Pregătirea de vară 2016 (2). Steaua – PAOK Salonic 4-3. Ultimul amical

de | iulie 13, 2016

Nota Redacției:  Postăm un articol deschis, de tip jurnal, cu “Pregătirea și meciurile din perioada 6 iunie – 16 iulie 2016″.

[Update 15 iulie] Ultima zi în Olanda

“FC Steaua Bucuresti a incheiat, in aceasta seara, cantonamentul din Olanda, acolo unde ros-albastrii s-au pregatit timp de aproape doua saptamani. La sfarsitul sedintei de pregatire, acestia s-au fotografiat alaturi de voluntarii de la Voetbalvereniging WWNA, care s-au asigurat, in aceasta perioada, de bunul mers al lucrurilor pentru echipa noastra si au facut un schimb simbolic de cadouri.

Clubul nostru le multumeste olandezilor pentru gazduire si pentru implicarea de care au dat dovada.

Bedank voor alles, Voetbalvereniging WWNA!”,  scrie pe pagina oficială FC Steaua. Sâmbătă se întorc în țară.

13 iulie 2016. Amical Steaua – PAOK Salonic 4-3! Meci senzațional! Roș-albaștrii au revenit în 7 minute de la 1-3 la 4-3!

Steaua a revenit de la 1-3 in 7 minute si a castigat cu 4-3! Pintilii s-a accidentat, Cojocaru a facut o gafă uriașă și a dus scorul la 1-2. 

Spectacol total în ultimul amical al steliştilor. Steaua a incheiat neinvinsa amicalele din Olanda! Dupa 5 teste fara gol primit, Steaua a luat 3 de la PAOK. Revenirea din finalul reprizei, cand a marcat de 3 ori in 7 minute, i-a adus victoria in cel mai tare amical al verii. Elevii lui Laurenţiu Reghecampf s-au impus cu scorul de 4-3 prin golurile marcate de Tudorie (38’, 45’), Stanciu (37’) şi Enache (23’). Cojocaru a greşit decisiv la primul gol al elenilor din minutul 2 şi şi-a înscris în proprie poartă în minutul 28.

Video. Highlight meci


VIDEO: Cojocaru a luat un gol INCREDIBIL!

Echipele de start:

  • STEAUA: Cojocaru – Enache, Tamaș, Toșca, Momcilovici – Sulley, Pintilii – Popa, Stanciu, Hamroun – Tudorie. Rezerve: Niță – Ovidiu Popescu, Chipciu, Achim, Golubovici, Aganovici, Vîlceanu
  • PAOK: Vellidis – Kitsiou, Malezas, Crespo, Giannoulis – Charisis, Tziolis – Rodrigues, Pelkas, Jairo De Macedo – Koulouris

PAOK a deschis repede scorul după doar 2 minutes, după ce Koulouris a înscris cu capul la o centrare în şase metri. Cojocaru a atins mingea, dar nu a putut-o opri din a intra în poartă. După o serie de ratări de ambele părți, Enache a egalat cu o lovitură de cap la un corner bătut de Stanciu. Era 1-1 după 23 de minute, însă ce urma să se întâmple părea desprins dintr-un scenariu de film SF.

Grecii au mai punctat halucinant de două ori în  3 minute! Au preluat din nou conducerea după o mare eroare a lui Cojocaru care a şi fost schimbat imediat cu Niţă. Apoi PAOK şi-a majorat avantajul prin Jairo în minutul 32 care l-a învins pe Niţă din lovitură liberă de la 20 m.

Horror movies. Era minutul 32 și 3-1 pentru greci, iar Pintilii a ieşit prematur deoarece a acuzat probleme la spate în urma unei intrări a unui adversar.

Însă Magica Steaua a reuşit în doar 7 minute să întoarcă scorul marcând de 3 ori! Mai întâi Stanciu a redus din diferenţă după o acţiune solitară. A recuperat, a driblat şi a marcat cu un şut din careu. Tudorie a egalat pentru Steaua cu o lovitură de cap. Stanciu a şutat, iar portarul advers a respins în faţă unde se afla “noul Zlatan” a lui Becali (smile). Acelaşi Tudorie a făcut 4-3 chiar înainte de pauză cu o reluare din marginea careului la care portarul nu a avut reacţie.

În repriza a doua au intrat pe teren Chipciu, Aganovic si Golubovic, care i-au inlocuit pe Sulley Muniru, Adi Popa si Tudorie. Pe parcursul primei reprize, Nita l-a inlocuit pe Cojocaru, in timp ce Achim a intrat in locul lui Pintilii. În minutul 75 au fost ultimele doua schimbari la Steaua. Vilceanu si Ovidiu Popescu au intrat in locul lui Hamroun si Stanciu.

