Superliga Play-off #10: CFR Cluj 1-1 FC Steaua! Invincibilă în Play-off, FCSB termină sezonul în stil de mare campioană

de | mai 23, 2025

Deși a aliniat o formulă experimentală în meciul de la Cluj împotriva CFR-ului, FC Steaua a obținut o remiză, 1-1. Campioana a încheiat play-off-ul fără înfrângere, după un meci cu un cartonaș roșu încasat de CFR și un penalty ratat de steliști.

Ros-albaștrii cu tricouri cu poza doctorului Radu Paligora, decedat prematur la vârsta de 50 de ani. O fotografie de grup realizată înaintea meciului cu CFR 1907 Cluj, după ce s-a ținut un moment de reculegere. Partida s-a desfășurat pe Stadionul Dr. Constantin Rădulescu din Cluj-Napoca, vineri 23 mai 2025. © FOTO: Flaviu Buboi/SPORT PICTURES

Cea mai notabilă fază a meciului a venit chiar în debutul partidei. În secunda 19, tânărul de 17 ani Alexandru Stoian a deschis scorul pentru roș-albaștri, devenind astfel autorul celui mai rapid gol marcat în sezonul 2024-2025 din Superligă.

În minutul 25, Kiki l-a blocat in extremis pe Korenica, iar jucătorul CFR-ului a fost eliminat cu roșu direct la intervenția VAR pentru o intrare cu talpa direct pe piciorul jucătorului stelist.

Pentru ardeleni a marcat Louis Munteanu în minutul 50. FC Steaua a avut ocazia de a reveni în avantaj în minutul 73, când Gele a fost faultat în careu de Ilie, însă Octavian Popescu a ratat penalty-ul.

Campioana antrenată de Elias Charalambous a terminat play-off-ul fără înfrângere, cu 7 victorii, 3 remize și un total de 52 de puncte. CFR Cluj s-a clasat pe locul secund, cu 43 de puncte, la 9 (NOUĂ) puncte distanță de FC Steaua.

Au evoluat echipele:

  • CFR Cluj: M. Popa – Abeid, Sinyan, M. Ilie, Camora – Korenica, Emerllahu (Bolgado ’85), A. Păun (Fică ’46) – C. Deac (Nkololo ’46), L. Munteanu (Postolachi ’90+2), M. Kamara (Șfaiț ’69).
  • FC Steaua: Zima (Udrea ’88) – I. Cercel, Baba, Alhassan, M. Popescu, Kiki – Lixandru (Manolache ’88), Edjouma – Ștefănescu (L. Ciobanu ’88), Oct. Popescu (Dăncuș ’79), Al. Stoian (M. Toma ’55) – Gele. 

Rezumat

FELICITĂRI FC STEAUA!!!

AVANCRONICĂ

CFR Cluj – FC Steaua se va juca pe Stadionul Dr. Constantin Rădulescu din Cluj-Napoca vineri, 23 mai, de la ora 20:30. Un meci lipsit de orice miză.

CFR Cluj are un final de sezon bun. Clujenii au câștigat Cupa României iar înainte de ultima rundă a stagiunii și-au asigurat locul secund în clasament. Echipa antrenată de Dan Petrescu vrea să le facă suporterilor o bucurie și să-i provoace campioanei primul eșec din play-off.

FC Steaua a oferit o prestație foarte solidă contra celor de la CSU Craiovei, pe teren propriu, deși era matematic campioană. Roș-albaștrii au ajuns la 5victorii la rând în play-off și ar putea termina cu un record de puncte play-off-ul.

CFR Cluj n-a mai învins-o pe FC Steaua din play-off-ul sezonului trecut, când clujenii câștigau cu 1-0 pe Arena Națională, dar și acel meci nu mai avea nicio miză pentru că roș-albaștri erau deja campioni. Roș-albaștrii au bifat 22 victorii, 25 remize și 11 înfrângeri în cele 60 de partide disputate cu CFR Cluj.

FC Steaua va aborda deplasarea de la Cluj-Napoca cu mai multe rezerve, cel mai probabil. Antrenorii Charalambous și Pintilii vor alinia un prim 11 inedit, astfel că șansele roș-albaștrilor pentru un nou succes vor fi mici.

Forza Steaua!

