home
08-07-13

Lotul Stelei pentru sezonul 2013/2014. Plusuri şi minusuri (Partea I)

S-a încheiat sezonul 2013. Și este pe cale să înceapă altul, deosebit de important. Ne luptăm pentru accederea in CL, venim dupa un sezon magnific (să nu ne ferim de cuvinte)și pentru prima oară în ultimii ani nu vom mai fi poluați intelectual de către NECURAT, care putrezește (sperăm) la Rahova. Cu cine atacăm noul sezon? Pe cine ne bazăm la Supercupa cu lupii? Păi hai să ii luam la tocat mărunt pe următorii:

I) DEFENSIVA

1. Ciprian Tătărușanu - nu sunt multe de zis despre el. Cel mai valoros portar român, titular incontestabil al postului la echipa națională - și cu asta am zis totul. În condițiile în care școala românească de portari este sub-mediocră, ar trebui să ne bazăm pe Cip multe sezoane de acum încolo. Asta dacă încornoratul sau Carton nu îl vând vreunor ruși sau ucrainieni. Este important de amintit ca echipa tehnică din ultimul sezon este responsabilă de relansarea lui, gafele din ultimii ani dispărând aproape complet.

2. Florin Niță - meh.. să vedem jumătatea plină a paharului? A reușit un tur foarte bun anul trecut. Să vedem jumătatea goală a paharului? A reușit o prestație mai mult decât jenantă returul trecut alături de colegii săi de la Chiajna, fiind acuzat de blaturi la unele partide. În amicale s-a mișcat okay, mai ales în meciul cu S. Wendnesday. I-as acorda un 6 din 10. Bun de rezervă.

3. Valentin Cojocaru - îmi place puștiul. Are tupeu, are reflexe, joc de picior bun, talie de portar. A apărat un penalty in amicale, pe care tot el l-a făcut prostește. Probabil ca Niță va fi no.2 sezonul viitor, dar e loc de mai bine. Cojocaru poate crește, îndrumat de un staff tehnic valoros.

4. Daniel Georgievski - nu știu cum vi se pare vouă, dar mie îmi aduce așa aminte de o combinație între Ogararu și Golansky. Are destule slabiciuni în defensivă, dar își face simțită prezența pe faza ofensivă. Înainte de accidentarea din toamna trecută, era pe val. Apoi, în retur a jucat slab, greșind grav în unele meciuri (cum ar fi cel cu Oțelul). Chiar și așa, rămâne piesă de bază. În meciurile amicale a arătat că își poate reveni.

5. Cornel Râpă - o rezervă bună și atât. Țineti minte meciul cu Chelsea? Când a șutat în brațele lui Czech de pe loc? Un șut pe centru și telefonat, iar comentatorii ziceau că se poate lăuda că l-a pus la încercare pe marele portar ceh. Ei bine, cam asta îi este descrierea în mare. Un jucător care s-a întrecut pe sine, ajungând la Steaua. Este relativ tânăr, mai poate crește. Dar este exclus să îi ia fața macedoneano-australianului nostru. Este bine că poate pune presiune pe Daniel, pentru a-l opri de la serii negre de meciuri (precum cele mai sus amintite din returul trecut)

6. Lukasz Szukala - nu știu ce magicieni are Reghecampf printre colaboratori, dar au reușit să transforme ”blatistul” ligii 1 într-un fundaș central sigur pe el, cu puține greșeli, disciplinat tactic și un pericol constant la fazele fixe. Numiți-l Ghionea dacă vreți. Titular clar, 9/10.

7. Florin Gardoș - Iată un fotbalist tânăr care n-a murit speranță. Foarte talentant, pâna la apariția lui Chiricheș în lot,era comparat cu Gică Popescu. Este de lucrat la schemele tactice cu el, pentru că are destule lacune, pierzând atacanții adverși din marcaj. Are și momente când se pierde (precum acea groaznica accidentare pe care i-a cauzat-o unui adversar), dar și momente când este imperial. Încă aștept multe de la el, mai ales acum când Creditorul este în închisoare și nu il mai poate critica (jucătorii aduși de Pițurcă, precum Gardoș sau Răduț era țintele preferate ale Becalului, uitați-vă prin arhive). Nota 8 din 10.

