As vrea sa comentez din nou modul in care sunt notati jucatorii dupa meciuri, care mi se pare, de cele mai multe ori total neconform cu realitatea.
Modalitatea de notare denota din partea unora fie resentimentele fata de unii jucatori care sunt notati slab chiar si atunci cand joaca bine, fie necunosterea jocului de fotbal. Nu vreau sa jignesc pe nimeni dar cand urmaresti un meci nu te uiti doar la ce face jucatorul cu mingea,i pasele care le da sau suturile la poarta ci trebuie urmarite multmai multe aspecte de la plasament, recuperari, pressing si altele..pe care nu le mai insir.
Nu vreau sa dau lectii nimanui, nu am nici datoria si nici caderea sa o fac. Cer doar mai multa logica si mai putina patima in notare.
Voi lua exemplul lui Ov Petre care ieri a facut un joc bun. Spun bun nu foarte bun sau excelent. Recuperari, pressing, chiar si aport la faza ofensiva. Foarte putine greseli. Cu toate acestea vad ca in clasamentul notarilor se plaseaza undeva la o medie sub 6...Un meci in care totusi am obtinut victoria. Cred ca mai obiectiv ar fi fost intre 7-7.5. La fel si Lovin care a fugit mult si mie unul mi-a placut aseara. Cred ca cel putin un 6.5 merita si el. Si exemplele pot continua.
Si daca se exagereaza cu notele slabe in baza unor resentimente, se xagereaza si cu cele mari pentru unele preferinte. Zapata este mai mereu omul meciului. Bineinteles este un portar foarte bun si are o atitudine de laudat. Dar eu nu-mi aminteesc aseara sa fi avut asa mult de lucru...Toata stima pentru el si aportul la victorie, pentru mingile aparate, dar pana la urma asta trebuie sa faca nu...? Au fost mingi pe care orice portar de valoare le apara. Eu l-as nota cu 8. Iar pe Badea, fie si pentru ca a fost marcator l-as vedea cam tot pe acolo, la 8-8.5.
Si in incheiere imi permit cateva sugestii pentru redactorii site-ului:
-Introducerea unui sistem de notare care sa permita si valori de jumatate punct - spre exemplu 7.5
-Jucatorii care evolueaza sub 5 minute sa nu fie notati intrucat nu este relevant
-Un sistem de bonus din oficiu pentru goluri, de 0.5 puncte, la fel si pentru penalty aparat
-Un sistem de penalizare din oficiu de 0.5 puncte pentru autogol sau caronas rosu