X Ray

7 comentarii la „Superliga Play-off #10: CFR Cluj 1-1 FC Steaua! Invincibilă în Play-off, FCSB termină sezonul în stil de mare campioană

  1. FortuneTeller_revived

    Pacat ca nu avem si articole legate de disputa CSA-FCSB. Parerea mea e ca Steaua trebuie sa moara ca sa poata sa traiasca. Daca CSA nu decedeaza urgent, niciodata nu vom avea parte de normalitatea Europei secolului XXI, ci doar nostalgii pt vremurile sovietice. Initial mi-am zis ca CSA poate coexista cu era post-comunista, ca poate e loc pt sporturile mai putin mediatizate si finantate. Fals, e doar o aspirina pt infarctul sportului romanesc, ceva sa tina viu interesul public si sa justifice cumva de ce modelul sovietic e inca tinut in viata la ATI. Nu Talpan e odios, ci toata sarada asta a “sportului de performanta” sustinut prin ministere fara legatura cu sportul. Imi e mila de idolii tineretii mele, Tudorel, Marius sau Colonelu’. Au fost glorii, fara doar si poate, dar glorii sportive, nu morale sau altceva. Si au fost acum 40 ani, intr-o era care pedepsea romanii sa nu aiba multe bucurii in afara sportului, care la randul lui era condus de activisti de partid fara alte ocupatii zilnice, caci in afara de rapoartele catre tovii superiori nu prea se ocupau cu ceva practic. Poate doar cu indoctrinarea ideologica si cu persecutia celor care doreau libertate personala. In sec XXI nu e normal sa doresti acest model socio-politic si cu efect in organizarea sportului de performanta. Mai mult, nici nu mai produce campioni, ci doar niste participanti de nivelul Daciadei. Dovada? Pai ultimele Olimpiade. Cate medalii a produs CSA? Nu multe. Dar nici asta nu e important in sine, ci faptul ca Romania si romanii au alte nevoi decat medalii care sa faca uitate mizerile cotidiene.

