FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Serie A

«13456»
AGRESSIVO198+121.03.2006 10:45

pur simplu simpatizam cu ei,tot asa cum iubim Steaua.

Mie unul imi plac de pe vremea lui Signori.

bure23.03.2006 23:06

Chiar sunt multi romani care tin cu Lazio Roma, cred ca din vremea cand juca acolo Nesta, Negro, Crespo si compania, cand erau o echipa foarte buna in serie A si se luptau pentru titlu. Sunt multi suporteri Lazio aici in Ardeal, dar am auzit ca si la Timisoara la fel. Eu personal tin cu Ac Milan de mic...am inceput sa tin cu ei de cand juca la Milan, liberianul George Weah(jucatorul meu preferat)

SSK04.05.2006 19:00

Super-scandal în Italia: Moggi punea ce arbitri voia la meciurile lui Juventus, inclusiv în Champions League

Cu două etape înainte de finalul campionatului, un scandal uriaş zguduie fotbalul italian. Procuratura din Torino i-a interceptat convorbirile telefonice directorului general de la Juventus, Luciano Moggi, care au scos la iveală o vastă reţea de interese ce cuprinde arbitri, oficiali ai federaţiei, impresari, ziarişti şi femei. Cu ajutorul lui Pierluigi Pairetto, fost arbitru şi vicepreşedinte al Comisiei de Arbitri de la UEFA, Moggi îşi alegea arbitri inclusiv în Liga Campionilor. Moggi este anchetat de federaţia italiană, iar Pairetto a fost îndepărtat de la UEFA.

Între Juventus şi arbitri e o prietenie cunoscută în întreaga lume, nu numai în Italia, dar niciodată dovedită până astăzi, când au ieşit la iveală interceptările telefonice realizate de procuratura din Torino între 10 august şi 27 septembrie 2004.

Personajele principale sunt directorul general al lui Juventus, Luciano Moggi, şi vicepreşedintele Comsiei de Arbitri a UEFA, Pierluigi Pairetto.

Primul episod datează din 10 august 2004, după meciul Juventus - Djurgardens din ultimul tur preliminar al Ligii Campionilor. Moggi i-a telefonat lui Pierluigi Pairetto, zis Gigi.

MOGGI: Gigi, ce p... mea de arbitru mi-ai trimis?

PAIRETTO: Herbert Fandel e unul dintre cei mai buni din Europa...

MOGGI: E pe naiba... poate să se ducă să se f... în c... îţi spun eu. Golul lui Miccoli era valabil.

PAIRETTO: Nu, era în ofsaid.

MOGGI: Nu era în nici un ofsaid... Şi apoi toată maniera a fost împotriva noastră. În fine, vezi ce-mi dai în returul de la Stockholm...

PAIRETTO: Mamma mia, ce meci va fi acolo...

MOGGI: Nu-i chiar aşa, se poate câştiga, dar nu cu unul ca ăsta... ai înţeles? Discuţia continuă cu delegările la nivel intern.

MOGGI: La Messina să mi-i trimiţi pe Consolo şi Battaglia.

PAIRETTO: Deja i-am delegat.

MOGGI: Iar la Livorno pe Rocchi...

PAIRETTO: La Livorno pe Rocchi, da.

MOGGI: Iar la Trofeul Berlusconi pe Pieri.

PAIRETTO: Încă n-am făcut delegările pentru trofeu.

MOGGI: Lasă că le facem mai târziu.

Pe 28 august, Pieri a condus meciul Milan - Juventus 0-1 contând pentru trofeul Berlusoni. Dar marea problemă a lui Moggi, rămânea returul cu Djurgardens.

Oficialul lui Juventus sună la federaţia italiană să afle numele arbitrului:

MOGGI: Arbitrul e Cardozo, nu?

SECRETAR FEDERAŢIE: Nu, eu văd scris Graham Poll.

MOGGI: Aha. Şi de unde e?

SECRETAR FEDERAŢIE: E englez. Imediat Moggi îl sună pe Pairetto.

MOGGI: Ai zis că e Cardozo?

PAIRETTO: Şi?

MOGGI: Şi e Graham Poll.

PAIRETTO: Cred că s-a întâmplat ceva în ultimul moment, eu ştiam de Cardozo, ceva a mers rău.

MOGGI: Informează-te, informează-te repede.

PAIRETTO: Da, da, verific imediat.

Juventus a învins cu 4-1 în returul de la Stockholm şi s-a calificat în grupele Ligii. Cu două săptămâni înainte de primul meci din grupe, Pairetto e în stare să-i spună lui Moggi numele arbitrului.

PAIRETTO: Dacă tu nu-ţi mai aduci aminte de mine, eu nu te-am uitat.

MOGGI: Hai, măi, Gigi...