În ciuda unui joc deschis, pe contre, şi cu ocazii mari de ambele părţi, nicio echipă nu a mai reuşit să marcheze. Au ratat pe rând Hamroun, Chipciu și Anganovici. Steaua a arătat un joc solid, dar și lipsă de concentrare pe defensivă în câteva momente din prima repriză. În a doua parte a jocului cele două echipe au pasat mult, însă apărările au fost mult mai sigure.

Acesta a fost pentru Steaua ultimul amical din această vară. Jucătorii lui Reghecampf vor reveni apoi în ţară, unde vor pregăti primul meci oficial din acest sezon, finala Cupei Ligii cu Concordia Chiajna, duminică, de la 20:30.

Steaua l-a adus în această vară pe Bojan Golubovici, dar toți ne așteptam ca Laurențiu Reghecampf să-l convingă pe Becali să mai ia încă un vârf. În cele din urmă Steaua n-a mai adus pe nimeni și e greu de crezut că va mai aduce pe cineva pe acel post.

A revenit însă Alexandru Tudorie de la FC Voluntari și pare un jucător mult mai matur și dornic de performanță. “Exilul” la Voluntari se pare că i-a prins bine la ambiție. Celălalt atacant, introdus în repriza a doua, a fost cam “invizibil”. Cu excepția unei îmbrânceli cu un grec, Golubovic nu s-a remarcat prin nimic.

Însă  Tudorie a punctat de 5 ori în cele 4 amicale ale Stelei din Olanda și sunt șanse mari să înceapă ca titular campionatul. Mai mult, la cei 20 de ani ai săi Tudorie este o variantă excelentă și pentru acel jucător de sub 21 de ani pe care echipele din Liga 1 trebuie să-l permanent în teren.

Să fie într-un ceas bun!

 

Avancronică Steaua – PAOK Salonic, de la 18:00. Ultimul amical al verii pentru stelişti.

Steaua își încheie miercuri, 13 iulie, meciurile amicale din al doilea cantonament Olanda. Joacă împotriva lui PAOK Salonic, a doua clasată din sezonul trecut în Grecia.

Steaua a avut un parcurs impecabil în amicale. Are 4 victorii și un egal în cele 5 meciuri de până acum, fără să primească vreun gol și marcând de nu mai puțin de 12 ori. Însă printre cele mai importante teste este cel cu PAOK Salonic.

PAOK a câştigat play-off-ul pentru al doilea loc al Greciei în preliminariile Ligii Campionilor şi este al doilea cel mai puternic adversar din această vară, după Dinamo Zagreb.

Laurențiu Reghecampf a făcut analiza lotului.

După ce l-a folosit în câteva meciuri pe atacantul Alex Tudorie ca fundaș central, Reghe pregătește o nouă surpriză. Antrenorul vrea să îl folosească pe Marko Momcilovici ca fundaș central, el fiind fundaș stânga.

  • Marko poate juca și fundaș central. Este un jucător puternic. Cred că ne-ar putea ajuta și acolo. Toate meciurile din aceste cantonamente au fost bune. S-a lucrat foarte bine. Nu m-au interesat foarte mult rezultatele, ci mai mult pregătirea fizică. O să încercăm să formăm o echipă competitivă. Cei care au venit acum mai au nevoie de timp să se adapteze. O să încercăm să jucăm un sistem în care să punem în valoare calitațile jucătorilor noștri. Trebuie să găsim o formulă de echipă în care să ne apărăm foarte bine și să ieșim pe contraatac pentru că avem jucători de viteză. Sper ca echipa să fie bine pregătită și să rezistăm din punct de vedere fizic“, a spus Reghecampf la conferința de presă.

Meciurile disputate în cantonamentul din Slovenia

Steaua – Turnisce 7-0
Steaua – Dinamo Zagreb 0-0

Meciurile disputate în cantonamentul din Olanda

Steaua – NEC Nijmegen 1-0
Steaua – RSC Charleroi 3-0
Steaua – Krylia Sovetov Samara 1-0

Echipa de start a roș-albaștrilor în partida cu PAOK Salonic

Partida amicala Steaua – PAOK FC, se va disputa miercuri, incepand cu ora locala 17:00 (18:00 ora Romaniei), langa Arnhem. Meciul nu va fi transmis in direct la TV.