    1. kla2005

      Pai, cred ca s-a cam incheiat pentru C$A cu `palmaresul` pentru ca instanta suprema a statuat fara echivoc faptul ca activitatea a fost continuata succesiv prin acorduri legale de catre Asociatie, dupa un acord cu CSA si prin statut, iar apoi de FC Steaua prin intermediul tranzactiei extrajudiciare. Pana la urma decizia referitoare la o ACTIUNE IN CONSTATARE e foarte corecta: pana in 1998 a facut Armata, apoi Asociatia si dupa 2003 (tranzactie intamplata in timpul sezonului!!!) Societatea Comerciala… Mi s-a parut ireal ca instanta putea pune capat tuturor tampeniilor, dar s-a erijat spunand ca in acte nu este trecut textual „palmares” si nu a transat definitiv catre FC Steaua Bucuresti SA. Mai ales cand avem situatia in care instanta de fond spune ca palamresul este bun patrimonial, iar a doua instanta ca e …nepatrimonial… IREAL ce se intampla in justitie. In mod normal asemenea proces nu trebuia sa fie judecat pt ca nu exista nicio instanta, nu exista „drept sportiv”, iar spetele sportive se judeca doar la Tribunalul de Arbitraj Sportiv.
      Cel mai bine a explicat dl Sergi Lopez (https://www.facebook.com/kala.snikov.77):
      „Bombă ! ÎCCJ, hotărând definitv că decizia Curții de Apel în privința palmaresului disputat de FCSB și CSA rămâne în picioare, a decis că FCSB a continuat activitatea echipei istorice. Din păcate spațiul public a fost invadat de minciuni, de zgomot de fond, juristul bazându-și tupeul de a lansa bombe puturoase pe lenea presei, pe părtinirea ei, dar și pe ignoranța acesteia în privința termenilor juridici. Le demontăm acum. Insist să citiți, este revelator !!
      Minciuna nr.1: ”FCSB trebuie retrogradată/exclusă din campionat/cupele europene, fiindcă a fost înscrisă ilegal.”
      FALS. Citat din decizia C.A. rămasă definitivă zilele trecute:
      ”Nici argumentul privind faptul că în absența preluării palmaresului, pârâta (n.m. FCSB) nu ar fi putut continua activitatea competițională nu poate fi primit, deoarece continuarea în Divizia A în sezonul următor a avut la bază o manifestare de voință specială între Asociația Fotbal Club S*eaua București și pârâtă (pct. 8 al tranzacției autentificate sub nr. 76/2003 de BNP Mircea Anișoara).”
      TRADUCERE: Lipsa unui act de preluare a palmaresului nu echivala cu lipsa dreptului de a continua activitatea. Manifestarea de voință a părților este suficientă. Curtea de APEL constată așadar definitv și irevocabil legalitatea primirii dreptului de CONTINUA activitatea AFC-ului în liga I și în cupele europene de către FCSB, constată de asemenea legalitatea tranzacției notariale din 2003 prin care FCSB prelua locul AFC în toate competițiile. De altfel, nimeni n-a contestat asta.
      Mură în gură! Doar citește. Curtea de Apel a divizat palmaresul, dar a statuat definitiv și irevocabil CONTINUITATEA SPORTIVĂ A FCSB !
      Minciuna nr. 2: ”AFC nu are nici o legătură cu echipa istorică, nu a preluat palmaresul, deci FCSB nu continuă activitatea echipei istorice fiindcă există un missing link între CSA și FCSB.”
      FALS. Citat din decizia C.A. rămasă definitivă;
      ”În ceea ce privește continuarea activității sportive la nivelul anului 1998, aceasta s-a realizat de Asociația Fotbal Club S* București nu în considerarea preluării palmaresului, ci în considerarea mențiunilor din actele constitutive referitoare la continuarea activității sportive.”
      TRADUCERE: Curtea statuează că AFC a CONTINUAT legal activitatea sportivă a echipei istorice, nefiind nevoie de transferul palmaresului. Dar ce a contat ? Cităm: ”Actele constitutive referitoare la continuarea activității sportive.”
      Concluzie: Curtea de Apel decide, iar ÎCCJ întărește:
      – PRINCIPIUL CONTINUITĂȚII. ”AFC continuă activitatea CSA….FCSB continuă activitatea AFC…” Negru pe alb.
      – Acceptând continuitatea FCSB, echipa de fotbal a CSA, a decis Curtea de Apel, nu are nici o legătură cu echipa istorică.
      – CSA a dorit să rupă FCSB de AFC din două motive: 1) așa demonstra că FCSB a apărut din senin în Divizia A. Curtea însă a decis că FCSB a preluat (continuat) legal AFC-ului. 2) voia să lege CSA de AFC, vezi și pretențiile de a le fi recunoscut palmaresul până-n 2003. Curtea le-a respins pretenția.
      – Ce urmează ? Nimic. În baza acestor argumente ale justiției civile, FRF nu poate decât să constate că principiul continuității a fost acceptat de instanțe, iar FCSB continuă activitatea echipei istorice întocmai precum susține deja UEFA.
      – Decizia este oricum fără forță de impunere, deci FRF nu poate fi obligată să….nimic.”

  2. FortuneTeller_revived

    Austria-Romania 2-1. Sau cum sa simulezi “performanta sportiva” in Romania anului 2025. Hai sa intram in niste detalii, da? Pai in prima faza luam antrenor de 80 ani, vulpoi batran. Da, dar cu metehne vechi legate de mania persecutiei si cultul personalitatii. Rezultatul? Pai, vorba aia romaneasca: ne-mbatam cu apa rece! Omu’ vrea, stie ceva despre ale organizarii defensive de tip operariunea autobuzul, dar restul e treaba altora. Adica a “talentelor” selectionate pt floricele si solutii de moment. Asta mergea in anii 80, cand mai aveai si Balaci sau Hagi, dar nu in anul 2025 cu Stanciu si R Marin. Si uite asa trecem la “talente”, “perle” si “diamante” de 1,60 cu tot cu crampoane. Si ar vrea sa arate ceva, ca vorba aia, e “generatie de suflet”. Numai ca o echipa mai solida, gen

