Nu. Nu se pot conecta simultan doua calculatoare la net, in aceeasi retea (am incercat-o eu si merge doar 1 singur, cel deschis cel mai tarziu).
Din ce-am inteles (cu greu) acolo, iti recomand sa bagi la router mac-ul pc-ului (sau macul care e inregistrat la furnizorul de net, ca inteleg ca le-ai dat lor 1 mac, de nu-ti merge orice calculator ai baga), celelalte terminale le tii cu macurile originale, la pc bagi un mac fictiv (sau pe cel pe cel original al router-ului) si le conectezi pe toate la reteaua wireless a router-ului. Vezi daca merge.
Stiu ca m-am exprimat aiurea, scuze pt asta. Dar nu stiam de unde sa incep. Aia de net au un mac de la mine pe care eu il folosesc pt orice terminal nou daca ma conectez prin LAN.
Am instalat routerul conform instructiunilor.Am setat macul pe care il au si cei care furnizeaza netul. Acum am cablul de net in portul routerului de net . Routerul este legat la desktop prin intermediul unui cablu mai scurt care a venit la pachet.
In fine, ideea este ca la desktop ma pot conecta la net dar problema o am la laptop. nu ma pot conecta prin wireless la net. Desi laptopul imi vede routerul nu ma pot conecta la net.
Imi apare mesajul de la furnizorul de net. Ca nu sunt in baza lor de date cu laptopul/routerul.
Ati accesat aceasta pagina deoarece:
PC-ul/Routerul dvs. nu este inregistrat in baza de date.
Este clar ca routerul mi l-au vazut pentru ca functioneaza pe desktop. Acelasi mesaj l-am avut pe desktop inainte sa modific macul routerului .
Problema mea este cu laptopul. Pana nu citesc macul pe care il au iei nu-mi va activa laptopul.
Dar macul placii de retea wireless este diferit desi il configurez manual in advance>address network.
Nu se modifica deloc. Aici este problema