Thomas Neubert, MIT sau ADEVĂR?

de | septembrie 18, 2018

THOMAS NEUBERT, MIT SAU ADEVĂR?
Să nu ridicăm statui pe imagini exagerate.
 
Da, Thomas Neubert este un foarte bun preparator fizic, iar Reghecampf un bun antrenor, dar succesul lor a depins NUMAI de lotul Stelei avut la dispoziție.
 
DA, STEAUA 2012 – 2014 AVEA FORȚĂ pentru că AVEA ÎN LOT JUCĂTORI DE FORȚĂ!
 
DOVADA
1) În perioada 2012-1014, cei doi au câștigat 2 titluri cu Steaua.
 
Cu nucleul acelui lot, Gâlcă a luat apoi titlul și fără Neubert! Mai mult, a luat toate cele 3 trofee, ce nu a reușit Reghe (Cupa României).
 
2) În sezonul 2015 – 2016, Neubert și Reghe au revenit la Steaua (2 decembrie 2015), când mai erau de jucat 6 etape din sezonul regulat și 10 etape de Play off.
 
Deși Reghe cu Neubert au făcut PREGĂTIREA DE IARNĂ și transferurile din iarnă, FC STEAUA A PIERDUT TITLUL!!!
AM UITAT cumva??
 
Și cum l-a pierdut?
În etapa a 7-a de Play off, când Steaua lui Reghe & Neubert a fost învinsă de Astra (2-0) la Giurgiu.
 
Astfel, în loc să treacă Steaua pe primul loc, la un punct distanță față de Astra, Reghe s-a adâncit pe locul 2 la 5 puncte diferență față de Șumudică, cu numai 3 etape înainte de final.
 
Deci, CE MIRACOLE A FĂCUT NEUBERT???NICIUNUL!
(Nu mai spun de titlul pierdut cu Reghe și în sezonul următor, 2016-2017).
 
Fraților, nimeni nu poate duce un organism dincolo de limitele lui biologice cu care e născut! Dacă nu ai un lot compatibil și capabil de mare efort, nici tata preparatorilor nu poate face nimic.
 
ACUM DILEMA. DE CE PĂREAU STELIȘTII niște ZMEI în 2012??
 
Se știe că în viață prima impresie contează, te marchează și apoi greu ți-o scoți din cap.
 
Așa a fost și cu Steaua în vara anului 2012.
 
Atunci, nou-veniții la Steaua, Reghe și Neubert, au încărcat fizic echipa la maxim, să fie la 100% încă din startul meciurilor oficiale. Urmau jocuri importante și decisive pentru calificarea în grupele UEFA, deși Liga 1 debuta pe 20 iulie 2012.
 
Astfel, pe 10 iulie 2012, finala de SuperCupa cu Petrolul i-a prins pe steliști în vână maximă, pe când elevii lui Contra erau încă în încărcare treptată, ca restul echipelor din Liga 1 care mai aveau 10 zile de pregătire.
 
Logic, Steaua a măturat cu ”lupii galbeni” pe jos (3-0).
 
Imaginea asta, ornată apoi cu victoriile din UEFA, a generat impresia că Reghe & Neubert au făcut peste noapte din jucătorii Stelei niște ”supermani”. Presa a avut și ea rolul ei în a accentua bombastic totul, până la exagerarea cu dopajul la punguțe.
 
Însă pe măsură ce campionatul a înaintat s-au mai estopat diferențele de rezistență fizică dintre echipele Ligii 1.
 
Astfel, după aproape 2 luni, Steaua a mai bătut-o greu pe Petrolul la Ploiești (2-1, în septembrie 2012), iar în returul de la București a fost chiar 2-2 (aprilie 2013)!!!
Și pot continua cu exemple în care Steaua lui Reghe s-a chinuit, cu toată vâna ei dată de Neubert, mai rău decât Steaua lui Dică. Însă atunci nu a mai fost o altă echipă în Liga 1 care să aibă parcursul CFR-ului din sezonul trecut (ca punctaj). De asta a defilat Reghe fără concurenți în primul sezon, iar în al doilea a fost doar Astra, dar firavă pentru că s-a împiedicat singură.
 
DA, STEAUA 2012 – 2014 AVEA FORȚĂ pentru că AVEA JUCĂTORI DE FORȚĂ! Vedeți lotul Stelei din acea perioadă și vă veți convinge singuri.
 
Thomas Neubert, după ce a plecat de la Steaua, în 2016, nu a mai realizat nimic. Nici Reghe.
Lotul Steaua 2012-1014 i-a făcut mari!

 

X Ray

4 comentarii la „Thomas Neubert, MIT sau ADEVĂR?