  3. FortuneTeller_revived

    Austria-Romania 2-1. Sau cum sa simulezi “performanta sportiva” in Romania anului 2025. Hai sa intram in niste detalii, da? Pai in prima faza luam antrenor de 80 ani, vulpoi batran. Da, dar cu metehne vechi legate de mania persecutiei si cultul personalitatii. Rezultatul? Pai, vorba aia romaneasca: ne-mbatam cu apa rece! Omu’ vrea, stie ceva despre ale organizarii defensive de tip operatiunea autobuzul, dar restul e treaba altora. Adica a “talentelor” selectionate pt floricele si solutii de moment. Asta mergea in anii 80, cand mai aveai si Balaci sau Hagi, dar nu in anul 2025 cu Stanciu si R Marin. Si uite asa trecem la “talente”, “perle” si “diamante” de 1,60 cu tot cu crampoane. Si ar vrea sa arate ceva, ca vorba aia, e “generatie de suflet”. Numai ca o echipa mai solida, gen Austria (sau Olanda, Belgia, etc), a scos sufletul din ei si a lasat numai tricouri disponibile pt zidul galben. Si Austria nu e in clasa Spaniei, Frantei sau Angliei. A rezultat o mahmureala, cu pietoni la mijlocul terenului, atacanti izolati care parca faceau antrenament fara minge, fugind non-stop intre fundasi adversi intr-o incercare tembela de pressing in 2 oameni, si niste fundasi romani parca adunati direct de la nunta lui Olaru. Noroc cu portarul, Moldovan a scos ce a putut. Si uite asa ajungem si la faza finala, aia cu furatul caciulii

  4. FortuneTeller_revived

    Austria-Romania 2-1. Sau cum sa simulezi “performanta sportiva” in Romania anului 2025. Hai sa intram in niste detalii, da? Pai in prima faza luam antrenor de 80 ani, vulpoi batran. Da, dar cu metehne vechi legate de mania persecutiei si cultul personalitatii. Rezultatul? Pai, vorba aia romaneasca: ne-mbatam cu apa rece! Omu’ vrea, stie ceva despre ale organizarii defensive de tip operatiunea autobuzul, dar restul e treaba altora. Adica a “talentelor” selectionate pt floricele si solutii de moment. Asta mergea in anii 80, cand mai aveai si Balaci sau Hagi, dar nu in anul 2025 cu Stanciu si R Marin. Si uite asa trecem la “talente”, “perle” si “diamante” de 1,60 cu tot cu crampoane. Si ar vrea sa arate ceva, ca vorba aia, e “generatie de suflet”. Numai ca o echipa mai solida, gen Austria (sau Olanda, Belgia, etc), a scos sufletul din ei si a lasat numai tricouri disponibile pt zidul galben. Si Austria nu e in clasa Spaniei, Frantei sau Angliei. A rezultat o mahmureala, cu pietoni la mijlocul terenului, atacanti izolati care parca faceau antrenament fara minge, fugind non-stop intre fundasi adversi intr-o incercare tembela de pressing in 2 oameni, si niste fundasi romani parca adunati direct de la nunta lui Olaru. Noroc cu portarul, Moldovan a scos ce a putut. Si uite asa ajungem si la faza finala, aia cu furatul caciulii. Adica cum se fac jurnalistii ca sunt specialisti si vad ceva spcial, ce nu intelegem noi plebeii. Vine un T Jumatate si graieste ca musai Chiriches e de vina, e batran la 35 ani si nu poate. A, si Birligea. Ca el, si altii, poate cu niste clienti un pic diferiti, dar cam tot p-acolo. Nicio mentiune despre Stanciu la aceeasi varsta cu Chiri, ca zace 90 min pe teren si apare doar in reluari cu incetinitorul. Nci despre R Marin, care a fost rapit de extraterestrii fara ca cineva sa remarce. Sau poate ceva despre Bancu? Omul e mediocru ca fundas si CSprazU, la nationala e jale. Sau poate Ratiu? Daca mai ziceau comicii din cabina de viteza lui in La Liga cred ca lesinam. Vreo deposedare la Ratiu? Nu, aia e pt meciul cu San Marino. A, Burca? Asta nu e lent? Nu pt Jumatate, fix Chiriches e problema. Si Birligea, care saracu’ parea exilat din nationala Romaniei, n-a primit vreo pasa decenta. Concluzia? Trista, dar necesara. Nu asa se joaca fotbal in 2025, si doar cautam scuze si vinovati de serviciu. Dar nu e de mirare, cand tot sportul romanesc e pe butuci si totusi considerat o prioritate bugetara pt politicieni. CSA, CS Dinamo, Rapid, echipe de primarii si tot mirajul “sportului de performanta” e o minciuna, din care si Austria-Romania 2-1 face parte.

  5. FortuneTeller_revived

    Na belea, cand zic ca Jumatate de jurnalist il face degeaba tap ispasitor pe Chiriches pt caterinca de la Viena, vine Chiri si joaca cel mai prost meci al sau in ultimele 3-4 luni! Macar Tavi a fost de departe cel mai bun tricolor cu Italia U21.

Lasă un răspuns