Steaua a căzut din minutul 30 până la finalul primei reprize, dar după pauză a avut puterea să se ridice. Decarul a arătat din nou care este diferenţa dintre jucători şi fotbalişti
Sparta este o echipă harnică şi disciplinată dintr-un fotbal care şi-a făcut crez din hărnicie şi disciplină. Sparta nu este o mare echipă. Dacă Lafata este marea vedetă, ce să mai spunem?
Steaua este o fostă mare echipă. Steaua este amintirea echipei care acum 28 de ani zburda la Praga. Steaua de azi nu vrea să mai ştie de echipa aceea. Şi-a făcut un crez din asta. Ceva a rămas totuși, ereditatea nu poate fi anulată de mezalianțe.
Enache nu este fundaş dreapta. Enache nu este nici mijlocaş dreapta. Ce este Enache? Răspunsul corect este premiat cu încă o întrebare. Ce joacă Tudorie? Pentru că Tudorie nu este nici el mijlocaş ofensiv şi nu e nici vârf retras. Poate ne răspunde la întrebări Laurenţiu Reghecampf. Sau poate nu ne răspunde, dar ne ceartă între două înghiţituri de apă plată. Dar dacă nu îţi poţi vărsa năduful pe patron, te descarci pe ziarişti.
Achim spunea că este pregătit. Că s-a transferat la Steaua pentru astfel de meciuri. Achim are calităţi, dar nu este pregătit încă pentru astfel de meciuri. Nimeni nu este foarte pregătit, deşi impresia iniţială a fost că da. Tamaş imperial, Toşca regal, provocând crize de conştiinţă care l-au refuzat din lotul pentru Euro, Pintilii ca-n zilele bune, adică aşa ca la Pandurii, Aganovici semănînd cu Aganovici de la Viitorul.
Exagerări, ironii? Posibil, dar Steaua nu duce lipsă de trubaduri care-i cântă în strună. Steaua a căzut şi s-a ridicat la Praga. A avut puterea să o facă. Au fost momente când o bună circulaţie a balonului, pasele din prima şi tehnicitatea puneau probleme reale adversarului. Niţă rămâne un portar de reflex şi curajos, Momcilovici s-a integrat perfect (deci trebuie vândut?), Stanciu, cu sau fără banderolă, în formă sau apatic, motivat sau cu gândul la Anderlecht, este de departe jucătorul cu clasă de fotbalist din lotul vicecampioanei României. El rupe ritmul cu pase altfel decât lateral 3-4 metri, el expediază şuturile periculoase. El ia şi cartonaşe galbene aiurea. El provoacă şi cartonaşele galbene adversarilor. El bate perfect lovitura liberă care înseamnă egalul smuls de Steaua în faţa Spartei după o repriză secundă în care cehii au jucat la conservarea rezultatului.
1-1 este un rezultat bun, dar care poate păcăli. Dar ce poţi schimba într-o săptămână? Şi ce buni mai erau un fundaş central, un mijlocaş stânga, un vârf retras!
CRISTIAN GEAMBAŞU
Preluare de pe blogsport.gsp.ro/geambasu
Nota Redacției:
Nu sunt fanul filo-dinamovistului Geambașu, dar în acest articol a combătut bine și cu o doză mare de obiectivism.
- VIDEO. Dedicație de la suporteri „Nicolae Stanciu Vs Sparta Praga”https://youtu.be/Jou1SwLmEPE
X Ray
Salut, Xray ! Mai degraba cinism si sarcasm, asemenea lui Mironica. In decursul anilor, i’am gasit pe stadion la meciurile noastre. Dialogul pe care am incercat mai multi sa il purtam cu ei se transforma iremediabil intr-ul monolog amtiSteaua, sub protectia oferita de zona presei. Ce aparea a doua zi dimineata sub semnatura lor …. marketing. Ziarele scrise se vind numai dupa meciuri bune ale noastre.
Tocmai la asemanarea cu mironica ma gandeam cand citeam textul si am vazut cu vederea periferca numele aluia sub articol. Total de acord cu tine, desi nu am vorbit niciodata cu alde d-astia.
Uitati-va la 1:55 sa vedeti hal de preluare. A mai avut una cu pieptul, nu foarte grea, insa din nou tehnica l-a tradat.
Am scapat de Tade si l-am adus pe varu-su mai deschis la culoare si parca o idee mai bun.
Geambasu vorbeste prostii, tamas imperial??? La ce meci te-ai uitat tu coitze???