PAIRETTO: Ţi-am trimis un arbitru mare pentru partida de la Amsterdam... Urs Meier

MOGGI: Excelent.

PAIRETTO: Te-am sunat să-ţi spun asta... vezi că eu îmi amintesc de tine chiar dacă tu...

MOGGI: Aşteaptă să mă întorc de la Amsterdam şi apoi îţi spun dacă te-am uitat sau nu.

Pe 15 septembrie, Juventus a bătut pe Ajax cu 1-0. Arbitru a fost Urs Meier. Alte episoade interceptate de procuratură se referă la mişcările de jucători la echipe mici realizate prin intermediul fiului său, Alessandro, patronul firmei de impresariat GEA World, la maşini luate preferenţial de la FIAT pentru Pairetto şi alţi amici, la cadouri făcute unor jurnalişti celebri şi la încercarea de a angaja în federaţia italiană o blondă care îi cunoaşte foarte bine pe arbitri internaţionali. Procuratura din Roma şi Federaţia Italiană de Fotbal au deschis anchete separate, iar UEFA a decis deja ca Pierluigi Collina să-l înlocuiască pe Pairetto în Comisia de Arbitri.

http://www.gsp.ro/index.php?a=42127&shift=1

Cum stiam cu totii...

I.N.Money04.05.2006 20:28

Ce final de sezon o sa fie,daca Juventus pregatise cateva meciuri strategice acum la final,cu siguranta acelea nu o sa mai aibe loc,o sa se joace pe viata si pe moarte.

Grinch05.05.2006 16:17

Pur si simplu incredibil ce poate sa faca Moggi in Italia . Nu mi-a venit sa cred cand am vazut convorbirea ! Pacat de jucatorii aia de acolo .FORZA JUVE !

estephany06.05.2006 19:05

Forza Milan.sper din tot sufletul sa reuseasca milanul sa ia campionatul.aia de la juve nu-l merita,sunt niste hoti

Motanu D06.05.2006 19:15

De parca aia de la Milan ar fi mai onesti... :roll:

KroNos^06.05.2006 19:35
De parca aia de la Milan ar fi mai onesti...  :roll:

Milan parca a fost retrogradata in Serie B prin 90 si ceva, si au promovat dupa 1 an, pentru ca au facut blaturi. Parca asa e nu mai stiu sigur.

Si noi ne plangem cu Jenel si Romel pe cand Moggi manareste arbitrii in CL.

AcMilan1406.05.2006 19:49

juve este o echipa de kkt, eu zic ca juventus in ultimi ani fara ajutorul arbitriilor s-ar clasa in seria a undeva pe locul 5. Asa hotie ca acolo nu am vazut. Si daca s-ar face dreptate juve ar trebui retrogradata si sa-i se ia titlurile de cat timp este moggi acolo + puscarie pentru moggi+ impuscarea tuturor arbitriilor(asa trebuie facut si la noi). Pe juventus nici suporterii nu o mai cred ca joaca corect =))))

alinush8906.05.2006 19:53

@ KroNos...Milan a fost retrogradata la sfarisitul anilor 80,datorita unor probleme cu pariuri si blaturi,in care au fost implicati 2 jucatori si presedintele Felice Colombo,datorita acestor evenimente, Milan a retrogradat pentru prima si singura data in istorie in divizia B.

Cu toate acestea,de aceasta intamplare se leaga si descoperirea unui "grande giocatore" :D si anume Franco Baresi.

Dupa aceasta perioada de aprox 2 ani, Silvio Berlusconi a preluat echipa

KroNos^06.05.2006 20:09
@ KroNos...Milan a fost retrogradata la sfarisitul anilor 80,datorita unor probleme cu pariuri si blaturi,in care au fost implicati 2 jucatori si presedintele Felice Colombo,datorita acestor evenimente, Milan a retrogradat pentru prima si singura data in istorie in divizia B.

Cu toate acestea,de aceasta intamplare se leaga si descoperirea unui "grande giocatore" :D si anume Franco Baresi.

Dupa aceasta perioada de aprox 2 ani, Silvio Berlusconi a preluat echipa

Merci!! chiar nu mai stiam de ce, Milan, a fost retrogradata si cand. Dar cel mai nasol a fost ca si-au revenit pana in 89 cand ne-au .... nu mai zic ca ma oftic. :)

Sparla10.05.2006 15:25

Forza Steaua! Duminica va fi seara cea mare! Sper ca totzi suporterii stelisti sa vina la stadion pt a-si sustzine echipa!

Dan_BKL13.05.2006 20:01

daca se dovedeste a fi adevarat faptul ca juve a aranjat meciuri in serie a si Champions League juve va fi retrogradata in serie C impreuna cu:Ascoli,Udine,Livorno,Fiorentina iar din Serie B sunt vizate echipele:Rimini,Hellas Verona,Crotone,Catania,Piacenza,Pescara.