  • Steaua (4-2-3-1): Cojocaru – Enache, Tamaș, Toșca, Momcilovic – Muniru, Pintilii – Adi Popa, Stanciu, Hamroun – Tudorie
  • Rezerve: Niță – Ovidiu Popescu, Chipciu, Achim, Golubovici, Aganovici, Vîlceanu

Steaua va reveni în România sâmbătă, 16 iulie, în preziua disputării finalei Cupei Ligii, contra Concordiei Chiajna, meci ce va avea loc duminică, pe 17 iulie, pe Arena Naţională și va fi transmis ÎN DIRECT pe Digi Sport 1

[Update 10 iulie] Steaua – Krylya Sovetov Samara 1-0

Steaua s-a impus și în al treilea amical jucat în Olanda, 1-0 împotriva rușilor de la Krylya Sovetov Samara, echipa din prima liga rusa care în sezonul trecut a terminat campionatul pe locul al 9-lea.

În Europa


Steliștii au jucat fotbal în Olanda lângă o rezervatie de caprioare. Fanii veniți din Belgia și Germania i-au găsit cu greu pe steliști. Chiar și fotbaliștii Stelei au găsit cu greu terenul, ascuns într-o rezervație de caprioare. Adversarii din Rusia au venit cu bicicletele la meci. Romanii veniți din Belgia pentru Steaua s-au rătăcit prin rezervatie. “Daa, foarte greu, sunt foarte secretosi”, a declarat mucalit un fan. (Video aici – inclusiv golul)

Steaua s-a prezenta la această partidă fără cei mai importanţi jucători: Varela, Tamaş, Pintilii, Adi Popa, Stanciu, Hamroun şi Chipciu. Alexandru Tudorie, cel care a impresionat în meciurile cu NEC Nijmegen şi Charleroi, s-a alăturat şi el listei absenților. Nu se cunosc motivele, sau cel puțin nu le știu eu, negăsindu-le în presă și nici în media oficială a Stelei. Probabil a rulat tinerii și a păstrat titularii pentru ultimul meci serios de verificare, pe 13 iulie cu grecii de la PAOK Salonic, fiind ultima partidă înaintea finalei Cupei Ligii din 17 iulie, peste o săptămână. A evitat să-i forțeze cu 3 meciuri în 7 zile.

În aceste condiții, Laurențiu Reghecampf a trimis în teren următoarea formulă de echipă experimentală cu mulți tineri:

  • Niţă – Simion, Toşca, Momcilovic, Dan Popescu – Achim (Mihalcea 62), Ovidiu Popescu (Mario Mihai 65) – Vâlceanu (Ştefănescu 65), Aganovic (Botă 68), Enceanu (Bourceanu 57) – Golubovic (Chitoşcă 68)

Rezerve: Cojocaru care nu a evoluat.


Se pare că dorința de a-i demonstra lui Reghecampf că merită locul de titulari i-a făcut pe jucători să joace uneori la limita regulamentului. Așa s-a întâmplat la faza când Toșca i-a produs o rană deschisă unui adversar după ce l-a lovit cu gheata în figură. În min. 12,  la un duel pentru balon, undeva la mijlocul terenului, Toșca l-a lovit involuntar cu talpa în cap pe unul dintre jucătorii ruși. În urma duelului, fotbalistul celor de la Krylia s-a ales cu capul spart. Ca și în celelalte amicale, Aganovic a alergat mult și a furnizat mai multe centrări în careu adversar, dar fie Simion, fie Ovidiu Popescu sau Golubovic nu au nimerit ținta.

La pauză, cele două echipe au încheiat la egalitate, scor 0-0. În prima repriză nu au fost ocazii mari de gol. Min. 20 – Ovidiu Popescu și-a încercat șansa cu un șut de la distanță, dar mingea a trecut de puțin peste transversală. Min. 39 – Acțiune impetuoasă de atac a Stelei, Golubovic a fost bine lansat de Simion, dar atacantul nu s-a descurcat în fața rușilor, care s-au repliat. În minutul 41, Enceanu a primit o pasă de la Vâlceanu, după care a șutat de la 18 metri, dar portarul a reținut. Niță s-a remarcat și el când a respins un șut de la aproape 30 de metri în minutul 34.

Paradoxal, după pauză, atunci când Reghe a făcut schimbările, Steaua a jucat mult mai bine cu tinerii în teren, chiar dacă Theodor Botă (19 ani -adus anul trecut de la Sanatatea Cluj) a fost vârful echipei. De altfel, chiar Botă a marcat singurul gol al întâlnirii, cu un șut imparabil din interiorul careului, după o centrare a lui Chitoșcă, intrat, la fel ca și autorul golului, cu cinci minute mai devreme. În minutul 75, tănârul Theodor Botă profită de o centrare excelentă a lui Chitosca de pe partea stanga și deschide scorul!