8. Vlad Chiricheș - Ajungem astfel la cel mai talentat fundaș român de la Cristi Chivu încoace. Are tot ce ii trebuie unui fotbalist bun: clasă, eleganță, stil, execuții magnifice. Este genul de jucător care poate face meciuri memorabile. Felul în care iese cu mingea la picior din apărare te face să îți pară rău că joacă fundaș central (păi îi rupe splina unui Lovin într-un duel 1 la 1). În jurul lui, se poate construi echipa ce atacă grupele Champions League. Ca puncte slabe rămân meciurile în care greșește inexplicabil. Sau daca stăm un pic să ne gândim, explicația vine de la celebrele declarații de genul ”gata, ioooo, îl vând pă băiatul ăsta pă douăjde milioane și îmi cumpăr turma cea mai mare de oi, că așa m-a învățat tata, să am cele mai multe oi”. De asemenea sunt deranjante și declarațiile lui Chiricheș în care spune e repetat că își dorește să plece de la Steaua. La fel și cum a zis că a plecat cu lacrimi în ochi de la Târgu Jiu. Dragă Vlad, un mesaj: LA STEAUA SE VINE ȘI ÎN GENUNCHI ! Noi, suporterii, nu ne rugăm de nici un jucător să iubească acest club.

9. Doru Bratu: Un blatist de care îmi este scârbă. Punct. Mediocru, un fel de Panait ăla luat de la Vaslui, în contul unui blat. Du-te, băi, băiatule, și plimbă oile. La propriu.

10. Iasmin Latovlevici: Până la întâlnirea cu stafful tehnic actual, Iasmin era genul de fundaș lateral român, un pic peste medie. Centra ok, se apăra bine, uneori mai urca în atac. Un fel de Petre Marin. Dar de când au pus Neubert și Reghecampf biciul pe el, omul a progresat enorm. A crescut într-un an cât alții în 10. Poate sunt subiectiv, dar îmi place foarte mult. Sincer, cred că ar trebui luat serios în considerare ca înlocuitor al lui Raț la națională, pentru că are valoarea necesară. Are condiție fizică, are fizicul unui taur și centrează ca un lunetist. Mai dă și goluri. My kind of player. 9/10.

11. Paul Pârvulescu: Dacă am fi cârcotași, l-am injura că este câine spurcat. Dar hei, nu este vina lui. A fi dinamovist e un blestem, iar noi îl putem ajuta să scape biggrin.gif . Are certe calități, pe care le-a demonstrat din plin la Gaz Metan. Pentru noi a marcat un gol fenomenal cu U Cluj în tur (e posibil să mă înșel, să fie vorba de alt meci). Din păcate, a fost accidentat sezonul trecut de 2 ori și a ieșit din circuit un pic. Și-a mai revenit și e gata să se lupte pentru locul de titular. La orice altă echipa din RO era titular. Baftă, dar să îi iei locul lui Iasmin este foarte greu.

Concluzii: Compartimentul defensiv al Stelei este de departe cel mai bun din țară. 1 portar de națională, altul ce promite mult, 3 fundași de națională (cu Râpă 4), Georgievsky internațional macedonean, un polonez - german cu certe calități, un jucător de viitor (Pârvulescu). Este clar cel mai bine echilibrat compartiment al echipei noastre, cu 10 jucatori valoroși și talentați ce se bat pe 5 posturi. Să tot avem așa !

Partea a 2-a: linia mediană - va urma.

Nota bene: a se observa comparațiile cu jucatorii din era 2000 a Stelei. Deși am o slabiciune pentru băieții ăștia, mai au mult de tras până a putea fi comparați cu generațiile din anii 90 și sunt la ani lumina de Steaua Sevilliană. Dar hei! Timpul nu este pierdut. Ce e mai frumos, trebuie să vină!

Cristi D. (SuperstaR18)


FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

Tricouri "Mihai Nesu Foundation", pentru ajutarea copiilor cu dezabilitati

Tricourile Mihai Nesu FoundationÎncepând cu luna martie 2013, magazinul online www.ghetefotbalonline.ro, firmă importatoare de ghete de fotbal pentru profesioniști, amatori și copii, oferă șansa românilor din țară și str�

Gigi Becali, CONDAMNAT DEFINITIV LA 3 ANI DE INCHISOARE cu executare

Gigi BecaliGigi Becali a fost condamnat definitiv, luni, de instanţa supremă la trei ani de închisoare cu executare în dosarul schimbului de terenuri cu MApN, iar fostul ministru Victor Babiuc şi fostul şe

wallpapers

- lm-a