Pacat de Fiorentina ca de Juve nu-mi pare rau :twisted:

IONUTZ-CIPRIAN14.05.2006 07:08

:evil: >>Ce as rade sa-i retrogradeze,cea ce si merita,no ca si la astia mai mari ca noi se fac blaturi!!>>>> :twisted:

***alex***14.05.2006 10:53

Mai rau e ca a intrat si Milan in scandal se pare... :?

KroNos^14.05.2006 12:22

Faza e ca in Italia s-au descoperit, sau sunt pusi sub urmarire pana se strang mai multe probe, cei care au facut blaturi. La fel a fost si in Germania si Belgia la scandalul cu pariurile sportive.

In Romania s-a vorbit atat de blaturi si tot NU s-au gasit probe desi chiar Jenel, Romel si Gigel au recunoscut ca au facut blaturi. Padureanu dupa meciul cu Steaua a zis ca nu mai face blaturi ca NU MAI SUNT OAMENI DE ONOARE in fotbalul romanesc.

Oare Nu trebuia sa se sesizeze cineva si sa fie chemat pana la politzie un pic? Daca ar fi retrogradata o echipa din Diviza A in C pe motiv ca a facut blaturi sigur o sa intre frica in totzi si n-o sa mai existe meciuri trucate.

alex_Ra214.05.2006 12:29

Pacat de Juventus si de jucatorii care joaca acolo. Macar e bine acuma ca se pare ca a intrat si Milanul in scandal. Si de Fiorentina imi pare rau...

I.N.Money14.05.2006 12:39

Pe mine ma surprinde ca mai mult Juventus are de suferit decat Moggi.. :?

Asta se pregateste sa se duca la Inter,cu cativa jucatori de la Juve,aproape a scapat fara sa fie atins.

Daca Juve e retrogradata,logic este ca Moggi sa petreaca cativa ani la inchisoare..

cristian01414.05.2006 14:01

Toate echipele care au intrat in aceste jocuri de culise, Juventus, Milan, Lazio si cu parere de rau din partea mea, Fiorentina ar trebui penalizate drastic.Anul trecut din 18 meciuri 'blatuite', 12 au implicat echipa lui Moggi, care ar trebui penalizata cu retrogradarea in serie B sau de ce nu, mai jos.Nu e posibil ca aceasta echipa sa influenteze chiar jocurile din UEFA Champions League, si sa transforme cea mai puternica si cea mai frumoasa competie fotbalistica din lume intr-un circ puternic mediatizat.

Milan, Lazio si Fiorentina ar trebui penalizate cu pierderea locurilor in Europa pentru sezonul viitor.

Se pare ca din 'batrana doamna' Juve a devenit 'batrana scroafa'.

Tot asa baieti ! :lol:

IL_Diablo14.05.2006 16:12

Ma bucur nespus pentru ceea ce pateste Juventus. Sunt suporter al lui INTER și am innebunit in toti ani astia cu arbitrajele pro Juventus. Am stiut intodeauna ca este o echipa manjita. Sper ca titlul din acest an sa-i fie retras. In mod normal juventus trebuie retrogradata cel putin in C. Ma bucur pentru INTER ca au scapat de miyeria de Moggi si de mafia de pe langa juventus. Au pacalit fotbalul prea mult timp. Ale, ale, ale, ale INTER, INTER!!! :D

iL Napoletano14.05.2006 20:27

Era si timpul sa iasa la suprafata jocurile de culise din fotbalul italian1Sa speram ca intr-un viitor apropiat sa cada capetele baronilor fotbalului romanesc!

redandblue14.05.2006 20:40

M... juventus!!!

Dinamo al italiei...

iL Napoletano14.05.2006 20:49

Maine o sa incerc sa postez niste fileuri cu toate interceptarile telefonice...deci pana acum sunt 9 fascicole a cate 400 de pagini fiecare...aceste 9 fascicole sunt doar din campionatul 2003-2004!

Dan_BKL15.05.2006 21:05
M... juventus!!!

Dinamo al italiei...

E rusinos ceea ce a facut juve da nu poti compara juve cu Dinamo.

Juve a castigat unele meciuri cu ajutorul arbitrilor dar sa nu uitam cine joaca la juve:del piero,trezegue,nedved,ibrahimovich,zambrota,camoranesi,canavaro,buffon si vedeta echipe Mutu :lol: .

Nu stiu de ce da Mutu pe unde s-a dus a aparut scandalul.Nu stiu de ce?

Dj15.05.2006 22:25

daca pica juve..cica ar vinde toate vedetele..sa vezi acu bataie pe mutulica al nostru =))

«13456»