În minutul 80, Dan Popescu s-a accidentat și nu a mai putut continua, astfel că în locul său a reintrat Ovidiu Popescu, cel scos în min. 65.

Noua achiziție a Stelei, mijlocașul Achim, a declarat la finalul partidei: “În prima repriză nu am avut foarte multe ocazii, n-am fost incisivi, de aia a venit golul în a doua repriză. Am făcut un joc bun, am avut posesie, am făcut presiune destul de sus. Apărarea avansată este principalul nostru avantaj. Am avut inițiativa.

Ne dorim să câștigăm fiecare meci, indiferent cum. Eu cred că ne apropiem de 100% din potențial. Nu am avut adversari slabi, am avut echipe bune, așa le-am simțit în teren, cu PAOK va fi la fel. Eu nu am avut probleme de adaptare, dar se va vedea în meciurile oficiale. Ne gândim la toate competițiile în care suntem angrenați”.

Ultimul test pe care vicempioana îl va susţine în stagiul de pregătire din această vară va fi pe 13 iulie, cu grecii de la PAOK Salonic, revenirea în ţară fiind programată două zile mai târziu.

Galerie foto

 

[Update 8 iulie] Steaua – Charleroi 3-0

Al doilea meci, a doua victorie pentru Steaua în cantonamentul din Olanda! Dubla lui Tudorie şi golul reușit de Hamroun au semnat succesul la scor de neprezentare cu Charleroi, 3-0.

  • Regal Charleroi Sporting Club (RCSC) (de multe ori cunoscut sub numele de Charleroi sau de la Sporting Charleroi, sau prin porecla lor Les Zèbres (Zebrele)) este un club de fotbal belgian cu sediul în orașul Charleroi, în provincia Hainaut. Charleroi joacă în Liga Pro belgiană și parcursul lor la cel mai înalt nivel în fotbalul belgian a început în sezonul 1985-1986. Charleroi a fost fondat în 1904 și au ajuns la prima prima divizie din 1947-1948, fiind vicecampioană în sezonul 1968-1969. De asemenea, ei au ajuns de două ori în finala Cupei Belgiei, când au pierdut în 1977-1978 la Beveren și în 1992-1993 la Standard Liège. Charleroi au recrutat mai mulți jucători francezi în ultimii ani, inclusiv Michaël Ciani, Cyril Thereau și portarul Bertrand Laquait. În sezonul trecut au terminat pe locul 8 (sezonul regular).

După 1-0 cu NEC Nijmegen, vicecampionii i-au învins fără emoţii pe belgienii de la Charleroi, sub privirile lui Raul Rusescu și Szukala. Hamroun a deschis scorul, iar Tudorie l-a majorat. Tot Tudorie a închis tabela la 3-0 şi a ajuns la trei goluri în două meciuri de pregătire. Atacantul revenit după împrumutul la Voluntari fusese folosit fundaş în primul cantonament din Slovenia.

Laurențiu Reghecampf a trimis în teren următoarea formulă de echipă: Niță – Enache, Tamaș, Toșca, Dan Popescu – Pintilii, Achim – Popa, Stanciu, Chipciu – Golubovic.

La pauză, tabela arăta 0-0, fără nicio ocazie importantă la vreuna dintre porți. Steaua a încercat în cteva rânduri să surprindă, prin Chopciu, Stanciu sau Golubovic, dar fără succes.

La pauză, tehnicianul a schimbat aproape toată echipa, Tamaș și Toșca fiind singurii care au continuat din echipa din primul mitan. Au intrat Cojocaru, Simion, Momcilovic, Bourceanu, Muniru, Aganovic, Ovidiu Popescu, Hamroun și Tudorie. Apoi, pe parcursul reprizei a mai intrat și Vâlceanu.

În partea a doua, vicecampionii Ligii 1 au dar drumul la joc, dar nu înainte ca belgienii să rateze o mare ocazie – bară. Api Ovidiu Popescu a ratat o mare ocazie, în minutul 70, din pasa lui Hamroun. Rolurile s-au inversat 6 minute mai târziu, Hamroun a venit la finalizare și nu a iertat – scăriță peste portar, 1-0! Tudorie a ieșit apoi la rampă, cu o dublă pe final de meci, în minutele 87 și 90+1.

Rezumatul și golurile(video): Steaua – Charleroi 3-0 (click)

Filmul partidei:

  • Min. 90: Finalul partidei. Steaua câștigă clar amicalul cu Charleroi, scor 3-0.
  • Min. 90: GOOOL STEAUA! Final excelent al roș-albaștrilor. Tudorie marchează după o acțiune personală și reușește dubla în acest meci.
  • Min. 87: GOOOL STEAUA! Echipa lui Laurențiu Reghecampf mai înscrie o dată, pe finalul jocului. Tudorie majorează avantajul Stelei, după un assist excelent al lui Aganovic.

