home
22-09-09

Criteriul performantei la finantatori

Asadar ramanem cu onoarea marelui OM desi ne-a promis doar performanta dar suntem nevoiti sa ne stergem pe bot de la Steaua si de la fotbal. In amintirea a unor victorii frumoase, ar trebui sa-l sustinem la nesfarsit, nu?

Citesc ieri un articol scris de Dan Filoti. Omul „vorbeste” de o vina suporterilor stelisti, o complicitate. E demodata ideea, s-a perimat. Aceasta deoarece pe acest site, de zeci de ori subiectul a fost analizat. In ideea unei activitati de informare corecte si complete, redactorul Pro Sport ar fi trebuit sa fie in tema cu ce se intampla pe site-urile suporterilor echipelor de fotbal chiar daca in lumea sa absoluta persista ideea ca fcsteaua.ro nu ar exista.

Din fericire pentru noi dar si pentru onoarea sa, Catalin Tolontan a fost singurul care a dat jos masca si s-a comportat civilizat si demn atunci cand a fost cazul. Dar sa revenim la suporterii Stelei si la partea noastra de vina. Mi-am pus cenusa pe cap, colegii mei la fel. Am recunoscut ca am vizat rezultatele dar suntem de condamnat pentru asta? Am fost invatati la un anumit nivel, Steaua a insemnat mereu spectacolul, victoria, sportul inseamna competie. Apoi, Becali a fost acela care a promis victorii marete pentru ca lumea stelista ezita sa accepte un tip violent, „un infantil” asa cum bine l-a definit Corneliu Vadim Tudor.

Am comis oare un rau atat de mare prin acceptare incat sa asistam acum impasibili la rahatul lui Becali asteptand ca lucrurile sa se rezolve de la sine? Chiar nu se intelege ideea ca suntem mai degraba dispusi s-o vedem pe Steaua in liga secunda decat sa-l vedem pe Becali cum injoseste tot ce inseamna stelist doar pentru a-si pastra onoarea?

Privesc aseara la emisiunea Nasul cu acest creditor DIN NOU pe sticla. Omul a ramas setat pe aceeasi idee „banii mei”. Si atat. Vorbeste ca i-a dat 200.000 de euro lui Bergodi de parca fotbalul s-ar finanta cu branza si oua sau ca un salariu minim pe economie ar fi suficient pentru angajatii unui club de talia Stelei Bucuresti. Practic, in viziunea lui Becali, daca esti angajat sa antrenezi Steaua ar trebui sa faci un soi de voluntariat doar pentru ca el sa te considere „om de caracter” sau „prietenul lui”. Nu a inteles ca a te numi finantator inseamna sa bagi parale la greu si sa angajezi cei mai buni oameni care sa iti aduca satisfactii in plan sportiv.

Nu a inteles nimic de la fotbal pentru ca banii reprezinta factorul mobilizator dar ei trebuiesc folositi pentru a obtine performanta si nu balci. Acolo trebuie sa fie onoarea lui finantator. Obtinand un titlu de campioana cu Begodi in rol de antrenor respectat, obtinand o calificare cu Steaua in optimile CL cu Hagi tratat civilizat si castigand o Cupa UEFA cu Protasov in rol de unic dirijor si MM Stoica de unica interfata in probleme legate de management, reprezinta tot atatea prilejuri pentru ca un stadion intreg sa-ti ovationeze numele. Si sa te respecte pentru modul in care ai stiut sa te comporti si sa creezi acel climat care sa aduca performanta. Aceasta este onoarea unui finantator, de acolo vin aplauzele si respectul.

In al 12 lea ceas presa i-a dat drumul din brate pe Becali. Nevoiti fiind de imprejurari, rand pe rand, toti redactorii de sport din Romania s-au dezis atat de personaj cat si de modul sau de a trata angajatii. Acum nu mai este vorba de un simplu scandal ci de o inlantuire de fapte iresponsabile care a dus Steaua pe marginea prapastiei. Este in joc insasi existenta acestei echipe. Ultima reduta, pentru echilibru, mai apar unii care ne vorbesc de o eventuala vina a suporterilor, repet un subiect perimat. Sa fie clar, Becali nu a fost obligat sa investeasca la aceasta echipa. Nu l-am rugat noi, nu noi am fost cei care am promis marea cu sarea. A fost ovationat atunci cand, prin contrapunere, faptele sale, „arogantele” pareau nimic in comparatie cu hidosenia politicienilor nostri. Acum stilul sau de a manageria ne-a adus in colaps si noi ii cerem sa plece. Simplu ca buna ziua.

Apoi, o problema simpla si logica – zic eu – ma tot macina de o vreme incoace. Daca antrenorii sunt angajati, iubiti si concediati pe criterii legate de performanta, de ce nu ar fi tratat si un finantator pe baza aceleasi unitati de masura? Daca in strainatate exista bun simt si renuntari la mandate ale presedintilor marilor cluburi, daca finantatorii stiu sa faca un pas in spate atunci cand nu mai pot si publicul ii contesta, la noi este nevoie ca sa protestam pentru ca prabusirea lui Becali sa nu traga in prapastie si echipa de fotbal. Ca la romani....



"Noi scriem doar despre Steaua. Daca am face-o despre intreg sportul romanesc, probabil am fi cel mai bun site din Romania"




Catalin Asavoaei





https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/ https://fcsteaua.ro:/

FCM Bacau

STEAUA
Miercuri, 23 septembrie
ora 20:30,
LIVE TEXT pe fcsteaua.ro
TV LIVE
https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:

https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/ https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/

Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/ https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/ FCM BACAU - STEAUA https://fcsteaua.ro:/ Jotunheim Kyrkja https://fcsteaua.ro:/ Jotunheim Kyrkja https://fcsteaua.ro:/ jotunheim kyrkja https://fcsteaua.ro:/ Jotunheim Kyrkja https://fcsteaua.ro:/ Cel mai stelist caine 2 https://fcsteaua.ro:/ Cel mai stelist caine https://fcsteaua.ro:/ pleaca din Ghencea! https://fcsteaua.ro:/ pleaca din Ghencea!!! https://fcsteaua.ro:/ Petre Marin https://fcsteaua.ro:/ Zalau impotriva cancerului gigi https://fcsteaua.ro:/ Zalau impotriva cancerului gigi https://fcsteaua.ro:/ Zalau impotriva cancerului gigi https://fcsteaua.ro:/ GIGISESCU https://fcsteaua.ro:/ 7 https://fcsteaua.ro:/ 8 https://fcsteaua.ro:/ 9 https://fcsteaua.ro:/ 10 https://fcsteaua.ro:/ 11 https://fcsteaua.ro:/ 12 https://fcsteaua.ro:/ 13 https://fcsteaua.ro:/ 14 https://fcsteaua.ro:/ 15 https://fcsteaua.ro:/ 16 https://fcsteaua.ro:/ foto 21 https://fcsteaua.ro:/ foto 20 https://fcsteaua.ro:/ foto 19 foto 18 foto 17 foto 16