Minuneeeeee!!!!!! Am castigat!!!!!!!!!!!!
Vorbind serios,ca sa castigam la vreo 3 goluri diferenta ar trebui ca adversarul nostru sa fie din divizia C si noi sa prindem o zi superbuna la ce echipa avem.
Meciul nu a fost de nota 1 ca pana acum ci de vreo nota 3-4 singurii remarcati pentru mine fiind Zapata care ne-a scos minim 2 goluri,Neaga si Nesu care au fugit foarte mult si au avut atitudine de stelisti si... cam atat.
Desi e jucatorul meu preferat de cand a venit la Steaua Dica nu mai are ce cauta in prima echipa pentru ca imi e clar ca e transferat si il doare in pix. Restul au fost caraghiosi ca sa nu zic altfel.
Stiu ca multi o sa ii sariti in cap lui Laca pentru ca l-a scos pe Neaga si l-a bagat pe Baciu. Si eu m-am gandit la fel insa apoi mi-a dat in cap ca de pe vremea lui CarpOli noi jucam mereu cu minim 2 inchizatori cateodata si cu trei. Ma gandeam ce naiba si ZerOli,Hagi,Pedrazzini si Lacatus sunt cu totii niste tampiti? Dupa vreo 3 secunde mi-a venit si raspunsul: la ce "forta ofensiva" avem,daca avem un avantaj e musai sa-l aparam cu dintii pentru ca toti acesti antrenori si-au dat seama ca nu au cu ce,mai ales de la mijloc in sus,asa ca se betoneaza in aparare.
Logic ca e usor sa te avanti in aparare cand ai niste jucatori tehnici cum contracandidatele noastre,in cazul nostru daca dam un gol e mana cereasca.
Dupa ce ca avem multi accidentati si putini jucatori de valoare,avem si formule de joc caraghioase. Indiferent de asezarea tactica din teren,de pe vremea carpei,Steaua joaca de f multe ori o formula ciudata,o sa exemplific prin asezarea de azi(nu stiu care o fi fost in realitate dar pe teren a fost cam asa:)
Zapata
Emeghara - Goian- Rada- Nesu(P Marin)
Ov Petre Lovin
vreo 15 m
Cristocea
Dica
Neaga
Badea
Deci un fel de 6-1-2-1,cam asa ceva.
Nu sunt vreun tactician dar asa a aratat echipa astazi de f multe ori,"bravii" Petre si Lovin stateau ca niste curci plouate retrasi prin aparare,iar atacul se baza pe patru oameni fiecare izolati pe partea lor,deci atacul a fost 0 din start,am dat gol cu ffff mult noroc. Oricum erau f amuzanti Lovin si Ov Petre cand incercau sa iasa sa deposedeze,am numarat doar 2 deposedari la ov Petre tot meciul iar Lovin a fost hilar cand incerca sa "dribleze" si sa depaseasca in viteza,prea tare a fost faza aia cand a cazut pentru ca nu i-a dat arbitrul fault,inca putin si plangea ca un copilas ofticat.
ca atacul sa mearga,mijlocul trebuie sa fie tare de tot,fie ofensiv sau defensiv,ori ai jucatori super-tehnici si te expui ori ai niste baieti care lasa mingea sa treaca dar omul nu. Noi nu avem nici una nici alta,cei 2 magnifici Lovin si ovidel sunt niste jaloane care abia asteapta sa fie driblate. Ma intrebam cum naiba sa combine Neaga,Dica,Cristocea si Badea cand erau izolati mereu cu vreo 2 oameni pe ei si cu cel mai apropiat coechipier la vreo 10 m de tine.
ca sa ai o ofensiva eficienta trebuie ca mijlocul sa fie f eficient,stiti cum e,oamenii din atac trebuie sa stea acolo nu sa vina mereu 30m inapoi ca sa isi mingile pentru ca mijlocasii fac pe ei.
Poti sa ataci cu 4 oameni de la mijloc in sus doar daca esti sevilla sau barca,sa faci asa ceva cu lotul Stelei e fatal din pc de vedere al golurilor si al situatiilor de poarta. Daca e sa judec la rece ei au avut vreo 3 ocazii periculoase noi am avut doar golul.
Abia astept "curatenia de iarna" care va fi uitata f repede de Jiji pentru ca vin sarbatorile,nu-i asa,cum sa faca el transferurile ca trebuie sa stea cu familia,sa taie porcul etc.
Si inchei cu vorba lui Andrei Vochin,care comentand un meci de fotbal al Stelei a spus ce gandeste orice suporter al Stelei in acest moment: "Cum a facut Steaua numarul asta de puncte la cum joaca?"
Numai bine.
FORZA Steaua!!!
Intotdeauna superiori.