Charleroi presează pe finalul meciului, însă steliștii sunt organizați până acum foarte bine în defensivă

  • Min. 77: GOOOL STEAUA! Hamroun reușește să deschidă scorul, mijlocașul roș-albaștrilor punctând cu o execuție elegantă, un lob superb, din pasa lui Ovidiu Popescu.
  • Min. 75: Ultima schimbare a Stelei: Iese Simion, intră Vîlceanu
  • Min. 60: Cei de la Charleroi au trimis în bară, Cojocaru fiind învins la acțiunea de atac a belgienilor.

Cum arată Steaua în repriza a doua: Cojocaru – Simion, Tamaș, Toșca, Momcilovici – Muniru, Bourceanu – Ov. Popescu, Aganovici, Hamroun – Tudorie.

Min. 46:  A început a doua parte a jocului. Au părăsit terenul Niță, Enache, Dan Popescu, Pintilii, Chipciu, Achim, Stanciu, Popa si Golubovic.
In locul acestora au intrat Cojocaru, Simion, Momcilovic, Bourceanu, Ovidiu Popescu, Sulley, Aganovic, Hamroun și Tudorie


Min 45: S-a încheiat prima repriză.

  • Min 45: Lovitură liberă periculoasă pentru Steaua, de la aproximativ 18 metri. Stanciu trimite peste poartă.
  • Min 30: Şutul puternic al lui Chipciu este respins de portarul advers.
  • Min 20: Steaua domină teritorial şi are posesie superioară, dar nu şi-a creat încă nicio ocazie importantă de gol.
  • Ora 16:00 (ora României): Cel de-al doilea meci amical al Stelei din Olanda a început la 16:00, la Mierlo, împotriva celor de la RCSC Charleroi.Laurențiu Reghecampf a trimis în teren următoarea formulă de echipă: Niță – Enache, Tamaș, Toșca, Dan Popescu – Pintilii (cpt), Achim – Popa, Stanciu, Chipciu – Golubovic.

    Rezerve: Cojocaru – Simion, Ovidiu Popescu, Hamroun, Tudorie, Sulley, Momcilovic, Aganovic, Vîlceanu, Bourceanu.

 

În Olanda, Steaua mai are două amicale – duminică joacă împotriva ruşilor de la Krylia Sovetov Samara, iar săptămâna viitoare cu PAOK Salonic.

Roş-albaştrii revin în ţară cu o zi înainte de finala Cupei Ligii cu Chiajna, transmisă în direct de Digi Sport 1, duminică, 17 iulie.

[Update 6 iulie] NEC Nijmegen – FC Steaua București 0-1

Steaua a învins la limită în primul amical din Olanda, scor 1-0, pe NEC Nijmegen, formaţia lui Mihai Roman. Steaua a câştigat după o partidă echilibrată şi cu multe faze de poartă. Atât echipa lui Reghe, cât şi olandezii au avut ocazii.

După 0-0 în ultimul amical din Slovenia, contra lui Dinamo Zagreb, roş-albaştrii nu au reuşit nici de această dată să îşi creeze foarte multe ocazii, adversarul fiind şi de această dată unul de valoare apropiată (NEC a ocupat locul 10 în Olanda, sezonul trecut).

Cu toate că i-a avut la dispoziţie pe internaţionalii întorşi de la Euro, Steaua a arătat foarte slab în primele 45 de minute, când doar Chipciu a pus în pericol poarta adversă. Echipa lui Reghe s-a angrenat în fotbalul dur şi de uzură propus de batavi şi foarte puţine faze au fost cu adevărat coerente, spre dezamăgirea staff-ului tehnic.

Probabil Reghe i-a muştruluit serios pe fotbalişti la pauză, pentru că în a doua repriză parcă a intrat altă echipă. E adevărat, tehnicianul fostei campioane chiar a apelat la o serie de fotbalişti de plan secund (Tudorie, Muniru, O.Popescu, Bourceanu, Achim, D.Popescu şi Ad.Popa), iar rezultatul s-a simţit imediat.

Tudorie a reuşit să înscrie în minutul 47, însă de la margine s-a ridicat fanionul pentru poziţie de offside. Cel care a dinamizat multe din acţiunile roş-albaştrilor a fost Dan Popescu, a cărui poftă de joc a impresionat. De altfel, fostul jucător al Timişoarei a oferit assistul la singura reuşită a meciului, când Tudorie a marcat cu capul, din 6 metri în minutul 79.

