Steaua din Liga 1 în Top 50 european la Performanță – Posesie (#10), Apărare (#12) și Atac (#26)

de | noiembrie 14, 2017

Steaua a impresionat în Europa League în acest sezon și s-a calificat deja în primavara europeană. Însă și cifrele de performanță realizate de roș-albaștri în Liga 1, preluate de la InStat și analizate de CIES Football Observatory, sunt de talie europeană. Steaua a prins Top 50 la toate cele 3 categorii de perfomanță la care s-a rezumat CIES Football Observatory.

  • About us 

Astfel, CIES Football Observatory a analizat datele InStat și a făcut un Top 50 la Performance ranking (Apărare, Posesie și Atac) și Demographic rankings (Tineret, Club-traned și stabilitate) pe care l-a abordat pe cluburi, dar și pe țări.

Clasamentul este un Top 50 echipe și acoperă 35 de ligi naționale din AUT, BEL, BLR, BUL, CRO, CZE, DEN, ENG, ENG/D2, ESP, ESP/D2, FIN, FRA, FRA/D2, GER, GER/D2, GRE, HUN, ISR, ITA, ITA/D2, NED, NOR, POL, POR, ROM, RUS, SCO, SRB, SUI, SVK, SVN, SWE, TUR and UKR.

Cu alte cuvinte, nu s-a selectat din fiecare țară 1-2 echipe, ci cifrele InStat realizate în acest sezon de toate echipele din cele 35 de ligi naționale, au fost ierarhizare în ordine valorică pe fiecare categorie. Din ele s-au selectat și publicat primele 50.

Performance ranking

Potrivit CIES Football Observatory:

  • Joc. Steaua e pe locul 10 în Europa în acest sezon la Posesie, peste Barcelona, Real Madrid sau Napoli. În cele 17 meciuri de Liga 1, Steaua a avut posesia în 62.9% din timp. Barca a menținut posesia în 62.1% din timp în cele 11 partide din Primera. Topul este condus de Celtic, Sahtior și Manchester City, echipa lui Guardiola, antrenor recunoscut pentru stilul sau bazat pe posesie.
  • Apărare. Steaua e pe locul 12 la cele mai puține Șuturi primite din careu.
  • Atac. Steaua e pe locul 26 în Europa la Șuturi  trase pe poartă cu o medie de 6,29 șuturi pe meci. 

Performance ranking. Pentru a vedea Top 50 complet pe cele 3 secțiuni, selectați în tabelul de mai jos Defence, Possesion sau Attack.

Demographic rankings

I. Pentru cluburi, aveți mai jos Top 50. La categoria Tineret (Age on the pitch) doar Viitorul a prins topul, pe poziția 49 cu o medie de vârstă de 24,65 ani. La fel și la Club-traned (% of minutes by club-trained), numai Viitorul este prezent pe poziția 25 cu 62% din minute jucate de jucători formați de club. La Stabilitate (Years in the employer club’s first team squad), nicio echipă din Liga 1 nu este în top 50.
*Top 50 se referă numai la jucătorii care au evoluat, nu la întregul lot al echipelor.

Top 50 demografic pentru cluburi îl găsiți AICI (click).

II. Pentru țări este prezentată o analiză mai largă pentru 31 de divizii europene de top, care cuprinde următoarele categori:

  • Vârsta (Average age on the pitch, current domestic league season). Un top al bătrânelor, Liga 1 din România fiind pe locul 9 cu o medie de  27,18 ani. Prima ligă din Croația e pe ultimul loc cu 24,59 ani.
  • Înălțimea. Liga 1 din România este pe locul 23 cu o medie de  181,6 cm, într-un top în care conduce Croația cu 183,6 cm.
  • Stabilitatea. Liga 1 din România este pe ultimul loc cu o medie de  1,16 ani !!!
  • Expatriați (% of minutes by footballers playing in a different association from that where they grew up, current domestic league season). România ocupă locul 24 cu 29,9%.
  • Trained (% of minutes by players who have been in the employer club for at least three seasons between the ages of 15 and 21, current domestic league season). Locul 21, cu 13%, este ocupat de Liga 1 din România.
  • Turnover (% of minutes by the 11 most fielded players, current domestic league season). România ocupă locul 29 cu 71,3%.

*Top 50 se referă numai la jucătorii care au evoluat, nu la întregul lot al echipelor.

Topul 50 demografic pentru țări îl găsiți AICI (click).

Sursa http://www.football-observatory.com

X Ray

8 comentarii la „Steaua din Liga 1 în Top 50 european la Performanță – Posesie (#10), Apărare (#12) și Atac (#26)

  1. alexutz2007

    Toti stiu ca e Steaua insa din pacate noi traim intr-o tara plina de hoti care incearca sa distruge brandurile doar pentru lacomia lor. Astia nu dau 2 bani pe justitia din Romania. Steaua trebuie sa revina la obiceiurile vechi:membra de partid. In timp ce altii au avantaje peste avantaje tot nu sunt capabili sa realizeze ce am realizat noim

    5
    1
  2. killertits

    Ca sa realizezi macar jumate din ce a realizat Steaua, trebuie sa ai bani, bani pe care sa ii si investesti in jucatori, staff, baze de pregatire, etc.

    Chit ca oieru a castigat bani frumosi de pe urma Stelei, nu il poate acuza nimeni ca nu a investit in echipa si nu ne-a tinut acolo sus, asa grobian si dobitoc cum e el, suntem in Europa de Est, intr-o tara care e cum e, nu poti sa tii niste jucatori atunci cand oferta pe ei iti aduce mai multe cifre in buzunar la care noi, oamenii de rand, nici macar nu am putea visa vreodata macar sa le vedem in poze, ma rog.

    Altii au ales calea „performantei” de a se imbogati fara a da si ceva inapoi, vezi cazurile CFR, Dinamo, Timisoara, etc, si se pare ca pe aceeasi idee merge in pas de defilare si maretul proiect CSA. Pe gsp Tolo are cateva articole foarte interesante despre cum se plimba banii nostrii ( si da, si ai vostrii stimati liberi ) de la stat la privat si dracu mai stie pe unde.

    Cam asta e situatia dragilor, niste baieti destepti trag pe dreapta niste sume frumoase in timp ce voi ( ma refer aici la liberi ) stati in frig si ploaie si tipati pe niste maidane din L4, ca sa nu mai zic de faimoasa echipa de baschet, adevarata steaua nu ? Bleah…

  3. alexutz2007

    killertits ,, parteneriatul ” Atletico-CSM-CSA e mult mai pagubos decat am crede noi. Sunt curios daca Atletico platesti pentru marca.
    Problema mare la CSA este ca e o unitate militara si au propriul lor parchet. Ei nu pot fi desfiintata cum e in cazul unei societati. Probabil ca se va baga sub pres acest caz. Au trimis un control care va spune ca totul e in regula.

  4. alexutz2007

    Gosu evaluarea este doar pentru Becali. Li se rupea lor de marca.Problema a fost cand plata se facea la primarie si nu la sediul CSA. Din pacate ciobanul a facut cea mai mare greseala cand a cerut acceptul marcii. Daca nu ar fi cerut acceptul celor de la CSA, acum astia ne pupau fix in dos.

Lasă un răspuns