home
23-08-14

Steaua-Ceahlaul 0-1!? Primul pas in ... gol!

Steaua a cedat in mod surprinzator meciul de pe teren propriu cu Ceahlaul Piatra Neamt, scor 1-0, pe fondul unei prestatii sterse, coroborate cu o accidentare a portarului Giedrius Arlauskis, spre finalul primei reprize. Formatia campioana a terminat meciul in dubla inferioritate, fara Lucian Filip si Alexandru Chipciu. Vlad Achim a inscris unicul gol al meciului, punand astfel umarul la cea mai mare surpriza a acestui sezon, peste FC Botosani-Astra Giurgiu 1-0.

In ciuda jocului de posesie propus de ros-albastri in debut, in ideea descoperii de spatii libere spre poarta basarabeanului Calancea, Achim a semnat prima ocazie notabila a intalnirii, in minutul 8, cu un sut surprinzator din afara careului, la care Arlauskis s-a intins cat a putut si a parat in corner.

Steaua a raspuns tarziu, in minutul 30, prin Keseru, al carui sut din intoarcere nu a avut suficienta precizie si forta pentru a-l surprinde pe goalkeeperul Ceahlaului.

Giedrius Arlauskis s-a accidentat spre finalul primei parti, fiind imediat inlocuit cu Florin Nita, care a debutat cu aceasta ocazie in campionat.

Cu cinci minute de pauza, Popadiuc putea deschide scorul printr-o executie in cros care s-a scurs de putin pe langa poarta nou-intratului Florin Nita.

Gilca a efectuat toate modificarile dupa pauza, introducandu-i pe teren pe Sanmartean si Adi Popa. Golul insa avea sa vina in poarta lui Nita, care s-a vazut neputincios in fata capitanului Vlad Achim, in minutul 48. Nemteanul a adus Ceahlaul in avantaj cu o reluare din apropiere, profitand si de marcajul lejer al fundasilor stelisti.

Chipciu a aparut tarziu in meci, la mijlocul reprizei a doua, cand l-a evidentiat pe Calancea cu un sut bine plasat din afara careului. Portarul oaspetilor s-a intins si a scos in corner printr-o parada senzationala.

Lipsa de reactie a ros-albastrilor putea fi speculata de Sebastian Chitosca, cu un sfert de ora inainte final. Mijlocasul Ceahlaului a finalizat pe coltul scurt un contraatac periculos, oferindu-i astfel posibilitatea lui Nita de a se remarca cu o priza buna de langa bara.

Chipciu a avut pe frunte reusita de 1-1, in minutul 85, insa a trimis peste poarta din 6 metri la o centrare perfecta din corner venita de la Sanmartean.

Steaua a terminat meciul in dubla inferioritate numerica. Filip a primit al doilea cartonas galben pentru un fault comis asupra lui Stefanescu la mijlocul terenului. In prelungiri, Chipciu a cazut usor in careu, Rusandu a considerat ca simuleaza si i-a acordat rosu pentru cumul de cartonase. In sezonul precedent, la Brasov (1-1 impotriva Coronei), Florin Marcu a dat instant penalti la o faza similara, foarte comentata la ora respectiva.

Steaua: Arlauskis (Fl. Nita 36) - Rapa, Luchin, L. Filip, Tosca - I. Neagu, Breeveld - Chipciu, N. Stanciu (Sanmartean 46), Pirvulescu (Ad. Popa 46) - Keseru

Ceahlaul: Calancea, Marc, Cazan, Achim, Chitosca, Pavel (G. Cirjan 82), Slavickas (Tepes 59), Dumitras, Popadiuc, Clonin, Stefanescu (L. Garcia 89)

Arbitru: Lucian Rusandu
Cartonase galbene: L. Filip 59, L. Sanmartean 69, Rapa 74, Chipciu 81/ Stefanescu 50
Cartonase rosii: L. Filip 87
Stadion: Steaua

Sursa: onlinesport.ro


Declaratii dupa meci
Costel Galca:
"N-am marcat, asta s-a intamplat azi. Am primit gol dupa un aut, n-am mai putut sa marcam, asta a fost. Jucatorii au incercat, au facut efort mare, cred ca ne-au lipsit si suturile de la distanta.

Responsabilitatea e a mea, baietii nu au nicio vina. Cand pierzi 3 puncte acasa, e normal sa nu fie in regula. Avem meci important la Sofia, sper sa trecem peste ce s-a intamplat azi si sa ne gandim la jocul cu Ludogorets.
"

Alex Chipciu:
"Si-au atins scopul, s-au pus pe doua linii. S-a accidentat si Arlauskis, Filip si cu mine am luat rosu, a fost un meci de cosmar.

Nu vreau sa comentez arbitrajul. Dar a fost penalty la mine, cand am fost eliminat; si atunci si mai devreme a fost penalty, la o alta faza. Eu stiu in ce directie e arbitrul acesta, il cunosc de cand eram la Brasov, insa ma opresc aici..."
"

Claudiu Keșeru:
"E o seară tristă, am încercat până la finalul celor 94 de minute să înscriem, să obținem măcar un rezultat de egalitate. Din păcate, nu a fost să fie. Să sperăm că toate aceste ratări, nesincronizări de astăzi să se echilibreze miercuri. Dacă e cineva care trebuie să fie gândul la meciul cu Ludogorets acela e domnul Gâlcă, care trebuie să facă cea mai bună echipă.

Noi ne-am concentrat, am încercat să câștigăm acest meci, din păcat nu am reusit. Era o stare de nervozitate pe teren, nu am reusit să înscriem. În repriza a doua ne-am creat mai multe ocazii, am luat si un gol foarte rapid la începutul reprizei secunde si asta a fost"
"


Florin Marin:
"Sunt trei puncte foarte mari impotriva unei echipe foarte puternice. Am jucat bine... de fapt am jucat perfect, am fost determinati si agresivi si cred ca am batut meritat.

Se mai intampla sa mai prinzi si zile mai slabe, dar noi am avut destule situatii. Si Steaua a avut cateva ocazii, trebuie sa spun asta, au pus presiune.

Cred ca Steaua ramane favorita la Sofia, cu Ludogorets. Mi-e greu sa cred ca bulgarii nu vor primi gol si vor marca de doua ori, n-au cum, pentru ca Steaua are o forta ofensiva impresionanta!"
"

Video
Steaua - Ceahlaul Piatra Neamt 0-1. Rezumat HD


fcsteaua.ro

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!