home
07-09-09

Victorie la pas in derby-ul de la handbal

Cea de-a 52-a editie a Ligii Nationale a pornit la drum in acest week-end, prima etapa a programat eternul derby Steaua-Dinamo.

Din pacate, acest meci care trebuia sa atraga la sala o multime de oameni s-a desfasurat cu portile inchise "gratie" deciziei FRH(?) de a penaliza Steaua pentru scandarile suporterilor si declaratiile oficialilor. Astfel o parte din fermecul acestui meci a disparut, ramanand ca fata in fata sa fie doua rivale care sa joace intr-o sala in care sa razbata doar indicatiile antrenorilor si tipetele jucatorilor.
Meciul, asa cum anticipa toata lumea, nu putea sa aiba decat o singura invingatoare, Steaua MFA, tinand cont de transferurile din vara si de valoarea loturilor, singura necunoscuta fiind diferenta de scor.

Meciul a inceput destul de echilibrat, oaspetii reusind sa se tina de stelisti in primele 10 minute cand tabela arata 3-3. Insa odata ce jucatorii ros-albastri au apasat putin pedala de acceleratie golurile au inceput sa curga in poarta dinamovistilor, ajungandu-se ca la pauza tabela sa arate un avantaj de 7 goluri in favoarea alor nostri (19-12).
Repriza a doua a continuat in acceasi nota, dupa o scurta rabufnire a dinamovistilor, jucatorii Stelei au inceput din nou sa asedieze poarta rivalilor si sa mareasca avantajul de pe tabela, diferenta maxima consemnandu-se in minutul 52 cand Steaua a condus la diferenta de 14 goluri (37-23). Pe final jucatorii nostri s-au relaxat permitand nefericitilor oaspeti sa reduca diferenta la doar 10 goluri, o performanta tinand cont de diferenta de valoare dintre echipe.
Un meci asa cum se anticipa fara istoric si cu o invingatoare clara, in care jucatorii nostri au incercat sa-si ia revansa dupa infrangerea din primavara de la Floreasca. Totusi, in ciuda victoriei, s-a putut observa ca echipa inca mai are de lucrat, mai ales la faza de aparare existand unele mici probleme, explicabile si prin faptul ca este abia prima etapa si adversarul a fost unul care a facut jucatorii nostri sa se relaxeze si sa-si piarda concentrarea in unele momente ale jocului.
Etapa viitoare Steaua MFA se va deplasa la Odorheiul Secuiesc pentru a juca impotriva echipei locale HC Odorheiul, meciul avand loc sambata 12 septembrie de la ora 18:00.

Derby-urile Steaua-Dinamo nu se opresc aici, sambata viitoare de la ora 11 fiind programat derby-ul de la rugby, unde Steaua, deja cu locul 1 asigurat in play-off, isi va alege adversarul pentru meciul din semifinale.


Steaua MFA Bucuresti - Dinamo Bucuresti 41-31

Steaua MFA - Laufceac 9 interventii (1 la 7m), Cenusa 7 interventii - Vujadinovic 6 goluri, Sania 6 goluri, Stamate 5 goluri, Cian 4, Manea 4 goluri, Savenco 3 goluri, Stavrositu 3 goluri, Georgescu 3 goluri, Ilies 3 goluri, Dinescu 2 goluri, Rapciuga 1 gol, Saulescu 1 gol.


"Au fost momente foarte bune ale meciului si suntem multumiti in mare masura de jocul nostru. Dinamo are o echipa tanara care vrea sa se afirme si aceasta este cea mai periculoasa arma pe care o are fiindca pentru ei banii nu conteaza, joaca cu dezinvoltura, iar azi au reusit unele faze destul de spectaculoase. Cu aceasta victorie la scor am spalat poate din rusinea de anul trecut cand Dinamo a fost singura echipa care ne-a batut de doua ori."
Alin Sania


Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

Otelul - Steaua 0 - 1 (0 - 0)

Ionescu a facut cel mai bun joc al sau de cand a venit la Steaua.Dupa doua rezultate slabe acasa, Steaua a reusit sa castige meciul de la Galati, cu Otelul, din etapa a patra a ligii 1. Trei puncte foarte importante care aduc din nou Steaua in apropierea locului 1.