dica-Dayro M-Mendoza,Pepe Moreno(Badea)-4-1-2-1-2!

P.S.Sau poate trebuie sa-l asteptam pe Ochirosii pana revine!Ce bun era Bicflavi in sistemul asta...

Alin B.25.02.2008 10:03

.... si inca ceva. oare ce o fi avut in cap Lacatus la ultima schimbare !? ce a urmarit el din punct de vedere tactic ? daca as fi fost ziarist, l-as fi intrebat la conferinta . de l-a bagat pe nesu si l-a scos p golanski ? vreau eu sa stiu ce a gandit el in momentul acela.

steaua-no125.02.2008 10:09
Lacatus este un antrenor foarte slab. Foarte slab. Vorbesc performantele sale. A lasat UTA la retrogradare, l-a eliminat sanatatea Cluj in Cupa Romaniei, in 2004 a retrogradat Ceahlaul, iar la Intergaz devenise Agentul 007. Sa lasam sentimentalismele... adevarul e ca Lacatus e 0 ca antrenor. Cred ca si Ilie Dumitrescu ar fi o solutie, dar mi-e teama ca se intoarce OLIgofrenu'-OLItza-camiloiu la vara.

Mai vreau sa adaug doar atat :

spui ca vrei antrenor nu simbol, ai fi de acord sa vina Lucescu la Steaua? :))

cat despre meciul de aseara, eu cred ca s-au facut greseli mari in alcatuirea echipei, Nicolita este o petarda de jucator care nu mai are ce cauta la Steaua (unii spun ca are viteza, credeti-ma fratilor si eu cu 85 de kg ale mele il intrec pe asta la 100 de metri), Dica nu ar trebui sa fie titular el joaca numai cand sunt impresari prin tribuna, la fel si Goian, cat despre inlocuirea lui rada cu Ghionea mi se pare o greseala mare mare mare de tot, rada in acest moment este peste Goian si Ghionea. schimbarile gen surdu in locul lui Nicolita si nesu vs. golanski nu le mai comentez, au facut-o altii. tot respectul pentru Lacatus, da' face niste greseli pe care si eu ca simplu suporter le vad. Lacatus ar trebui sa fie lasat pana in vara si atunci ar trebui sa fie luata o decizie in privinta lui.

forta Steaua!

**** jegului din pipera

CaTaLiNsm StElIsTu25.02.2008 10:17

@ Alin B.

Aici Laca si-a"dat nota"ca si antrenor!Cred ca cu totii ne-am intrebat acest lucru...iar dezlegarea"misterului"se afla doar la"fiara".Probabil nici Hagi nu e nu stiu ce antrenor,dar macar el dupa ce a bagat toti atacantii pe teren la mai trimis si pe Goian in atac la meciul din preliminarii.

Iasul se apara eroic in propria jumatate iar el trimite un fundas pe teren...in acel moment am si vrut sa inchid televizorul,dar m-am abtinut,ca sa vad "deznodamantul".

bogdan_p25.02.2008 10:35

Daca tot ne-a aranjat Laca sezonul asta,macar sa isi incerce sansa pana in vara,merita asta si o meritati si voi,de 2-3 ani tot tipati ca il vreti pe Lacatus antrenor.Lasati-l sa devina intai:(

raulrusu25.02.2008 10:40

E foarte corect ce s-a scris in acest articol. Eu mai am un punct de vedere care poate multi dintre voi veti fi sau nu veti fi de acord. Plec de la ideea ca declinul Stelei a plecat din momentul inlaturarii lui MM Stoica de la echipa. Degeaba se zice ce se zice dar MM a fost sufletul echipei facea legatura intre vestiar si conducere il tinea pe Gigi deoparte si in plus avea ochi la jucatori si antrenori. El fara prea multi bani aducea jucatori care confirmau. Nush ce se va intampla in continuare dar parerea mea ca Argaseala nu prea are ce cauta la Steaua mai mult e cu vorbele decat cu faptele.Cat despre Lacatus a fost un mare jucator va ramane un simbol al Stelei dar ii mai trebuie experienta.Acuma doar locul 2 daca il mai luam din pacate ....

pui de dac 11225.02.2008 10:42

bai fratilor daca o tinem in ritmul asta o sa schimbam 30 de antrenori in 5 ani ca pana acuma...hai dracu sa tinem pe unu pe banca mai mult timp si sa vedem rezultatele pe termen lung; sau sa se numeasca oficial cacanaru ala de Becali antrenor si stim o treaba.. Eu unul m-am saturat sa avem in fiecare sezon cate 3-4 antrenori

Bundy25.02.2008 10:47

Dupa cate vad eu problema e la jucatori, in speta Nicolita, Goian, periodic Dica, s-au schimbat n atrenori in ultima perioada si echipa joaca tot slab....poate nu e Laca cel mai bun antrenor din lume dar cred cu tarie ca problema este la jucatori!!!

raducelbun25.02.2008 10:55

Eu cred ca este mult mai greu decat pare si mai cred ca inainte de toate trebuie sa luam in considerare si urmatoarele aspecte:

1. Nimeni nu isi permite sa arunce cu gramezi de bani - deci nici Becali. Asta inseamna ca Dica, NCOLITA, Goian vor juca (chiar daca o vor face la un nivel mai slab) pentru ca trebuiesc vanduti.

2. Rada - nu este inghitit de Becali, iar Lacatus TREBUIE sa se conformeze. De ce sa-si faca probleme suplimentare in conditiile in care oricum nu poate convoca mai multi de 18 jucatori la un meci. Apoi, "vedeta" Dica (care trebuie vanduta si care trebuie sa joace - vezi pct.1) a intrat in conflict cu Rada amenintand chiar ca nu se mai prezinta la echipa.

3. Becali nu se impaca inca, cu gandul ca aducerea lui SURDU (rezerva la CFR ) a fost o afacere proasta. El va continua sa joace atata timp cat finantatorul nu se va impaca cu gandul asta!

4. Radoi va juca pentru ca are valoare. Va place sau nu, Radoi este de Steaua. Voi nu-l iubiti pentru ca este finu' lu' nasu', dar dincolo de acest fapt, baiatul are valoare!!

5. Titltul este ca si pierdut - ce ramane de facut? Locul 2. Se poate lua locul doi in conditiile in care trebiue tinut cont si de punctele 1,2,3 si 4? Cred ca aici este cheia!

Altfel, sunt de si eu de parere ca jocul de la Iasi a fost trecut putin pe locul 2, dupa cel cu CFR. Greseala. Mare greseala. Sa vedem cat va conta aceasta greseala.

«1234»