  1. Saviola_7

    Foarte bun articolul și da, ai dreptate X Ray cu ce ai scris ! Dar mai e o chestie, sa nu uitam ce impact a avut Reghe la Chiajna înainte sa ajungă la FC Steaua. Sa fim serioși , e mult mai antrenor decat Dica, cu toate ca i-as fi dorit sa reușească !

    6
    1
  2. Gosu

    Ar fi fost frumos si normal ca acest articol sa fie preluat complet pe pagina asta , nu sa fie pastrat doar pe facebook.
    Revenind pe subiect, voi face o afirmatie : „Reghecampf ar fi castigat campionatul cu lotul de anul trecut”. De ce ? Foarte simplu, daca „pe antrenor il fac mare jucatorii”, atunci ce sa vorbim ca spre deosebire de ceea ce a avut Reghe la dispozitie , Dica s-a bazat pe Gnohere/Alibec – comparativ cu juma de sezon Alibec si Golubovic sau Planic in loc de Moke. Nu stiu cat mai conteaza sa mai il mentionez inca o data pe Budescu. Si chiar si asa ce observam ? Ca Reghe a terminat pe locul 1/2 (diferenta sintetica), Nick a terminat pe locul 2 clar.
    Alibec isi bate joc de Dica in vestiar si la antrenamente, pe cand despre Reghe spune : „cu domnul Reghecampf jucam altceva si asta se vedea si pe teren in prestatiile mele”.
    Pai, atunci cum facem ? Observam sau nu faptul ca anul trecut echipa a jucat din valoare (chiar si in Europa) ? Observam sau nu faptul ca dupa un an cu Dica , nu suntem in stare sa avem un joc formatat si un prim 11 cristalizat fara plecari de jucatori (exceptie Budescu ?).
    A nu se intelege ca il fac pe ala vreun Mourinho , doar ca inteleg nevoia in fotbalul romanesc de a fi smecheras , guraliv , agitat, implicat, iar nu mutalau. Te impui , trebuie , asa intelege jucatorul roman si strainul adaptat la romania. Asta intelege si Becali.
    Va aduceti aminte de „rasfatul lui Reghecampf” si discutiile dupa meciul cu Viitorul (2-5), practic ce a facut Reghe ? I-a servit-o lui Becali. Acelasi Becali stia ca in momentul ala A1 e intangibil, ti-a castigat titlul en-fanfare, poate sa ceara si sa faca ce vrea, ti-a facut pofta si mai mult a facut pofta suporterilor. Becali era eclipsat, altcineva a cules toti laurii atunci.
    Si revenind la jucatorii fac mari un antrenor…Daca ma gandesc ca Latovlevici sau Bourceanu sau Chipciu erau si in sezonul anterior fara sa dea acelasi randament, inseamna ca n-ar trebui sa ne mai uitam la sportul asta ca oricum nu intelegem nimic din el..
    P.S. : Galca a avut probabil cel mai bun lot din Romania in deceniul ’10 si doar un miracol a facut sa nu fie pierdut acel campionat. Pe de alta parte in Europa ne-am cacat pe noi cu danezi si portughezi de plan secund…

  3. ronix2003

    Excelent scris, Gosu!
    Sa tragi linie dupa mai bine de 1 an cu Dica la echipa si sa vezi ca nu e niciun progres, ca nu stim cu cine si ce jucam, spune multe…
    Recunosc ca stilul manelistic (pe tiparul cocalarului crescut sub podul Giulesti – a se citi Ninel) al lui Reghe nu mi-a placut niciodata si cateodata deranjeaza cu aroganta afisata, mai ales ca nu era nici cine-stie-ce guru in ale tacticii si a organizarii de joc, fapt care de multe ori ne-a costat in Europa. Dar macar omu stia ce sa le ceara jucatorilor, stia ce joaca, se vedea in joc ca au automatisme, ca se bazeaza pe un nivel fizic superior al jucatorilor, ca totul tine de pressing, agresivitate, forta si recuperarea mingii cat mai rapid. Si chior sau dinamovist sa fii, si tot vedeai lucrurile astea in jocul nostru. Evident ca stilul asta german nu prinde cu orice jucator, ca nu poti face din gloabele Golubovic, Tudorie, Moke sau Amorim fotbalisti peste noapte… sau vreodata. Cred ca exista o karma care ne-a dat rau peste bot cand ne-am plans de unii ca Oli, Zenga sau Reghe, „satuli” de Europa si deja razgaiati peste masura. Ne-a dat un Radoi, un Galca (baiatul ala chiar a avut cea mai buna echipa din ultimii ani si si-a batut joc de ea!) si, mai ales, un Dica, ca sa ne invete minte sa stim sa apreciem cand avem ce si pe cine.
    Hai sa fim seriosi si sa nu cadem in plasa discutiilor inutile, aici nu e vina pregatirii fizice de la echipa, ci a creierului stricat din Pipera!

Lasă un răspuns