Campioana s-a distrat în prima etapă din Europa League și a început în forță primul din cele opt meciuri ale fazei principale din Europa League. Miculescu și Edjouma au ratat de două ori în aceeași fază pentru ca în minutul 8, Daniel Bîrligea să înscrie primul gol în tricoul roș-albastru. Rigas a egalat cu un șut plasat în stânga porții lui Târnovanu. Ștefănescu a marcat în minutul 32 în urma unei pase decisive a lui Vlad Chiricheș și roș-albaștrii au intrat la cabine în avantaj. Repriza a doua a fost a lui Darius Olaru. Căpitanul campioanei României a reușit o „dublă” în minutele 58 și 69. Tănase i-a oferit lui Olaru pasa decisivă la golul de 3-1 și tot el a contribuit și la faza golului patru.
Campioana României joacă în următorul meci cu PAOK Salonic, echipă antrenată de Răzvan Lucescu.
„Campionii României au obținut o victorie superbă, scor 4-1 împotriva celor de la FK RFS, în primul meci din faza principală a UEFA Europa League.
Căpitanul Darius Olaru a reușit o ”dublă” superbă, în minutele 58 și 69, în timp ce Daniel Bîrligea a deschis scorul, înscriind primul său gol în tricoul roș-albastru în minutul 8. Al doilea gol al roș-albaștrilor a fost reușit de Marius Ștefănescu, în minutul 32. De partea cealaltă, Ziga Lipuscek a marcat singurul gol al oaspeților.
Pentru roș-albaștri urmează meciul de duminică seară, de la Sfântu Gheorghe, împotriva celor de la Sepsi OSK, în etapa cu numărul 11 din Superliga.
Clubul nostru le mulțumește celor peste 34.000 de suporteri prezenți pe National Arena și, în mod special, celor din Peluza Nord 1995 , care au creat o atmosferă extraordinară, ca de obicei!„, scrie clubul pe pagina de facebook.
Rezumat
Campioana României este pe locul 2 după prima etapă din faza principală a Europa League, cu 3 puncte și golaveraj 4:1.
FORZA STEAUA!
X Ray
Hai si cu o victorie la PAOK.
E distractiv sa vezi in presa romana cum RFS din Letonia nu e echipa buna, dar Lituania e tare. Din ciclul DInamo e campioana numai la capitolul idioti fara frontiere, iar Il Muce e cel mai tare antrenor roman… din grupul anti-Steaua.
Da, meciul cu RFS a fost confortabil, desi adversarul a fost slabut. 10 ganduri despre meci (si nu numai!):
1. Toate meciurile conteaza, nu numai cele cu adversari tari. Trofeele si/sau banii aferenti se castiga si in meciurile cu cei mici. Se pare ca numai in Romania Steaua trebuie sa joace cu ManU, ManC, Barca, Real, ACMilen, Inter, Bayern , altfel nu se pune (da, 1986 nu se pune, ca nu erau englezi in preajma; sau se pune, daca FCSB nu e Steaua!)
2. RFS e cam tot un Pafos, 17 Nasturi sau o Lituanie, dar „amicii” trebuie sa comenteze ceva…
3. Olaru joaca ceva doar la FCSteauaB. La nationala nu prea joaca, sau prinde 10 minute cu sarcini defensive. De ce?
4. FCSB n-a jucat grozav, dar nici rau. Chiar daca RFS e cam un fel de Unirea Slobozia, e de apreciat stilul combinativ si in viteza incercat de ros-albastrii. Prin contrast, meciurile Romaniei sunt cu viteze mai jos. Oare cine incearca sa joace ceva mai modern?
5. Banii conteaza! Anii la rand, CFR-ul ne-a tocat cu arbitrii, dar si cu jucatori de valore luati pe banii din cupele europene. Iete ca s-a intors roata!
6. Chiriches e cel mai valoros fundas si cel mai important. Alaturi de el, pana si Dawa arata a fundas de clasa. Da, e nevoie de un lider in teren, care sa-i aseze pe bezmetici gen Dawa in locul potrivit.
7. Omogenizarea lotului e in progres vizibil, si probabil vom avea curand masura diferentei de valoare din FCSB si restul lumii in mamaliga 1.
8. Ce mult conteaza la un jucator starea de multumire! Parca ieri Edjouma era umbra aia cu tricou netranspirat, iar acum la intoarcerea cu coada intre picioare din Italia este ala care poate dezmembra singur mijlocul advers.
9. Vorbind de dezmembrat, Tase i-a scos din bocanci pe baltici. Un semn foarte bun.
10. A durat cateva luni, dar in fine am vazut un gazon fain in Romania! Combinat, probabil s-au cheltuit cam 4-500 milioane de euroi pe stadioane in Romania secolului XXI, si totusi a fost nevoie de 6 luni pt un gazon bun. Cine e raspunzator? Talpanul doarme in post, nici o actiune in justitie vis-a-vis de firma contractata in Ghencea?