home
10-03-13

Pe partea întunecată a balonului

Ţin să încep acest scurt articol prin a le mulţumi jucătorilor Stelei pentru bucuria adusă după victoria cu Chelsea Londra din prima manșă a optimilor UEFA Europa League.

Deși este a doua competiţie europeană la nivel de cluburi, Europa League acumulează din ce în ce mai mult capital de imagine de la sezon la sezon. O competiţie de fotbal în care ne lovim de jucători ca Witsel, Hulk, Cambiasso, Bale, Kuyt, Sow, Lampard, Mata, Torres, Hernanes, Eto'o, Cabaye, Tasci, Frei, Cassano și așa mai departe, cu greu poate fi numită competiţie second-hand. Poate doar de cei care sunt obișnuiţi să vadă săptămânal un fotbal de miză mică, de proastă calitate!

În orice caz, în acest moment suntem tentaţi să vedem doar strălucirea balonului trimis de Raul Rusescu în poarta lui Petr Cech, puternic, la firul ierbii. Balonul, însă, are și o parte întunecată.

Pe partea aceasta, lipsită de glorie, unde reflectoarele stadioanelor nu pătrund cu lumina puternică, se regăsește tot ceea ce avem mai negru în suflet.

Partea întunecată a balonului cu care băieţii lui Reghecampf se bucură de succes în ultima perioadă ascunde multe neplăceri. Ascunde faptul că a fost nevoie de un al 19 lea antrenor în 10 ani pentru a atinge astfel de momente, ascunde salarii neplătite despre care nimeni nu vorbește decât atunci când pleacă de la echipă sau după două egaluri și o înfrângere. Ascunde faptul că avem un creditor condamnat definitv și irevocabil, fie și cu suspendare, personaj care ne face de râs la nivel oficial, printre conducătorii de club din Europa, în fapt acesta nici măcar având o funcţie în actele Stelei.

Balonul ascunde munca jucătorilor care în ultimii ani nu au mai știut ce înseamnă "acasă" când vine vorba să fie gazde, fiind plimbaţi pe minim două stadioane într-un sezon. Ascunde faptul că suntem cel mai îndrăgit club din România, dar fără abonaţi și cu un magazin oficial într-un mall din Berceni.

Chiar dacă balonul este neastâmpărat și se rostogolește, de bună voie sau silit de jucători, partea întunecată este a naibii de orgolioasă și cuprinzătoare! Aici se pot ascunde și chiar o fac cu mare succes, până și instrucţiunile tactice ale creditorului către Mister, via cea mai neprofesionistă tripletă conducătoare de fostă câștigătoare a Cupei Campionilor Europeni, axa "Argăseală-Mache-Meme."

Nu mai spun că mulţi dintre voi v-aţi chinuit și aţi plătit milioane de RON pentru a o vedea pe Steaua cum prestează împotriva lui Chelsea, în timp ce politicienii colegi ai creditorului primeau invitaţii pe bandă rulantă. Să fie balonul atât de mare încât să acopere faptul că gloriile Stelei, cele care au muncit pentru ca mulţi să se poată mândri astăzi că "ţin cu Steaua", să nu primească invitaţii într-un mod decent la una din marile partide ale epocii "moderne"?

Ne-am bucurat, suntem fericiţi și chiar ne-am simţit bine! Ce facem când se va sparge balonul și nici această parte întunecată a sa nu va mai ascunde toate problemele, aceleași deja "clasice" probleme?

Soluţii pare-se că nu prea se găsesc sau sunt imposibil de pus în practică, astfel că nu îmi rămâne decât să le urez succes maxim lui Rusescu & Co.

Treceţi de Chelsea și câștigaţi-vă un loc la marile cluburi din Vest!

Alexandru Nicolae


FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

DOVADA VIDEO ca Ala il sustine pe Reghecampf

Se stie ca aia din trustu' Pro sunt niste tzatze, a caror singura ocupatie e sa intrebe: "Domnu' Becali, cum comentati?". Dar iata dovada ca si tzatza are rolu' ei, la un moment dat. Probabil oamen

Un stadion prea mic pentru o iubire atât de mare

Priveam joi seară către suporterii englezi. Tăcuți, liniștiți, nemișcați. Din locul unde eram aveam senzația că privesc către niște statuete din plastic. Îngâmfare? Posibil, la urma u