Chiar dacă în cele din urmă Steaua a obţinut victoria, senzaţia e că apatia din ofensivă nu oferă prea multe motive de optimism înainte de preliminariile Ligii Campionilor. În prima repriză, Cojocaru a fost cel mai bun stelist, având mai multe intervenţii salvatoare. În a doua parte, Tudorie a fost remarcatul, marcând în minutul 79 unicul gol al meciului.

Echipa de start a Stelei

Cojocaru – Tamaș, Toșca, Momcilovic – Enache, Stanciu, Pintilii (cpt), Aganovic, Chipciu – Hamroun, Golubovic.

În repriza a două, au părăsit terenul Cojocaru, Momcilovic, Pintilii, Aganovic, Chipciu, Stanciu, Hamroun si Golubovic. In locul acestora au intrat Nita, Ovidiu Popescu, Sulley, Achim, Dan Popescu, Popa, Bourceanu si Tudorie.

GSP: “Laurenţiu Reghecampf face experimente în cantonamentul din Olanda, începând amicalul de aseară cu NEC în modulul 3-5-2. După doar 10 minute a decis să schimbe într-un 4-1-4-1. Nici sistemul ăsta nu l-a convins, iar după pauză a revenit la 4-3-3, sistemul pe care e decis să-l folosească odată cu începerea noului sezon.

Şi aşa au venit cele mai mari ocazii pentru Steaua. Reghe nu şi-a menajat deloc jucătorii, a stat mereu cu gura pe ei, s-a ridicat de mai multe ori de pe bancă, a gesticulat şi le-a dat informaţii pe toată durata partidei.

Chiar dacă în primul stagiu de pregătire roş-albaştrii l-au folosit pe Tudorie pe post de fundaş central încercând să-l reprofileze, ieri Reghe l-a trimis în avanposturi, iar cele mai mari ocazii au venit de la el, inclusiv golul din final.

DIRIJORUL TAMAȘ

  • V. Cojocaru – A făcut o primă repriză perfectă, a avut intervenţii sigure, a fost de fiecare dată la post şi şi-a salvat echipa de mai multe ori din faze dificile. A avut nu mai puţin de 5 intervenţii perfecte în decurs de câteva minute!
  • Tamaş – Stâlpul apărării! A urlat, a gesticulat, și-a dirijat colegii pe teren. N-a trecut nimic de el.
  • Toşca – A fost depăşit în două momente importante ale jocului, când olandezii au avut ocazii mari. A fost mai puţin vocal decât Tamaş și n-a scăpat de gura lui Reghe atunci când a greşit.
  • Momcilovici – Lipsit total din joc, a avut unele momente în care i-a blocat pe adversari, însă nimic notabil.
  • G. Enache – N-a avut nicio ocazie notabilă, s-a zbătut zadarnic.
  • N. Stanciu – Continuă evoluţiile excelente pe care le-a avut în sezonul trecut. A fost cel mai bun jucător în prima repriză şi a creat cele mai mari ocazii. A arătat inclusiv calități de lider.
  • Pintilii – Experienţa lui şi-a spus cuvântul şi ieri. A vorbit mult cu colegii pe teren, i-a îndrumat şi le-a spus unde să stea. A alergat non-stop, atât în apărare, cât şi în atac.
  • Aganovici – A adus siguranţă la mijlocul terenului, a blocat mai multe ocazii importante ale adversarilor. S-a luptat pentru fiecare minge, a reuşit să iasă în evidenţă la capitolul dăruire şi implicare. Pare adaptat la stilul de joc şi la pretenţiile lui Reghe.
  • Chipciu – A avut cele mai mari ocazii ale vicecampioanei, dar din păcate pentru el nu a reuşit să marcheze. A irosit inclusiv o șansă din poziție singur cu portarul, în minutul 6.
  • Hamroun – Nu s-a remarcat cu nimic! Atunci când a plecat singur spre poartă, s-a încurcat în minge şi a fost ajuns de olandezi. A gesticulat nervos în momentul în care Reghe l-a schimbat la pauză.
  • Golubovici – A alergat mult, a vorbit mult cu colegii, le-a făcut semne să îi trimită mai multe mingi, dar cam atât.

