home
12-03-13

Avancronica meciului Chelsea - Steaua LIVE VIDEO

În ciuda victoriei din meciul tur, Steaua pleacă clar cu o a doua șansă în returul cu Chelsea. Nu este lipsă de patriotism și nici neîncredere în forțele jucătorilor români, e doar realism. În fotbal, cel puțin la nivel teoretic, echipa care joacă pe teren propriu are prima șansă mereu. Iar atunci când este campioana Europei și are de recuperat doar un singur gol împotriva unei echipe din România lucrurile sunt clare.



Sursa 2


Sursa 3

Știu, suporterii români se leagă de poticneala londonezilor din manșa precedentă a Uefa League dar, la fel de bine se poate aminti repriza a doua făcută de albaștri la Manchester în meciul de duminică cu viitoarea campioană din Premiere League, Manchester United, când au revenit de la 0-2 și erau cât pe ce să încheie victorioși partida. Îndrăznesc s-o afirm, jucătorii lui Chelsea au „comis-o” atât cu Sparta Praga cât și la București deoarece și-au subestimat adversarele. În primul caz, atunci când au forțat, au marcat golul calificării prin Hazard în ultimul minut de joc regulamentar, iar în ceea ce-o privește pe Steaua, jocurile încă nu au fost făcute.

Mai mult, să nu uităm că în meciuri decisive împotriva echipelor din Anglia, în ciuda faptului că au câștigat la București (2-1 și 1-0) steliștii au fost eliminați de Aston Villa (0-2) și Middlesbrough (2-4) acesta fiind un alt element care mă determină să evaluez șansele echipei noastre a fi mai mici decât cele ale englezilor. Dacă este să adăugăm faptul că Rafa Benitez era antrenorul echipei care a realizat cea mai spectaculoasă răsturnare de scor din istoria finalelor Uefa Champions League – FC Liverpool, revenind de la 0-3 la pauză cu marele Milan și câștigând finala la penalty-uri, putem să fim siguri că există suficiente elemente care să producă îngrijorare.

Presiunea va fi imensă și aceasta nu va veni din tribune ci din faptul că gazdele, aflate în situația rușinoasă de a fi eliminate și din cea de-a doua competiție europeană, vor juca cu mare determinare. Obrăznicia românilor trebuie cumva sancționată, iar scuzele englezilor de după partida tur – rușinoase și degradante consider eu – trebuie justificate cumva.

Jucătorii noștri nu au mai fost puși niciodată în situația de a elimina o campioană a Europei și acest fapt PE TERENUL ACESTEIA și plecând de aici presiunea va fi și mai mare. Echipa noastră are două opțiuni dacă vrea să se califice: să iasă la joc și să marcheze minimum un gol, fie să închidă jocul și să aștepte greșeala adversarului sperând într-o remiză. În prima situație, mă tem că un singur gol nu ar fi de ajuns, unde mai pui și faptul că nu avem atacanți de talia lui Adi Ilie, Dănciulescu sau Lăcătuș, iar a doua opțiune reprezintă sinucidere curată.

Ca de obicei, imensa responsabilitate va cădea pe umerii antrenorului Reghecampf, acesta fiind „vinovatul” pentru situația în care a ajuns acum Steaua, pentru aceste calificări. Rămâne fie ca antrenorul român să găsească o soluție minune, având în vedere că trebuie să țină cont de ineficiența atacului nostru dar și incapacitatea de penetrare, cea de-a doua fiind serios diminuată prin indisponibilitatea lui Nicolici, fie ca acești jucători să se autodepășească. Din nefericire, în zona atacului nu există soluții reale și probabil că brazilianul Tatu va fi inclus în primul unsprezece nu pentru abilitatea acestuia de a marca goluri sau pentru forță ci pentru capacitatea-i mare de efort și pentru pressing. Greutatea va cădea, ca de obicei, pe linia de apărare, pericolul mare venind pe partea dreaptă a noastră dar și în zona centrală unde vor juca Bourceanu și Pintilii.

Cu toate acestea, steliștii au șansa lor. O victorie rămâne o victorie, iar meciul retur va începe cu Steaua calificată. Fiecare minut scurs cu roș albaștri aflați în avantaj sau la egalitate cu gazdele lor va însemna încă un minut către o calificare INCREDIBILĂ. Mai mult, pe stadionul din Londra vor fi prezenți câteva mii de români, fapt ce ar putea să conteze (la Middlesbrough nu prea a contat, deoarece la scorul de 3-2 pentru gazde românii din tribune erau la fel de anesteziați ca și jucătorii, în fond o boală mai veche a suporterului nostru). Capacitatea mare de efort a unor jucători ar putea ține partida strânsă până spre final. Mai mult, capacitatea de mobilizare și inteligența antrenorului Reghecampf ar putea să aducă un plus în ceea ce privește evoluția jucătorilor noștri. Rămâne de văzut dacă va fi folosit și Rocha, gestul creditorului Becali de a-l amenința cu excludere fiind practic, modul prin care acest necioplit înțelege să-și „motiveze” jucătorii. Bineînțeles, motivarea negativă se va transforma în realitate în cazul în care Rocha nu va reuși să facă un meci mare.

Pentru mine, adevăratele elemente dătătoare de speranță sunt scuzele de după meci invocate de către londonezi dar și faptul că jucătorii încearcă să se automotiveze „în gura mare” și să își mobilizeze propriul public prin declarații belicoase. Acestea reprezintă pentru mine, semne că în sufletul jucătorilor gazdă s-a inserat și o fărâmă de teamă, de neîncredere, iar pentru a le contrabalansa oamenii au ieșit la atac în speranța că își vor intimida adversarii. Mai mult, l-au apelat și pe francezul Desailly, a ieșit la interval și Rafa Benitez cu „amenințări”. Orice altă echipă stăpână pe situație ar fi ieșit în față doar cu declarații tipice, cu jucători afișând mine vădit afectate de „greutatea meciului” și de faptul că au în față „un adversar serios”, acestea fiind practic adevăratele elementele care ar fi trădat calmul și încrederea în calificare.

În final, cu riscul de a-l vedea pe George Becali grohăindu-și victoria la televizor, pe Mihai Stoica lăudând „investițiile patronului” pentru care zicea că nu mai vrea să lucreze ci, mai degrabă să locuiască într-o cutie de carton, îmi doresc sincer să văd joi învingător tricolorul românesc pe stadionul campioanei Europei. După aceasta voi alerga la baie pentru a vomita ori de câte ori îi voi vedea pe cei doi „oficiali” la televizor, dar îmi asum riscul să cred în Tătărușanu, Bourceau, Dodel și Pintilii și să-mi doresc o mare victorie. Luptă Steaua!



"Noi scriem doar despre Steaua. Daca am face-o despre intreg sportul romanesc, probabil am fi cel mai bun site din Romania"


FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Chelsea-Steaua, conferinta de presa - OmBun

Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

DOVADA VIDEO ca Ala il sustine pe Reghecampf

Se stie ca aia din trustu' Pro sunt niste tzatze, a caror singura ocupatie e sa intrebe: "Domnu' Becali, cum comentati?". Dar iata dovada ca si tzatza are rolu' ei, la un moment dat. Probabil oamen

Un stadion prea mic pentru o iubire atât de mare

Priveam joi seară către suporterii englezi. Tăcuți, liniștiți, nemișcați. Din locul unde eram aveam senzația că privesc către niște statuete din plastic. Îngâmfare? Posibil, la urma u