OFENSIVUL DAN POPESCU

  • Fl. Niţă – A cam şomat. S-a întrebuințat serios abia în minutul 89, când a respins un şut din lovitură liberă.
  • Ov. Popescu – A fost folosit pe post de extremă stângă şi a dat centrări bune pentru atacanţi.
  • Vl. Achim – Steaua a dominat clar odată cu intrarea fostului jucător de la FC Voluntari. A încercat să-şi creeze ocazii, a fost implicat în schemele făcute la antrenament.
  • Bourceanu – Omul cu centrările lungi spre atac, a oferit siguranţă la mijlocul terenului.
  • Muniru – A ratat singur cu portarul, în minutul 50, după centrarea excelentă venită de la Dan Popescu. A fost singura fază notabilă în contul său.
  • Ad. Popa – “Motoreta” are gaz, a alergat ca la maraton. A făcut banda perfect, a ajuns în careu de fiecare dată când a avut ocazia, însă fără realizări.
  • Tudorie – A marcat și în minutul 47, după un contraatac pornit de Ovidiu Popescu, dar golul a fost anulat pentru ofsaid. După o perioadă în care a dispărut din joc, a reuşit să înscrie un gol valabil, cu 11 minute înainte de final.
  • D. Popescu – A jucat foarte bine în cele 45 de minute pe care le-a prins pe teren, a fost superofensiv.
  • G. Simion – I-a luat locul lui Enache, dar a fost puţin implicat în joc.”

 

Avancronică NEC Nijmegen – FC Steaua București

Nijmegen Eendracht Combinate, prescurtat NEC, este un club de fotbal olandez din orașul Nijmegen, fondat în 1900, care joacă în prezent în Eredivisie, prima ligă.

Clubul nu a câștigat nicio competiție majoră, cu toate că a fost finalist în Cupa KNVB ( Royal Dutch Football Association) în anii 1973, 1983, 1994 și 2000. NEC a jucat în Cupa UEFA în 1983, 2003 și 2008. În sezonul 2008-2009 a trecut de Dinamo cu 1-0 (1-0, 0-0), apoi a trecut și de faza grupelor (Dinamo Zagreb 2–3, Tottenham Hotspur 0–1, Spartak Moscova 2–1, Udinese 2-0), fiind eliminată în turul următor de Hamburger SV.  În 2015-2016 s-a clasat pe locul 10 în sezonul regular. La NEC evoluează și  Mihai Roman, fostul jucător la Pandurii.

Echipa de start Steaua: Cojocaru – Tamas, Tosca, Momcilovic – Enache, Pintilii, Stanciu, Aganovic, Chipciu – Hamroun, Golubovic

Rezerve: Nita – Simion, Ovidiu Popescu, Achim, Tudorie, Sulley, Dan Popescu, Bourceanu, Popa.

Meciul nu este televizat. Pregatirea de start a partidei.  La stadion sunt prezenţi aproximativ 300 de fani, biletul costând 8 euro.

[Update 4 iulie] Roș-albaștrii au ajuns în Olanda! Poze

Ros-albastrii au ajuns duminica la pranz in Olanda, acolo unde se desfasoara cel de-al doilea cantonament al verii. Dupa ce au aterizat la Amsterdam, acestia s-au deplasat catre Apeldoorn si s-au cazat la Bilderberg Hotel De Keizerskroon.

Dupa-amiaza, stelistii au efectuat primul antrenament pe taram batav, in baza de pregatire a echipei de amatori WWNA, care va deveni “casa” Stelei pana pe data de 16 iulie, cand este programata revenirea in tara. Jucatorii lui Reghe au intrat instant in atmosfera locului. In aceasta dimineata, au mers pana la terenul de antrenament pe biciclete. Varela si Momcilovic s-au bucurat cel mai tare. Cei doi s-au filmat in timp ce pedalau, iar capitanul Varela pare sa-si fi luat gandul de la transferul in Grecia.

FC Steaua Bucuresti le multumeste celor de la WWNA pentru primire si pentru organizarea impecabila de care au dat dovada!

Ros-albastrii au ajuns in Olanda!

FC Steaua Bucuresti a inceput duminica, 3 iulie, cel de-al doilea stagiu de pregatire al verii, care se desfasoara in Olanda.

Zilele libere s-au terminat pentru roş-albaştri, care duminică, în jurul orei 16:30, au ajuns în cantonamentul din Apeldoorn (Olanda). Steaua a intrat în linie dreaptă pentru pregătirea noului sezon. “Nu mai aduc pe nimeni”, a decretat Becali zilele trecute la Digi Sport, menţionând totuşi, că în măsura în care Varela sau Hamroun se vor transfera în cele din urmă, va trebui să găsească înlocuitori pe măsură.

Cei doi s-au îmbarcat spre zborul de Olanda, la fel ca şi Nicolae Stanciu, Adi Popa, Alex Chipciu şi Mihai Pintilii, fotbalişti care au ratat prezenţa în primul stagiu de pregătire ca urmare a faptului că au participat la Euro. Pintilii şi Chipciu au plecat cu grupul, în timp ce Stanciu şi Adi Popa se vor alătura lotului direct în cantonament. De altfel, ultimul dintre ei a avut o postare pe Facebook, din avionul care îi ducea în Olanda.

Din lotul deplasat de Steaua in Olanda e posibil sa nu se mai intoarca Hamroun si Varela. Cei doi sunt in negocieri avansate, primul avand o oferta de 3 milioane de dolari de la arabi, din Qatar, in timp ce Varela e dorit in campionatul Greciei, la PAOK sau OIympiakos, dupa cum a anuntat patronul Stelei. Steaua vrea 3 milioane de euro, nu dolari, pe Hamroun, care a amenintat conducerea inainte de cantonament ca nu face deplasarea cu echipa daca nu este lasat sa plece, dupa cum a dezvaluit chiar patronul echipei, insa se pare ca a renuntat la acest “santaj” după ce Becali i-a spus clar că nu pleacă “cum” și “când” vrea el de la Steaua.

  • ”Bine, să vedem ce facem cu Hamroun… că dacă îl vând pe Hamroun… Ăia vor să dea două milioane, Hamroun a zis că nu mai vine în cantonamentul din Olanda. Şi i-am zis lui Meme să-i transmită să nu se ducă în Olanda, care e problema? Eu i-am dat o hârtie lui Hamroun cu trei milioane de euro. Dacă iau trei milioane pe Hamroun, dau şi eu 1,5 milioane de euro pe Tănase. Că nu cred că face mai mult.Pe Ivan dădeam un milion de euro şi mai dădeam un milion dacă ajungem în grupele Ligii Campionilor. Dacă intram în grupele Europa League, mai dădeam 500.000 de euro. Sau mi se pare că luau două milioane şi dacă intram în Europa League.Despre Varela. Am înţeles că au început să-l bage pe Tudorie fundaş central. E problema lor ce fac în cantonament. Varela nu pleacă, ei forţează nota, dar nu ştiu cu cine au de a face. Nici ei, nici arabii ăia. Ei cred că fac un pic de presiune şi gata. La nivelul la care lucrez, trei milioane nu sunt bani să-mi închidă ochii. Dacă îl vând pe Varela, aduc un alt fundaş central, normal”, a declarat Gigi Becali.

După o cursă de 2 ore şi 20 de minute, cu avionul până la Amsterdam, ros-albaştrii au fost preluaţi de autocarul clubului si transportaţi catre Apeldoorn, unde s-au cazat la Bilderberg Hotel De Keizerskroon.


Va fi pentru prima oară în această perioadă de pregătire când antrenorul Laurențiu Regehcampf va avea toți jucătorii la antrenamente. Steaua a deplasat urmatorul lot in Olanda:
PORTARI – Florin Nita, Cojocaru Valentin
FUNDASI – Gabriel Enache, Gabriel Simion, Fernando Varela, Gabriel Tamas, Alin Tosca, Marko Momcilovic, Dan Popescu
MIJLOCASI – Mihai Pintilii, Alexandru Bourceanu, Sulley Ali Muniru, Ovidiu Popescu, Vlad Achim, Adnan Aganovic, Nicolae Stanciu, Adrian Popa, Alexandru Chipciu, Mario Mihai, Vlad Mihalcea, Rares Enceanu, Jugurtha Hamroun, Sebastian Chitosca, Catalin Stefanescu
ATACANTI – Bojan Golubovic, Alexandru Tudorie, Robert Vilceanu, Theodor Bota

In Olanda, FC Steaua Bucuresti va disputa patru partide amicale in compania urmatoarelor echipe:

– 6 iulie – FC Steaua Bucuresti – NEC Nijmegen (Olanda)
– 8 iulie – FC Steaua Bucuresti – RSC Charleroi (Belgia)
– 10 iulie – FC Steaua Bucuresti – FC Krylia Sovetov Samara (Rusia)
– 13 iulie – FC Steaua Bucuresti – PAOK Salonic (Grecia)

În primul cantonament al acestei veri, susţinut în Slovenia, la Ptuj, “roş-albaştrii” au disputat două meciuri amicale, trecând de Turnisce (7-0) şi remizând cu Dinamo Zagreb (0-0).

Steaua va reveni în România în preziua disputării finalei Cupei Ligii, contra Concordiei Chiajna, meci ce va avea loc pe 17 iulie, pe Arena Naţională.

X Ray

2 comentarii la „Pregătirea de vară 2016 (2). Steaua – PAOK Salonic 4-3. Ultimul amical

Lasă un răspuns